MaGYAUR

MaGYAUR

Kárpátalja akkor lesz biztonságban, ha Ukrajna az EU részévé válik!

2022. július 29. - Magyaur

Putyin - Hitlerhez hasonlóan - területekkel akarja megvásárolni Magyarország jóindulatú támogatását a mocskos háborújához!

Kárpátaljának 1 millió ruszin/ukrán lakosa mellett kevesebb, mint 150.000 magyar nemzetiségű lakója van… és ezért kellene Magyarországnak, minden korábbi fogadkozása ellenére, beszállni az orosz érdekeket szolgáló háborúba!?

A második világháborúban Horthyék ostoba módon elhitték, hogy a „fajilag nem kevert” árja-német nép biztos győzelmet arat majd a barbár oroszokon és a faji szempontból „alsóbbrendű, korcs” amerikaiakon. Azt is elhitték, hogy a nemzetállami határok tágítása a cél, pedig azóta kiderült hogy egy nagy országban is élhetnek rosszul az emberek és egy kis országban élők is élhetnek nagyon magas életszínvonalon.

A frusztrált Orbán hiúságát nagyon legyezheti, hogy Putyin úgy tesz, mintha Magyarország szuverén állam volna és mintha egyedül a kormányfő döntésétől függene, hogy (a NATO haderő részét képező) magyar hadsereg bevonuljon-e Beregszászra és Ungvárra.

Az irredenta terület visszacsatolásra csak akkor kerülhetne sor, ha Fidesz-Magyarország kilépne a NATO-ból, az Európai Unióból és politikai-gazdasági-kulturális szempontból öngyilkosságot követne el azzal, hogy Magyarország újra lesüllyedne Oroszország Orbán-vezette bábállamává... 

Bővebben: 

https://index.hu/kulfold/2022/07/29/haboru-orosz-ukran-konfliktus-vlagyimir-putyin-volodimir-zelenszkij-moszkva-invazio-kreml-percrol-percre-pentek/

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr5317893787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.07.30. 08:43:02

Ukrajna sose lesz EU-tag.

De ha mégis az lenne, az nem adna semmilyen biztonságot az ottani magyaroknak.

midnight coder 2022.07.30. 08:56:13

Mondjuk egyrészt Kárpátalja kb. úgy hiányzik nekünk, mint üveges tótnak a hanyattesés. A másik oldalon viszont attól mert Ukrajna EU tag még nem lesznek nagyobb biztonságban az ott lakó magyarok. Az EU a nemzetiségek elnyomását elég lazán kezeli. Ha a bőrszíned vagy a szexuális hovatartozásod miatt ér hátrányos helyzet, arra ugranak. Ha a származásod/nyelved miatt, azt leszarják.

midnight coder 2022.07.30. 08:56:53

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Simán lehet politikai alapon EU tag. Más kérdés, hogy ez kb. az ország felszámolását jelentené.

Magyaur 2022.07.30. 10:32:33

@midnight coder: Pont ez a lényege az Európai Uniónak: minden korábbi mesterségesen kialakított országhatárt virtuálissá tenni, felszámolni miközben a nemzetek a élnek és virágozzanak! Tulajdonképpen csak a 19., 20. században jöttek létre a nemzetállamok, de még az olyan "homogén" nemzetállam, mint Franciaország is tele van nemzeti kisebbséggel: a korzikaiaktól kezdve, baszkokon, bretonokon, elzásziakon keresztül egészen a "tengeren túli területekig". A nemzetállami rendszer rossz, csak az ahhoz ragaszkodó nacionalisták és tőle függő bürokraták támogatják. Az emberi közösségek ritkán homogének nemzetiségi szempontból, de mindegyik nagyobb autonómiára vágyik, amelyet a központosító politikusok el akarnak venni tőlük, olykor az önkormányzatisággal együtt.
Európa jövője nem a igazságtalanul (pl. Trianonban) meghúzott nemzetállami határok bebetonozásában van, hanem a rugalmas, átjárható "Régiók Európájában"!

midnight coder 2022.07.30. 12:02:18

@Magyaur: Igazából a nemzetállami keret ma arra jó, hogy a különböző hátterű országok a saját kultúrájuk illetve történelmi tapasztalataik alapján tudnak önállóan politizálni, míg egy nagy, közös unióban a többség akarata érvényesülne mindenhol. Márpedig egymilliárd légy is tévedhet. Az EU polgárainak nagy többsége Pl. a multikultit eddig úgy élte meg, hogy a néger szolga behozta az ötórai teát. Illetve ma Pl. úgy, ahogy az osztrákoknál ment pár éve a konflis: a turista beült, az osztrák hajtotta a lovat, egy néger pedig szaladt a kocsi után, hogy ha a lovak esetleg pottyantanak akkor összeszedje a szart. Csak a néger gyereke, unokája már nem biztos, hogy annyira boldog lesz ezzel. És neki több lesz, mint az osztráknak.
süti beállítások módosítása