MaGYAUR

A saját részérdekét képviselő állampárt ne tegye rá

a harácsolástól mocskos mancsát az össznemzeti kultúrára!

2019. december 08. - Magyaur

A politikai érdekből keresztény és a sovén csőcselék szintjén magyarkodó Fidesz-kormány a számára megalázó önkormányzati választási vereséget a nemzeti kultúra szentélyeinek megbecstelenítésével akarja megbosszulni...ostorral kell kikergetni onnét őket!

https://www.facebook.com/fodortam/videos/2817571138262628/?fref=mentions

Mit akar még ez a csaj?

A hatalomban elbutult, elbizakodott politikusok egyszerűen nem értik, hogy egy gyermek hogy lehet ennyire "tiszteletlen" és kevéssé sznob, mint Greta Thunberg! Nem tudják felfogni, hogy miért nem elég neki, hogy kissé leereszkedő módon komoly, felnőtt politikai fórumokon, mintegy csodabogarat meghallgatják? Képtelenségnek érzik, hogy ennyire jól tudjon svéd létére angolul és ennyire ne legyen lámpaláza. A politikusoknak, akiknek ezért a fesztelenségért és média-ismertségért keményen meg kellett küzdeni, nem fér a fejébe hogyan volt erre képes, vagy talán csak nem valami titkos "háttérhatalom" építette fel az imidzsét? És most már végképp elvesztették a fonalat; Greta megkapta amit akart, világméretű diákmozgalmat...és még ez sem elég neki?: Pedig eddig mindig bevált: a tiltakozóknak teret engedett a politika és kivárta, amíg az olyan hóbortos divathullámok, mint a bálnavadászat- és szőrme-ellenesség, a liba-tömés-elleni tiltakozás stb magától lecsengjen. Mi van itt kérem? - teszik fel a kérdést.

Lehet, hogy ebben a hazug világban, ahol már nemhogy a politikai korrektség (PC), de maga a korrektség is hiánycikk a "klímahiszti" mégsem kamu?

https://444.hu/2019/12/06/greta-thunberg-semmit-sem-ert-el-a-globalis-klimasztrajk-mozgalom

Ugyanattól félt kétszáz éve Kazinczy, mint amitől ma Orbán

Az 1700-as évek végén született az a „herderi jóslat”, ami egyaránt megrémisztette és munkára sarkallta a reformkori nyelvújítókat és ami félelemmel tölti el a mai magyar miniszterelnököt. A jóslat így hangzik: „A magyarok, mint az ország lakosainak legcsekélyebb része, most szlávok, németek, románok és más népek közé vannak beékelve, s századok múltán talán nyelvüket is alig lehet felfedezni.”

Orbán Viktor a Japánban tett látogatása alkalmából azt mondta, hogy a magyarok visszatérő rémálma: „egyszer megjelenik a Jóisten Magyarországon, megkérdez minket, mi végre vagyunk a világon, és ha mi nem tudunk válaszolni, kihúz minket a nagy könyvből, ahova a nemzetek vannak felírva.” Most tegyük félre azt a furcsaságot, hogy Orbán a nem-egyistenhitű Japánt választotta éppen az istennel való példálózás helyszínéül, hiszen maga a felvetett kérdés abszurd: mitől lesz, vagy nem lesz „hasznos” a világ számára egy etnikum? Egyáltalán miért kellene egy nemzetnek céllal, küldetéssel rendelkeznie? Miért érne többet a szabadság zászlóvivője Franciaország és Egyesült Államok, mint a csendes Svájc, vagy Nigéria? Miért érne többet a magát az ókori római birodalom örökösének tartó Oroszország, mint Kanada, vagy Argentína?

A gondolatmenet olyan, mint egy kisiskolás rémálma: „Egyszer csak jön  a rémisztően szigorú Történelem ura, aki ezek szerint fölötte áll az elfogult „Magyarok Istenének”(!?) és felteszi a Tamási Áron-féle kérdést: „na, mi végre vagy a világon?” És ha nem tudsz gyorsan felsorolni világszerte ismert festőt, futballistát, - bármit ami indokolná a létezésed, akkor vége mindennek; kampec doloresz. A karinthys bukott diákhoz hasonlóan még a szégyent hozó nevét is kiradírozzák az Élet osztálykönyvéből:)

Komolyra fordítva a szót: a magyar jobboldal világlátását nem a józan felnőttesség jellemzi, hanem a kisebbrendűségi érzés, amit aztán világrengető mítoszokkal ellensúlyoz, kezdve a sumer-magyar rokonságtól a magyar/parthus Jézus hercegen át a világhódító hun-török eredetig. Kásler miniszter szerint a magyar oktatás célja az, hogy nemzeti büszkeséggel töltse el a diákságot. A józan önbecsüléssel nem is lenne baj, de a hamis történelmi érvekre és hazugságokra építő nacionalizmus félrevezető.

A lényeg a jelenkori magyarság jóléte és fejlődőképessége; csak ez hozhat elismerést az országnak és annak vezetésének!

Valahol utat tévesztett a Fidesz-KDNP…

https://magyarnarancs.hu/kulpol/orban-japanban-elarulta-minden-magyar-remalmat-125111?fbclid=IwAR3xF04cs7n4Pos16jt5T-gXiEkOiDBstjZL4gDOMB38JSk6uHpzPTyvE_0

A „neo-szovjetizmus” impotenciája

A putyini-orbáni álszent konzervativizmus bukásra van ítélve

Idézetek Tóta W. Árpád remek cikkéből: A mai magyar kormány a maga felületein kaffoghat a sajátjainak a mobilozásról, a nyugati kultúrszennyről, a marihuána-mámorban fetrengő nyugati fiatalokról meg arról, hogy a keresztény szabadság az alternatíva, és abban mindenki boldogabb lesz, és együtt fogunk imádkozni egy barackfa alatt….Csak ez már annyira sem éri el a fiatalokat, mint annak idején a Pajtás magazin. És még ez a szerencséjük, mert amikor mégis, akkor ordítva röhögik ki őket.

Nevetségessé váltak egy generáció előtt. Aki 2010-ben, Orbán hatalomszerzésekor hatéves volt, az most tizenhat lesz. Elvégezte az általánost és jó esetben elkezdte a középiskolát – és nem élvezte. Nem kapott választ a kérdéseire, hogy miért vannak így a dolgok, és miért nem másképp, csak riadtan pisszegő tanárain és széttárt karú szülein látta, hogy lehetne máshogy, de veszélyes ezt feszegetni. És összeáll a kép: az ő világukból mit sem értő, begyepesedett seggfejek irányítják az életüket, pusztán azért, mert övék a hatalom, és eltapossák azt, aki kérdez.

Két év múlva szavazni fognak. Bárkire, aki ezeknél többet felfog az életből, amit élnek, aki nem megállítani próbálja az időt, aki nem azt üzeni, hogy az ő ízlésük, életmódjuk, világképük, ügyeik mind tévesek. Bárkire, aki szóba áll velük, és annyit megígér, hogy hagyja őket élni. Élni azzal, akit szeretnek, annyi gyerekkel, amennyit ők akarnak. Arra, aki képviseli őket, és nem a nádpálcát suhogtatja.

A Fidesz ugyanígy szorította be magát egy szűk zsákutcába. Kétmilliós szubkultúráját nemzeti romantika és vulgarizált ájtatosság disznótápján tartja huszonöt éve, és nekik ez a menü ízlik.

Százezrek jönnek, és kurva dühösek. Tíz év alatt egymillió szavazó érkezett meg. Meg fogják bosszulni az iskolák ellen elkövetett merényleteket, a szétrohadt tudatú vén hülyék basáskodását, a versenyképtelen tudásért végigszenvedett éveket. Bosszút állnak a kultúrájukra, a szabadságukra, a párválasztásukra kimondott ítéletekért, az elrabolt gyerekkorukért, minden dörgedelmes pedellustempóért.”

Amen!

https://hvg.hu/itthon/20191204_Megkesett_koszonto_a_Fidelitas_kongresszusara

Agyelszívás a határontúliak közül…

Egy kedves volt kollégám megjegyzéséből idézek:”érdekes, hogy a menekültkérdéssel kapcsolatban még nem jött elő az, hogy nekünk miért nincs, vagy legalábbis eddig, miért nem volt szükségünk vendégmunkásokra. Én azt láttam, hogy a 80-as évek végétől folyamatosan jöttek dolgozók a szomszédos magyarlakta területekről. Ezek kezdetben inkább fizikai munkások voltak, de később egyre több diplomás is érkezett. Az ő döntő többségük már itt Magyarországon szerzett diplomát és nem ment haza.
Ezt a tendenciát több ismerősöm is megerősítette. Később gondoltam bele, hogy ezek a szakemberek, ahonnan jöttek, ott bizony hiányoznak. Az anyaország önzetlen segítsége, amit az iskoláztatásukra fordított, az nem is annyira önzetlen.
Nem találtam róla statisztikát, de a tapasztalat azt mutatta, hogy aki itt végez valamilyen iskolát, azok döntő része itt is marad. Ha jobban belegondolunk, az anyaország olyan nagy mértékben vonzza, főleg az értelmiségieket, hogy azzal az otthon maradottak nem tudnak versenyezni. Mi ez, ha nem agyelszívás?
Tehát a magyarországi munkaerő szükségletet, mi jó részt, a határ túloldaláról fedeztük, fedezzük. Ha most körbe nézünk a munkahelyeinken mindenütt látunk erdélyi, felvidéki, kárpátaljai, vagy vajdasági magyarokat. Nem ismerem a számokat, de szerintem ez több százezres nagyságrendű lehet…”
Azt tenném ehhez hozzá, hogy szerintem a helyzet mára megváltozott. Magyarország gazdaságilag lemaradóban van nemcsak Szlovákia, de Románia mögött is, vagyis a vonzereje csökkent, ismerőseim közül van olyan, aki visszament Erdélybe, sőt nőtt a magyar keleti határnál a magyarországi munkaerő ingázása át a Partiumba! Ennél nagyobb horderejű tendencia a magyar nemzetiségűek nyugatra és Skandináviába való kivándorlása.
Minőségi romlást láthatunk sok területen: a jó minőségű erdélyi magyar orvosok, ápolónők helyére nyelvileg és szakmailag rosszabb kvalitású ukrajnai egészségügyi dolgozó kerülnek…Már ha egyáltalán maradnak, mert amint körülnéznek már sokszor mennek is tovább, még a kárpátaljaiak is, Csehországba.
Magyarország ebben is rosszabbul teljesít.

A Fidesz felelőssége az "új Trianon"

A Fidesz minőségi cserét hajtott végre a magyarországi lakosságot illetően. A horthysta, korlátolt nemzeti-keresztény kurzussal NEM egyetértők, akik nem látták biztosítottnak az európaias, liberális (vagyis szabad) és jogállami jövőt Magyarországon azok, amennyire lehetett, kimentek nyugatra!
A Fidesz értelmiség-ellenes hadjárata és rossz gazdaságpolitikája miatt (aminek következtében a bérszínvonalat a béka feneke alá nyomták) nemcsak a fiatal és ambiciózus szakemberek, de a szakmunkás-elit nagy része is kivándorolt, méghozzá, aki csak ha tehette családostul, és helyettük kb., 60 000 vendégmunkást hozatott be a Fidesz, vagyis egyfajta "lakosságcserét hajtott végre.
A Fidesz modernizáció-, tudomány-, és demokrácia-ellenes politikája 600.000 magyart, az 1956-os forradalom elől menekülők létszámának két és félszeresét kikergette az országból.- békeidőben....
+
Válasz egy hozzászólásra: 1.) a bérnövekedés - az egyre értéktelenebb forinttal - csak bűvészkedés a számokkal. 2.) a foglalkoztatási rátába beleszámítják a külföldön dolgozó magyar állampolgárokat és az értéknövelő munkát nem végző közmunkásokat! - vagyis ez sem több trükknél. 3.) A családtámogatási projekt nem szünteti meg a magyar népesség létszámának csökkenését - az csak egy blöff. Semmi sem pótolja a kivándorolt magyar szellemi elit külföldön született gyerekeinek itthoni hiányát. 4.) A cigány és migráció-ellenes szociális intézkedések helyett valódi munkahelyeket kellett volna létrehozni! Egy török, egy cigány a jól szervezett munkahelyen tökéletesen beválik (lásd a Mercedes gyártását Németországban és Törökországban!) 5.) 2006-ban puccskísérlet volt a Magyar Televízió előtt. Gyurcsány alkalmatlan volt miniszterelnöknek, mert nem hirdetett ki rendkívüli állapotot. 6.) Gyurcsány alkalmatlan volt, mert nem tudott rendet teremteni a saját pártjában. 7.) A Fidesz-KDNP-pel nem az a baj hogy rosszul kormányoz, hanem, hogy egész egyszerűen gyarmatosította az országot, ami tűrhetetlen!

Többet ér az országnak az "idegenszívű"

mint a jobboldal szerinti, mellét döngető "hazafi"!

Boldogkői Zsolt írja:
A különféle fórumokon való viták és kommentek alapján a hazafiságot tekintve két élesen elkülönülő karakter bontakozik ki:

HAZAFI:
- A nemzetért végzi munkáját
- Folyton a mellét veri, s másokon azt kéri számon, miért nem teszik ugyanezt, habár a nem magyarszívűeknek tiltja ezt
- Hétköznap is trikolort hord, ha máshol nem a szívében
- Nincs tisztában a történelmi tényekkel, és azzal sincs tisztában, hogy nincs tisztában a tényekkel
- Ha egy írót, vagy költőt kell megneveznie, csak olyanok jutnak eszébe, akikről megoszlanak a vélemények. Neki is csak véleménye van, nem ismeri a műveket
- Gyűlöli a másként gondolkodókat, a más etnikumúakat, a más vallásúakat, a más politikai nézetűeket, homoszexuálisokat, diplomásokat, a szabadgondolkodásúakat; ergo, hazája állampolgárainak többségét.
- Gyűlöli és gúnyolja a környező és a távolabbi országok lakóit is. Főleg a franciákat nem kedveli, s meg is indokolja miért
- Nyugati országban még nem járt, vagy, ha igen, ott negatív élmények érték
- Agresszíven lép fel másokkal, sokszor álnéven, a személyét nem vállalva
- Úgy véli, a nőknek kijelölt helye van a társadalomban
- Kijárta az élet iskoláját, gyakran, csak azt
- A magyart magasabb rendűnek tartja másoknál, igaz nem ismer másokat túlságosan
- Idegen nyelvet nem beszél
- Gondolkodására a nyájszellem és a miszticizmus jellemző
- Erkölcsei kőbevésettek, amiket persze rugalmasan értelmez

IDEGENSZÍVŰ:
- Tisztességgel végzi a munkáját, de ezt nem tulajdonítja a nemzetért tett áldozatnak.
- A kocsmában nem nagy-magyarországozik, sőt nem is nagyon jár oda
- Érdekli a világ, szívesen ismerkedik másként gondolkodókkal és külföldiekkel.
- Nyelveket beszél.
- Tisztában van a történelmi tényekkel
- Ismeri a magyar kultúra múltját és jelenét
- Nem tartja a magyart felsőbbrendűnek más népeknél
- A hátrányos helyzetűek felé segítőkészen viszonyul
- Megértően lép fel a kritikusaival, s elgondolkozik azon, vajon igazuk van-e
- Autonóm módon gondolkodik
- Gondolkodásában a tényekhez ragaszkodik
- Erkölcseit a biológiából, a modern társadalomból és saját meggyőződéséből eredezteti

Eurázsia: kínai uralom, vagy "Nagy-Európa"?

Nincs messze az az idő, amikor Oroszországnak döntenie kell, hogy Kínának, vagy Európának hódol be.
Kerék Imre: "Putyin Oroszországát évente 3-400 ezer ember hagyja el. A népességet tekintve már Banglades is megelőzi, arra pedig semmi esélye sincs, hogy gazdasága, amint Putyin kitűzte, betörjön a világ első öt helyezettje közé. Ellenkezőleg, mind hátrébb csúszik, a jövőt meghatározó technológiák, így a robotizáció terén egyszerűen nem jegyzik, tudományos teljesítménye Egyiptom szintjén áll. Óriási szibériai területein egy négyzetkilométerre négy ember jut, a Távol-Keleten csak egy, ami ellehetetleníti a természeti kincsekben rejlő lehetőségek kihasználását. Mivel „adni” egyre kevésbé tud, kénytelen folyamatosan szorítani a présen, ellenséget kreálni, háborús pánikot szítani, választási eredményeket hamisítani, a tiltakozásokat erővel letörni, az ellenzéket a versenyből is kizárni, a lakosság minél nagyobb részét elkeríteni a nem állami információktól."
Az Urálig, vagy még tovább terjedő "Nagy-Európa" minden nehézségével együtt jobb opció, mintha Kína kebelezné be Oroszországot, szőröstül-bőröstül...
Ez az eredeti forrás: https://nepszava.hu/3058850_orosz-remtorta

Szörnyeteghullám a láthatáron?

A válsághullámok feltorlódása...

Az óceán titokzatos szörnyeteghullámához lehet hasonlítani a válsághullámok egymásra torlódását, amelynek akkora a pusztító hatása, hogy a méreteinél fogva biztonságosnak vélt tankerhajókat is kettétöri. Gondoljuk végig, hogy milyen globális válsághullámok tartanak felénk, és ezek összeadódása milyen hullámvölgybe taszíthatja az európai civilizációt:

Környezetvédelmi válsághullám: ugrásszerűen megnőtt a Bioszféra gátlástalan kiszipolyozásából fakadó nyersanyaghiány, beleértve az élelmiszer- és ivóvízhiány kockázata.

Szociális válsághullám: a szegények és gazdagok közti aránytalan vagyoni különbségek jelentős mértékben növelhetik a feszültségeket nemcsak egy-egy társadalmon belül, hanem szegény és gazdag országok közt is.

Népvándorlási válsághullám: a háborúkkal együtt járó kilátástalan szegénység már eddig is milliókat tett földönfutóvá; a klímakatasztrófa ennél nagyságrenddel több embert üldözhet el jelenlegi lakóhelyéről, ami destabilizálhatja a jelenlegi világrendet.

Bűnözési válsághullám: az országon belüli és országok közti bizonytalanságok zavarosában nemcsak a bűnözői csoportok halásznak, hanem a titkosszolgálatok is. A digitális kalózkodás és a digitális állami hadviselés keretén belül különös cinkosság és együttműködés alakulhat ki a maffiák és a titkosszolgálatok közt, de úgy általában is az alvilág és a politika „felvilág” közt.

Generációs válsághullám: a mellékelt cikk jogosan veti fel, hogy a 2008-as világválság pénzrontással történő kezelése rövid távon ugyan kifogta a szelet a vitorlából, de méltánytalan módon mindezt a jövő generációk rovására tette. A fejlett országokban kibontakozó generációk közti érdekellentét létrehozhat olyan egyenlőségelvű újraelosztási viszonyokat követelő, „kommunista” mozgalmat, amely egyben felveszi a harcot az időseknek a Bioszférával mit sem törődő önző és kényelemszerető életmódjával is.

A problémák nem ma keletkeztek és a politikusok, akárcsak a katonák, mindig az utolsó válság, illetve háború kezelési sémáiból indulnak ki; esetünkben újra elővették a nemzeti-vallási populizmus 70-90 évvel ezelőtti, idejétmúlt receptjeit. Rövid távon hihetik azt az emberek, hogy a fenyegető külvilágtól való függetlenedés, vagyis a nemzeti, vallási érzületbe való bezárkózás jelenti a megoldást, de a „válság-cunami” esetén ez nem más, mint önbecsapás: „úgy teszünk, mintha nem lenne vihar, nézzétek” – mondhatnák – „itt a hajó belsejében minden a helyén van, minden rendben van” pedig semmi sincs rendben.

Mi a tanulság?

  • Egy növekvő lélekszámú, önmagát megvédeni képes, a tudományos-technikai fejlődésre nyitott, valamint jogállami, republikánus elveken alapuló Európa védettebb a viharral szemben.
  • Az európai ifjúság számára, - akár különadók kivetésével - új társadalmi beilleszkedési lehetőségeket kell teremteni. Törekedni kell egységes, csere-szabatos európai oktatás-nevelési programok kidolgozására, hogy ne csak az egyetemisták, hanem a szakmunkások, a szolgáltatásokban dolgozni kívánók is az „inas-éveiket” más országban tölthessék. Ezt követően a fiatalokat olcsó, vagy ingyenes első lakáshoz kéne juttatni, valamint növelni kellene mind a részmunkaidős állások, mind az otthonról végezhető munkák részarányát.
  • A bevándorlást a világméretű kataklizma esetén nem lehet megszüntetni, de szigorú, egységes európai szelekciós szabályokra van szükség, amelyek révén európai állampolgárságot csak olyan bevándorlók kaphatnák meg, akik elkötelezettek az európai kulturális, jogi és életmódbeli minták átvételére, amit több évi kifogástalan magatartással kellene bizonyítaniuk.

Az Európát alkotó nemzetek kultúrája közös gyökerű: zsidó-keresztény alapokon nyugvó, a humanizmust és a racionalitást középpontba helyező, világra nyitott kultúra. A nemzeti identitás nem függ a kontinenst felszabdaló nemzetállami határoktól; például a magyarok a mohácsi vereség után elvesztették függetlenséget, de a nemzettudatukat sem a török hódoltság, sem a Habsburg uralom nem halványította el. A zavaros és viharos nemzetközi vizeken a magyarság megmaradásának garanciája a világ egyik leendő legnagyobb hatalmi pólusa Európa.

Az én ideálom az Európai Köztársaság, amely az Osztrák-Magyar Monarchiához hasonlóan sok különböző történelmi múlttal, vallással rendelkező önigazgató egységből állna, ugyanakkor gyors döntésekre képes közös hadüggyel, külüggyel, pénzüggyel és ügyészséggel. Az Európai Köztársaság élén – meghagyva a végrehajtó hatalomba nem beleszóló királyságokat – közvetett, vagy közvetlen módon választott és leváltható Elnöknek kellene állnia.

Ez utópia, de egy alternatív jövő felvázolása elgondolkodtat és ennek révén lehetőséget nyújt a fenyegető valóság legrosszabb forgatókönyveinek kivédésére!:)

http://concordeblog.hu/2019/11/15/nyugdijat-vagy-unokat/