MaGYAUR

MaGYAUR

Mind a jobboldaliak, mind a baloldaliak többsége antikapitalista, sajnos...

2022. augusztus 19. - Magyaur

Antikapitalista a magyar közgondolkodás 120-150 éve.
Egyfelől van egy keresztény-kisnemesi-dzsentri közegből kiinduló antikapitalizmus, amely a kapitalizmust a magyarságtól idegen zsidó-kalmár-materialista lelkiségből vezeti le és vannak a kommunista-haladó-baloldali erők, akik maximum valamilyen "harmadikutas", Magyarországra szabott kapitalizmusra vágynak... Ehhez jött az a történelmi helyzet, hogy a piaci, vállalkozói gondolkodást hordozó zsidó és sváb etnikumot brutálisan kisöpörték az országból, azért - amiképpen a népi írók egy része is követelte - hogy esélyt kapjanak a "színmagyarok" a meggazdagodásra...
Orbán persze úgy állítja be a politikáját, mint aki ezt a "magyar kapitalizmust" valósítja meg; de ez hazugság és önellentmondás, mert miközben Orbán anti-globalista, anti-liberális addig a kapitalizmus eleve a kereskedelmi szabadság liberális híve és eleve globalista!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr8717911667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.08.19. 21:50:30

A magát baloldalnak nevező tábor 99 %-a kapitalizmuspárti, szóval ne aggódj.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.08.19. 21:51:44

"és vannak a kommunista-haladó-baloldali erők, akik maximum valamilyen "harmadikutas"

Ez tévedés, A magyar harmadikutasság jellemzően "jobboldali", lásd első képviselője Csurka.

midnight coder 2022.08.20. 08:10:14

"addig a kapitalizmus eleve a kereskedelmi szabadság liberális híve és eleve globalista! "

Akkor ezt beszéld meg a hidegháborút újraindító, a globális ellátási láncokat felrobbantó amerikai barátaiddal.

Orbán amúgy bizony kapitalizmuspárti. És globalizációpárti. Nem is nagyon lehetne más, elvégre a magyar gazdaság bevételt termelő része leginkább multikból és a beszállítóikból áll. És persze Mészáros elvtárs is kapitalista ha csak olyan is.

midnight coder 2022.08.20. 08:13:08

Amúgy egy topiccal odébb épp egy liberósbolsi örömködik egy commentelhetetlen blogon azon, hogy milyen szar most a kínaiaknak, elvégre 30+ év után elõször ott is kezd némi recesszió lenni. Csak azt felejti el a barom, hogy az EU gazdasága Kínától és az USA-tól függ. Ha bármelyiknek szar, itt is szar lesz. Ráadásul itt most ezektől függetlenül is szar, ergo ami most jön Európában az bizony fájni fog. És elsősorban a nyugati felén, mert itt keleten azért valamennyire hozzá vagyunk ehhez szokva.

Magyaur 2022.08.20. 09:51:18

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: 1956 erről szólt: "igazságos" demokratikus kapitalizmust!

midnight coder 2022.08.20. 11:51:18

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Igazából olyan nincs hogy "igazság". Pontosabban az, amit "szociális igazságosságnak" hívsz, az 90%-ban maszlag. Mondjuk az ipari forradalom idején volt ennek némi alapja, de azóta sok víz lefolyt a dunán.

56-ban pedig az oroszok előbb a földbe döngöltek minket, minthogy kialakulhatott volna hogy ki mit akar. De a vége valószínűleg kapitalizmus lett volna - és akkor most nem a béka seggének a perspektívájából néznénk a világot, hanem kb. ott tartanánk ahol az olaszok vagy a spanyolok.

ulpius66 2022.08.20. 21:16:47

Sőt!

A világ lakosságának 99%-a antikapitalista.....

cortes 2022.08.20. 21:40:30

Egy némely párt, bár nevezze magát baloldalinak vagy nevezze annak a Fidesz, még kapitalizmus kritikára sem képes, nem hogy baloldali értékek képviseletére. A rendszerváltás óta bármelyik politikai tömörülés kormányra kerülve, a Fideszhez hasonlóan a nemzetközi nagytőke érdekeit szolgálta ki magyar dolgozói réteg, sőt úgy általában a magyar nép (az elitet kivéve) érdekeivel szemben. Nincs Magyarországon baloldali párt vagy szemmel látható baloldali politikai mozgalom.

ulpius66 2022.08.20. 21:44:39

@cortes:

Egyetértve veled..... talán még az is kijelenthető, hogy MA MAGYARORSZÁGON A FIDESZ A BALOLDALI PÁRT!

kewcheg 2022.08.21. 11:38:53

@ulpius66: miért is? Ausztriában 16.00- kor akkor is abbahagyod a munkát, ha a feladatod felénél jársz. Manhattan épitkezéseknél csakis drága, szakszervezeti épitőipari munkavállalót vehet(ne) fel a vállalkozó, persze kijátsszák, mindenféle azték meg indián csőcselékkel, persze nagy lebukási rizikóval.Ehhez képest itthon Dickens megnyalná mind a tiz ujját- túlóra,túlmunka hegyek, több ember feladata egynek, munkavállaló költségeinek semmibevétele és még sorolhatnám...A törvény /Mt./ munkavállalóellenes.Ahol a munkavállaló nagy f@sz tud lenni, az azért van /pl.kamionsofőr/ mert hiány van belőle, de ez nem törvényes jog, hanem a tények rájuk nézve kedvezően alakultak.Az nem baloldaliság, hogy a népes cigányságot, meg nyugdijasokat soha nem fogják hagyni éhenhalni meg megfagyni...

Kivlov 2022.08.21. 14:47:30

Nem az a baj, hogy antikapitalista.
A baj az, hogy a 'gondoskodó Állam' a nép elvárása!

2022.08.21. 19:25:02

a németeket és a zsidók egymást söpörték ki. bécs telepítette be erőszakkal a zsidókat. aztán berlin telepítette ki őket brutális erőszakkal. majd a zsidók kitelepítették a németeket.
süti beállítások módosítása