MaGYAUR

MaGYAUR

A Skandináviába induló „vitarendező” delegációról – netes vélemények

2023. március 03. - Magyaur

15b00d2bb39e5197f3058b2744a643627bc7c13ed906d012ecfd4e52d87aa784.jpg_760x507

 -         A finnek és svédek NATO csatlakozása nagyon fáj Oroszországnak, hiszen a hosszú finn-orosz határra katonákat és fegyverzetet kell átcsoportosítania, a Balti-tenger pedig NATO beltengerré válik. Amikor Orbán súlytalan kesztyűbábokkal próbálja húzni az időt, akkor csak Putyinnak bázsevál.

 

-         Ez egy NATO ügy, szóval miért is mennek EP képviselők??

Mert a svédek az EU soros elnökei, és EU-pénzeket zsarolni mennek.

 

-         OK, zsarolás. De ugye senki nem gondolja, hogy Hende Csaba fel van hatalmazva bármire is? Melyik tagja fajsúlyos ember ennek a csoportnak? Mindegyik rég leírt mellékember. Nyilván, hogy konkrétan semmit sem fognak intézni, és a hazajövetelük után sem lesz szavazás, hanem újabb kifogás. Április végén sem lesz meg aláírva. Ki fogad?

 

Minek lenne felhatalmazva bármire is? A CEU amerikai kampuszát "megtekintő" küldöttség sem azért ment ki, hogy megtekintsen, hanem azért, hogy ezzel újabb időhúzásra adjon alkalmat a tolvajbandának.

 

-         Milyen szépen jellemzi, hogy akképp akarnak tárgyalni a "jogállamisági kérdésekről", hogy egyetlen ellenzéki képviselő sem lehet jelen.

 

-         Már az is pozitívum, hogy a rénölőt nem viszik ki

A „rénölőn” kicsit elgondolkodtam, de már leesett.

 

-         Miután a skandináv parlamentek találkoztak a fidess küldöttséggel visszavonták a belépesi kérelmüket, ilyen turulszaros hülyékkel nem akarnak semmilyen közösséget vállalni.

 

-         És mit tesz mindeközben az ellenzék? Írtak már legalább egy levelet is a svédeknek-finneknek, hogy határozottan kiállnak a csatlakozásuk mellett, és elhatárolódnak a pénzt zsaroló küldöttségtől?

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr3718063364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Magyaur 2023.03.03. 18:56:06

Hende honvédelmi miniszter korában egy hadgyakorlaton nem vette le a távcső védő kupakját, tehát nem láthatott semmit... ennyit a kompetenciájáról...

camilló 2023.03.03. 20:51:10

@Magyaur: Mivel jobb Vadai, vagy Szekeres? A finn és a svéd miniszterelnöknő, szép nagy célkeresztet rajzolt az országukra! Komolyan mondom nem értem őket! Egy normálisabb világban biztos, hogy felelősségre vonják őket....

Magyaur 2023.03.03. 22:21:01

@camilló: Nem Hendéről van szó és főleg nem a "vagy-vagyról"... Nem jobb Gyurcsány, mint Orbán (bár nem szeretem Gyurcsányt, de soha nem volt olyan kártékony, mint a mostani nemzetrontó miniszterelnök). Éppen az orbánisták rajzoltak szép nagy célkeresztet Magyarországra: már az egész világ láthatja, hogy megbízhatatlan szövetségesei vagyunk a NATO-nak és az EU-nak, - Putyin kutyái -akik miközben kilátástalan gazdasági helyzetbe sodorták az országot, ugyanakkor nem átallnak pénzt kunyerálni a megsértett, megzsarolt szövetségesektől...

Magyaur 2023.03.04. 07:43:27

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Vagyis szándékosan gyengítjük azt a szövetségi rendszert, amihez a magyar lakosság többsége csatlakozni akart... Az orbánisták nemcsak a NATO-nak, hanem az európai civilizációnak is árulói - és még ők beszélnek keresztény erkölcsiségről?!:)

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.03.04. 08:03:40

@Magyaur:

A mai európai civlizáció ellenségei vagyunk. Ahogy a NATO-nak is.

A többség nem akar oda tartozni.

camilló 2023.03.04. 10:07:41

@Magyaur: Már megbocsáss! Emlékeim szerint kicsit átírták a népszavazás érvényességét és eredményességét meghatározó törvényt ahhoz, hogy úgy a Nato, mint az Eu csatlakozási népszavazás érvényes és eredményes legyen! Javíts ki bátran, ha nem mondok igazat! Szeretném megjegyezni, hogy az Eu-s pénzek nem adható kategóriát képviselnek, hanem járnak. Lehet mindenféle szabályokhoz kötni, de pl. a jogállamiság is nem kicsit elvont fogalom. Ilyen fokú presszió még a KGST-t sem jellemezte. Javíts ki ha tévedek!:) Félreértések elkerülése végett! viktort és bandáját pont annyira utálom, mint az ellenzéknek nevezett bagázst. Az én olvasatomban simán megélhetési politikus mind. Az viszont kiveri nálam a biztosítékot, amikor mások akarják megmondani nekem, hogy ki a demokrata, ki az európai, ki a magyar stb.! Tetszik az is, amikor valaki azt mondja, hogy Orbán kutyája, Putyin kutyája, Gyurcsány kutyája stb. Itt ugye mindenki tudat és akarat nélküli droid, kivéve a megmondóembereket. ha nem egyezik a fősodorral (vagy aki azt gondolja magát, hogy a fősodorhoz tartozik) a véleményem, akkor jön a kutyázás! Szerintem pedig az a kutya (Hobó után szabadon) aki ilyeneket mond másokra.

István Tamasi 2023.03.04. 10:25:50

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Gratulálok. Nálad tökéletesen hatott az intelligenciaellenes védőoltás.

ulpius66 2023.03.04. 11:04:45

Szerintem meg ne a magyar Parlament vagy a kormány vagy Orbán Viktor döntsön a csatlakozásról, HANEM DÖNTSÖN A MAGYAR NÉP!!!!!!!!!!!!

LEGYEN NÉPSZAVAZÁS ARRÓL, HOGY MINK MAGYAR NÉP, MIT AKARUNK EZÜGYBEN!

NÉPSZAVAZÁST KEZDEMÉNYEZEK!!!!!!!!!!!!!!

ulpius66 2023.03.04. 11:07:22

Több ezer éve tuggyuk, hogy a népszavazás a DEMOKRÁCIA LEGFONTOSABB INTÉZMÉNYE!

DEMOKRATIKUS ELJÁRÁST KÉREK EZÜGYBEN IS!

György Csaba Nagy 2023.03.04. 11:51:18

@camilló: Kissé átmégy Puzsérba, mindenkibe belerúgsz, joggal vagy nélkül, az mindegy. Sztem messzebb vagyunk a jogállamtól, mint a Szíriusztól, és ez ugyan nekünk kellene fájjon, de nem fáj: ismétlődően magunkra választunk egy olyan maffiát, mely zsákutcába visz, alacsony gazdasági hatékonyságot termel ki, csal, hazudik és lop, elfojtja a polgárosodást, gátolja a helyi ügyek helyi intézését. Az ellenzék megérdemli az elítélést, fantáziátlan és belenyugvó, de ahogy használni nem tud, legalább ártani sem, és ez döntő különbség. Summázva, nincs olyan belső erő, ami megállítaná a negatív folyamatokat. Ezért nem alapos az a kifogásod, hogy mások, kívülről beleszólnak ügyeinkbe, visszatartják a nekünk járó, általuk fizetett, adott célokra rendelt, de nem célszerű felhasználásra jutó, nem lopásgátolt pénzeket. Persze, ez is érdekvezérelt tett, szeretnék otthon tartani a vagyont, fütyülnek a magyar köznépi sorsra, de sztem a lényeg, hogy helyettünk dolgoznak mandinerről: sarokba szorítanak egy gazember-maffiát lopnivaló-megvonással, amit máshol, normális polgárosult országokban, a polgár rendez el a szavazóládánál. Lásd: egy lobbizás, vagy egy magán-repülőút közgéppel a politikai karrier végét jelenti, ha kiderül amoda kinn, míg nálunk egy legyintés a következmény. Ez az igazi baj: nem jutottunk el oda, mint a korábban lenézett tótok, oláhok és cselákok, hogy felismernénk, a demokrácia és jogállam azt jelentené, hogy az állam és polgár viszonya megváltozott, az állam nem csak uralkodhat, adóztathat, követelhet és alázhat, hanem a polgár is követelhet: tisztességet és hatékony kormányzást. Nem tudják megoldani a problémát helyettünk, de segítenek. Ne rúgjunk beléjük.
EU és NATO: az EU-hoz tartozás gazdasági és utazási előnyeit naponta megéljük. Nem véletlen, hogy minden közvélemény-felmérés pártolásra fut ki, akkor és azóta is. A népszavazás manipulálása itt nem eredményezett hamisítást. A NATO-tagság más tészta, véleményes.

camilló 2023.03.04. 14:23:42

@György Csaba Nagy: Hogy nem árt az ellenzéknek nevezett gittegylet?? Azt állítják magukról, hogy baloldaliak. Miért? Azért mert kb. annyi ragadt le a köz tudatába, ami a köz mellett politizáló alakulat lenne. Nos ezek mióta baloldaliak. nem írom le, mert ezerszer leírtam, hogy kik a baloldaliak. Ezek nyomorult korcs utódai a liberálisoknak. Azt az eszmét sem értik mert a mások nézeteinek tolerálása valahogy hiányzik belőlük. No ezért a megtévesztésért is bűnösök és ez az egyik ok, hogy a fidesz lépten-nyomon nyer. Nyer, mert ugye a győztes a győzelemért, a nyertes a nyereményért küzd. Ebben sincs a két oldal között különbség! Mit gondolsz amikor a másik oldal volt hatalmon akkor nem volt korrupció? Nem voltak arrogánsak? Ezek annyira hülyék voltak, hogy nem a saját burzsoáziájukat támogatták teljes erőből, hanem löktek forgácsokat a sajátjaiknak, a többit meg a külföldieknek adták. Pont ráláttam ezekre folyamatokra. No ezt is kidomborította a fidesz. Annyit megtanultak, hogy a magyarnak szántani lehet a hátán, csak nemzeti színű legyen az eke. Röviden: magyar seggeb, magyar lófaszt! Szerintem mindegy, hogy Hans megy nyaralni az én általam megtermelt pénzből, vagy Lölő! Az Eu bürokratáknak az nem tetszik, hogy viktor igyekszik az idekerülő pénzt itt tartani és nem átengedni a külföldnek. Fordult az elosztás aránya. Persze nyugodtan csinál belőlünk összeszerelő droidokat, de pont ezt csinálta a mostani ellenzéknek csúfolt bagázs is. Az Eu-ba hiba volt belépni, és mégnagyobb hiba lenne kilépni. Ne más határozza meg, hogy mi a jó és mi a nem jó! A közvélemény kutatásokról csak annyit, hogy eleve úgy teszik fel a kérdést, ahogy szeretnék a végeredményt látni. Engem rendszeresen hívnak fel különböző közvélemény kutatók és az adott válaszokból egyértelműen lejön, ki a megrendelő. Egyébként ha felhomályosítanák a tisztelt köznépet, OBJEKTÍVAN az Eu-ról és a Nató-ról és tisztességesen tennék fel a kérdést, nem valószínű. hogy az ellen az eredmény, mint most....

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2023.03.04. 16:27:01

@camilló: csak fura, hogy a bajok 90%-áért nem a tejhatalommal 13 éve kormányzó csapat a felelős, hanem mindenki más.

camilló 2023.03.04. 17:24:13

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Nem osztom a nézeted! Aki a politikába belekeveredett a rendszerváltás után, mind egyformán felelős! Ezek egy "pinkába" tartoznak! Nincs egy sem aki tisztességes lenne, vagy ha az, akkor meg hülye. Egy volt főnököm mondta, hogy az nem baj, ha valaki hülye, csak ne legyen ugyanakkor szorgalmas is. mert ha valaki hülye és szorgalmas, attól nincs kártékonyabb. Nos ha megnézzük, ki lenne tisztességes, az bizony hülye és mellé szorgalmas is....

taga20 2023.03.04. 18:00:56

@camilló: kamilla, te olyan szorgalmas hülye vagy, hogy csak úgy világít!

és ezt nem szorgalomból mondom.
döbbenet, hogy mennyi faszságot összehordasz.

camilló 2023.03.04. 18:04:58

@taga20: A szokásos köpködésen kívül tudsz esetleg érveket, cáfolatokat felhozni, vagy marad a színvonalad a bányászbéke segge alatt??:) Gyenge még a hasonlatod is:)

taga20 2023.03.04. 18:19:36

@camilló:

"Az Eu-ba hiba volt belépni, "

aki ilyet leír, azt tényleg le kell köpni!

ember, olyan szinten összemosod a nermaffiát az ellenzékkel, hogy nem tudok másképp hozzád szólni;)

ja és, slava ukraini!

camilló 2023.03.04. 18:39:05

@taga20: Igen hiba volt! Nem adott annyit mint amennyit nyerhettünk volna kívülmaradással. Tudod egy liberálisnak tolerálni kellene a másik ember véleményét még akkor is ha nem ért vele egyet. Ennyit a liberalizmusodról:) Ugyan mi a különbség a nermaffia és a magát ellenzéknek csúfoló bagázs között! Moldova Komló panasza című könyvében van egy egy párbeszéd amikor a bányász arról beszél, hogy mi történik ha valamilyen változás következik be a vezetésben. Ezt úgy illusztrálja, hogy egy ceruzát vesz a kezébe. Középen fogja és mondja, hogy ott vannak a munkások a ceruza hegye az uralkodó elit. Mi történik ha megfordítom, és a radíros vége van fent? A közepe marad ott ahol van. Na pont ez a helyzet most is. Egyébként az ellenzéknek nincs egy épkézláb javaslata sem a valódi problémákra amiket a ner lelkesen a szőnyeg alá söpör. Mit mondtak a benzinársapkára pl.? Elkezdték sajnálni a MOL-t és a kivezetés mellett kardoskodtak. Extra profitot keresett a MOL és még sajnáljam: Azt mondták, hónapok kellenek az ellátás újbóli biztonságossá tételéhez. Érdekes módon egy hét sem kellett. Mit mondtak a menekültekkel kapcsolatban. Nyissák ki a bezárt laktanyákat. Milyen laktanyákat? Soroljam? Írhatod, hogy slava ukaraini. Nem az ukrán emberrel van a baj, hanem az ottani náci politikusokkal. Az ukrán kisember is csak normálisan szeretne élni. Miért tudtak hosszú ideig normálisan együtt élni a nemzetiségeikkel? Most miért nem? Most miért nem számít az Eu-nak a jogállam Ukrajnában? A háború előtt tiltottak be ellenzéki pártokat, öltek meg ellenzéki újságírókat, fosztottak meg kisebbségeket a jogaiktól. Nem az ukrán kisember, hanem a náci vezetőik! Egyébként ha nem tudsz kulturáltan vitatkozni - tudod azt nevezik annak, amikor érveket ütköztetnek - akkor ne vitatkozz.

taga20 2023.03.04. 18:56:56

@camilló: "Nem az ukrán emberrel van a baj, hanem az ottani náci politikusokkal."

ne hazudozzál putyiork, hanem írd le, hogy ki náci az ukrán vezetők között?
talán zelenszkij? vagy ki a fasz?

az a baj veled kamilla, hogy leírsz pár mondatot, és egyből látszik, hogy a ner és a putyini moslék propagandát tolsz.

titeket, nyomorult fityeszjobbágyok, csak leköpni van kedvem.

de ne vedd a szívedre, me téged a gyökér agyad ellenére is szeretlek:)))

u.i.: amit te vitának gondolsz, az nem az. a hülye ner propagandáddal nincs mit vitatkoznom!
a föld, nem lapos, még ha te úgy is gondolod.

taga20 2023.03.04. 19:18:15

@camilló: "Igen hiba volt! Nem adott annyit mint amennyit nyerhettünk volna kívülmaradással."

ez mi?

te hány éves vagy nyugger?
ezt komolyan gondolod?

camilló 2023.03.04. 19:20:35

@taga20: Vissza tudsz emlékezni mondjuk 2014-re és képben is vagy az ukrán történésekkel? Majdan téri eseményeket maga Viktória Nulland ismerte el, hogy ők alakították. 4 milliárd dollárról beszél. A Jobbszektor volt a mozgatórúgója akik a balhét csinálták. (Dereng valami a 2006-os hazai eseményekről és látsz párhuzamot?) Fizetett zsoldosok lőttek bele a tömegbe, akiket az események után nem kerestek, csak annyit kommunikáltak, hogy orosz szabotőrök voltak. Az ukrán elit rendőrség tagjait tiszta merő véletlenből fegyver nélkül vezényeltek ki rendfenntartásra egy felheccelt felfegyverkezett tömeg ellen. (nem akarom leírni mit takar a fegyver fogalma, a gugli a barátod) No Janukovics után egy bizonyos Arszenyíj Jaszenyuk nevezetű úr lett a miniszterelnök aki azért vált szalonképtelenné, mert nyíltan fényképezkedett a náci jobbszektorosokkal. A nyugat gyorsan pakolópályára tette.
Közben voltak olyan apróságok, hogy a kisebbségeket - igyen a magyarokat is - korlátozták a jogaikban. Ennek hatására Donyeckben tüntetések törtek ki. illik tudni, hogy Donyec vidéke 80%-ban orosz ajkú volt. Odessza 2014 május 2 Szakszervezetek székháza. Nézz utána mit történt. Donyeckben ennek hatására zavargások törtek ki. Az ukrán állam büntető alakulatokat vezénylet a helyszínre akiket kísértek a félkatonai jobbszektor tagjai. Ezeket később beintegrálták a hadseregbe és Azov néven híresültek el. A témában ajánlom szíves figyelmedbe a Bekiáltás című blogot. Zelenszkíj egyébként szerintem simán báb és azt adja elő amit a tv sorozatában is. Annyi a különbség, hogy sok ezer ukrán szárad a lelkén.
Korábban már írtam, hogy szerintetek mindenki aki nem ért veletek egyet az Putyin pincsi, meg fityeszork, stb. A másik oldal meg Gyurcsányozik, Sorosozik stb. Ezért nincs különbség köztetek! Pont azonos a színvonal! Esetleg eszedbe juthatna az is, hogy vannak akik tudnak értően olvasni, és nem hajlandók elfogadni az általános narratívákat. Nem vagyok hajlandó beállni egyik sorba se, még akkor sem, ha te elhordasz mindennek. Pont nem igaz rám amit írsz és erre hamar rájönnél, ha tudnád kit rejt a nick. Szitkozódással csak azok szoktak érvelni akiknek nincsenek érveik. Mondta ezt Lenin és igaza van. Egyébként kíváncsi lennék, hogy szemtől szembe hogy köpködnél?:))

camilló 2023.03.04. 19:22:11

@taga20: Nem, nem vagyok nyugger! De mi lenne ha az lennék?:) Az már nem ember ugye? Remélem megéred te is a nyugdíjat, bár tekintetbe véve a közállapotokat ez korántsem biztos:)

taga20 2023.03.04. 19:26:46

@camilló: "Pont nem igaz rám amit írsz és erre hamar rájönnél, ha tudnád kit rejt a nick."

kit rejt a nick?

"Egyébként kíváncsi lennék, hogy szemtől szembe hogy köpködnél?:)) "

tegyél egy próbát!;)

taga20 2023.03.04. 19:36:58

@camilló: hol mondtam, hogy ha nyugger vagy, akkor nem vagy ember?!

pl. heller ágnes, vagy bálintgazda vénségére volt nekem etalon.

vagy faludy és hobo.

ezért ne prejudikálj, ostoba fityeszdroid!:)))

www.youtube.com/watch?v=xOzgft37uGY&list=RDxOzgft37uGY&start_radio=1&rv=xOzgft37uGY

taga20 2023.03.04. 19:38:40

@camilló: dél-budai, a kaffkába jártam gimiben. az utóbbi 20 évben érden élek.

miért érdekel?

u.i.: te hol?

camilló 2023.03.04. 20:16:27

@taga20: Március 11 Budapest Benczur utca 45 9 óra 45perc
A stílusodból tudtam, hogy Budapesti vagy:) Én Borsodi....

taga20 2023.03.04. 20:28:50

@camilló: "Március 11 Budapest Benczur utca 45 9 óra 45perc"

ez mi? ekkor találkozzunk?

"A stílusodból tudtam, hogy Budapesti vagy:)"

ezt, hogy? ráadásul a budapesti, és borsodi!

melléknév kisbetű!

a magyartanárod telesírja a páráját, hogy mennyire migráns nyelvtant tolsz;)

ebella 2023.03.06. 05:35:03

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Kit érdekel, hogy Bulgáriában ki hova akar tartozni? Mi magyarok vagyunk, mi nem azt akarjuk mint ti. Vagy ezt máshogy látszik Szeredőcről?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.03.06. 05:40:57

@ebella:

Itt a magyar kisemberekről van szó. Nem akarnak NATO-csicskások lenni.

gigabursch 2023.03.06. 12:27:01

Teljesen felesleges ezekkel bármit is tárgyalni.
Amúgy, ha annyira fontos lenne nekik a NATO tagság, akkor leszállnának a magas lórol és idejönnének.

Az meg, hogy Vektor egy huszadik senkit küld ki, az csak pontosan azt jelzi, hogy mennyire le vannak szarva.

vasútihíd 2023.03.06. 15:39:07

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: a magyar kisemberek nagy része továbbra is támogatja a nato tagságot mert értik az orbáni belülről rombolás taktikáját

HaD 2023.03.06. 16:26:08

@camilló: kisbarátom...a skandináv nato csatlakozás megszavazása során elövezetett duma hoy ezek a svédek meg finnek mocskolódtak most meg kérnek....nos hogy a fszban van az hogy ez a banda (akiknek javarészt "köszönhetö" az a fajta ejus csatlakozás ami egyfajta hazaárulással is felért) elhordja mindennek az ejut aztán meg pitizik a zs-ért??? mondjuk mindig is volt a pofájukon elég bör... rendszeresen abba a kézbe harapnak amelyik a csontot adja nekik...mondjuk a kamu cicaharc egyedüli vesztesei azok a magyarok akik szopó ágon nézik az ország kiárusítását...miközben elolvadnak a dumajancsik dumájától....

HaD 2023.03.06. 16:34:21

@gigabursch: na ja ...vbégül is ezt a magyar "urak" bemutaják "vitézül" az ejus zs-ért:):)...hogyan kell leszállni a magas lóról:):)....csak az a bibi hogy eközben ezzel el is ismerik hogy eddig(sem) volt itt jogállam:):)....már ha csak abból az apró kis szösszenetböl kiindulnuk hogy nyakra före megszavazzák az eju szankciós csomagjait,majd a közös pénzböl csináltatnak a haverokkal qrva drágán egy felmérést(aminek vagy igaz vagy nem az eredménye...de tegyük fel hogy igaz) és ez azt hozza le nekik hogy ejnye bejnye minek kellett megszavazni a szankciókat ha azok tönkre teszik kis hazánkat(és ezt ki is plakátolják szintén a qrva drága haverjaikkal)...majd ezt követöen van pofájuk(persze hogy van) maradni a nyaregben...ahonnan tudod le le csusszanak a zs-ért kunyizva...na ez a magyar jogállamiság napjainkban:):) ....tragikomik hungarikum..latin névvel:):).

HaD 2023.03.06. 16:37:31

@camilló: Borsodi Hajnalka...mint személynév???:):)

HaD 2023.03.06. 17:18:27

@camilló: Te Borsodi te nagyon be vagy csapva...de mivel lelkeas vagy egy pár felvilágosítás. ez azaorbán itt tartja a pánzt???...ezazorbán pont arra esküdött fel annak idején hogy a nyugati eröfölény miatt(lásd még ruszki szopóág Reagan idején) megnyekkent ruszki hatalmi övezet csatlósainak vagy az volta választása hogy beállank hazát árulni vagy oda tették nekik ceaucescut elrettentéskép. A komcsi banda egytöl egyig azt választotta hogy átmentik a hatalmukat gazdasási hatalomba. Na ezt szolgálta és szolgálja azóta is a te orbán barid. Erre képezték ki a bibóban simicska (mint a belügyminiszter veje) kezei alatt,majd soros pénzén angolozhatott egy kicsit. A magyar kereskedelemi ipari mg.-i rendszerek szétverése (melyben matócsinak mint erre kiképzett kormánybiztosnak anno kiemelkedö szerepe volt)megalapozta azt hogy szemernyi esély se maradjon egy független gazadaságot létrehozni...ne keljen az un magyar bank kereskedelem ipar árszintjeit és konszolidációs nyereséggyakorlatát bemutatnom lszi lszi...de fogadd el hogy az hogy neked beadták hogy a bankokat robinhood adóval leszedik az egy kamu ha belátod hogy ezen bankok a nyugati szintekenek a többszörösén árazzák a zs-t....neked is;)...a kereskedelmi pénzszivattyúról avagy a mg.-i kuk idöket idézö rendszeréröl nem beszélve...hidd el hogy az összeszerelde az ezekhez képest még jótékonysági intézmény számba megy:):)....amit te annak gondolsz hogy itthon tartanak(ez sem igaz) az nem más mint a hazaárulás ára...milka csoki. Na ezt adta neked meg nekem orbán rendszerváltók és tsi...ide értve (ezzel egyetértünk) a teljes politikai bagázst gyurcsányostul hornostul csurkástul torgyánostul vonástul és legföképpen anatljózsistul.
Az ukrán helyzetröl meg annyit...vagy nem tudod kik az oroszok vagy ök fizetnek téged. Az hogy a nyugatnak vannak hatalami játszmái az nem titok,és nem szégyen...de az hogy ha az orosz druzsbát akarod itt újra látni akkor sztem költözz picit ki hozzájuk.... inkább akarj öreg német vagy angol befolyási ösvezetbe tartozni(ha már orbánék és barátaik elkurták elárulták hogy önálló gazdaságban élj)mint egy ruszki típusúba...bár kis hazánk un elitje erre vágyik ....és ha te is cimbi akkor hajrá menj ki és tapasztalj pár évig;)...csak ki ne köss vmi jó kis diliházban kalinyingrádban vagy valahol a messzi tajgán egy remek kis átnveleö táborban:):)

HaD 2023.03.06. 17:36:54

@camilló: a ruszki cimbiknek tudod az a baja hogy melegszik a tajga ....és ezzel süllyedni mocsarasodni is fog(a gázmezöikkel egyetemben;))...meg melegszik a világ és ezzel kevésbé kell majd a gáz olaj cuccuk....most meg milyen frankó lett volna benyelni ukrajnát(a ruszkiknak nincs kukoricája pl és búzával meg árpával nem lehet csak állatot nveleni;)) és ha eltelik pár tíz év akkor egymást ehetik meg...ha meg lenyulnák és Isten ne adja lenyulják Ukrajnát akkor aztán lehet a teljes ejut lerabolni immár élemiszer oldalról..és benne ksi hazánkat is újra...lehetne tejelni nekik azért hogy ök katonásdit játszhassanak mint a régi "szép" idökben. Hidd el jobb ha az amcsik vagy a németek osszák itt az észt(ha már ez a gci banda megtette nekünk a szivességet 30 ezüstért hogy csicskát csináltak belölünk ...csak ök nem adják vissza a zs-t meg kötik fel sajna magukat...ezért volt judás még gerincesebb is náluk khmmm)....és még valamit. Ezt ne feledd..csak a jószándékom jeléül...ami most zajlik az nem más mint az hogy a demokraitus vagy ha úgy tetszik liberális eszméket léjártják nyugaton is ...ennek meg egy célja lehet...a nép elöbb utóbb kiábrándul és könyörögni fog valami jó kis zsarnokságért....aki majd elhozza a rendet...a lófszt hozza el....ne a liberális eszméket vagy a szabad versenyt a tehetség kibontakozását a demokráciát ekézd hanem próbáld inkább megjavítani...mert ha ekézed Borsodikám akkor a putyinok orbáncok(gyurcsány csak egy "rossz rendör" azért nem soroltam ide) trumpok hitlerek sztálinok kezére játszol....na errö ennyit...jóccakát:)

camilló 2023.03.13. 19:49:57

@taga20: Igazán köszönöm, hogy kijavítottál! A magyar tanárom - nyugodjon békében - nem szólna semmit, mert nem volt erősségem a nyelvtan. Mint a mellékelt ábra mutatja most is követek el hibát. Megjegyzem Te is:) Ez nyilván nem kisebbíti az én hibám.

camilló 2023.03.13. 19:51:34

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Vannak érveid az látom. ha nem tudsz értelmeset írni, akkor ne írj! Érveket írj, ne pedig minősíts! Szitkokkal azok szoktak érvelni, akiknek nincsenek érveik!:))

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2023.03.13. 20:05:57

@camilló: kihagytad, hogy Zelenszkijt meg Márki Zayt a szijjájé képezte ki, elmebeteg!

camilló 2023.03.13. 20:07:24

@HaD: Mindig öröm számomra, ha Hozzád fogható felvilágosult elme osztja meg a gondolatait!:) van azért némi hiányosság a tudásodban! Az oroszok sokkal több búzát termelnek és exportálnak mint az ukránok. Persze ezt az Általad dicsőített fősodor média nem írja meg, ill. nem ezt írja! Amikor még olvasható volt a HVG, akkor írták (talán két éve vagy lehet három) az ukránok már télre eladták a kenyérgabonának való búzájukat és hazai fogyasztásra is csak takarmány gabona maradt. Ukrajnában olyan vegyszereket használnak, amiket az Eu régen betiltott, de most ez sem számít. Az sem, hogy az Eu agrártermelőit simán nehéz helyzetbe hozták. Az sem jelent semmit, hogy az ukrán gabona nem az éhező országokba irányul, hanem 80%-ban az Eu-ba. Nyilván elkerülte a figyelmed az, hogy az oroszok élelmiszerből szinte teljesen önellátóak lettek. Ami az alapvető élelmiszert illeti kijelenthető, hogy a húson kívül önellátóak. Ha a háború kezdetén olvasgattál elemzéseket, akkor olvashattál erről. Engem nem vigasztal az, hogy nem az orosz, hanem az amcsi, német stb. viszi ki az általunk megtermelt értéket. Nekem pont úgy ellenség Lőrinc. mint Hans, vagy Joe! Kis hiba van az Általad liberálisnak nevezett rendszerben. Ez fényévekre van az eredeti liberális eszméktől! Ez színtisztán a tőke érdekeit szolgálja. Egyébként ne aggódj nem kell lejáratni ezt a liberalizmust, ami valójában neoliberalizmus, mert jó gazda módjára megteszik maguk akik képviselik ezt a vonalat!:)) Szívesen elolvasnám, mit is nevezel te demokráciának? Mi jellemzi a demokráciát?

camilló 2023.03.13. 20:09:48

@HaD: Viktor, közelebb áll, Hozzád ideológiailag, mint hozzám bármikor is! Ha már itt tartunk, mit is takar a kommunizmus? Csak, hogy képbe kerüljek.:))

camilló 2023.03.13. 20:10:53

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Ez az összes érved??:)) Mindketten simán bohócok!
süti beállítások módosítása