MaGYAUR

MaGYAUR

Az orosz „zárt hadiállam” utóvédharca

Magyarország újra a rossz oldalon...

2022. május 26. - Magyaur

Vitatkozom Soros Györgynek a davosi világtalálkozón elhangzott megállapításával, miszerint „az elnyomó rezsimek felemelkedésének lehetünk tanúi, miközben a nyílt társadalmak ostrom alá kerültek. Mára Kína és Oroszország jelenti a legnagyobb fenyegetést a nyílt társadalmakra”. (https://telex.hu/kulfold/2022/05/24/soros-az-ukrajnai-haboru-a-harmadik-vilaghaboru-kezdete-lehet). Tévedés Kínát egy kategóriába sorolni Oroszországgal és Észak-Koreával. Kína nem háborúban akarja legyőzni a nyugati „nyílt társadalmakat”, hanem utol kívánja érni a Nyugatot, majd lehagyni azt. Sőt több jel mutat arra, hogy Kína - szemben a zárt hadiállamok globalizmus-ellenességével – fogékonyságot mutat egy új minőségű globális világrend kialakítására; az önkorlátozó, bioszféra-központú globalizmusra.

Az ókortól kezdődően az emberi civilizációt, az írásbeliséget megalkotó államközpontú, „zárt társadalmak” peremén mindig megtalálhatóak voltak „nyílt társadalmak” csírái; tehát a nemzetközi kitekintésű, szabadabban mozgó kereskedő/urbánus rétegek: itt az arányokról van szó.

Európában az ókortól a feudális abszolutizmusig az államközpontú társadalmak voltak a jellemzőek, de a középkor méhében az észak-itáliai városállamokban és Hollandiában a manufaktúraiparral párhuzamosan jött létre a „piacközpontú társadalom”. Tulajdonképpen a közvélemény szempontjából a „Nyugat” egyenlő a polgárias „piacközpontúsággal”, vagyis a tőke, a piaci konkurencia, a kompromisszumokon alapuló szerződéskötés (aminek politikai leképeződése az „alkotmánynak” elkeresztelt társadalmi szerződés) kultúrájával. Mivel semmi sem vegytiszta, ezért a piaci, „nyílt társadalmak” is használtak „államközpontú” technikákat, főleg háborúk idején. Vagyis a vészhelyzetre hivatkozva centralizáltak; az állami bürokrácia döntött a nyersanyagok, az élelmiszer elosztásáról, valamint korlátozták a tulajdon-, és szólásszabadságot. De amíg az első világháborút követően az euro-atlanti „Nyugaton” visszatértek a normális kereskedelmi-polgári üzletmenethez, addig Németországban és attól keletre egész Japánig, zárt hadiállamok jöttek létre hol náci, hol kommunista ideológiák égisze alatt.

Ennek távoli utóhatása Ukrajna orosz megtámadása, amikor is Putyin gazdaságon kívüli, az erő nyelvét használó „zárt hadiállami” logika mentén próbálta/próbálja rákényszeríteni, a nyílt társadalom felé orientálódó Ukrajnát a behódolásra. Attól is anakronisztikus ez törekvés, mert úgy gondolja, hogy még mindig az extenzív, területnövelő politika a siker kulcsa. A háború csak egy dologra volt jó: kiderült, hogy Oroszország a messianisztikus-pravoszláv ideológiájával, a kapitalisztikus modernizációra való képtelenségével egyszerűen versenyképtelen a nemzetközi politikai porondon.

 Orbán Viktor felelőssége az, hogy egy Nyugat-ellenes spirálba vezette az országot, aminek következtében Magyarország egyre inkább elsodródik nemcsak a liberális „nyílt társadalom” eszményétől, de az európaias, polgáriasult kereszténységtől is. Ugyanakkor vészesen közeledik a terméketlen és vesztésre álló orosz Zárt hadiállam ideológiai támaszát adó intoleráns, militarista-soviniszta ortodoxiához!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr517841233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.05.26. 21:39:51

Baszdki ember! Ezt a sok bonyolult idegen kifejezést a sok fideszbirka hogyan fogja megérteni?!?!

ez a nevem senki 2022.05.26. 22:56:53

4*2/3
ez
tet
fej
csétekmeg

Magyaur 2022.05.26. 23:21:01

@ez a nevem senki: Semmi jelentősége. Két év múlva csak a magyar gazdaság romjai látszanak... és mindenki elfelejti a múltat.

havrilla 2022.05.27. 01:56:55

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
Baszd ki barom, ne magadból indulj ki! Ha te hülye vagy, akkor csak ellenzéki szavazók közül vagy egy.

Amúgy a szokásos ostoiba , szar cikk. Magatoknak hazudtok. Ja, ha kell az ötödik kétharmad, akkor megértem.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.05.27. 06:45:27

Szorul a hurok a CIA-Soros csapatok körül Ukrajnában, érthető, hogy Soros gazda nyűgös kissé.

Nap mint nap egyre több terület szabadul fel Kelet-Ukrajnában és ez nyilván idegesíti a Soros-féléket.

midnight coder 2022.05.27. 06:46:37

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Ha valamit nem értesz benne, akkor kérdezz bátran!

midnight coder 2022.05.27. 07:01:58

Soros bácsi nyílt társadalmának amúgy már rég vége, csak az öreg már túl hülye ahhoz, hogy felfogja. A globalizácós versenyben Kína áll nyerésre, ezért aztán az USA gyorsan próbálja felhúzni a vasfüggönyt, csak most a ruszki konfliktus átmenetileg lelassította a folyamatot. Ettől persze a kicsi kínaiak is agresszívebbek lesznek. De a nyugati világban is egyre erősebb az agresszió, akarom mondani progresszió, aminek a vége megint egy olyan remek kis rendszer lesz, ami után Hitler és Mao elvtárs is megnyalná a tíz ujját. Csak abban bízom, hogy Isten majmai lassan őrülnek, és még talán az én életemben nem épülnek meg a koncentrációs táborok. De ehhez nem szabad addig élnem mint Soros bácsinak.

ulpius66 2022.05.27. 11:16:42

Azta!!!!

Ezt azért nem hittem volna a "szabad társadalmakról"!!!!!
(na jó, az, hogy ezek szabad társadalmak az vicc volt.....)

novekedes.hu/hirek/tobb-nyugati-nagyvallalat-mas-nev-alatt-megbujva-marad-az-orosz-piacon

havrilla 2022.05.27. 15:10:26

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
Ja, az igazság, hogy, ha ilyen ostobák maradtok, akkor legközelebb megint kétharmad lesz.
Azt nem értem, hogy miért hazudtok magatoknak is?

Lesz még Magyar Köztársaság 2022.05.27. 15:26:25

"Ugyanakkor vészesen közeledik a terméketlen és vesztésre álló orosz Zárt hadiállam ideológiai támaszát adó intoleráns, militarista-soviniszta ortodoxiához!"

Még mindig csak közeledik?! Mint a magyar életszínvonal az osztrákéhoz. El nem éri, de közelíti. Közben lehet jó sokat írni róla.

fkv.115 2022.05.27. 16:23:38

@ez a nevem senki: Azt jelenti: sok itt a hazaáruló nemmagyar.

fkv.115 2022.05.27. 16:28:03

@midnight coder: Kína csak addig jampizhat, amíg az amcsik vissza nem viszik haza a gyártást. Onnantól nincs mit lemásolni, hamisítani, viszlát jampeckodás! Trump ezt jól elkezdte, most ezzel az agyalágyul vénemberrel valszeg parkolópályára került, de majd folytatódik. Amerika és a ruszki fehér kultúra, Kína nem. Akkor se követné őt a fehér ember, ha rejsz-rojsszal gizdáznának itt. De hamarabb kieszik magukat a kajából, aztán éhenhalnak.

fkv.115 2022.05.27. 16:28:44

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: A munka szabaddá tett? Mégiscsak jó volt valamire Auschwitz...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.05.27. 17:59:17

@havrilla: mit hisztizel csicska, zavar a fejed meg a kétharmad? :))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.05.27. 18:51:36

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Már te is elismered hogy fejvesztetten menekülnek az oroszok?

"Nap mint nap egyre több terület szabadul fel Kelet-Ukrajnában"

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.05.27. 18:54:01

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Ajaj. Csak szombat esténként szoktak téged. Már ma is megkezdtétek seggtánc bulit?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.05.27. 18:56:24

800 milliárdos megszorítás lesz. Na mi van naracstálibok? Ezt kéne megmagyarázni!

fkv.115 2022.05.27. 19:01:28

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Lölőkét kéne megszorítani, 60 milliárdnyi közpénzt írt a nevére Viktátor csak tavaly. Abból van mit adóztatni, 999%-kal.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.05.27. 19:20:23

@fkv.115: Lölöke most visszatehetné a lopott több száz milliárdját az államkasszába.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.05.27. 20:05:57

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: naaaaa, hát azt nem lehet!
Ahogy putyin sem rendelhet el tűzszünetet, mert mi lenne akkor.

Ekrü 2022.05.27. 20:41:47

@Magyaur:
" Két év múlva csak a magyar gazdaság romjai látszanak... "- Ezt szajkózzátok 2010 óta. Azt nyakatokon a 4. 2/3.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.05.27. 21:03:31

@Ekrü: Ti meg azt szajkóztátok hogy nem lesz megszorítás. Mi meg mondtuk hogy ennek a nagy osztogatásnak böjtje lesz. Tessék 800 milliárd megszorítás! Pénz szórással megvették a sok hülyét. Jól látszik hogy vidéken nyert a fidesz, a nem megvehető Budapesten nem voltatok sehol.

Boldeone2 2022.05.27. 21:13:13

@Ekrü: Két év múlva csak a magyar gazdaság romjai látszanak... "- Ezt szajkózzátok 2010 óta. Azt nyakatokon a 4. 2/3."

- A hatalmas fideszes választási győzelmek èppen azt mutatják, hogy nem jól funkcionál a plurális demokrácia , vagy inkább sehogy ...Putyin is hasonlóan nagy választási győzelmeket akarat, pedig sötèt múltja ès jelene is ismert, ezek torzult kelet- európaias társadalmak ...
A gazdasági helyzet - ellenére hogy a 2021- es óriási kibocsátási rès , meg pörgetett infláció miatt jó lett a negyedèves adat, valójában nagyon rossz.
Egyre növekvő ikerdeficit jellemzi az országot, csökken a nettó finanszírozási kèpessèg , azaz : az eladósodás ès a megszorítások elkerülhetetlenek . Az ágazati különadók jelentős rèsze áthárul a fogyasztókra, vagyis az inflációs nyomás csak nőni fog, az ármoratóriumok hatása meg kèsőbb fog jelentkezni , mire már a legtöbb európai ország túl lesz a sokkon ...
A forint az EU egyik , ha nem a legrosszabb pènze . Az elmúlt èvben a cseh korona mèg erősödött is az euróhoz kèpest, a zlotyi stabil volt , a lej már az euróhoz fixált ..
Nálunk egyszerre romlik a forint , nőnek a kamatok , meg nő az infláció...

Tragikomèdia zajlik Magyarországon , az USD kb 70 Ft erősödött egy èv alatt a "kamatmentes" euró meg majd 50 ft- ot
Lehet megint az EU- pènze után sóvárogni , egyèbkènt olyat bukunk mint az ólajtó, ès " eltörökösödik " az ország
Az infláció megállíthatatalanná válik , az emberek pedig elszegènyednek!
Ez a szánalmas kormányzás meg arra sem kèpes, hogy stabil pènze legyen az országnak !
Európa szègyene vagyunk, gyakorkatilag a V4 is páriakènt tekint ránk .... A korábbi jó szlován ès horvát kapcsolat a múltè, ahogy a bosnyák is ..
A románok ugyanúgy utálnak , de ma már le is nèzik az országot ,jóval hamarabb lesz náluk euró
Marad "barátnak " A szerb elnök, aki Putyin csicskása, a nyílt színen csókolgatta a kínai zászlót
Ennyit ér a 2\3 - a Orbánnak ! Talán soha nem volt mèlyponton az ország nemzetközi nimbusza ! Erre szavazzatok Ti!

Boldeone2 2022.05.27. 21:16:53

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Komoly szintű elszegènyedès vár azokra ,aki Orbán legfőbb támogatói ! Nem a felső 1%- ra gondolok, nagyjából mindenki tudja melyik az szociokulturális háttér , ahol a legtöbben támogatják ...
Brutális èlelmiszer- áremelkedèsek vannak az országban!

SchittMária 2022.05.27. 23:03:15

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Te rohadt állat putyin bérenc hazaáruló szar!
Hogy baszd meg a kurva anyádat a ravatalán te bolgár féreg !
De szétverném a fejed egy vascsővel.... de persze nem mersz kijönni a Deákra te ótvar gané!

Ekrü 2022.05.28. 00:59:42

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
"Ti meg azt szajkóztátok hogy nem lesz megszorítás. Mi meg mondtuk hogy ennek a nagy osztogatásnak böjtje lesz. "- Aha. Ha jól emlékszem 2010-ben is ezzel riogattatok a bankadó kapcsán. Azt a végén átvette egész Nyugat-Európa a németekkel az élén. Ha jól tudom az angolok már kezdik is. No meg a "bezzeg szlovákok" is mintha valami extraprofit adót emlegettek a MOL esetében 1-2 héttel ezelőtt....
@Boldeone2:
"A hatalmas fideszes választási győzelmek èppen azt mutatják, hogy nem jól funkcionál a plurális demokrácia , vagy inkább sehogy ..."- Persze, még véletlenül sem azt, hogy ez az ellenzék egytől egyig a dilettánsok gyülekezete...:)))))))
"A gazdasági helyzet - ellenére hogy a 2021- es óriási kibocsátási rès , meg pörgetett infláció miatt jó lett a negyedèves adat, valójában nagyon rossz."- Aha...szóval rossz, csak éppen azok a fránya adatok nem hajlandók megmutatni. Hát biztos ők is az Orbán kottájából játszanak, ugyi....:)))))))
"az USD kb 70 Ft erősödött egy èv alatt a "kamatmentes" euró meg majd 50 ft- ot"- Bocs , de nézted te valaha is az USD-EURÓ árfolyamot? Mert ha igen, akkor tisztába kéne legyél vele, hogy milyen katasztrófálisan romlott az euró a dollárhoz képest az elmúlt egy évben. Kínából importálunk gépeket , eurószámláról utalunk dollárszámlára. Az elmúlt fél évben az euró a béka segge alá esett a dollárhoz képest. Arról pedig nem is beszélve, hogy érdekesen fogalmazol ( erősen csúsztatsz) mikor a cseh korona és a zloty esetében az elmúlt éveket hasonlítod a forint jelenlegi helyzetével. Csak szólok, a cseh korona és a zloty is nagyot zuhant a háború kitörése óta.
A többi amit írtál, az szót sem érdemel, nem egyéb mint egy megkeseredett ellenzéki szavazó siráma. Nem Orbánt kell hibáztatni, hanem ezt az ellenzéket elzavarni a pí-be ,mert ameddig itt lesznek addig négyévente szembejön veletek az újabb 2/3. De hiába mondom neked ezt újra meg újra, mint ahogy ősszel is mondtam , hogy Marky-Zay a lehető legrosszabb választás , úgysem hallgattok ránk, hanem majd jöttök megint az "orrbefogva" meg mindegy, hogy ki csak ne a "patás" szöveggel, azt csak néztek az újabb bukta után, mint Rozi a moziban.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.05.28. 01:01:32

@SchittMária: valaki írta, hogy az ilyen ruszkibérenc propagandistákat fejbe kéne lőni, bircát meg gyomron. Hogy legyen ideje gondolkodni mielőtt megdöglik. Megérdemelné, hogy a térdeivel kezdjék.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.05.28. 01:02:49

@Ekrü: rendesen megdolgozol a pénzünkért még ilyenkor is.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.05.28. 06:10:37

@Ekrü: Ez nagyon gyenge volt. Nem cáfoltál semmit, csak visszafelé mutogattál. Szánalmas vagy.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.05.28. 06:16:44

@Ekrü: Hűűű.. dollár/euró árfolyam. 2017-ben szinte 0,95 volt, 2019-ben 0,79, 2020-ban 0,92 , 2021-ben 0,82, 2022-ben 0,9. Természetes ingadozás. Megint nem mondtál semmi értelmeset. Szólj már a főnökeidnek, küldjenek már egy nálad értelmesebbet!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.05.28. 06:18:29

@Boldeone2: Azokra katasztrófa vár akiknek a kiadásaik nagy részét az élelmiszer teszi ki.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.05.28. 06:27:31

@SchittMária:

Nyugodj el, ti már sose lesztek hatalmon. A világrend is változik, szemét NATO-tok vesztésre áll.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.05.28. 06:29:14

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

A CIA által megszállt terület szabadul fel, vedd észre. A NATO veresége közeleg.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.05.28. 06:31:05

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Nálunk gerinces kisembereknél nincs seggtánc. Legfeljebb egy-egy keresztény lányka ad elő ünnepi sztriptízt minden ukronáciliberális vesztes csata után.

Ekrü 2022.05.28. 08:25:25

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu:
Szóval nem mondtam semmi értelmeset...gondolom emiatt nem tudok neked direktbe válaszolni, hanem kénytelen vagyok beírni a nevedet. Csak nem letiltottál ?
Ami pedig a dollár-euró árfolyamot illeti kérdez meg egy importőrt, vagy nézz híreket, ne légből kapott számokat írogass ide.Megfogni nem fogsz vele,mert mint írtam dollárban vesszük a gépeket euró számláról.Míg az előző években a szorzó 1,3-1,2 között mozgott,most lassan egy az egyben váltják....
Gondolom a Portfolio elég baloldali neked:
"Az elmúlt egy évben majdnem 15%-kal erősödött a dollár az euróval szemben, ebből 8,3%-ot az év eleje óta produkált az amerikai deviza. Nagyon rég volt példa hasonlóan heves mozgásra a világ legfontosabb devizapárjában, a dollár az utóbbi tizenkét hónapból tízet zárt erősödéssel,"
www.portfolio.hu/deviza/20220513/hetek-ota-rettegve-nezzuk-a-dollar-arfolyamat-amerikabol-torhetik-ossze-a-forint-almait-544495

Boldeone2 2022.05.28. 11:03:53

@Ekrü:
Csak szólok, a cseh korona és a zloty is nagyot zuhant a háború kitörése óta."

Látod Ekrü, már megint ökröt csinálsz magadból! A tènyek megint csak engem igazolnak , azaz: szinte semmit nem gyengült a csak korona a euróhoz kèpest a háború kitörèse óta, de ha az elmúlt èvet nèzzük meg jelentősen erősödött is az euróhoz kèpest
a zlotyi is az szintèn stabil pènz a magyar forinthoz viszonyítva akár a háború utáni , akár az egy èves teljesítmènyt nèzzük!

https://www.google.com/search?q=eur+czk+árfolyam&client=tablet-unknown&ei=luORYs_qBcz8kwXigrbQAQ&oq=euro+cz+&gs_lcp=ChNtb2JpbGUtZ3dzLXdpei1zZXJwEAEYADIECAAQCjIECAAQCjIECAAQCjIECAAQCjIECAAQCjIECAAQCjIECAAQCjIECAAQCjoHCAAQRxCwAzoRCCkQgAQQsQMQgwEQxwEQ0QM6AggpOgYIKRAeEAc6BQgpEIAEOgQIABBDOgsIABCABBCxAxCDAToOCC4QgAQQsQMQxwEQ0QM6BAgpEEY6CggAELEDEIMBEEM6BggAEAoQQzoNCAAQgAQQsQMQgwEQCjoFCAAQgAQ6DQgAELEDEIMBELEDEAo6BwgAEIAEEAo6CggAELEDEIMBEApKBAhBGABQrwtYsylgpDJoAHACeAOAAY8CiAHvEZIBBTAuOS40mAEAoAEBsAEPyAEIwAEB&sclient=mobile-gws-wiz-serp

Boldeone2 2022.05.28. 11:13:26

@Ekrü: Persze, még véletlenül sem azt, hogy ez az ellenzék egytől egyig a dilettánsok gyülekezete...:)))))))"

- Ahogy Orbáèk is azok , magán vigyorgó majom!
A tènyek azt mutatják , hogy az elmúlt 12 èvben - dacára annak európai prosperitás volt , jött vagy 45 milliárd euro nettó forrás - csak egy gyenge\ közèpszerű átlagos gazgasági fejlődèst tudnak felmutatni , azt is leginkább az infláció okozta hatások miatt tudják az elmúlt èvekben számítani
Románia lassan utolèri Magyarországot nettó bèrekben ès minimálbèrben is
Ha forint így " halad " abból nem sok jó következik

de nézted te valaha is az USD-EURÓ árfolyamot? Mert ha igen, akkor tisztába kéne legyél vele, hogy milyen katasztrófálisan romlott az euró a dollárhoz képest"

Mi köze ennek a forint arfolyamához te degenerált? A magyar forint az euróhoz kèpest is jelentősen gyengült - kb 50 Ft ot egy èv alatt, a cseh korona miért tudott erősödni , a többi pènz stabil maradni ?
Ja, hogy ott nem szórják nyakló nèlkül az ezermilliárdokat ?

Boldeone2 2022.05.28. 11:23:35

@Ekrü: Kínából importálunk gépeket , eurószámláról utalunk dollárszámlára. Az elmúlt fél évben az euró a béka segge alá esett a dollárhoz képest"

- Mègegyszer : ezt csinálja Csehország és a többi európai ország is , mégis jóval stabilabb a fizetőeszközük mint a magyar forint !
Miért ?
Mert Magyarországon egy egyre nagyobb az ikerdeficit, romlik a külkermèrleg nagy a költségvetési hiánya, romlik a nettó finanszírozási kèszsèg: az állam - Orbánèk- felelőtlenül gazdálkodtak, esztelenül osztogattak, főleg saját maguknak
Rádaásul meg vannak szorulva , hiszen kamatot kellene emelni , mert az infláció egyre növekszik, túl a háborús hatásokon is , de egy ponton egyre fájdalmasabb mert sérti a fogyasztást, ès gazdasági növkedèst is
Ezt " árazza " a forint jelenlegi extrèm rossz árfolyama!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.05.28. 13:02:18

@Ekrü: Csak béna vagy. Ha le akarnálak tiltani, akkor kirakhatnálak téged a blogból, amit természetesen sosem fogok megtenni. Én csak matyi baszom ki, őt is csak akkor ha floodol.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.05.28. 13:03:52

@Ekrü: Keress rá az usd/euró árfolyamok grafikáira! Semmi olyan nem történt ami ne lett volna az elmúlt 5 évben.

Nancsibacsi 2022.05.28. 13:47:47

Soros nem titkolt vágya hogy az emberiség létszámát csökkentse - erre jelenleg csak atomháború alkalmas. Ezért dözsöli a markát a vén szarházi.

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2022.05.28. 15:17:16

,, amikor is Putyin gazdaságon kívüli, az erő nyelvét használó „zárt hadiállami” logika mentén próbálta/próbálja rákényszeríteni, a nyílt társadalom felé orientálódó Ukrajnát a behódolásra. ,,

Elég jól halad ő ezzel. Mostmár bőven realitás a Dnyeperen túli értékes területek, és Odessza elcsatolása. A maradékkal meg kínlódjon az EU.:D

ulpius66 2022.05.28. 15:31:16

DE JÓ! DE JÓ! DE JÓ!

MÉG HÁROM NAP, ÉS ITT A NYÁR!!!!!!!!!!

Boldeone2 2022.05.28. 16:10:28

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: Mostmár bőven realitás a Dnyeperen túli értékes területek, és Odessza elcsatolása. A maradékkal meg kínlódjon az EU.:D

- Az nem realitás, nyilván nem fogják hagyni azokat a területeket az orosznak. Ráadásul , nem elèg elfoglalni , az meg is kell tartani ès kèsőbb reorganizálni valahogy, ami több tízmilliárd dollár alsóhangon
Oroszország viszonylag szegèny ország , ráadásul még tovább fog szegènyedni a szankciók hosszú távú hatásai miatt. Amit elfoglal, ott csak konstans válságövezetet tud lètrehozni. Ráadásul Dèl-Ukrajnában már többsègèben ukrán indentitású emberek èlnek
Csak a Donbass elcsatolása reális, máshol nincs támogatása az orosznak

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2022.05.28. 17:00:47

@Boldeone2: Keleten verve vannak az ukrán főerők. Krónikus az ukrán üzemanyag és lőszerhiány is. Az oroszok azt lőnek ki az ukrán hátországban, amit akarnak A szankciók nem sokat érnek. Ezek a realitások..

tiltsál ki te gyökér 2022.05.28. 19:56:24

@fkv.115: "Kína csak addig jampizhat, amíg az amcsik vissza nem viszik haza a gyártást. Onnantól nincs mit lemásolni, hamisítani, viszlát jampeckodás! "

Átaludta az elvtárs az elmúlt 20 évet?

tiltsál ki te gyökér 2022.05.28. 19:59:47

@Boldeone2:
" Az nem realitás, nyilván nem fogják hagyni azokat a területeket az orosznak."
Hahaha. Aztán ki nem hagyja Ágica?
Basszus, itt magyaráztad március elején, hogy mennyire rábaszott az orosz, már se üzemanyaga, se embere, se tankja, se semmije... Erre két hónap után még mindig ott vannak :D:D:D:

" Ráadásul , nem elèg elfoglalni , az meg is kell tartani ès kèsőbb reorganizálni valahogy, ami több tízmilliárd dollár alsóhangon"
Igen. Át kell írni a táblákat, vagy mi olyan nehéz?

"Ráadásul Dèl-Ukrajnában már többsègèben ukrán indentitású emberek èlnek"
Ja. Mondja az ukrán propaganda..

tiltsál ki te gyökér 2022.05.29. 09:16:43

@Boldeone2: Te Ágica!
Nem érzed cikinek, amikor nekiálltok mazsolázgatni a külföldi példák közül, azt ami épp tetszik? Pedig az.
Jujj de jó a cseheknek, hogy erősödött a pénzük. Biztos.
A Bruttó átlagfizetésük volt 23ezer korona volt 2010ben, 20ban pedig 35. Derék 50%. Nálunk meg 200ról 440re emelkedett. Biztos nagyon örülnek az erős koronájuknak ami 26ról 24re erősödött...

Az sem ciki ugye, hogy amikor családok adóvisszatérítést kapnak azt esztelen osztogatásnak hívjátok. Még egyszer: a befizetett adója egy részét visszakapja, az számotokra esztelen osztogatás. Hiszen sokkal jobb ha nincs az embereknek pénze, ugye?
süti beállítások módosítása