MaGYAUR

MaGYAUR

A Covid, a „családvédelem” és Novák Katalin

2022. január 20. - Magyaur

https://en.desk-russie.eu/2021/12/10/the-boomerang-of-obscurantism.html?fbclid=IwAR3UMJLOGvm

Újsághír: „António Guterres ENSZ-főtitkár szerint mindenkit be kell oltani a világon máskülönben az emberiség sosem tud majd megszabadulni a COVID-vírus okozta világjárványtól.” (444.hu)

Mindeközben a keresztény fundamentalisták nemcsak az oltást utasítják el, hanem a szekularizált, tehát nem-vallásos világot is, beleértve az olyan nemzetek feletti szervezeteket is, mint a WHO és az ENSZ.

Ellentmondásos módon azok aggódnak a leginkább a magánélet szentségének védelme a „vakcinák ellenőrző és befolyásoló” veszélye miatt, akik számára a vallásos és hazafias érzelmű család jelenti a társadalom alapsejtjét és nem az egyén, a szuverén individuum!

A vallásos keresztény fundamentalisták azt a rémhírt terjesztik, többek közt az orosz ortodox egyházhoz közel álló Nyikita Mihalkov rendező is az „Ördögűző” című műsorának egyik epizódjában, hogy a védőoltással „chip” kerül az emberi szervezetbe, amit aztán átvett tőle Mihaescu moldovai balti és falesti püspök, aki szerint Bill Gates a vakcinák révén juttat mikrochipeket a világ lakosságának testébe annak érdekében, hogy uralkodjon felettük. Vagyis minden technikai és tudományos jótétemény „mérgezett ajándék”, ha nem egyházi áldással jött létre.

Az orosz vallásos keresztény fundamentalisták számára a középtávú cél az Ukrajnát is magában foglaló „Rusz” létrehozása. A Putyint támogató konzervatív agytröszt, az „Izborszk Klub” 2015-ös találkozóján Kirill Frolov a jövő szent Oroszországának képét festette az egyházához visszatérő, engedelmes hívő néppel, erős hadsereggel és az ortodox vallással összeegyeztethető internetes tartalmakkal. Ezután szóba jöhet a távolabbi cél: a modernség, vallási szempontból elítélendő erkölcsi szabadosság és istentelenség minimumra korlátozása az egész világra kiterjedő módon, a „család szentsége” nevében. Ezzel csak az a baj, hogy az Új Testamentum nem a család szentségét helyezi előtérbe (már csak azért sem, mert akkoriban a „család” fogalma természetszerűleg kiterjedt az egész klánszerű rokonságra) hanem az egyén valláserkölcsi felelősségét!

A „család szentsége”, a „családvédelem” csak olyan hangzatos jelszó, amelynek igazi célja a nemzetállami/hadiállami vallásos kollektivizmus elleplezése.

Szó nincs arról, hogy a „családvédelem” a mostohán kezelt gyerekek, asszonyok, a férfisovinizmus áldozatává vált nők érdekeit védené: a „család védelme” a populista jobboldali politikusok szájából harci kiáltás a „sátáni”, globalista, liberális, anyagias világ ellen, amelyet fel akarnak számolni.

Orbán Viktor pár évvel ezelőtt, - cinikus módon - arra a Novák Katalinra osztotta ki a Felvilágosodás előtti időkhöz akár erőszakosan is visszatérni kívánó „Családok világkongresszusának” a megszervezését, akinek ezért félre kellett tenni, meg kellett tagadnia a franciás műveltségét. Még nem tudni, hogy Novák Katalin tevékenységét mennyire hatotta át akkor és ott a megfelelési kényszer és mennyire vált bensővé azóta nála az európai civilizációt aláásni akaró reakciós ideológia; de ez hamarosan ki fog derülni!

 

https://en.desk-russie.eu/2021/12/10/the-boomerang-of-obscurantism.html?fbclid=IwAR3UMJLOGvm

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr6716818934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnight coder 2022.01.20. 08:52:33

Hülyék mindenhol vannak. És jó pár liberósbolsiról is tudok a környezetemben, aki nem oltatta be magát.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.01.20. 10:24:32

Az EN SZ egy sóhivatal, senki se veszi komolyan.

S igen, mi keresztények minden eszközzel szabotálni fogjuk a liberális rémálmokat. NEM akarunk ateista, polgári, liberális társadalmat, pon t.

György Csaba Nagy 2022.01.20. 12:45:38

A fényt az égről nem lehet lemarni.
Napot sötét csuhákkal eltakarni,
vagy bíbor köntösökkel, fény lesz itten (Nikolaus Lenau, 1842, ford. Tóth Árpád).
Az egyházak, mindegyik, a fennálló rend maradásában érdekelt, mert az számára kedvező, befolyásfenntartó és jövedelmező. A haladást szolgáló lépések tőlük idegenek. Amit és amikor változtatnak, az kikényszerített utóvédharc. Az emberiség pedig haladni akar, mert erre megoldásra váró problémák halmaza kényszeríti. Minden olyan eszme, mely "örök értékekre" hivatkozik, és múltbeli megoldás-recepteket árul, használhatatlan, hamis és káros. E miatt szükségképpen saját halálos ítéletét hordozza, akkor is, ha a rövid távú problémák miatti kiábrándultság a gyengéket, veszteseket a hamis vigasz mákonyával elbódítja. Hogy az oltásellenes "lelki iránymutatás" embereket öl, azzal nem törődnek az inkvizíció, indiánirtás- és fegyvermegáldás mai eszmei utódai mert társadalmi befolyásuk fenntartása ennél fontosabb számukra.
Novák Katalin várható viselkedéséről nincsenek illúzióim, s másokat is szeretnék kiábrándítani. Tévhit, hogy a családjogi intézkedések saját alkotása, a döntés mindig Orbáné volt, ő csak a cégért adta. Orbán nyilván elbeszélgetett vele jelölése előtt, s megállapodott vele: hátra lévő biztos és fényűző életének ára a hűség. Nem lesz önálló döntéshozó.

BiG74 Bodri 2022.01.20. 14:05:39

Mindig van az a pénz amiért bizonyos alakok bármit megtesznek, bármit féltetesznek.
A család szentsége? Már ott kezdődik, hogy nem a család mondja ki, hogy család vagyunk, hanem az állam.
A családok akik hivatalosan családok, de bőven van bennük erőszak, közöny, széthúzás, gyűlölet azok mindig csak egy erőszakos hatalom érdekeit képviselik. Az a vallás, melyben nagyhatalmú emberek értelmezik a hitet és irányítanak milliókat szintén csak a hatalomról és erőszakról szólnak.

istvankah 2022.01.20. 16:19:04

A politika és a vallás olyan sötét dolgokra képesek,amik háborúba és éhínségbe taszítják az emberiséget!Aki elveszti a hitét önmagában az mindenre képes,hogy önigazolást nyerjen a lelke sötétsége!

Muhammad Balfas 2022.01.20. 22:56:49

@BiG74 Bodri: Hogyan definiálhatná bármi is önmagát? Az állam mondja ki azt, is, hogy bűn elvenni más tulajdonát. Ez is micsoda önkényes náci izé, nem?

alöksz róz 2022.01.21. 00:10:45

"akik számára a vallásos és hazafias érzelmű család jelenti a társadalom alapsejtjét és nem az egyén, a szuverén individuum!" - hallatlan!

élhetetlen 2022.01.21. 01:05:17

@midnight coder: Jó annak, aki mindent tud, mint te. „És jó pár liberósbolsiról is tudok a környezetemben, aki nem oltatta be magát.”.
Infók rendezetlenül, és nem idézve, csak úgy.
Aki beoltatja magát kevésbé lesz beteg, de vírushordozó minden további nélkül lehet.
Két oltás után védettségi igazolványt kapsz, mehetsz, ahova akarsz, akár fertőzni. Ja, nem érvényes, csak három oltás után.
Vedd fel a negyediket is, már egyes szakvélemények szerint elég lenne évi egy, mert a négy már legyengítheti az immunrendszert.
Az új variáns megjelenésével egyidejűleg azzal kapcsolatosan is felmerültek aggályok, hogy a friss vírustörzs hatékonyabban kerülheti ki az oltások adta védettséget bármely eddigi variánsnál, így a deltánál is.”… „Az omikron mutációi közül tíz a receptorkötő doménen található: a delta esetében ezen a területen mindössze két mutáció jelentkezett a korábbiakhoz képest.”.
„ÚGY TŰNIK, az oltás még mindig nyújt NÉMI védelmet számukra.”.
Válogass tovább, van infó, és megállapíthatod, hogy mi, hogyan működik, bár még a szakemberek sem tudják, de neked menni fog. Én legalább tudom, hogy mit nem tudok erről a témáról.

BiG74 Bodri 2022.01.21. 01:20:45

@Muhammad Balfas:
Azt sem az állam mondja ki, hanem az értelmes emberek, csak kivételesen egyezik az irány.
Persze olyan állam esetében ahol a közpénz hamar magántulajdon lesz ez már kérdéses definíció.

chrisred 2022.01.21. 08:50:44

@Muhammad Balfas: Nem az állam mondja ki, hanem a közösség. Az állam az, aki szankcionálhatja a bűn elkövetését.

Andy73 2022.01.21. 09:09:12

Bár sok blog színvonala kritiák aluli, ekkora katyvaszt ritkán olvasni az indexen. A blogger az orosz oltásellenes vallási fundamentalistáktól néhány bakugrással eljut a magyar elnökjelölt asszony ekézéséig, a kettő közöti átvezetés pedig a családvédelem brutális támadása.
Csak néhány kérdés:
- Mi köze a külföldi oltáselleneseknek a magyar kormányhoz, amikor nálunk már régóta a harmadik oltásra szólítják fel az embereket, és már az 5 éveseket is oltják?
- Mi köze a külföldi vallásos fundamentalistákhoz a magyar államnak, vagy akár a magyar egyházaknak? Utóbbiaknak most legalább nem
ront neki a blogger, legalábbis nem nyíltan, de magának a vallásnak és a kereszténységnek így is nekimegy, így pl. „család szentsége” fogalmának is. Utóbbit ugyan használják politikusok is, de nem árt tudni, hogy a "házasság szentsége" egyike a hét katolikus szentségnek, amely független az aktuális kormányoktól és politikusoktól.
- Komolyan azt hiszi a blogger, hogy a "franciás művéltség" egyet jelent a a felvilágosodás utáni liberalizmussal, netán az ateizmussal? Azt gondolja, hogy Franciországban már nincsenek is keresztények vagy katolikusok? Vagy ha a politikára szorítkozunk, szerinte nyugaton csak baloldali emberek és pártok vannak?

belekotty 2022.01.21. 09:20:45

@midnight coder: Nekem is van egy közeli ismerősöm - a Vega egyik exobolygóján lakik - aki szerint a galaxis liberálisainak nagy része nem oltatta be magát. Csak azok aziknek kínai mobiljuk van. Azok is kínai vakcinával, mert így a telefon külső eszköznek ismeri fel őket és tudnak kommunikálni velünk.

öreg baka nem rakéta 2022.01.21. 10:45:19

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: ne akarj, én sem akarok a csuhások által létrehozz kaptárban élni. csak a saját életem a mérvadó. Nem akarok a csuhásoknak megfelelő módon élni. Nem akarok halálomig valakivel együtt élni, mert a csuhás bűvészkedett Nem akarok az egyház elvárásának megfelelően élni. Engem nem zavar, ha neked ez a megfelelő, de engem ne végy egy kalap alá a megalkuvókkal.

öreg baka nem rakéta 2022.01.21. 10:51:29

"által létrehozz kaptárban" létrehozott-ra helyesbítem

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.01.21. 11:04:03

@öreg baka nem rakéta:

Ez a te dolgod. Ha az jobban tetszik, választhatod a nagytőkének való tisztelgést is.

pragmatika2 2022.01.21. 11:42:43

@midnight coder:

"És jó pár liberósbolsiról is tudok a környezetemben, aki nem oltatta be magát. "

Tényleg ?

Érdekes, én egy ilyet sem ismerek. A jobboldaliak között viszont annál többet.

HaD 2022.01.21. 13:21:10

...induljunk ki abból a tényböl hogy a mai "magyar"(????) elit az átkosban vagy íyg vagy úgy kotödött ahhoz a hatalomhoz amely zászlajára a marxizmus leninizmus elveit tüzte(a valóságtól azért vonatkoztassunk el abban ez értelemben hogy az átkosnak annyi köze volt a marxizmushoz mint a budhizmushoz)....ennek megfelelöen a mai uralkodó banda gyökereit tekintve komcsi....a kommunizmus egyik alapelve a családok szétverése(lásd engelsz bibsi tanait;))...ergo amit kamuznak a családok védelméröl az hazugság hisz a valós elveik ellen való...mondani mindent lehet amit....azaz "ne azt nézzék amit mondok,hanem amit csinálok..." mondta volt a fö "forradalmárunk"....

HaD 2022.01.21. 13:47:59

....az agitprop olyan kocka egyszerü manipulációkkal is él ha már a covidot belekevertük a család és a vallás körébe,mintpl. a szóhasználat...a magyar régen az beoltatta magát/oltakozott meg ilyesmi ...ma "felveszi" az oltást...mint a keresztény hitet:),,,foggal körömmel bizonygatják és a legkisebb lehetöséget kiasználják hogy a népnek beadják hogy mekkora nagy keresztények az amúgy többségében bibsi és szinte egészében komcsi banda tagok...nemhiába lett anno a sok jákobból jakab:/jáksó...vagy akár pataky....y -nal):)

HaD 2022.01.21. 13:59:02

...még valamit. Szóhasználat....van ez az elöre nem hátra lózung( a német die Losung-ból :))....nézem a minta labor híreit és mitad Isten az spö(szocik) hatalmas nagy "Europa nach vorne.." felirat alatt süketelnek ...valahogy az jut eszembe hogy itt is ott is a silbersteinek meg a finkensteinek adják ki a "lózungot"....:):)....hajrá Magyarország,hajrá magyarok:):):)
süti beállítások módosítása