MaGYAUR

MaGYAUR

A magyar „balsors” hadüzenettel kezdődik…

2024. április 16. - Magyaur
  1. Hadüzenet 1914-ből: az Osztrák-Magyar Monarchia trónörökösének meggyilkolását követően a Monarchia (mint utóbb kiderült indokolatlanul) a szerb kormányt tette felelőssé a merényletért. „A július 19-i közös minisztertanácsi ülésre előterjesztette Berchtold külügyminiszter a Tisza István közreműködésével elkészült a diplomáciai jegyzékben Szerbiát határozott lépésekre és a Béccsel szembeni engedményekre szólították fel. A részben teljesíthető, részben szándékosan kemény feltételeket tartalmazó jegyzéket a Monarchia belgrádi nagykövete, Wladimir Giesl 1914. július 23-án, csütörtökön este hat órakor adta át. Július 24-én azonban a pétervári szerb követ II. Miklós orosz cár és a kormánykörök támogatásáról számolt be, ami Belgrádban megfordította a hangulatot. Ennek nyomán elutasították az osztrák–magyar hatóságok szerbiai felségterületen tervezett vizsgálódását, és további hat követelést csak bizonyos feltételek teljesítése esetén tartottak elfogadhatónak. A szerb kormány válaszát Nikola Pasic személyesen vitte Giesl követhez, aki elolvasva annak szövegét, értesítette Tisza Istvánt, majd azonnal elhagyta Belgrádot. Ezzel a két ország közt megszűnt a diplomáciai kapcsolat. Szerbia július 26-án, vasárnap elrendelte hadserege mozgósítását, 1914. július 28-án pedig Bécsből megérkezett az a hadüzenet", amelyhez kötjük a Magyarországra nézve katasztrofális kimenetelű első világháború kitörését.(a Rubicon Online cikke alapján)

 

  1. Hadüzenetek 1941-ből: „az 1941-es esztendő a végzetes hatású politikai döntések, a második világháborúba való belépés éveként vonult be Magyarország modern kori történelmébe. A baljóslatú események sorozata áprilisban kezdődött el azzal, hogy a Jugoszláviát hadüzenet nélkül lerohanó Wehrmacht nyomában a honvédség bevonult a Délvidékre. Két és fél hónappal később, a máig tisztázatlan hátterű kassai incidens ürügyén, Bárdossy László miniszterelnök addigi óvatosságát feladva, június 27-én önhatalmúlag bejelentette, hogy Magyarország hadiállapotba került a Szovjetunióval. Az év utolsó hónapja sem múlt el egy újabb, és hosszú távon ugyancsak tragikus következményekkel járó esemény nélkül: december 11-én Bárdossy az országgyűlést és a kormányzót megkerülve deklarálta az Egyesült Államokkal való hadiállapot beállását.” (Elter Tamás – Origo, 2019. dec. 11.)

 

  1. Hadüzenet 2024-ből, idézet Orbán Viktor március 15-i beszédéből: "Brüsszel még nem érti, hogy a magyarokkal nem érdemes ujjat húzni - ezért el kell foglalni Brüsszelt. Ideje, hogy a helytartótanács Brüsszelben is reszketni méltóztasson… Mi vagyunk a homok a gépezetben, a tüske a köröm alatt, mi vagyunk azok, akibe beletörik a bicska, a fejsze. A magyar történelemben már rájöhetett mindenki, hogy azzal jár jól, ha békén hagynak bennünket. Úgy tűnik, egyedül Brüsszel nem akarja megérteni ezt. Ha meg akarjuk őrizni Magyarország szabadságát és szuverenitását, nincs más választásunk, mint hogy el kell foglalnunk Brüsszelt” (Kiss Gábor – Euronews, 2024. márc. 15.)

Mit rontott el Orbán?

Miért hanyatlik Magyarország?

  • Orbán eredendő bűne a gyávaság. Az, hogy nem volt mersze szakítani a falusi környezetéből hozott elavult gondolati sémákkal, mivel ezek tették népszerűvé a politikáját. A „konzervatív hagyomány folytatásaként” átvette a Horthytól a Nyugat-ellenes revíziós nemzetpolitikát, Rákosi Mátyástól a Nyugat-ellenes, háborús vészhelyzetre hivatkozó központosítást, kézi vezérléses kormányzást, a „kultúrharcot” (csak éppen ellenkező; nemzeti-keresztény előjellel) és Kádár Jánostól a „munka társadalmának” kispolgári értelmezését, miszerint csak az izzadtságos fizikai munka az igazi munka és az értelmiség alapjában véve léhűtők társasága... Iparfejlesztés igen, de tudás alapú társadalom nem! Hit alapú, fegyelmezetté idomított társadalom igen, de liberális, befogadó társadalom nem!

 

  • A politikai érdeke azt diktálta, hogy ne akarja „megreformálni falusi/kisvárosi értékszemléletet, amelyet a szocialista időszak szűklátókörűsége csak még jobban megerősített. Megragadt -  akárcsak a tömegekhez igazodó többi populista politikus  - a „Harmadik Ipari-tudományos forradalom”, de sok esetben csak a „Második Ipari-távközlési-közlekedési forradalom” szintjén. Olyan fogalmaknak, mint a „hozzáadott érték”, vagy „humán/emberi erőforrás” jelentőségét nem érzékelte, és akkor még nem beszéltünk a nemzetgazdaságnak a „Negyedik Szolgáltatóipari, digitális forradalomra” való felkészítésének elmaradásáról!

 

  • Abban is igazodik a városi civilizációtól magát távol tartó társadalmi rétegek értékvilágához, hogy felfogása szerint a világot a dzsungel törvényei irányítják, amelyekben csak az Erő számít. „Erő” alatt a háborús pszichózis viszonyai közt élő nagy népességet, hierarchiát (beleértve a családon belüli alá-fölérendeltségi viszonyokat), és főleg az etnikai, ideológiai egyneműséget értette. Ezt a logikát követve az EU-hoz hasonló demokratikusan, tehát „vitatkozva” működő nemzetközi szervezeteket lenézte, míg a nagyhatalmak despotáira irigykedve nézett fel.

 

  • Az orbáni út teljes kudarcba torkollott.
    1. Voltak ugyan beruházások, de ezek általában a messziről jól látható stadionokkal, templomokkal voltak kapcsolatban, a nem látható infrastruktúra maradt olyan, amilyen 2010-ben volt.
    2. A nemzetgazdaságunk fejlődésképtelennek bizonyult. A magyar közép-, és nagyvállalatok exportképessége továbbra is alacsony szinten mozog.
    3. A központi irányítás felelőtlen módon nem törődött sem a klímaváltozás következményeivel, sem az abból fakadó új üzleti lehetőségekkel.
    4. Magyarország megtartó ereje vészesen lecsökkent, a kivándorlás érzékeny veszteséget okozott a humán erőforrás területén. A probléma megoldásaként idecsábított távol-keleti vendégmunkások nem orvosolják a magyar szakemberek hiányát.
    5. Ráadásul a népességfogyás miatt a nyugdíjellátás is veszélybe került.

A következő országgyűlési választás tétje az, hogy lesz-e olyan politikus, aki bátran szembenéz a válságjelenségekkel és képes átállítani a váltót a hanyatló pályájáról egy fejlődési pályára?

Bízom benne, hogy lesz!

A populizmus = az "Ösztön-Én” lázadása a „Felettes Én” ellen

Több, mint száz év ezelőtti kijelentésekről derül ki, hogy igazuk volt az akkori „megmondó embereknek”: Darwint evolúciótanát igazolja a négylábú bálna maradványainak minapi felfedezése, Einsteint a gravitációs hullámok detektálása, a fekete lyukról készített első fénykép, valamint Marxnak az a jóslata is bevált, hogy a kapitalizmusban egyre kevesebb ember birtokol egyre nagyobb vagyont; ma a világ leggazdagabb 40 emberének akkora a vagyona, mint öt milliárd embernek együttvéve! Freud emberképének hármas felosztása is érvényesnek tűnik: ezek az "Id" (Ösztön-én), "Ego" (Én) és a "Superego" (Felettes-én).
„Az ’Én’ a józan állapot és a hatékony tevékenységek központja. A ’Felettes Én’ az erkölcsi előírások és a szülői ideál (később ’Énideál’) forrása, idealisztikus elveket képvisel. Az ’Ösztön-Én’ a szenvedélyek, vágyak forrása, hedonisztikus elvek vezérlik, nem tud késleltetni. Az ’Én’ a ’Felettes-én’-t és az ’Ösztön-én’-t köti össze, és igyekszik ezek a feszültségi különbségeit harmóniába hozni a realitáselv alapján…A vallás által a felnőttek saját infantilitásukat (gyermekiességüket) egy egész életre meghosszabbítják. Valamilyen illúzióba való kapaszkodással el lehet kerülni az egyéni neurózist.” (Wikipédia)
A freudi emberkép sok mindent megmagyaráz a jelenkor tendenciáiból; az előítéletek irányulhatnak a „normális” többség által lustának és élősködőnek tartott az ’Ösztön-Én’-t képviselő színes bőrűek: feketék, romák és migránsok ellen. És ellenkezőleg, az előítélet irányulhat a ’Felettes Én’-t megtestesítő magunkénál sikeresebbnek, intelligensebbnek, összetartóbbnak gondolt csoportok ellen: zsidók, németek, kínaiak és például Romániában a magyarok ellen.
Van egy másik vetülete ennek a felosztásnak és ez a bejegyzésemnek a fő üzenete: a populizmus a korábbi felvilágosult-racionalista-felvilágosító ’Felettes-Én’-t képviselő elit ellenében az ’Én’ és az ’Ösztön-Én’ indulataira és dühére alapozza a politikáját.
A bizonytalanság világában az emberek milliárdjai kapaszkodókat keresnek – ezt az igényt szolgálják ki a misztifikált hagyományra, a felturbózott nemzeti büszkeségre, vallási szigorra alapozódó és a „közösségi akol” melegét ígérő populista politikák.
A 21. század nagy kérdése, hogy a Föld globális problémái képesek lesznek-e az emberiség mentalitását a bezárkózás, vallási misztikumba és más kábulatokba (így pl. a virtuális játékokba) menekülés könnyebbik útja helyett a bioszféra iránti felelősséget átérző felnőttes, ’Felettes Én’ felé orientálni?! (2019)

Orbán kozmikus magánya

Azt mondják, hogy a tömeg ösztönösen a sikeresek mellé áll, mert mindenki győztesnek akarja magát látni és láttatni. Ugyanez fordítva is igaz; a vesztésre állótól úgy menekülnek az emberek, mint a pestisestől. Ma a „kör közepén” Orbán Viktor áll, akinek személyes varázsa és politikai karizmája Magyar Péter megjelenésével pillanatok alatt elillant.

Elképzelhető, hogy az orbánista propagandisták és titkosszolgálatok kitalálnak, megrendeznek egy Orbán-ellenes álmerényletet, hogy aztán erre hivatkozva rendkívüli állapotot hirdethessenek, vagy csak egyszerűen a „háborús vészhelyzetre” hivatkozva elhúzzák a bukást a 2026-os választásokig, de az idő már nem Orbánnak dolgozik!

Orbán az ostoba vétóival végképp elásta magát Európai Uniónál, Trump pedig nem tudja, de nem akarja megmenteni Orbánt, aki túl közel került az Amerika-ellenes Kínához. A Nyugat-Balkáni politikai szövetségesei is cserbenhagyják, mert világosan látják, hogy Orbán már soha nem lesz képes beprotezsálni őket az Európai Unióba.

A nép, mint valamiféle eladósorba kerülő királykisasszony, nem akar többé a csúnya, megvénült apa-király mellett maradni, inkább választja a fiatal, délceg Magyar királyfit!:)

És eljön az a pillanat, amikor minden fideszes rájön, hogy számára mindig is Magyarország volt a az első - és nem Orbán Viktor...

2027 - Afrikában adott életjelt magáról Orbán Viktor

N’Djamena - Orbán Viktor a 2026-os bukása után a napokban adott először interjút a Xinhua kínai hírügynökségnek. Ebben kifejtette, hogy Putyin elnök kérésére jött a Csád fővárosába, N’Djamena-ba, ahol máris otthon érzi magát. Mint ismeretes, Orbán fia vezetésével a 2020-as évek közepétől egy kisebb magyar katonai misszió működik Csádban és Orbán megfogalmazása szerint ebben a szittya-magyar harcias közegben érzi magát a legjobban. Kifejtette, hogy büszke arra, hogy fegyverrel harcolhat a magyar katonákkal, az orosz volt Wagner-zsoldosokból álló „Afrika hadtesttel” karöltve a gyarmati sorból felszabadult afrikaiaknak a globalista, istentelen Nyugattal szembeni szent háborújában!
Orbán, aki magát mindig is „utcai harcosnak” tekintette örül, hogy végre maga mögött hagyhatta a romlott, férfiatlan Európát. Végül örömmel újságolta el, hogy már kedvenc helybéli futballcsapata is van!
(Hír a lehetséges világok párhuzamos valóságából)

Miért nemzetrontó Orbán Viktor politikai hagyatéka?

"Azért nevezem "nemzetrontónak" a jelenlegi kurzust, mert rossz diagnózis alapján, rossz politikával, a nemzet jövőjét hosszú távon károsító stratégiát követ kormányzása során.:
- nem igaz, hogy a függetlenség visszaszerzése és a bezárkózás az elsődleges nemzetpolitikai cél,
- nem igaz, hogy a jobboldali barátokból és párttársakból létre lehet hozni egy nemzetközileg versenyképes gazdasági elitet (egy modern gazdaságot nem lehet kézi vezérléssel vezetni),
- nem igaz, hogy a „keleti nyitás” politikája sikerre vezethet, inkább attól lehet tartani, hogy Magyarország „több szék közül a pad alá esik”. Azt kockáztatjuk, hogy komolytalan és megbízhatatlan szövetséges képe alakul ki rólunk,
- nem igaz, hogy a valláserkölcs fontosabb az ország boldogulása szempontjából mint a gazdasági siker. Nem lehet a keresztény-nemzeti ideológia sulykolásával ellensúlyozni az állami iskolák, kórházak, kutatóintézetek, de főként a lakosság elszegényedését, Mindent elmond a helyzetről, hogy Európa legszegényebb régiói közül már négy Magyarországon található.
Az igazság ezzel szemben az, hogy Magyarország a nemzetközi versenyképességének elvesztésével nemcsak vonzerejét veszíti el (vagyis kevesebb tőke érkezik az országba, kevesebb munkahely létesül, még kevesebb adóbevétele lesz az államnak, még kevesebb jut ebből szociális és jóléti kiadásokra, még inkább leszakadunk), hanem a Magyarország elveszti a megtartó erejét is! Fiataljaink, tehetséges szakembereink tízezer számra hagyják el az országot, méghozzá családostul.
Az igazság az, hogy olyan válság van kialakulóban hazánkban, amellyel a kormány nem kíván szembenézni, mert akkor a korábbi akarnok és önkényeskedő politikáját kéne felülvizsgálni és megtagadni."
Ezt a posztot 2016-ban írtam!
süti beállítások módosítása