MaGYAUR

MaGYAUR

A magyarok ostobaságára épít az Orbán rezsim

Tóta W. Árpád cikke

2022. november 14. - Magyaur

TÓTA W. ÁRPÁD

AGYHALOTTAK NAPJA

2022.11.11.

Ahhoz, hogy a magyar kormánymédiának még bármi hitelt adjon valaki, és ne szakítson vele, szükséges, hogy korlátolt legyen. Aki nem hülye, az átlát rajtuk. Tévesen hisszük, hogy Magyarország megosztottsága harminc éve állandó. Jelentős és mélyreható változás ment végbe, a szakadék partjain mások laknak ma már.

  • Kezdetben volt a hagyományos, minden demokráciában megjelenő törésvonal. Tradíció és progresszió, meritokrácia és újraelosztás– jobb- és baloldal, körülbelül.
  • Ez se volt soha elvágólagos, de nagyjából ugyanazt a valóságot nézte mindenki, aztán különböző következtetésekre jutott világnézete, státusza és ízlése alapján.
  • Ezeket megosztották az egyes emberek, pártok, egyházak és más egyletek a nyilvánossággal, és ki-ki eldöntötte, melyik magyarázat fekszik neki.
  • Minden tábornak voltak lelkes és egyszerű szurkolói, gondolkodói, tudósai és művészei. Nem úgy volt, hogy „Hülyék, jobbra!”.

A határ a jobboldal hatalomra jutása után, annak médiapolitikája nyomán mozdult el, amennyiben létrejött egy életvitelszerűen, ormótlanul hazudozó gépezet, és ez nemcsak propagandaeszközként működik, hanem szűrőként is.

Vegyünk néhány példát, és nyomban kirajzolódik a filter működési elve.

  • Szankciós infláció: az árak elszabadulásának oka Brüsszel – ez így szerepel az egész kormánymédiában, tévéhirdetésben, ezt kotkodácsolja minden gyalog.
  • A tanártüntetés szinte senkit sem érdekel, fotó mellékelve, pár tucat lézengővel– tudósít a kormánybérenc „elemző”, címlapon a médiagólem minden kirendeltségében. Tévesen idézett mondatok hergelik a jámbor jobber közvéleményt, pedig az eredetik egy kattintással megtalálhatók, és homlokegyenest az ellenkezőjét jelentik. Borkai Zsolt egyáltalán nem csinált semmi hírértékűt. Itt válnak el útjaink.

Kétféle olvasó van ugyanis. Az egyik itt megáll, elégedetten megvakarja a hasát, és megnyugszik, hogy a világa érintetlenül kerek.

A másik tovább keresgél, mert nem fárad el öt sor elolvasásátólÉs arról értesül, hogy sehol Európában nincs olyan élelmiszer-infláció, mint Magyarországontehát ez nem lehet a szankciók hatása, elvégre azokat nem ránk vetették ki, legalábbis amíg ki nem derül, mi mindent csempészünk diplomáciai postán.

  • Ezenkívül nem februárban kezdődött:tavaly októberben már sapka került az üzemanyagra, hogy végül kifizessük a kenyérben.
  • Aztán látja a kíváncsi olvasó, hogy minimum ötvenezren tüntetnek, és még akkor se mennek haza, ha trágár beszédet hallanak.
  • Látja, hogy Borkai Zsolt, bizony, mégiscsak csinált valamit, amiről egy árva hang nincs öt napig odaát.
  • A sokadik ilyen után pedig levonja a következtetést, hogy itt bizony hazudnak.

Ahhoz, hogy a magyar kormánymédiának még bármi hitelt adjon valaki, és ne szakítson vele, szükséges, hogy korlátolt legyen. Aki nem hülye, az átlát rajtuk.

Létezik természetesen a jól értesült drukkerek halmaza.

  • Ők tudják, hogy kedvenc propagandistáik hazudnak, hogy ez az ő sportáguk, de – anyagilag vagy érzelmileg – annyira érdekeltek a Párt hatalmában, hogy elfogadják a játékszabályokat.
  • Tájékozódni ők is máshova járnak viszont.
  • Elemi érdekük, hogy létezzen a hazaárulónak, aknamunkásnak bélyegzett független média, hiszen anélkül azt sem értenék, miről füllent olyan ügyesen a versenyző.
  • Ők a kemény mag – és kevesen vannak.

A többség nem látja, hogyan működik a filter, hanem benne úszik, aztán vagy fennakad, vagy nem.

Hogy ebből mi következik, azt már könnyű kitalálni.

Mégis, mi következne abból, ha a kormánypárt holnaptól csak latin miséken kommunikálna a népével?

  • Az, hogy a szavazói idővel a latinul értő katolikusokra korlátozódnak.

És mi van, ha átlagos tájékozottsággal egy perc alatt megcáfolható hazugságokra építi a politikáját?

  • Akkor azok maradnak, akik érdeklődése, ismeretanyaga, műveltsége az átlag alatt van. Hogy mennyivel, azt a hazugságok ormótlansága dönti el, viszont arról már megállapítottuk, hogy határtalan; a rövid távú, aznapi haszonért minden belefér.

Tehát a célközönség nem egyszerűen a hülyék, hanem a nagyon hülyék.

Az ország tudatos kettéhasítása folyik immár nem világnézet, hanem agytevékenység alapján. Hülye vagy? Maradhatsz. Ha nem vagy az, nagyon vigyázz, hogy ki ne derüljön.

És nincsenek árnyalatok már.

  • Húsz éve még voltak, a revolvermédia mellett léteztek gondolkodósabb, a napiparancstól független kiadványok, belső vitáknak és különvéleményeknek helyet adó médiumokEzeket pusztították a legádázabb kíméletlenséggel; mára megszűntek, vagy ugyanolyan kuglik kezébe kerültek, mint minden egyéb szócső.

Innen érthető meg, ami az oktatás ügyével történikMi lenne ezzel a gépezettel, ha közben egy jól működő iskolarendszer évente százezer vitakultúrában edzett, szövegértésre nevelt, kritikus gondolkodásra felkészített, ellentmondásokat felismerő és – uram, irgalmazz – nyelveken beszélő polgárt szabadítana rá? Az kereken százezer esküdt ellenséget jelentene nekik, mert egy szavukat sem hiszi el.

Nem pénzhiánnyal, nem elavult tantervekkel állunk szembenHanem olyan rezsimmel, amely az ostobaságra épít, és féltékenyen őrzi a nyáját.

Az oktatás nem pénzkérdés, hanem éppolyan stratégiai ügy, mint az óriásplakátok feletti uralom.

Innen nincs kiút, csak a testükön keresztül.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr6117978018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HaD 2022.11.14. 10:08:24

eleve ezt azorbánt mint provokatört találták ki valahol tel avivban(valamilyen finkenstein vagy silbersteines képzödmény)...ennek megfelelöen mindegy ennek csak beszéljenek róla. Ez egy egyszerü alapelv....a legjellemzöbb az a két áláspont amit ebben a szláv cstepatéban ad elö a primitív fejével. Az azonnal tárgyaló asztalhoz duma....ezt már mindenféle forumon és mindenféle mondatszerkezetben elszajkózta(meg a cimborái is) de valahogy valamiért ember nincs aki megkérdezte volna ökelmét hogy mégis mi a tárgyalási akap szerinte....monnyuk ha a gaz románok holnap elöre ugranának a Tisza vonaláig mijközben letarolják a teljes Tizsántúlt halomra ölve a magyarokat stb...és még hozzátennék hogy meg sem állak az osztrák határig akkor vajon ezazorbán milyen békéröl akarna velük tárgyalni???....mégis??? Mivel azonban ezt soha senki fel nem teszi neki hanem engedik hajtogatni a a tüzzsünet tárgyaló asztal béke emeberélet stb...dumát tehát tisztán látszik hogy akik tehetnék azért nem teszik mert egy provokátor szereplöt nem szabad tetten érni...ide értve az un baloldali sajtót meg a "magyar" un "baloldalt" is...ugyenez a szankciók fikázásával....elövezeti hogy de szarok és hogy sokkal jobban kellene meg ésszel csinálni,de az égadta világon senki meg nem kérdezte még ökelmét hogy nosza hogyan öcsém???....hagyják hagy monnya...ennyit az un demokratikus meg az un konzervativ sajtóról politikáról...az egyik tel aviv minusz ötödiken a másik a minusz harmnadikon kerül nekünk legyártásra...ha már a megvezetett magyarokról írt a cikk szerzöje;);)

György Csaba Nagy 2022.11.14. 13:25:05

Az állapot leírásával egyetértek, de az okot nem nevezném butaságnak. Sztem nincs "egyszerű ember", a saját életében mindenki seregnyi problémába ütközik, és azokat tiszteletre méltó módon meg is oldja többnyire. A baj inkább az, hogy a fejekben feudalizmus van, él szívósan tovább. A hatalom és egyén viszonya torz: fentről csak rosszat, elnyomást, idomítást, megalázást, lopást és ezt elfedő hazudozást várhatunk, bárki is kerül hatalomra, s ezt tűrnünk kell, mert nincs más választás. Az egyén kis trükkökkel igyekszik boldogulni a maga szűk világában. Nem várunk el sem tisztességet, sem hatékony kormányzást. Mivel nem mi vívtuk ki szabadságunkat, hanem a világpolitikai fejlemények ajándékaként kaptuk, megbecsülni sem tudjuk. Nem élünk azzal, hogy a demokratikus berendezkedés, a maga gyengéivel együtt, választási lehetőséget ad a hatalom birtokosai felé, tisztesség- és hatékonysági követelményt támaszthatnánk, belenyugvás és alkalmazkodás helyett. Lehangoló, hogy környékünk, csehek, szlovákok, románok több polgári öntudatot mutatnak nálunk. Úgy tűnik, sikertelen történelmünk tette közgondolkodásunkat ilyen szolgaivá. Sajna, az ellenzék gyengesége és fantáziátlansága nem ad hihető választást, így í hatalmi önkény áldozatai vagyunk, és maradunk belátható ideig.

ebella 2022.11.14. 14:38:54

@György Csaba Nagy: Beláthatatlan ideig maradunk szolganép, sajnos. Mi aki egykor uralkodtunk Közép-Európa nagy részén, akik egészen elfogadható polgári világot is kiépítettünk az elnyomásból az első háború előtt, mára teljesen szétestünk. A lehetőségeinket sem használjuk ki és ezt nem is bánjuk, bármit eltűrünk, csak sokszor kell elmondani, hogy amit szarnak érzünk, az tulajdonképpen finom csoki. Aki fiatal és esze is van, nem csoda, ha elhúz innen nagyon gyorsan.

Mi lett belőlünk?

MEDVE1978 2022.11.14. 15:52:54

@György Csaba Nagy: Micsoda nyavajgásgyűjtemény.

"Mivel nem mi vívtuk ki szabadságunkat, hanem a világpolitikai fejlemények ajándékaként kaptuk, megbecsülni sem tudjuk. Nem élünk azzal, hogy a demokratikus berendezkedés, a maga gyengéivel együtt, választási lehetőséget ad a hatalom birtokosai felé, tisztesség- és hatékonysági követelményt támaszthatnánk, belenyugvás és alkalmazkodás helyett. "

Az első mondat tömény hülyeség. Nagyon kevés olyan nép volt, aki maga vívta ki a szabadságát, úgy, hogy a világpolitikai tényezők nem hatottak volna döntően. Mi is megpróbáltuk sokszor, általában az orrunkat belenyomták a szarba.

MEDVE1978 2022.11.14. 15:59:03

A baj az, hogy a kommentátoroknak és Tótha W-nek sem jut eszébe 2022. áprilisa, pedig nem volt rég. Akkor az egész ellenzék, a díszfaszokkal együtt mind azon csodálkozott, hogy hogy nyert Viktor megint ilyen mértékben. A kényelmes és könnyű válasz erre, hogy Viktor megdelejezte a népet, akik buta birkaként követik. A nehéz válasz erre az, hogy Viktorra szavazott egy rakat olyan underclass ember (köztük nagy számban cigányok), akik a vegetáláshoz elég segílyt kaptak csak korábban, most meg a megnövekedett munkaerőkereslet miatt valamennyire javult a helyzetük. Meg az, hogy a középosztály egy részének egyértelmű bér- és jólétemelkedést hoztak Viktor intézkedései. Ezzel nagyon nehéz szembenézni, merthogy Viktor amellett, hogy sok mindent elkúr, van olyan terület is, ahol teljesít.
Tóta W viszont visszatér a régi jó hipnotizált (szegény megvezetett emberek, nem látják a fényt) vagy gonosz (biztos tolvaj mind hé) narratívához. A világ összetettebb. Persze így lehet önsajnálni és impotensen ellenzékiskedni még 4 évig.

Drizari 2022.11.14. 16:17:36

"Vegyünk néhány példát": sortüzek, politikai kivégzések és bebörtönzések a "néphatalom nevében". Ez önmagában is elég lenne a hirdetett proletárdiktatúrában, nevesítve az MSzMP vezető erejét.

ebella 2022.11.15. 03:59:41

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:Bulgáriában a magyarok gyalázása a trend? Mert lenne mit sepregetned ostobaság ügyben magad körül is, meg Szeredőcön is.

Kangörcsös TSZ elnök 2022.11.15. 09:55:27

@MEDVE1978: Hülyeség. Nem a javuló életkörülmények hanem az egyszeri juttatások miatt szavazott a csőcselék a patásra.
Azok a juttatások amelyekre amúgy nem volt fedezet.

ulpius66 2022.11.15. 10:35:40

@Kangörcsös TSZ elnök:

Persze téged is meg lehet érteni!

Neked biztos sokkal jobb életed volt, amikor TSZ elnök voltál....azóta nincs TSZ, meg egyszeri juttatást sem kapsz soha!

Kangörcsös TSZ elnök 2022.11.15. 11:43:02

@ulpius66: Te Isten leghülyébb barmocskája, ugye fogalmad sincs, honnan ered a "Kangörcsös TSZ elnök" nick?

Mindenkinek Igaza van 2022.11.17. 11:37:01

@MEDVE1978:
Viktor mindig mindent jol csinal, amig jonnek vastag csikok brusszelbol.
Ha nem jon, ott a baj, mert a fuggoseg altal okozott euforia csak a szertol van, mashogy nem fenntarthato es kilog a lolabb, tisztulnak a fejek, mar akie nem karosodott vegervenyesen.
Es pontosan errol szol Tota W. irasa a tisztulas fazist leszamitva.

Mindenkinek Igaza van 2022.11.17. 11:42:13

Valaki kiszamolhatna mar, hogy az eu mennyi lovet bizott a magyar polotikara es az hogy aranylik NSZK marshall segelyehez a megfelelo arfolyamon.
süti beállítások módosítása