MaGYAUR

MaGYAUR

Gazdasági „Dr House”-ok diagnózisa a magyar betegről

2022. november 12. - Magyaur

 

Két világosfejű, az igazságot kegyetlenül kimondó „Dr. House” - Bokros Lajos és Surányi György – mond véleményt a műtőasztalon fekvő, EU-s lélegeztető gépre kapcsolt magyar gazdaság állapotáról és kilátásairól.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr9417976932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.11.13. 05:10:59

Valamit nem értesz.

Nyilván igazuk van, de csak megbízóik mszemszögéből. A magyar nép érdekei viszont ellentétesek ezeknek a megbízózóknak az érdekeivel.

Egyébként én is néztem avideót. Érdekes tényleg. Mindig jó képben lenni mit akarnak éppen a globális oligarchák. Akiknek Bokros és Surányi hű képviselőik.

MEDVE1978 2022.11.13. 10:41:32

Bokros és Surányi igazából diagnoszták, de orvosból is sokféle van. Bokrost és Surányit elsősorban olyannak mondanám, mint az első világháborús orvosokat. Bejött ugye a végtagsebbel a katona, az egyik leggyakoribb kezelés, hogy életben maradjon az amputáció volt. Emiatt rengeteg sebesült túlélte, de nyomorék lett. Mindenki döntse el, hogy ilyen orvost szeretne-e vagy inkább olyat, aki mondjuk kísérleti jelleggel megetet veled egy gombából készült port, hátha jobban leszel. Én az utóbbira szavaznék. Mindenesetre a hasonlat jól mutatja a probléma jellegét. Surányi és Bokros mindig a neoliberális állammodellben és társadalompolitikában fogja látni a jövőt. Ennek része az az álságos elv, hogy a legszegényebbeket kell segíteni (nyilván mert másra nincs pénz, illetve ez "erkölcsös"), progresszív jövedelemadózást és közteherviselést kell megvalósítani. Ez önmagában az MSZP-SZDSZ kormányok bukásának egyébként egyik legfőbb oka. Én még emlékszem arra, hogy megemelték a béremet és a progresszív adózás miatt nem kerestem ténylegesen többet, illetve talán 25 évesen értem el azt a mértéket, amikor a legjobban kereső "gazdagok" táborába léptem úgy, hogy az átlagbér alatt kerestem minimálisan. Cserébe a legszegényebb emberek gyerekenként kapták a pénzt, így az underclass újratermelése és növelése folyamatos volt - jobban megérte gyereket csinálni, mint dolgozni. Ez egy rossz konstrukció volt, nem véletlen, hogy már Bajnai kezdte és próbálta kidobni.
süti beállítások módosítása