MaGYAUR

MaGYAUR

Az „orbáni-Magyarország” két szék közül a pad alá esett…

Akár veszít, akár nyer az ellenzék csakis Európa a megoldás!

2022. április 03. - Magyaur

 A magát világpolitikai zseninek gondoló Orbán külpolitikája kudarcot vallott; a különutas „orbáni-Magyarország” egyedül maradt a Nyugat és Oroszország közt. Orbán végül magát szégyenszemre az oroszbarát Szerbia mellé kormányozta. Ha rajta és dacos természetén múlna (és ha megtehetné), akkor legszívesebben helyet cserélne vele; legyen csak Szerbia EU-tag, Magyarország pedig az európai joghatóságon kívül, senki által nem ellenőrzött módon Orbán Viktor magánbirtoka!

Paradoxon, de Orbán egész „függetlenség-mániás” politikája csak arra szolgált, hogy az általa megvetett „totojázó”, „hitetlen”, és „férfiatlan” polgári demokratikus Európa helyett valami igazán erős, hatalmas Gazdát keressen, amelynek alárendelheti magát és országát - cserébe viszont biztos támaszt kapna ő és pereputtya. Ez lett volna a putyini Oroszország…

Ezt a kalandorpolitikát felejtsük el minél hamarabb és nézzünk szembe a realitással: a világ jelen háborús, gazdasági, járványügyi és környezetvédelmi válságai közepette Magyarország csak az Európai Unióra számíthat! És az Európai Unió is számít a megújult, jogállamiságon alapuló Magyarországra; ezt üzente az Európai Néppárt lengyel elnöke, Donald Tusk, de erről biztosította az Egyesült Ellenzéket Macron elnök közeli munkatársa, az európai parlament „Újítsuk meg Európát” frakcióvezetője Stéphane Séjourné is:  https://24.hu/kulfold/2022/04/02/stephane-sejourne-interju-renew-europe-orban-marki-zay-eu/

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr1317796277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

camilló 2022.04.03. 09:03:33

Tisztelt blogger! Két könyvet ajánlok a szíves figyelmébe az aktuális helyzettel kapcsolatban. Először kérem olvassa el Joseph Heller A 22-es csapdája című könyvet. A könyvön belül fordítson kiemelt figyelmet a Black kapitány című fejezetre. Remélem észreveszi, hogy a fősodor pont úgy viselkedik mint a Black kapitányt elfogadó tömeg. (Black kapitány = Zelenszkíj) Ez a tömeghisztéria emlékezet még McCarthy kampányára is. Akár egyenlőség jelet is ki lehet tenni. Sajnos Ön is beletartozik a fősodorba... Orbánt és a rendszerét nem szeretem, és ezzel keveset is mondtam. DE! Kérem olvassa el H.G. Wels A bűvös bolt című novellás kötetéből a Völgy című fejezetet. Ha megérti a mondanivalóját akkor remélem kicsit változtatni fog az álláspontján azzal kapcsolatban, hogy ki is látja helyesen a napi történéseket....

midnight coder 2022.04.03. 09:24:49

A gond csak az, hogy az EU eléggé halálra van ítélve. Ha nekünk ez az utolsó reménységünk, akkor a legjobb befektetés a ciántabletta.

Csonka Lőrinc Richárd 2022.04.03. 11:18:25

Miért pont azok a bűnözők akarják „megújítani” Európát, akik az elmúlt évtizedekben szétkúrták?

midnight coder 2022.04.03. 11:53:03

@Csonka Lőrinc Richárd: Mármint a balliberálisokra gondolsz?

evilwolf 2022.04.03. 13:28:19

Ez az ország úgy xar, ahogy van. Ennek a qrvaországnak mikor volt elfogadható, értelmes, korrekt történelmi korszaka?
Soha, mert ez egy qrvaország!

midnight coder 2022.04.03. 14:07:54

@evilwolf: Nem sok országnak volt ilyen. Lásd USA, ahol voltak az őslakok akiket aztán kiirtottak az indiánok, akiket aztán kiirtottak a fehérek, volt észak-dél háborúja, volt rabszolgaság, faji megkülönböztetés, most meg van CRT és BLM. És ez még az egyik legjobb ország ilyen szempontból.

Zsolt Herrero Blacksmith 2022.04.03. 14:08:02

@evilwolf:
,,...Magyar magyarnak farkasa
Szerző: Don Csendes
„Valóban szomorú az eset, s vérünket tekintve, szomorúbb, mert gyűlöltségi hajlama nem egy magyarnak koránt sincs kimerítve azon antipátia áltat, mellyel az arisztokrácia iránt viseltetik, de midőn con amore gyűlöli ezt, nem kevésbé gyűlöli a kormányt, gyűlöli az egyházi rendet, gyűlöli a katonát, gyűlöli a németet, gyűlöli a horvátot, gyűlöli a tótot, gyűlöli a görögöt, gyűlöli a városi polgárt, gyűlöli a kereskedőt, gyűlöli egyik a másikat stb. szóval: gyűlöl mindent, mert hiszen hasonneműjével sem él békében, paraszthoz vonzó szerelme pedig bizony nem óriási s mégis biztos öbölben véli magát, mert hiszen mégis szeret valamit, s pedig legőszintébben s mindennek fölött, t. i. a hazát, vagy tulajdonképen – mert ugyan mi a puszta haza a benne lakó egyesek nélkül – a hazával mindig egybekevert saját drágalátos magát!” - idézi Széchenyit Tánczos G. Károly blogjában.
Gróf Széchenyi István arról a kétségtelenül létező önpusztító karakterjegyünkről beszél, amely fölött lassan fél évezrede folyton-folyvást kesergünk, és amely képessé tesz bennünket arra a nem mindennapi teljesítményre, hogy honfitársainkat mindenki másnál jobban gyűlöljük. A folytonos öngyűlölet valósággal süt a régi dicsőségünket követő hosszú és nyirkos éji homályból. E homályt böngészve úgy tűnik, hogy a magyarországi gyűlölet-állandó, mint valami szociálpszichológiai konstans, az idők során mit sem változott.
Meg nem állhatom hát, hogy néhány robosztus példával ne erősítsem Tánczos G. szerkesztő-blogger mondanivalóját.
Kezdjük mindjárt az államalapítással, keresve sem találhatnánk megfelelőbb alkalmat egy kis testvéri öldöklésre. István a fogságba esése után azon melegében megölette Koppányt (Addig üsd a pogányt, amíg meleg!), testét négyfelé vágatta (pedig csak három a magyar igazság), és kitűzette az ország négy legfontosabb várában: Győrben, Veszprémben, Esztergomban és Gyulafehérváron lehetett megtekinteni a kétségkívül fejedelmi testrészeket. (Bizonyára mindenhol akadt egy-egy szemfüles újkeresztény-patrióta, aki belépőjegyet szedett...) De volt is mit nézni! Az 1077 körül írt nagyobbik legenda így festi a somogyországi vezért:
„...minden jónak ellensége, az irigységgel és gonoszsággal teljes ördög..." Tudjuk persze, hogy a legendaírók mindenekelőtt a megbízóik politikai érdekeit és ízlését szolgálták ki, de azért ezzel együtt is figyelemre méltó ez a minden jónak ellensége - irigységgel - gonoszsággal teljes ördög. (Nemde egy korai Gyurcsány- vagy Orbán-kezdemény?)
A trónviszályok aztán végig kísérték az elkövetkező századokat, tényleg csak illusztrációként említeném András és Béla esetét, amelyet a Várkonyi jelentből ismerhetünk. András felkínálja testvérének a lehetőséget: válasszon a korona és a kard között. A falak mögött András emberei állnak készenlétben arra az esetre, ha az öcskös mégis a koronára vetemedne, azon helyben-nyomban felkoncolják. Béla azonban igazi surviver-harcosként a kardot választja, így nem esik ki a játékból (ami ez esetben maga az élet), és a fináléban majd a karddal megszerzi a koronát is, kiejtve ily módon viszont édes bátyját, végleg...
Vagy ott van a mi legszelídebb púpos királyunk, Kálmán, aki a sok könyvtől és műveltségtől a Könyves melléknevet is kiérdemelte, ám jól csengő mellékneve ellenére minden további nélkül megvakíttatta testvérét, Álmos herceget és annak fiát, a 7 éves Bélát. A sors azonban úgy hozza, hogy Kálmán fia után Béla került a trónra. Antréja a 68 Kálmán-párti főúr lemészárlása volt Aradon! (De rosszul kezdődnek a dolgok Aradon…)
A következő jelenet már a 16. században játszódik, a mohácsi csatavesztés után. A történelmének talán legsúlyosabb válságát élő Magyarországon kettős királyválasztás osztja meg a nemességet: Ferdinánd vagy Zápolya? A jelenet szereplői régi barátok, harcostársak.
„Dobó kilépett a szobából. Az asszony bemutatta őt a papnak. Cecey is visszatért, és ráhörkent a papra:
- Te pap, te megfordultál! Te még utóbb beszegődsz Jánoshoz zászlótartónak.
- Te meg vénségedre leteszed a magyar nevet! - mordult vissza a pap.
- Te beállsz hóhérnak! - rikácsolt Cecey
- Te meg németnek! - bőszült fel a pap.
- Hóhér!
- Német!
- Sintér!
- Hazaáruló!
A két ősz ember szinte kék volt már a dühtől, ahogy egymásra ordítozott. Dobó csak azt várta már, hogy mikor kell őket széjjel választania.” (Gárdonyi Géza: Egri csillagok)

Mellesleg nem tudom, 300 évvel később Ady miért állt elő azzal a több mint meglepő ötlettel, hogy Nekünk Mohács kell. Fogalmam sincs, honnét vette, hogy akkor majd félretesszük önmagunk gyűlöletét, és végre összefog a nemzet. A mohácsi történelmi példa semmi esetre sem jogosítja föl a költőt ilyesféle gondolatokra. A mohácsi katasztrófa nem együttműködést hozott, hanem minden addiginál mélyebb megosztottságot, aminek a vége aztán az lett, ----
www.huszadikszazad.hu/blog/don-csendes/magyar-magyarnak-farkasa

Zsolt Herrero Blacksmith 2022.04.03. 14:09:43

@evilwolf:
hogy az egyik politikai csoport a német ellen behívta az országba a törököt, akik aztán, mint egy csúcsformában lévő kupacsapat az ellenfél kapuját, csellel bevették Budát. (Ettől a csellel bevettétől mindig kiráz a hideg. Több mint szokatlan módja a birodalomszerzésnek, bár, ha eszembe jut a mi Kusidunk és az általa bonyolított honfoglalás, már nem is annyira szokatlan …)

Ám nehogy azt higgye valaki, hogy az ország 3 részre szakadása kijózanítólag hatott. De átadom inkább a szót a korszak legnagyobbjának, a szigetvári hős dédunokájának.
Zrínyi egyik élete végén írott levelében így ír rólunk:
„.. . mi, az kik egymást jobban, hogysem akármely nemzet ez világon gyűlöljük és ... mi, az kik mindenik az maga priváttomáért eleget perel és pattog... s örömest látjuk felebarátunknak házát égve, csak legyen annyi hasznunk benne, hogy annál melegedhessünk félóráig: mi … mint az szamárok nyögünk az ösztön alatt."

Berzsenyi és Kölcsey sem fest rózsásabb képet a honi állapotokról két évszázaddal később: „…undok vípera-fajzatok/ Dúlják fel e várt” (Berzsenyi: Magyarokhoz 2), vagyis az országot, s „…a vad csoport, mely rá dühödve támad, Kiket nevelt, öngyermeki.” (Kölcsey: Zrínyi második éneke). A vers folytatása egészen megdöbbentő dologra kéri a Sorsot:
„Taposd el a fajt, rút szennyét nememnek:
S míg hamvokon majd átok űl,
Ah tartsd meg őt, a hűv anyát, teremnek
Tán jobb fiak, s védvén állják körűl.”

A következő 100 évben sem javulhatott a helyzet, különben nem jött volna elő Ady a fentebb már említett remek ötletével, hogy „Nekünk Mohács kell!”, és hogy „Ne legyen egy félpercnyi békességünk,/ Mert akkor végünk, végünk.”

Sejtésem szerint a Tánczos G. író-szerkesztő és szerénységem által felvillantott történelmi tudatzavar (ne mondjam: elmebaj) ellenére csakis és kizárólag azért létezhet még ma is Magyarország, mert a nép nem tudott róla, hogy permanens módon a megsemmisülés szélén áll. Megmentette őt ettől az analfabétizmus és a médiumok áldásos hiánya. Ha a jobbágyok annak idején elolvasták volna a Zrínyi második énekét, azonnal elhajítanak ásót-kapát-gereblyét, és a hajukat tépve ugranak bele a sírba, hol tudvalevőleg nemzet süllyed el.

De hál’istennek ilyesmikről nem tudtak, a folytonos nemzeti agónia a mindenkori elit szent ügye volt csak.

Eltelt azonban újabb 100 év, és minden megváltozott. A nép világszerte ír, olvas, beszél, mint Magilla gorilla, és immár mindent közösen él át. Az épp aktuális elitjeivel együtt lelkesedik vagy gyűlöl, mikor mi dukál éppen.

Ma Magyarországon történelmileg haldokolni és nemzetet temetni közügy, egymást túlkiabálva óv a leselkedő nemzethaláltól politikus, művész, főpap és megélhetési hajléktalan.

A szereposztás is változatlan: hazafias magyarok vívják ádáz küzdelmüket hazaáruló magyarokkal (vö. mélymagyar kontra hígmagyar, Németh László örök dicsőségére…), Plautussal szólva: Magyar magyarnak farkasa.

P. S.: A szlovákok (szerbek, románok, stb.) meg csak simán az ellenségeink..."
www.huszadikszazad.hu/blog/don-csendes/magyar-magyarnak-farkasa

Zsolt Herrero Blacksmith 2022.04.03. 14:23:23

hataratkelo.reblog.hu/magyar-magyarnak-farkasa

www.penzcentrum.hu/megtakaritas/20200110/magyar-magyarnak-farkasa-rengetegen-nyomjak-fel-egymast-a-nav-nal-1087231

magyarnemzet.hu/kulfold/2020/08/magyar-magyarnak-farkasa-erdelyben

www.arcanum.com/hu/online-kiadvanyok/Gondolattar-kristo-nagy-istvan-gondolattar-1/1800-elott-szuletett-szerzok-2/szechenyi-istvan-17911860-allamferfi-politikai-iro-315B/

A magyar szó még nem magyar érzés, az ember, mert magyar, még nem erényes ember, és a hazafiság köntésében járó még korántsem hazafi. S hány ily külmázos dolgozik a haza meggyilkolásán…
A magyar Akadémia körül – Vajthó László: Magyar idézetek könyve. Egyetemi Nyomda, Bp., 1942., 27.;

A magyar nem szokott igazságos lenni, hanem szeret másokat sértegetni, s mivel ez neki nem fáj, azt hiszi, azoknak sem fáj, akiket sért.
Uo. 39.;

Nemzetünknek mindig az volt egyik legnagyobb hibája, hogy vagy nem bízott magában, vagy elbízta magát.
Akadémiai beszéd, 1846. december 20. – Uo.;

A magyarnak mindenkori s most is legnagyobb ellensége – a magyar.
Hunnia – Uo.;

istvankah 2022.04.04. 07:09:49

@midnight coder: Nagyon örülök,hogy a geciék nyertek!Nincs gyerekem,hogy szemen köpjön,hogy nem csináltam forradalmat a tömeggyilkosok ellen!Tegnap a szavazatok számolása közben ébredtem rá,mekkora szemét emberek lakják a "pusztát"!A népleszarási választásra írt förmedvények ellenére még mindig a szarra voksolt a polgári szarok gyűjteménye!Köztük a csti felszopó kitartottjai!Remélem,hogy a putyin-kinai tandem bekebelezi az országot örökre!Megérdemelnénk!

Éhes ló 2022.04.04. 10:22:29

Ti zuhantatok ismét pár pinceszinttel lejjebb.
Orbán, a bandája és a rá szavazó demokratikus többség győzött.

a nagy hohoohooo 2022.04.05. 15:05:17

@Éhes ló: Ha a szart felrakják a polcra, mindjárt lekvárnak képzeli magát.

Éhes ló 2022.04.05. 22:01:11

@a nagy hohoohooo: valóban.
De a választás ismét megmutatta a szarnak, hogy nem lekvár.

Kage kyōi 2022.04.06. 14:37:04

@camilló: bizonyos hogy nem Orbán.

Kage kyōi 2022.04.06. 14:43:10

@Éhes ló: a többség nem nézte és vagy nem tudta az igazat. Orbán militáns szövegei után elhitte hogy ő a béke angyala.

camilló 2022.04.07. 18:20:29

@Kage kyōi: Az lehet, hogy nem Orbán, de nem is az ellenzéknek nevezett alakulat. Van pár oka, hogy az "ellenzék" elveszítette a választást. Az egyik a sok közül, hogy a fősodor ellenzéki értelmiségnek fogalma sincs a "nagy magyar valóságról"! MZP sem és más sem tud kommunikálni a vidék emberével. Az 50-es években úgy mondták, hogy "elszakadtak a tömegektől". Küldetéstudatos tájékozatlan az "ellenzéknek" nevezett alakulat vezetése. Az SzDSz szlogenje volt: Tudjuk, Merjük, Tesszük. Miskolc egyik házfalára volt írva: "Hataloméhség, kizárólagosság, csalhatatlanság= SzDSz. Nos, ez jellemzi a mostani liberálisokat is. A nagy baj az, hogy el akarják hitetni, hogy ők baloldaliak. Semmi közük a baloldalisághoz. Ha Viktor 100% győzelmet akart volna, csak annyit kellett volna tennie, hogy minden fórumon azt sulykolja, hogy ezek liberálisok, és semmi közük a baloldali gondolathoz! A kutya sem szavazott volna erre a bagázsra...
süti beállítások módosítása