MaGYAUR

MaGYAUR

A titkosszolgálatok "rogánosítása" újabb lépés a keresztény mázzal leöntött diktatúra felé!

2022. május 17. - Magyaur

Ismeretlen szerzőtől: „Tizenkét évet kellett várnia Orbán Viktornak arra, hogy meggyengítse Pintér Sándort, akire fideszes körökben mindig is gyanakvással tekintettek. Igaz, a fideszesek körében ma már legalább annyira gyanakodva tekintenek a háttérbe vonult, de befolyásossá vált Rogán Antalra, mint régen Pintérre. A mítoszok mindkettőjüknél működnek, a váltás politikailag ezért is tökéletes. De nem lesz feltétlenül gyors, ehhez ugyanis a titkosszolgálatok azon vezetőit is arrébb kell majd állítania Rogánnak, akik a belügyhöz, azaz végső soron Pintérhez lojálisak. De ez csak idő kérdése.

A kilencvenes évek vége óta mítoszok lengik körül Pintér Sándor belügyminisztert (a fenti képen Orbán Viktorral szemben, éppen Rogán Antal mellett). Ezek a mítoszok hol negatív, hol pozitív színben tüntetik fel az egykori rendőrből lett minisztert. Közös bennük, hogy Pintért olyan emberként láttatják, aki mindenkiről mindent tud, ezért sebezhetetlen.

Az egyik legerősebb mítosz, ami vele kapcsolatban a mai napig él, hogy miután 1998-ban az első Orbán-kormány hivatalba lépett és ő lett a belügyminiszter, egy csapásra megszűntek azok a robbantások, amelyek az alvilághoz kötődtek. Pintér jött és rendet tett – szól a mítosz. A valóságban ez persze közel sem volt így. A magyar szervezett bűnözés 1998 és 2002 között is élt és virult, ekkor is történtek súlyos leszámolások, és még az alvilág fenegyereke, Portik Tamás sem került rendőrkézre. Más kérdés, hogy 2010 után valóban leáldozott a kilencvenes évek gengsztereinek édes élete, és ebben az időszakban kapcsolták le Vizoviczki László diszkópápát és juttatták rács mögé Portik Tamást. Márpedig ezeknek az alakoknak a kiiktatásában Pintérnek, pontosabban a belügyminiszter szerelemgyerekének tartott Nemzeti Védelmi Szolgálatnak (NVSZ) oroszlánrésze volt: a 2011 januárjában alakult szolgálat már a megalakulása utáni négy évben több mint hét és fél ezer emberre figyelt fel a hivatali visszaélés és befolyással üzérkedés gyanúja miatt megindított vizsgálatai során. Az azóta eltelt hét évben ez a szám megsokszorozódott.

“Napjainkban elengedhetetlen egy olyan szervezet létezése, amelynek feladata a polgári titkosszolgálatok, a rendvédelmi és közigazgatási szervek állományának védelme, valamint feddhetetlenségének biztosítása” – indokolta egy NVSZ-es kiadványban Pintér, miért van szükség a szervezetre. Tény: ha nincs NVSZ, talán sose derül fény Völner Pál igazságügyi miniszter-helyettes és Schadl György bűnös kapcsolatára sem.

Az NVSZ megalakításával Pintér a rendvédelmi szervek belső ellenőrzését egyesítette, megszüntetve ezzel a párhuzamosságokat. Bár az NVSZ nem állt a többi titkosszolgálat felett, de jogosultsága volt arra, hogy azoknak a munkatársait is ellenőrizze. Összesen 130 ezer főnyi állomány védelmét látja el, azaz látta el eddig.

Az is igaz ugyanakkor, hogy miközben az NVSZ megizmosodott és egyre több területre terjesztette ki hatókörét, a polgári titkosszolgálatok közül az elhárítás, tehát az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) ereje csökkent. Az AH vezetői 2010 után csendben tűrték, hogy a terrorelhárítást elszipkázza előlük az Orbán Viktor egykori testőre, Hajdu János által megálmodott Terrorelhárítási Központ, végül pedig az egész szervezetre ránehezedett a kockázatokat kevésbé vállaló, a kreativitást nélkülöző szemlélet – és ez sem független Pintértől. Orbán mindenesetre szavakban nagyon elégedett volt az AH-sok munkájával, így amikor az alkotmányvédelmisek 2019-ben megkapták új, Fehérvári úti székházukat, azt a kormányfő személyesen adta át nekik, kifejezve, hogy "minden mérhető szempontból jól, sőt kiválóan teljesítettek". Orbán akkor azt is mondta, hogy ebben nagyon is egyetértenek a titkosszolgálatokért felelős belügyminiszterrel, Pintér Sándorral. De valami már akkor nem volt rendben, más magyarázat nincs arra, hogy 2020 őszén Pintér javaslatára Orbán menesztette az AH akkori vezetőjét, Kiss Zoltánt.

Az AH nem sok vizet zavart. Senkinek nem lépett a lábára, vagy ha igen, abból inkább csak a baj lett. Nem úgy az NVSZ, amely a végén már a hálapénzt elfogadó orvosokra is vadászott. Nem mintha ne lett volna ott tennivalója, enélkül valószínűleg nem bukott volna le például olyan pszichiáter, aki szakmányban állít ki kamu papírokat a börtönt megúszni kívánó bűnözőknek. Az NVSZ eddigi története mindenesetre azt mutatja, hogy ha elrettentő hatással bírt is, az államigazgatáson belüli korrupciót nem tudta megfékezni – főleg, ha a korrupció a rendszer legmagasabb szintjein is jelen van.

A negyedik kétharmados győzelem után Orbán már nem akart Pintérnek akkora hatalmat adni, mint az előző ciklusokban. Az okokat a bennfentesek szerint abban kell keresni, hogy az NVSZ hálójába Völner Pál igazságügyi miniszterhelyettes is bekerült, ez pedig nem történhetett volna meg Pintér tudta vagy jóváhagyása nélkül. Sokak legnagyobb megdöbbenésére Pintér a továbbiakban már nem irányíthatja a nemzetbiztonsági szolgálatokat, és bár az ő fennhatósága alatt marad az NVSZ, utóbbit szinte kiherélik. A polgári titkosszolgálatok irányítója Pintér helyett egy olyan politikus, Rogán Antal lesz, aki az elmúlt több mint tizenkét év alatt bőségesen érintkezett olyan figurákkal, akik a most az irányítása alá került szolgálatoknak a célszemélyei lehettek.

Óriási fordulat ez. Nemcsak a szervezeti struktúrában, hanem politikailag is. Ám ennek megértéséhez nem elég Pintért ismerni, hanem az őt gyakorlatilag legyőző Rogán Antalt is.

Az 50 éves Rogán és a nála 23 évnél idősebb Pintér sok mindenben különböznek egymástól, de van, amiben hasonlítanak. Rogán közgazdász, és már egész fiatal korától vonzotta a politika, először KISZ-titkárként, jóval később fideszesként indult el a pályán. Pintér belügyes gépkocsivezetőből küzdötte fel magát a legmagasabb szintre. Mindketten okosak, egyikük sem jelentett veszélyt Orbán pozíciójára (nem úgy, mint Lázár János vagy éppen Navracsics Tibor), és mindkettőjüket körbelengi az a bizonyos mítosz.

Bár fiatalabb politikustársával ellentétben, aki egy időben politikusként kifejezetten élvezte a médiaszerepléseket, Pintér sosem volt harsány, kerülte a nyilvános megszólalásokat, mára Rogán is elpintéresedett. Legalábbis annyiban mindenképpen, hogy ritkán szólal meg, személyét és tevékenységét sokszor titokzatosság jellemzi, és úgy vált befolyásossá, hogy közben lojális maradt Orbánhoz. A mítosz ugyanúgy ott van, csak más természetű: míg Pintérről az a kép él, hogy képes rendet tenni, addig Rogán arról híresült el, hogy képes választást nyerni. És mindketten túlságosan is sokat tudnak az elmúlt évtizedek piszkos ügyeiről.

Hatalmi szempontból tehát túlságosan fontos mindkét politikus ahhoz, hogy Orbán ne váljon meg tőlük – igaz, ez a függőség talán már kölcsönös is. Ám az, hogy a Pintér–Rogán-konfliktusban végül a belügyminiszter maradt alul, nem lehet kérdés: 73 évesen két olyan területet, az egészségügyet és a közoktatást kapta a nyakába, amelyekkel eddig egyetlen miniszter sem tudott megbirkózni, és amelyek nem tartoznak a kormányzati prioritások közé, még önálló minisztériumaik sincsenek.

Orbán ezzel a döntésével demisztifikálta Pintért, meggyengítve azt az erőteret, ami a belügyminiszter köré épül, és amely valójában soha nem volt hithű fideszes. A titkosszolgálatok és a rendőrség hagyományosnak tekinthető rivalizálásában pedig nem volt kérdés, hogy Pintér szíve a rendőrök felé húz. Így az, hogy például a kémelhárítás nem jeleskedett, és mára a nyugati szolgálatokkal való együttműködése gyakorlatilag lenullázódott, nemcsak a politika keleti nyitása, hanem a rendőrségi szemléletet erőltető belügyminiszter és köre számlájára is írható.

Pintér ideje lejárt – mondhatnánk, de nem csak az ő idejéről van szó, hanem mindazon rendőri és titkosszolgálati figurákról, akik ha a Fideszhez nem is, Pintérhez lojálisak. Pintér meggyengítése nemcsak a belügyminiszternek üzenet, hanem annak a már kiöregedőfélben lévő egykori rendőri és titkosszolgálati vezetőknek is, akik az ő pozíciója miatt erősödhettek meg. Mint például az egykoron kémelhárítóként, majd államtitkárként is dolgozó Tasnádi László, akinek a III/II-es múltja eleve vörös posztó volt a fideszesek szemében.

Nem vennénk mérget arra, hogy a Pintérrel köztudottan jó kapcsolatot ápoló Csányi Sándor OTP-vezér örömmel szemléli Pintér meggyengülését, Rogán megerősödését. De nem örülhet Rogán újonnan formálódó territóriumának Szijjártó Péter külügyminiszter és a kormányba visszatérő Lázár János sem. Különösebben Lázár érezheti Rogán pozíciójának súlyát, hiszen ő Szijjártóhoz hasonlóan irányította már a hírszerzést, és legendásan rossz kapcsolatban állt Rogánnal.

Orbán salamoni döntést hozott: úgy gyengítette meg Pintért, hogy közben adott is neki, a rezsimre veszélytelen, de könnyen elbukható feladatokat. Ez a kormányfőtől racionális lépés: az elkövetkezendő években Orbán valószínűleg olyan struktúrát akar kiépíteni előbb a titkosszolgálati, később pedig a rendvédelmi vonalon, amelynek a vezetői már nem Pintérhez, hanem hozzá lesznek lojálisak. Ehhez neki Rogán kell, akiről eleget tud ahhoz, hogy tudja azt is: minisztere nem fog szövetkezni ellene. Rogán ugyanis akkor él túl, ha az Orbán-korszak is túlél.

Pintér sokat veszített, Rogán sokat nyert. Hiába marad ugyanis a rendőrség vagy az NVSZ irányítása Pintérnél, ha a titkosszolgálatok teljesen elkerülnek tőle: a szolgálatok – a rendőrséggel ellentétben – nem feltétlen bűnözők ellen vizsgálódnak. Bár kötöttek a törvényhez, azt, hogy ki számít nemzetbiztonsági kockázatnak, azaz kire dolgozhatnak rá, elég tágan értelmezhető. Ezt a Pegasus-ügynél lehetett tökéletesen látni: a vizsgálat azt mutatta ki, hogy jogellenesen senkit nem figyeltek meg a kémszoftverrel. Ez persze nem igaz egy olyan eszköz esetében, amelyet csak szervezett bűnözők és terroristák ellen lehetne alkalmazni, miközben civilek ellen is bevetik, de jól mutatja, mennyire tehetetlen egy állampolgár, ha a rezsim célba veszi. Ahogy múltban, úgy a jövőben semmi nem fogja meggátolni a szolgálatokat abban, hogy ezeket az eszközöket alkalmazzák.

Bár nem azon nyomban, de a polgári titkosszolgálatok valószínűleg nem lesznek ugyanolyanok Rogán irányítása alatt, mint amilyenek Pintér keze alatt voltak, noha a Pegasus-ügy arra világít rá, hogy már a belügyminiszter irányítása alatt sem működtek politikamentesen. A költői kérdés így inkább az: lehet-e mindezt még fokozni?

Annak, hogy Rogán eljövetelével nem azonnali lesz a változás, elsősorban technikai-humán erőforrásbeli okai vannak: a hírszerzés kivételével a nemzetbiztonsági szolgálatok vezetésében jelenleg olyan vezetők ülnek, akiket Pintér köréhez tartozó Papp Károly embereinek tartanak, függetlenül attól, hogy ez a jelző mennyiben igaz rájuk. A belügyhöz lojálisak.

Ha Orbán azt akarja, hogy ne Pintér legyen a mindent tudó, akkor mindazokat a vezetőket, akik hozzá ilyen-olyan módon kötődnek, Rogánnak előbb vagy utóbb menesztenie kell. Ha ez a mesterterv, akkor olyan fiatalokkal kell felölteni ezeket a szerveket, akiknek nincsenek kötődéseik az “öregekhez” – ahogy a propagandagépezet esetében, úgy ez a szolgálatoknál is megoldható, a közszolgálati egyetemből kikerülő, lekáderezhető fiatalokkal.

Ez esetben ugyanaz a folyamat játszódhat le, mint a propagandagép felépítésénél, ahol az újságírókat pártkatonák váltották fel. Azok, akik az új közmédiába “születtek bele”, azt a világot tartják természetesnek. Ez a folyamat felerősödhet a szolgálatoknál is, már csak azért is, mert nem előzmény nélküli: már a Pintér-éra végnapjaiban is olyan vezetők kerültek a vezetői székekbe, akik sokkal inkább bábjai a politikai döntéshozóknak, önálló döntéseket nem hoznak vagy nem mernek hozni, és meg akarnak felelni a politika vélt vagy valós elvárásainak.

Az új rendszerben Rogán nem csak az NVSZ-t gyengíti meg, de megszerzi az irányítást Pintér másik kreálmánya, a Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központ, a TIBEK fölött. A TIBEK-ből egy új szervezetet hoznak létre Nemzeti Információs Központ (NIK) néven, ami amolyan szupertitkosszolgálat, Rogán (Orbán) saját titkosszolgálata. A TIBEK-kel ellentétben a NIK nemcsak elemzi és értékeli a többi szolgálat által megszerzett információkat, hanem akár saját műveletet, saját titkos információgyűjtést is kezdeményezhet. Ráadásul

Rogánnak a NIK-en keresztül mindenre, de tényleg mindenre rálátása lesz: minden információt láthat, amit a több szerv összegyűjt, így azt is, amit a Pintér-féle NVSZ.

Azért is arculcsapás ez Pintérnek, mert ő a NIK-hez hasonló szupertitkosszolgálat létrehozását kezdeményezte még 2011-ben. A belügyminiszer akkor azt szerette volna, ha létrejön egy Nemzeti Információs és Bűnügyi Elemzői Központ (NIBEK), ami a mostani NIK-hez hasonlóan minden szolgálattól (elhárítás és hírszerzés is) begyűjti az információkat. Ezt a koncepciót akkor Jóri András adatvédelmi ombudsman is bírálta, de ami ennél érdekesebb, hogy a salátatörvényben elrejtett szervezetet a parlament fideszes többségű honvédelmi bizottsága fúrta meg – állítólag Kövér László közbenjárására. Akkoriban Pintér azt is szerette volna, ha a NIBEK nemcsak információkat elemezhet, hanem ennél több jogosítványa van, ez is csípte a fideszesek szemét. Most a NIK – immár Rogán Antal irányítása alatt – még erősebb lesz, mint ami lehetett volna a NIBEK.

Az pedig már szabályos fricska, hogy bár a NIBEK nem alakulhatott meg, de ebből lett aztán a sokkal kisebb hatáskörű TIBEK, amelyet most Rogán felerősít, és megcsinálja belőle a NIK-et. Röviden: a Fidesz vezetése évekkel ezelőtt tartott attól, hogy a nem vérbeli fideszes Pintér akkora hatalmat kapjon, mint amit most gond nélkül megkap Rogán.

Ez a konstrukció nem csak azért lesz előnyös Orbánnak, mert esélyt sem ad arra, hogy valahol eresszen a rendszer. Hanem azért is, mert ezáltal lesz egy olyan szolgálat, amely közvetlenül a legbelső körhöz, azon belül is Orbánhoz tartozhat. Ennek a szolgálatnak – mivel újonnan alakul – nincs folyamatban lévő nemzetközi együttműködése más, például nyugati partnerszolgálatokkal. Nem tagja sem az európai szolgálatokat tömörítő Berni Klub nevű informális szervezetnek sem – ellentétben például az Alkotmányvédelmi Hivatallal. Ha véletlenül fény derülne arra, hogy a NIK nem éppen a szövetséges partnerszolgálatokkal mozog egy hullámhosszon, az sem lesz tragédia. Mivel nem tagja nemzetközi együttműködésnek, ki sem tudják majd egy ilyen klubból zárni. Ugyanakkor Rogánnak a NIK-en belül is le kell majd számolnia azokkal, akik Pintér emberei, hiszen magát a szervezetet a TIBEK jogutódjaként jelenleg a belügyhöz lojális emberek vezetik. A NIK-nél – az AH-val ellentétben – várhatóan gyorsabb lesz ez az átállás.

Borítékolható, hogy Rogán kinevezése a titkosszolgálatok élére, nem vet jó fényt a nyugati szövetségesek körében. Ennek két magyarázata van. Egyrészt Rogán nevéhez kötődik a közmédia átalakítása mellett az is, hogy a propagandagépezet EU- és Nyugat-ellenessé, emellett viszont oroszbaráttá vált, nem egyszer pedig egyenesen az orosz propagandát közvetítette. Másrészt nyilván annak sincs túl jó optikája, hogy az állami korrupció ellen is küzdeni hivatott szolgálatok legvégén egy olyan politikus áll, akinek a vagyonosodása tisztaságát legalábbis erősen meg lehet kérdőjelezni, ahogy korábbi életvitelét is. Ez nem azért fontos egy nyugati partnerszolgálat szempontjából, mert annyira fontos nekik Magyarország “tisztasága”, hanem azért, mert egy kétes hátterű vezetőnél felmerülhet a gyanúja annak, hogy zsarolható, fogható – akár egy külföldi, esetleg ellenérdekelt szolgálat, akár szervezett bűnözői körök által.

A jelenleg – törvényjavaslat szintjén – megismerhető struktúrából arra lehet következtetni, hogy ha az Alkotmányvédelmi Hivatalból vagy a hírszerzéséért felelős Információs Hivatalból (IH) nem is csinál Rogán olyan átpolitizált és a szakmai szabályokra fittyet hányó szervezetet, mint amilyen a közmédia lett, a “piszkos ügyeket”, a politikai motivációjú és a belső ellenségek (civil szervezetek, kormánykritikus nagyvállalkozók, újságírók, ellenzékiek) elleni műveleteket végre tudják majd hajtani a NIK-en belül. A NIK fölött ugyanis már nem lesz magasabb szint, csak Orbán Viktor, és a szervezetnek nem kell elszámolnia a műveletei során megszerzett adatokkal sem. Ellenben a többi szolgálat, legyen az az AH, IH vagy éppen az NVSZ, nem tud majd partizánkodni, mert az általuk összegyűjtött adatok is a NIK-nél landolnak majd.

Így könnyen lehet, hogy az AH és az IH is csak annyira lesz átpolitizált, nehogy házinyúlra lőjjön, a NIK viszont a legkényesebb esetben tud olyan műveletet kezdeményezni, amelyről tényleg csak egy nagyon szűk kör tud. Így kialakulhat egy olyan “politikai titkosszolgálat”, amely hasonló a magyar demokráciához és jogállamhoz: papíron minden rendben van vele, csak “trükkös”.

Ami viszont szinte biztos, hogy olyan szereplők lesznek nemzetbiztonsági kockázatnak (így titokban megfigyelhetőnek) elkönyvelve, akik eddig csak politikai kockázatot jelentettek az Orbán-rendszerre nézve, nemzetbiztonsági kockázatot viszont nem. Ami különösen ijesztő, hogy ezek a politikai kockázatok a legtöbb esetben ugyanazok a szereplők, akik az orosz politikai vezetés szemében is kockázatnak számítanak.

Egyáltalán nem biztos, hogy ez a negatív fordulat bekövetkezik, de semmi nem garantálja, hogy nem következik be. Hiszen a már meglévő szolgálatok fölött sem létezik valós külső kontroll, nemhogy egy olyan “belső körös” szervezet esetében, mint amilyen a NIK lesz. Ráadásul vannak rossz előjelek: ilyen például az, hogy éppen a Rogán-féle kampányban bukkantak fel magántitkosszolgálati hátterű kampányelemek. Ilyen volt, amikor a 2018-as kampányban az izraeli Black Cube dolgozott a kormánynak olyan civilek ellen, akiket ellenségként könyveltek el, de a Városháza-gate mögött is titkosszolgálati módszert lehet felfedezni. Sőt, úgy tudni, hogy a Városháza-ügyet Rogánéknak egy olyan ember komponálta meg, aki korábban az AH-ban dolgozott. Egykori munkatársai éppen ezért neki nagy karriert jósolnak az új titkosszolgálati struktúrában.

A Rogán-féle propagandagépezet a szemünk előtt működik, a tevékenysége mindenki előtt látható. Nevethettünk vagy éppen szörnyülködhettünk a közmédiás mémeken, az abszurd ellenségkép-kreáláson. A titkosszolgálatok rogánosítása korántsem lesz ilyen vicces. És a legkevésbé lesz látható.”

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr417833337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2022.05.17. 11:28:37

Ismeretlen szerzőtől.

Aha.

Én azért tudom ki írta, mikor és hova. Egy másodperc kellett ennek kiderítéséhez.

Nem lesz neked ebből bajod? Fizetős tartalom, amit egy az egyben idézel.

Egyébként úgy gondolom, hogy a cikk közreadásával nemes és jó értelemben vett közzszolgálati tevékenységet végzel. Ez akkor is így van, ha azok, akik a cikk eredetijét létrehozták abból élnek a szabad piacon, hogy az olvasók támogatják őket, így most megfosztod őket a bevételük egy részétől, miközben a NER-propagandagépezet persze az adófizetők pénzéből onthatja a korlátlan agymosást és hazugságcunamit. Ám ezt a cikket mindenkinek olvasnia kéne, kellene, szabadon elérhetően...amíg még létezhetnek ebben az országban ilyen cikkek, így most jót cselekszel...miközben a meg nem nevezett médiatermékkel rosszat.

Nehéz az élet ezekben a zord időkben.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2022.05.17. 11:30:22

@zord íjász: közszolgálati, a többi elütést keresse ki arogán.

Magyaur 2022.05.17. 11:42:05

Utólag tudtam meg: Dezső András (HVG) a cikk írója.

midnightcoder2 2022.05.17. 13:27:44

Túlzottan nagy jelentősége nincs ennek. Az elmúlt 30 évben sok ezer milliárd tűnt el mindkét oldalon, és ehhez képest csak pár piti csirkefogó került zár alá. Szóval, aki azt várja hogy majd jönnek a zsaruk és elviszik a korrupt politikusokat, finoman szólva nem állt sorban kétszer amikor az észt osztották. Az meg, ha netán a gazember ellenzéki politikusokról kiderül hogy gazemberek, szintén nem annyira nagy baj. Van egy olyan alternatíva is, hogy tisztességesnek is lehet lenni. Persze, ez politikus esetén nem túl valószerű forgatókönyv.

Magyaur 2022.05.17. 13:46:20

@midnightcoder2: Túl az olcsó cinizmuson, (amit a fideszesek hirdetnek, hogy tudniillik "mindenki lop") a helyzet úgy áll, hogy a Fidesz kitalálta a "nemzetmegmentő országrablást", vagyis hogy jobb egy magyar, "nemzeti érzelmű, önérzetes" tolvaj, mint egy külföldi szakmai befektető...

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.05.17. 14:10:23

Kulcsterület a titkosszolgálat háborús időben. Hemzseg az ország az euroatlantista ügynököktől.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.05.17. 14:11:19

@zord íjász:

Ez a Soros-álcivil dilemmája: az igét terjessze vagy a zsebét tömje.

Lehetnék én is 2022.05.17. 20:26:16

Csak úgy kérdezem - a nemzetbiztonsági titkos szolgálatok felügyelete hova kellen, hogy tartozzon, szerinted?
Az országgyőlés bizottságához/ a miniszterelmökhöz, a kormányhoz,/ köztársasági elnökhöz/ belügy-hadügy miniszterhez?
Az ellenzékhez mégsem tartozhat, még ha szerinted az lenne az ideális is. Hónapokig elfelejetenek bemenni dolgozni, a sok James Bond meg szétszéled

Ekrü 2022.05.18. 00:30:52

" A titkosszolgálatok rogánosítása korántsem lesz ilyen vicces. "- Mert a titkosszolgálatok Szilvásytása az aztán rendben volt ugye? ( UD ZRT ügy és Szilvásy ügy ) Meg amikor Szilvásy "„jogalap és törvényes cél nélkül, szükségtelenül kezelt” személyes adatokat." ládsd megfigyelési ügy.
De legalább elmondhatja a jelenlegi ellenzékünk,hogy akkoriban sikerült bohózattá alakítani a titkosszolgálatok működését. Emlékszünk ugye a Kormányzati Tanácsadó Jósdára....

Nancsibacsi 2022.05.18. 08:03:53

@Magyaur: Gondolom nem sokáig lesz itt a lopott cikk, szóval érdemben nem is válaszolok.

Kivlov 2022.05.18. 08:38:40

Nyomassátok még pár évig a hasonló, semmitmondó, óvodás, hőbörgő posztokat és 2026-ban meglesz a 4/5 is Vityának.

Mikor esik már le végre a ballibbantaknak, hogy nem a másik oldallal kellene foglalkozni, hanem egy hihető, valós, alátámasztott, a népnek elmagyarázható (mit-miért-miből) érdemi jövőképet, terveket, alternatívákat kellene felmutatni. Soha...

Bandibacsi34 2022.05.18. 08:43:15

m.youtube.com/watch?v=Jexqv-LdDpw
m.hvg.hu/itthon/20220429_Gazdat_cserelhetnek_a_polgari_titkosszolgalatok
fuggetlenhirek.info/2022/05/13/hatalmasat-lepett-elore-rogan-antal-kulcsfontossagu-poziciok-kerultek-a-kezebe/
Vegre egy jo blogbejegyzes! P. S. az 1990 es evekben arrol volt hires, hogy elvette T. P. - tol a 4 Tigris piacot(ami az olcso ruhak miatti hatalmas igenyt elegitett ki akkoriban)mint biztonsagi szolgalat, aztan a szocik kirugtak, OV visszavette(a pletykak szerint zsarolta, de talan az ellensegem ellensege a baratom elv miatt?). Mindenesetre egyre nagyobb hatalmat kapott. Szerintem elegge bokarugas lehetett a Völner ügy pont valasztasok előtt, lehet Pintér az atlantista vonalat vitte es külföldről instrualtak, hogy ezt az ugyet kirobbantsa pont akkor. Csak az ukrajnai haboru kozbeszolt es koszonjuk azota is Gulyas Marcinak, hogy MZP-bol kihozta azt, amit kell :-D
Valószínűleg mivel Pinter mar 72 nem fog sokaig allomanyban lenni, igy elo kell kesziteni a nyugallomanyba vonulasat is. Mellesleg G. Jagodat is Postugyi miniszternek nevezte ki Sztalin 1938-ban, miutan elkerult az NKVD-tol. De ez van. Meglatjuk mi lesz. Jobb ez, mintha mas lenne...
"Nem tagja sem az európai szolgálatokat tömörítő Berni Klub nevű informális szervezetnek sem – ellentétben például az Alkotmányvédelmi Hivatallal."
Ez a Háttérhatalom valami szervezete lehet, mint ahogy egy "Központi Bankhoz" tartozik Europaban minden "Nemzeti/Központi Bank". Hmmmmm

Bandibacsi34 2022.05.18. 08:47:23

@Kivlov: Neki ez az, ami NYUGATON van: LMBTQ, PC, WOKE, cseréljük le a szavazokat mas kontinensekrol jövő bevandolro segelyes nepsegre, kuldjuk a hazafiakat felesleges haboruba ma az oroszok, holnap a kinaiak stb ellen, mikozben otthon az elsokodok terrorizaljak a csaladjaikat. Legyen teljes ausztral tipusu covid diktatura meg sorolhatnank. Meg jo, hogy a magyar nep sem nem hulye, sem nem tertek meg at az elektronikus valasztasra, amlkey Szloveniaban, Fro-ban stb. mar csalassal lehet nyerni igy igerni sem kell!!

birkamenet 2022.05.18. 08:55:11

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Csak a magadfajta putyinnak dolgozó titkos ruszki ügynököktől hemzseg az ország.

birkamenet 2022.05.18. 09:19:36

Roggyanttóni remek munkát végzett a Lukasenkoi mindhalálig kétharmados eredmények összecsalásában.

Még az se számít, hogy míg 150 ezer ukrajnai magyar szavazata esett most ki a Kubatov listáról, addig a világ azon röhögött, hogy ezt Roggyanték a többi határontúliakra írattak, de olyan jól, hogy az összszavazatszám 50%-kal többre sikeredett, mint amennyen
valaha is elmentek szavazni. Sztahanovtóniéknak meg az se tűnt fel, hogy mindenkinek fel fogtűnni, hogy hogyaf.sba van, hogy eddig a határontúliaknál az érvénytelenség Szátok száma 150 körül szokott lenni, most egyszerre 50 ezer(!!!) lett.

Ez kell a magyarnak,ez a megbízhatóan korrupt csávó, ezzel érjük utol a Nyugatot! Illetve Putyint!

birkamenet 2022.05.18. 09:25:01

@Bandibacsi34:

Szerencsére bulgár birka Orbanisztánban meg van kétmillió agysorvadt birka, akiknek az összes szexuális orientációjuk és élményünk Orbán.

Nem is csoda, hogy a magyar társadalom Orbán alatt rekord gyorsasággal fogy. Kétmillió Fidernyák b.zernyáktól nem is fognak gyerekek születni.

Medgar 2022.05.18. 09:25:27

@Magyaur: Az a probléma hogy nagyon rég volt amikor a te szavaiddal a "külföldi szakmai befektetők" loptak. Én még emlékszem arra az időre és semmivel sem volt jobb, csak más annyiban hogy Pierre meg Jürgen vagyona nem volt úgy szem előtt mint Lőrincé..

body_andras 2022.05.18. 09:44:03

@Kivlov: Egyetértek. Úgy is mint egyszeri összefogás-szavazó (ami többször nem fog előfordulni az elmúlt 1,5 hónapot látva).
Rogán egy maffiózó, persze, de idestova 16 éve köszörülik rajta a nyelvüket, miközben a "baloldal" is hemzseg a virtigli gengszterektől. Zuglóban ugyebár ássák el az embereket, fenyegetik a Karácsony családját, lopják a parkolási pénzt ezerrel, és eddig annyit sikerült korrupció elleni küzdelem címszó alatt megszülni, hogy TóCsának van valahol egy dugiraktára.
Talán az ékes szónokoknak a saját házuk táján kellene söprögetni.
A titkossszolgálatokat sem úgy kell elképzelni, mint egy hadseregnyi Jack Bauert akik éjjel rád basszák az ajtót és elvisznek a fekete autóban. Közönséges irodakukacok, akiknek a hivatalát a miniszterek úgy adogatják mint a pingponglabdát, a francnak se kell.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.05.18. 09:49:54

@birkamenet:

Hála Istennek, ma már a magyarok jelentős része megérti: az orosz nép a barátunk.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.05.18. 10:10:35

@Lehetnék én is:

" a nemzetbiztonsági titkos szolgálatok felügyelete hova kellen, hogy tartozzon, szerinted?"

Soros álciviljeihez és az amerikai követséghez, nem?

citrix 2022.05.18. 10:20:30

Rogántóni lesz a nemzeti NKVD vezetője? Zsír.

citrix 2022.05.18. 10:24:35

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: A te barátod. A Mi barátunk nem lehet az aki kommunista/Leninista/szovjet álmokat dédelget. Nem lehet az aki két forradalmunkat is leverte majd 40 évig vasfüggöny mögött tartott minket. Nem a barátunk aki minden szomszédját harckocsikkal lerohanja vagy jó esetben bábkormányt ültet a nyakára. Maradj csak bulgáriában és recskázz nagyokat Putyin és a többi komcsi arcképére, az nagyon menő lehet.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.05.18. 10:42:31

@citrix:

Mi az érdekünk: szivárványos, liberális tombolás és gyerekkúrás, vagy keresztény érdekvédelem és normalitás?

birkamenet 2022.05.18. 11:48:31

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

A te érdeked te diszhülyéje a NER-nek, hogy a ruszki hazugság propaganda terjesztésedért Putyin gazdádêk küldjék azt a pár rubelt.

birkamenet 2022.05.18. 12:03:39

@citrix:

Pegazus Tóni

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.05.18. 12:04:21

@birkamenet:

Mi maradunk az igazság mellett, bármi is legyen a körülmény.

Boldeone2 2022.05.18. 12:23:53

Egyèrtelemű, hogy egyre durvább dolgok törtènnek Magyarországon , az ellenzèk összeomlása ès az újabb 2\3 után , pedig esèly sincs semmilyen konszolidációra . Az AB orbánista tagjai - a Kúriát megint felülbírálva - elkaszálták a kèt mèg megmaradt nèpszavazasi kezdemènyezèst is. Jöhet a kínai kommunisták egyeteme , horror pènzèrt. Lehet szabadon lopni
2010 óta semmilyen ellenzèki kezdemènyezès nem megy át, csak a kormányè...
Ez már nem " beteg demokrácia " hanem egy hibrid rezsim , egy tökèletesen kièpült állampárti rendszer

birkamenet 2022.05.18. 12:27:43

Roggyanttóni legfőbb feladata lesz a ruszki titkosszolgálattal a mindennapi kapcsolatot kiépíteni és a legszorosabban opearative is együttműködni velük az EU ellen. Meg mindenki ellen, akinek nem tetszik a magyar putyinista rendszer.

padlogaz 2022.05.18. 13:16:06

túllépve a titkosszolgálatok világán, a társadalom nagyobbik része számára az a fontos, hogy pintér hogy birkózik meg a két új területtel. mert ha rendbe rakja az eü-t és az oktatást, akkor megdicsőül. és motivációja - a poszt alapján - lenne rá.

Ekrü 2022.05.18. 13:24:00

@Boldeone2:
" Az AB orbánista tagjai - a Kúriát megint felülbírálva - elkaszálták a kèt mèg megmaradt nèpszavazasi kezdemènyezèst is. "- Komolyan mondom ,ezt én is tényleg sajnálom (bár az Alkotmánybíróságnak biztos alapos indoka volt erre. ) Én ugyanis szívesen megnéztem volna, hogyan fullad az érdektelenség/érvénytelenség miatt óriási kudarcba a népszavazás és hozta volna el az ellenzék számára a végső bukást. Abban ugyanis biztos lehetsz,hogy nem lett volna olyan Fideszre szavazó ember aki elmegy szavazni ezekre e kérdésekre cserébe a gyermekvédelmi népszavazásért. Azt meg ,hogy az ellenzék részéről nem igen mennek népszavazni azt eddig is láttunk.
Így viszont most majd hallgathatjuk a siránkozásotok egy olyan népszavazás miatt, ami számotokra a totális vereséget hozta volna....

ulpius66 2022.05.18. 13:36:40

"Rogán közgazdász, és már egész fiatal korától vonzotta a politika, először KISZ-titkárként, jóval később fideszesként indult el a pályán."

Kibaszott nagy KISZ-es lehetett az a Rogán........
Rogán 1972-es születésű, azaz 17 éves volt amikor 1989-ben megszűnt a KISZ!!!!!

Ezzel szemben a gyurcsányitok 1989-ben a KISZ második embere volt!!!!

SZÉT IS LOPTA AZ EGÉSZ KISZ-VAGYONT A "SPONTÁN PRIVATIZÁCIÓKOR".....

birkamenet 2022.05.18. 13:48:35

@ulpius66:

Igen a büdös komcsik elprivatizaltak maguknak: orbán fater kőbányákat, kövér fater nyomdát. A fiaik meg hogy ruhellik a komcsikat!

birkamenet 2022.05.18. 14:04:25

@Ekrü:

Igazad van, április óta azon röhög a világ, hogy a kétmillió Fidernyák agysebész ott állt totál agyhalottként a paraván mögött és agyilag fel se fogta a gyerek propaganda népszavazási kérdéseket. Pedig hónapok óta nyomta a fejükben a NER média, hogy mit kell válaszolni!

Na hát ez a valóság, a kétmillió Fidernyák birka szellemi színvonalát meghaladja minden, amiben több szó van mint "Orbán", oszt lett 30 milliárdért egy érvénytelen népszavazás.

Ilyen érdekes ez a Lukasenkoi választási csalás: az állítólag bölcs vidékije felfogja, hogy a hazáért óbanra kőll szavazni, de pár egyszerű kérdés előtt mán sikhülyén néz ki afejêbűl.

Ekrü 2022.05.18. 15:40:15

@birkamenet: Jó lesz az 3 milliónak is....Na ,majd ha ti is ennyi szavazót összehoztok egy népszavazási ügyben akkor fejet hajtok előttetek. De egyelőre úgy néz ki, még egy országgyűlési szavazáson is épp, hogy csak átlépitek az 1 millát.:)))))

luis5 2022.05.18. 15:55:53

Gyuribá 4x2/3 érdekli?? látom nem és bőszen dolgozik egy Fidesz 4/5 érdekében :)))

Jozef Pockna 2022.05.18. 17:25:20

Ez a haboru megmutatta milyen gyenge is a magyar nemzet milyen torekeny es mennyire buta... 12 ev alatt nem sikerult ossze kaparni egy kis felretett lovet nehez helyzetekre... hitelbol hitelbe vanszorgunk... orosz kezol szart eszunk kinaibul hugyot iszunk... rendszervaltas ota nem valtozott semmi csak a technologia ami torvenyszeru bar abban is jocskan le vagyunk maradva... nincsen tisztelete a magyarnak mindenki kop rank... a szegyen hogy a roman penz tobbet er mint a magyar forint... kell nekunk az 5ik ketharmad azert hogy ami becsuletunk maradt meg azt is elfwlejtsek... kell az 5ik 2/3 igy van harsogjatok. Vesszen feri az is jo de ugy lenne az egesz igazi ha az egesz pereputty egyutt tavozik. Azt vegre tisztalappal indulnank...

ez a nevem senki 2022.05.18. 17:31:00

remélem azé
rt Viktor még 16 év
ig mar
ad

Gógita 2022.05.18. 19:02:08

Ez ANNYIRA ballib cikk, hogy pár mondat után ordít. És annyira ugyanazokat a hülyeségeket ismétli, kaptafára, amiben HISZNEK, de bizonyítani sosem tudják.

" Ezt a Pegasus-ügynél lehetett tökéletesen látni: a vizsgálat azt mutatta ki, hogy jogellenesen senkit nem figyeltek meg a kémszoftverrel. Ez persze nem igaz egy olyan eszköz esetében, amelyet csak szervezett bűnözők és terroristák ellen lehetne alkalmazni, miközben civilek ellen is bevetik"

Tehát a Pegazus dobozára rá volt írva, hogy csak X, Y ellen lehet alkalmazni, Z ellen már nem?
Gondolom.
A terroristák és bűnözők nem civilek? Avagy a civilről hogyan derül ki, hogy nem civil, hanem terrorista, külföldnek dolgozó ügynök, hazaáruló..., ha nem derítik ki?????

Merkel minek minősült, amikor az USA megfigyelte, lehallgatta? És nyilván nem csak őt, hanem MINDENKIT, csak nála ez ki is derült.

Gógita 2022.05.18. 19:06:52

"Ez nem azért fontos egy nyugati partnerszolgálat szempontjából, mert annyira fontos nekik Magyarország “tisztasága”, hanem azért, mert egy kétes hátterű vezetőnél felmerülhet a gyanúja annak, hogy zsarolható, fogható – akár egy külföldi, esetleg ellenérdekelt szolgálat, akár szervezett bűnözői körök által."

Ennyire hülye vagy Dezső? Hogy azt hiszed OV feldobna egy ekkora labdát BÁRKINEK, aki aztán vele is kicseszhetne? Őt is "foghatná"?
Ne légy hülye drágám!

ez a nevem senki 2022.05.19. 01:32:19

@ez a nevem senki: osztán ami
kor Tóni már mindent tudd át
adja ne
ki Viktor a hat
almát

Rodney_2 2022.05.19. 10:33:43

@birkamenet: Te fogyatékos agyhalott szar, miért kell ilyen nyilvánvalóan hazudozni a népszavazásról?? Minden értelmes és egészséges ember ki tudta tölteni megfelelően és elutasította annak a lehetőségét, hogy a Soros kommandók szórakozzanak a kisgyerekekkel (orvosok továbbra is tarthatnak szexuális felvilágosítást és foglalkozhatnak azokkal akiknek "problémáik" vannak, ez is kimaradt a ballib hazgságcunamiból). Csak a beteg degenerált ballibek szeretik az ilyesmit, nekik meg azt mosták az agyukba, hogy érvénytelenül kell szavazni (és tudod hogy miért? mert ha érvényesen szavaznak, akkor az egész népszavazás érvényes lett volna. EZ a ballib demokráciafelfogás. Ti vagytok az emberiség salakja, evolúciós mélypont)
Lehet, hogy mégis te vagy a Mayti: annak se mennek a számok, az is hülye mindenhez és abból is csak a gyűlölködés fröcsög reggeltől estig.

Rodney_2 2022.05.19. 10:35:23

@Jozef Pockna: Te nyilván nem vagy magyar, mit érdekelnek téged a magyarság problémái?? Filantróp vagy mint az elmebeteg bűnöző sorosgyuri??
süti beállítások módosítása