MaGYAUR

MaGYAUR

Minden orbánista valójában összeeskövés-hívő

2022. január 21. - Magyaur
Orbánista szempontból a globalista, liberális, modernista és istentelen világ az a manipuláló és nyomasztó közeg, amelyben Orbán az ezzel szembemenő nemzeti és vallási értékeket képviselő politikájával mintát ad másoknak.
Magyarán csak az ultra-konzervatív, a Felvilágosodás eszményeit tagadó orbánizmus (putyinizmus) mentheti meg a világot.
Mert létezik egy (még az orosz cári titkosrendőrség által koholt antiszemita iromány) a "Cion bölcseihez" hasonló pénzügyi-nemzetietlen-vallásellenes, a kollektív identitásokat romboló és világuralomra törekvő összeesküvés (ami aztán minden későbbi összeesküvés-elmélet forrása lett), amivel csak egy "szuperhős" képes szembeszállni a világban: Orbán Viktor.
Ez az az apokaliptikus mese, amivel az orbánisták el akarják fedni azt a szándékukat, hogy Magyarországot elnyomott, kizsigerelt és tudatmódosult gyarmatukká tegyék!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr7316820082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.01.21. 10:38:00

A legtöbb orbánista sima nacionalista liberális-konzervatív, aki abban hisz, volt valamiféle igazi jó konzi eszme 30-50 éve, s azt kellene visszahozni.

Amit te írsz, az sokal inkább az én nézetvilágom, de ezt a legtöbb orbánista se nem érti meg, se nem osztja.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.01.21. 10:38:48

S természetesen senki se hisz összeesküvésben.

A Cion Bölcsei meg végképp nem erről szól.

midnight coder 2022.01.21. 13:33:45

A legtöbb orbanista szerintem kb. azzal a világlátással rendelkezik amivel a nyugat-német, amcsi átlagpolgár létezett még úgy 30 évvel ezelõtt. Na jó, ezek mára arrafelé "boomerek" akinek kuss. De szerintem kevesen akarják a középkort visszahozni (még Birca sem a valódi középkort akarja, hanem valami olyasmit ami csak az õ fejében létezett). Az átlagpolgárnak idehaza szerintem csak az elmúlt 30 - és különösen az elmúlt 10-15 - év "progressziójával" van baja. Mert ez az egész ami ma a nyugati társadalomban megy, egyre jobban hasonlít a kommunizmus és a nácizmus egy egészen új keverékének a hatalomra jutására, és ez az itteni polgár történelmi tapasztalatai szerint külön-külön sem szerencsés. Csak a keleti polgárnak jóval jobb a szarjelzõje mint a nála picit szerencsésebb történelmi tapasztalatokkal rendelkezõ nyugati társainak.

A másik ok, ami miatt ma érdemes Orbánt választani, az az ellenzéke. Nagyon nagy fokú optimizmus kell hogy legyen valakiben ahhoz hogy elhiggye, hogy ez a bolhacirkusz hatalomra kerülve valóban tudna bárhogy is kormányozni. És kivel az élen? MZP valóban hatalomra kerülhetne, miközben Fletó áll a legerõsebb formáció élén? És mit tudna csinálni? Fletó egy ennél sokkal egységesebb bolhacirkusz élén is tehetetlennek bizonyult, és kétlem hogy MZP-nek nagyobb gyakorlata lenne a cirkuszigazgatásban. Bajnai is csak azért tudott bármit is csinálni, mert stukkert tartott a bolhák fejéhez: vagy csináljátok amit mondok, vagy elõrehozott választás. De ilyen stukkerje most senkinek sem lesz.

Magyaur 2022.01.21. 16:48:39

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Szánthó Miklós a világméretű összeesküvésben, a "planetáris manipulációban" hisz, amellyel szemben csak egy "Legény áll a gáton", csak a mi "Csaba királyfink" és annak kormánya képes azon rést ütni... Dávid Góliát ellen... Ezt a magyar kereszténység lelkiségétől teljesen idegen, bizantinus személyi kultuszt erősítik az egyházaink is... Szégyen!

Magyaur 2022.01.21. 17:09:30

@midnight coder: A Nyugat szüntelen változásban van, tehát permanens módon válságban van amióta a kapitalizmus létezik. A kapitalista liberalizmus azért van fölényben hosszú távon minden a nacionalista/rasszista és minden bolsevista/nacionalista hadiállammal, mert hajlékony: alkalmazkodik és kreatív. Minden putyini/orbáni/trumpi stb. "stabil" hierarchikus társadalom merev és törékeny. Az emberek persze vágynak az állandóságra, de a fejlődésre is.
Önmagába visszatérő logika az, ha azt mondjuk, hogy az erőn, az erőfölényen alapuló hatalomgyakorlás felsőbbrendűbb a demokrácia "bolhacirkuszán", mert csak az erő számít... Miért csak az? Az autokrácia nem jobb, csak uralmi szempontból kényelmesebb vezetni. Az Orbán-rezsim képtelen volt a kínai típusú "nagy ugrásra" az elmúlt 12 év alatt, szerencsétlen módon csak az átlagos dél-amerikai banánköztársaságok szintjére jutott el.
Ennél még a piacgazdaságon alapuló, "civakodó" polgári demokrácia is jobb!:)

alöksz róz 2022.01.21. 18:19:37

@midnight coder: milyen jól bele tudod élni magad az orbánista szerepébe :-)

2022.01.21. 18:27:10

orbán (az izraelita zsidókkal karöltve) szétveri a soros alapítványt és ehhez hasonló "felvilágosult", vallásellenes, nemzetietlen, kollektív identitás-ellenes, pénzhatalmi, világuralmi csoportosulást. ez ugye az egyik állítás. ha nincs ilyen, akkor mit ver szét? mi a "fasizmus"?

midnight coder 2022.01.21. 19:43:52

@Magyaur: Azt azért ne felejtsd el, hogy ez a Nyugat termelte ki Hitlert is. És az, hogy nem jött össze neki a világuralom az nem azért volt, mert nem jöhetett volna össze, hanem egyrészt mert eleve nagyon kevés erõforrással indultak el ehhez, másrészt pedig mert Hitlernek ugyan kiváló beszélõkéje volt, a stratégiai érzéke viszont kb. egy szobanövénnyel vetekedett. Ha Hitler nem hülye, és az oroszok megtámadása helyett szövetkezik Sztálinnal, vagy ha mondjuk az USA erõforrásaival a segge alatt indul, akkor senki nem állította volna meg. És akkor most arról beszélnénk, hogy a diktatúra mennyivel hatékonyabb módja a kormányzásnak mint a liberális demokrácia.

midnight coder 2022.01.21. 19:51:42

@alöksz róz: Bele tudom ott a DK szavazóiéba is. Igazából mindkét szavazótáborhoz tartozáshoz csak a kritikai érzék hiánya kell. Orbán csapatában a vezér és az oroszok, kína tevékenységének árnyoldalát kell figyelmen kívül hagyni, a másik oldalon pedig Gyurcsány tevékenységének árnyoldalait, és az USA-ban illetve az EU-ban látható trendeket. Pl. az amcsiknál a Critical Race Theory lényegileg ugyanaz mint Hortyh elsõ zsidótörvénye, csak egyrészt picit másképp megfogalmazva, viszont cserébe sokkal kevésbé leszûkítve.

Lesz még Magyar Köztársaság 2022.01.21. 21:05:15

@Magyaur: "A kapitalista liberalizmus azért van fölényben hosszú távon minden a nacionalista/rasszista és minden bolsevista/nacionalista hadiállammal, mert hajlékony: alkalmazkodik és kreatív. "

Az megvan, hogy az egyáltalán nem nacionalista, hajlékony és "kreatív, afrikai és ázsiai népeket leigázó Franciaország hogyan állt össze? Hogyan irtották tűzzel-vassal például a bretagne-i nyelvet? Hogy a Brit Birodalomban, az ipari forradalom szülőhazájában, a Föld egyik legrégebbi demokráciájában hogyan nyomták el a walesieket, skótokat, az íreket, azok hogyan veszítették el a nyelvüket, és jutottak eme népek idővel a teljes önfeladás közeli állapotba? És ilyen nagyhatalmak döntöttek a nemzetiségeket elnyomó Magyarország sorsáról az első világháború után.

Vagy húzzunk egy határt? Nacionalizmus az, ami mondjuk 1920 óta minősül annak? Lásd nacionalista kisállamok szerveződését a Monarchia romjain 1918-19-ben. Vagy húzzuk meg 1945 után az ENSZ megalakulása és a gyarmatbirodalmak felbomlása után? Tekintsük és rosszalljuk a nacionalizmust az 1989-90-es rendszerváltások után Csehszlovákia, Jugoszlávia és a Szovjetunió felbomlását követően? Hazánkat 1867, 1918 vagy csak 2010 óta tekintsük a nacionalizmus fellegvárának?

Hol húzzuk meg a történelmi határt ebben a kérdésben? Mi és mettől számít valami nacionalizmusnak?

Lesz még Magyar Köztársaság 2022.01.21. 21:32:12

@Magyaur: A kapitalista liberalizmus és a nacionalizmus kéz a kézben járt a 19., és a 20. század első felében.

HaCS 2022.01.22. 13:28:08

Méghogy minden orbánista összeesküvés-hívő. Honnan ez a tengernyi naivitás, jóhiszeműség?

Jelentős részük a világon semmiben nem hisz, csak szimplán hajlékony gerincű haszonleső. Mit gondolsz, az emberek többsége nem tudja honnan lett trafikja, földje, zsíros állása, még zsírosabb megrendelései, képességeit messze meghaladó pozíciója? Nem tudják, ki(ke)t kellett kisemmizni, tönkretenni, kirúgni, leváltani, hogy mindezek az övéik legyenek?

Azért nem a Holdról jöttem, és szerintem ők sem.

alöksz róz 2022.01.22. 13:59:39

@midnight coder: "Bele tudom ott a DK szavazóiéba is." - de olyat még sose láttam.
csak azt amikor a róluk szóló fideszes sztereotípákat sorolod.

camilló 2022.01.22. 19:23:58

@Magyaur: Unom már a Putyinozást! Légy szíves írd már le, ki is szerinted Putyin. Utána vedd a fáradtságot és olvasd el A Bekiáltás blogban a Putyinra vonatkozó bejegyzéseket. No ezek után hasonlítsd össze Orbánnal. Unom már azt is, hogy a fősodor értelmiséginek annyi információja van Oroszországról, mint egy amerikainak. Semmi! Ismerni kell ahhoz az orosz "néplelket", hogy reális képed legyen Putyinról, Sztálinról stb.
süti beállítások módosítása