MaGYAUR

MaGYAUR

Orbán fiam, a dolgozatod egyes lett!

Ha így folytatod, akkor meg fogsz bukni!

2021. december 16. - Magyaur

Kezdjük az elején: honnét veszed ezeket összeesküvés-elméleteket, hogy „Clemenceau-terv”, meg „Soros-terv”? Azt most nem is hánytorgatom fel, hogy a keresztnevüket rosszul írtad: az elsőt Georges-nak írják „s”-sel a végén, a másodikat George-nak! De ez utóbbit igazából György-nek mondjuk, mert Magyarországon vagyunk!

Olyan, hogy „Clemenceau-terv” soha nem létezett, csak az amerikai elnöknek voltak „Wilson-i elvei”. Ami olyasmiket tartalmazott, hogy el kell törölni a titkos diplomáciát, és a népek önrendelkezése alapján pedig meg kell szüntetni a gyarmati és nemzeti elnyomást. Mondták rá, hogy vallásos széplélek, de ha belegondolunk akkor azt látjuk, hogy olyasmit akart, mint például a magyar szuverenista nacionalisták: megadni a jogot a magyaroknak az Ausztriától való elszakadáshoz. A probléma csak az volt, hogy a Magyar Királyság is bizonyos mértékig vegyes nemzetiségű „birodalom” volt, amelyben több nemzetiség élt egymás mellett tömbökben, amelyek tehát maguk is önállóságot követeltek…

Ami Soros Györgyöt illeti, ő egy cikkében nem a háború és éhínség elől menekülők betelepítését szorgalmazta, hanem azt javasolta, hogy Európa próbáljon hasznot húzni a népvándorlásból, engedje be az európai kultúrába integrálódni vágyó életerős fiatalokat, hogy ezzel is növekedjen a „vén” kontinensen lakók létszáma és versenyképessége – mert különben ki termeli meg a nyugdíjakat?

Már hányszor elmondtam, de te mindig elfelejted, hogy Európa egyik legnagyobb befogadó és multikulti országa éppen Magyarország volt! Ide folyamatosan érkeztek a besenyőktől, a kun/kipcsák népességen, románokon, szászokon, zsidókon át a svábokig mindenki.

Mára a magyarság elemi érdekévé vált az Európai Unió egységesülése, hiszen akkor semmilyen határ nem választaná el a magyarországi és a szomszédos államokban, illetve Nyugat-Európában élő magyarokat!

De ez az egész kérdéskör az önrendelkezésről szólt - ezt nem akarod megérteni!

Van-e joga a nemzetnek, nemzetiségnek és főleg az egyéneknek szabadon rendelkezni önmagukkal? Dönthet-e az egyén arról, hogy milyen legyen az identitása, vagy bele kell nyugodnia a vallásilag és államilag kijelölt szerepbe? Az ember katona-e, vagy szabad egyéniség?

Tudod mit Viktor? Elegem van abból, hogy soha nem figyelsz!

Küldd csak be az apádat, hadd beszéljek vele!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr6816784964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eloi 2021.12.17. 17:44:56

@arthurthedent: Ez a te hited! :-)

Egy magasabb értelem szükségszerű létezése mellett nagyon is jó észérvek vannak. Tehát az Isten hit is lehet racionális. Ezért nem mindegy, hogy ki, milyen keretrendszerben gondolkodik.
Ahogy én látom, az ateisták egy sokkal szűkebben, mint akik teret hagynak a világban egy teremtőnek is. :-)
De itt azt hiszem ez off topic.

_atpijkamo_ 2021.12.17. 17:51:11

@nemecsekerno_007: "A rendszerváltás első 20 éve ebben a ballib buborékban telt el"

Elég erős Antallt és a geci gazdádat leballibezni. :))

Fidesz bérszámfejtés 2021.12.17. 17:54:00

@nemecsekerno_007: "A rendszerváltás első 20 éve ebben a ballib buborékban telt el" - ezért fizetés levonás lesz!

_atpijkamo_ 2021.12.17. 17:54:17

@arthurthedent: "Amikor nem mondta a zorbán, hogy illiberális, akkor nem volt rajta sapka"

A geci nem attól geci, hogy azt mondja vagy nem mondja magáról, hogy illiberális. :))

eloi 2021.12.17. 18:11:42

@arthurthedent: "ezért a józan ész úgy működik, hogy amíg nincs észérvünk arra, hogy valami létezik addig nem követelünk rá bizonyítékot, hogy tényleg nem létezik."

A teremtő/Isten létezése melletti érveket a hívők meggyőzőnek találják, vagyis igazoltnak, igazolhatónak, hogy létezik. Ezeket kellene egyértelműen cáfolnia annak, aki mást állít. Amíg ez nem történik meg, addig az ellentétes állítást is igazolni kell! Mint minden állítást.
Vagyis, ha egy Istenben hívő azt állítja, hogy van Isten, igazolnia kell. Azzal pl. hogy milyen jelek mutatnak erre, avagy milyen gondolkodási séma, út vezethet el ennek felismerésére. Ezt a hívők meg is teszik.
Ha egy ateista azt állítja, EZZEL SZEMBEN, hogy nincs, azt is igazolnia kell. Mindenek előtt a másik fél érveinek egyértelmű, hézagmentes cáfolataival és nem csak a tagadással.

Hozzuk közelebb: Ha van egy autónk, de sosem láttuk sem a gyártóját, sem a tervezőjét, akkor az ő létezésük puszta feltételezés. Nem tudhatjuk, hogy léteznek-e?!
Sosem láttuk őket.
Viszont van két ellentétes állításunk:
- Az autónak van/kell hogy legyen tervezője, gyártója.
- Az autónak nincs tervezője, gyártója.

Két állítás, amit igazolni kell. Nem lehet - jó lehet, de érvénytelen kifogás - azt mondani, hogy az autó tervezőjének nem létét nem kell igazolni, mert nem létet nem kell igazolni, csak létet.

Lehet ilyenkor az is, hogy akik azt állítják, hogy az autónak kell legyen tervezője, mert egyrészt azzal magyarázható legkevesebb feltételezéssel a létezése (Occam), másrészt az autó sok jelét viseli magán annak, hogy nem magától létezik, hanem értelem által... stb., ezért ők ezt igazoltnak vélik. Tehát az a hitük, hogy az autónak van tervezője/teremtője. És ezt a hitet ők racionálisan alátámaszthatónak és támasztottnak gondolják. Pl. magának az autónak a tudományos vizsgálata alapján, amely mutat egy tervező értelemre. Inkább, mint a spontán kialakulásra.

A másik csoport meg azt mondja erre, hogy nem fogadjuk el a ti autó tervezettsége melletti érveiteket, mert szerintünk meg nem lehet/nem kell/nem szükséges a tervező értelem feltételezése. Inkább: 1. Elfogadjuk az autó létezését csak úgy magában.
2. Kreálunk egy sokkal bonyolultabb magyarázatot, sokkal több igazolatlan feltételezéssel arról, hogyan jöhetett mégis létre magától. (És abban hiszünk inkább.)
3. Kihúzzuk magunkat az igazolási kötelem alól, azzal, hogy amire azt mondjuk, hogy nincs, azt nem is kell igazolnunk/cáfolnunk.
Szerintem valahogy így néz ki a van Isten, nincs Isten vita is.

_atpijkamo_ 2021.12.17. 18:18:17

@arthurthedent: "Az európai pártok mindegyike demokratának vallja magát és csak egy töredéke liberálisnak. Mégiscsak van demokratizmus liberalizmus nélkül?"

A demokratizmus magában foglal eredetileg liberális értékeket. Mint pl. törvény előtti egyenlőség, általános választójog, stb. Felesleges lengetni a liberális zászlót.

ertelmetlensegi 2021.12.17. 18:19:51

2022. választási év...
Oszt jó napot!

nemecsekerno_007 2021.12.17. 18:21:06

@_atpijkamo_: Látom sikerült megragadni a lényeget. Olyat amit nem is írtam :))))))))))))))

12 éve ezt csináljátok, de Oscar bácsi mégse gyütt. Mondjuk a személyes felelősséget
kicsit enyhíti, hogy egész médiahadsereg etet benneteket üveggyöngyökkel.

:)))))))))))))))))))))))))))

Majd őket vonjátok kérdőre az újabb Fidesz 2/3 után.

nemecsekerno_007 2021.12.17. 18:21:46

@Fidesz bérszámfejtés: Miért is? Te is mindent szögnek látsz?

eloi 2021.12.17. 18:38:45

Az a lényeg, hogy aki
1. úgy gondolja, hogy jól mennek a dolgok, szavazzon Orbánékra,
2. úgy gondolja, hogy rosszul mennek a dolgok és az ország a szakadék szélére került miattuk, az szavazzon Orbánékra, hadd essenek ők bele a szakadékba! Senki ne hozza szánt szándékkal az ellenzéket lehetetlen helyzetbe, hogy rájuk szakadjon a sok baj.

gigabursch 2021.12.17. 19:42:19

@eloi:
"A nincs Isten verzió mellett semmivel nem szól több érv, mint a van Isten mellett."

Pont eggyel kevesebb érvük van:
Ha nem lenne, nem lehetne tagadni.

Randy Marsch 2021.12.17. 19:45:11

@arthurthedent: mert ezt te eldöntötted, h kényszer?

Androsz · http://migransozo.blog.hu 2021.12.17. 20:15:47

@arthurthedent: "A gyerekek tisztára a saját akaratuk miatt mennek vasárnap misére ahelyett, hogy focizni mennének?"

Cseréld le a misét érzékenyítésre, és gondolkodj el rajta.

Fidesz bérszámfejtés 2021.12.17. 20:35:55

@Androsz: Szép volt! Felszámítom az éjszakai pótlékot, pedig még nincs 10 óra.

Fidesz bérszámfejtés 2021.12.17. 20:37:18

@gigabursch: Nincs igazad és mégis lehet tagadni. Nem értem miért vettünk fel? A Rogán ajánlott be?

Fidesz bérszámfejtés 2021.12.17. 20:39:48

@nemecsekerno_007: Ezt a szólásodat mindenesetre hasonló komplikáltságúnak.

nemecsekerno_007 2021.12.17. 20:53:34

@Fidesz bérszámfejtés: Inkább azokkal kekeckedj majd jövő áprilisban, akik üveggyöngyökkel etettek 12 évig.
Uj Péter, Jámbor Jack, Bede Marci meg a többi média csozé.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.12.17. 21:18:07

@arthurthedent:

" elég sok pap van, aki elvesztette a hitét, a vallásos hit tettetésére kényszerül, mert különben elveszítené:
1) a munkáját és a megélhetését
2) a barátait és az ismerőseit
3) és valószínűleg a rokonságával, való kapcsolatot esetleg a családját is"

Ez sok mindennel így van. A pap az egy szakma, s beleragadhat az ember.

arthurthedent 2021.12.17. 22:25:12

@eloi: "Hozzuk közelebb: Ha van egy autónk, de sosem láttuk sem a gyártóját, sem a tervezőjét, akkor az ő létezésük puszta feltételezés."

Konkrétan felvételek vannak a tervezőkkel, videófelvételek, iskolában képezik őket, ismerek is olyat, aki autókat tervezett, riportok vannak velük, ismert a nevük meg minden. Hogy a fenébe mondhatod, hogy "puszta feltételezés"?

"A teremtő/Isten létezése melletti érveket a hívők meggyőzőnek találják, vagyis igazoltnak, igazolhatónak, hogy létezik."

A hívőnek nem kellenek érvek, merthogy pont az a lényeg, hogy hisz. Érvek nélkül. Amit "meggyőzőnek találnak" az olyan szintű, hogy "mert a pap bácsi mondta", "mert mások is ezt hiszik", "mert érzem, hogy isten létezik", "mert le van írva egy könyvbe".

'A másik csoport meg azt mondja erre, hogy nem fogadjuk el a ti autó tervezettsége melletti érveiteket, mert szerintünk meg nem lehet/nem kell/nem szükséges a tervező értelem feltételezése.'

Nem azért nem fogadom el az "érveket" mert "nem szükséges a tervező léte". Azt az érvet, hogy "kell lennie tervezőnek" nem fogadom el, mert nem kell lennie. Azt az érvet, hogy "mert ezt mondta a pap" nem fogadom el, mert tekintélyre hivatkozni érvelési hiba. Azt az érvet, hogy "mert le van írva a bibliába" nem fogadom el, mert mindenféle dolgokat leírnak könyvekbe. Minden érvet egyenként a megfelelő megfontolás után fogadok el vagy vetek el.

arthurthedent 2021.12.17. 22:28:40

@Androsz: "Cseréld le a misét érzékenyítésre, és gondolkodj el rajta."

Megintcsak irreleváns. Arról volt szó, hogy "a vallás senkinek sem kötelező". Nem arról, hogy "az érzékenyítés kötelező -e". A kettő között csak az a kapcsolat, hogy te azt hiszed, hogy kétféle ember van, az egyik a vallást erőlteti a másik meg az érzékenyítést.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2021.12.17. 22:31:59

Azért látom a Fideszes bérkommerhad szemetet összefújta itt a szél...

arthurthedent 2021.12.17. 22:38:04

@gigabursch: "Pont eggyel kevesebb érvük van:
Ha nem lenne, nem lehetne tagadni."

Jó az anyag, mi? :D

arthurthedent 2021.12.17. 22:43:37

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: "Azért látom a Fideszes bérkommerhad szemetet összefújta itt a szél..."

Azért arra rohadt kíváncsi lennék, hogy amikor egy ilyen frappáns és eredeti dolgot benyomsz mi jár a fejedben. Büszkeség? Azt várod, hogy valaki nevessen? Csak része akarsz lenni a beszélgetésnek? Mi a titkod?

Randy Marsch 2021.12.17. 23:07:47

@arthurthedent: igen, ezen csak megkúrt úrfi tud nevetgélni, miután berakta a fogvédőjét

birkamenet 2021.12.18. 01:15:31

@Liba bizottság: "Szólásszabadság? Na az nyugaton nincs. "

Nicsak, megjött a szabolcsi zsákfaluból A NAP HÜLYÉJE!

A mi bulgár covid birkánk a 78-ik fikanickjén.

birkamenet 2021.12.18. 01:16:50

@nemecsekerno_007:

az ösmagyar szittya-kazár sámánnaptár szerint 2022 a lámpavas éve lesz!

birkamenet 2021.12.18. 01:26:01

@eloi: " 2. aki úgy gondolja, hogy rosszul mennek a dolgok és az ország a szakadék szélére került miattuk, az szavazzon Orbánékra, hadd essenek ők bele a szakadékba! "

A helyzet az, hogy nem is beszélsz hülyeséget. Orbán az elmúlt két ßev alatt úgy eladósitotta az országot, ahogy azt még Kádár se tudta! A célja nyilvánvaló: ha hatalmon marad, akkor a birkanép többségben van és le fogják nyelni a megszorításokat, ami akkora lesz, hogy a kivénhedt hülye fidernyák nyugger visszasírja majd a Bokros csomagot.

Ha meg buknak, akkor az a célja orbánnak, hogy az ellenzék azon nyomban államcsödben találja magát, megszorítson mint egy állat és ebbe mihamarabb belebukjon.

Sok birkaszülte fidernyák csak azt nem érti, hogy orbán meg a fidesz ezt már csak a börtöncellából fogja lesni, úgyhogy az államcsöddel nem sokat fognak érni. De legalább a börtönben néhány kopasz faszi megtanítja nekik, hogy véget ért a gyerekvédett kor és milyen is az a nem NER kompatibilis cecc. A végén mikor szabadulnak a fidernyákok már kifejezetten követelni fogják maguknak.

sírjatok 2021.12.18. 02:51:14

@arthurthedent: "egintcsak irreleváns. Arról volt szó, hogy "a vallás senkinek sem kötelező"."

Öreg, ne kattogj már ezen. Tökfőzeléket enni nem kötelező, mert felnőtt emberek szabad akaratukból dönthetnek hogy esznek-e tökfőzeléket, ne gyere már azzal, hogy "jaj de vannak gyerekek, akiket leültetnek a szüleik tökfőzeléket enni, tehát nem mondhatjuk hogy tökfőzeléket enni nem kötelező". De, mondhatjuk, mert a "kötelező tökfőzeléket enni" az egy általános kijelentés, ami triviálisan nem igaz, és nem azt állítottuk ezzel, hogy soha senkinek nem volt kötelező a világtörténelemben tökfőzeléket ennie, hanem azt, hogy általánosságban véve ez nem egy törvény ereje által betartatott dolog.

sírjatok 2021.12.18. 02:53:14

@birkamenet: az hogy ti tizenkét éve azt jósoljátok, hogy jövőre, vagy legkésőbb két év múlva itt lesz a világvége, az nem gyanús nektek? :P

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2021.12.18. 07:36:05

@Randy Marsch: Jó ötlet. Akkorát röhögök a vergődéseteken, hogyha edzés közbe eszembe jut, még eltalál az edző partnerem. Nem kellene valami gyógyszert szedned? mindig elfelejted a jelszavad?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2021.12.18. 07:36:40

@sírjatok: Már két választást elcsaltatok, úgyhogy csak hallgass!

birkamenet 2021.12.18. 07:36:54

Hát az ORBÁN TERVRŐL nincs egy szó sem? Egymillió ázsiait akar betelepiteni Magyarországra! Direkt azért, hogy elvegyék a magyarok munkáját! Ráadásul ezek mind orbánra fognak szavazni, igy akarja a felcsúti diktátor bebiztositania az örök hatalmát.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2021.12.18. 07:39:21

@birkamenet: Varga már fogja vissza a költekezést, mert szerintem a pénzpiacon lassan nem adnak pénzt Magyarországnak, mivel látják a pénzszórást. Ilyen infláció mellett pedig a forint államkötvényt sem veszik, inkább valutában tartalékolnak az emberek, már akinek van.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2021.12.18. 07:41:01

www.origo.hu/itthon/20010608orban.html

"Orbán Viktor több millió bevándorlót vár
MAGYAR HÍRLAP
Több millió bevándorlót kellene befogadnia Magyarországnak a következő öt évben, mert így tudja biztosítani a gazdasági növekedés ütemét - jelentette ki tegnap Orbán Viktor kormányfő. A társadalom elöregedésétől egész Európában tartanak.
Magyarország akár 14 millió embernek is megélhetést tud biztosítani - mondta tegnap a magyar kormányfő az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) üzleti ebédjén. Orbán Viktor a gazdasági növekedés fenntartását firtató kérdésre reagált úgy, hogy ehhez szerinte több millió külföldit kell foglalkoztatnia az országnak."

birkamenet 2021.12.18. 07:41:45

@sírjatok:

orbán gazdád már ki is menekitette tiborcot meg röcsit külföldre (a lenyúlt milliárdjaikkal) nem várják meg a 2022- es fidernyák eredményt.

birkamenet 2021.12.18. 07:46:07

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "Több millió mkgrit kellene befogadnia Magyarországnak"

Na ezt kellene a falvakban az ellenzéki jelölteknek a postaládákba bedobni. Mekkora tömeghisztéria robbanna már ki!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2021.12.18. 07:48:47

@birkamenet: Ők senkit nem hagynak az út szélén. Semmit sem amit el lehet lopni. Max a szaros pelenkát.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2021.12.18. 07:49:38

@birkamenet: Ez az ellenzék sajnos béna. Sokkal agresszívebbnek kellene lenniük!

arthurthedent 2021.12.18. 07:52:28

@sírjatok: Tehát igazam van, de ne erőlködjek már, hanem inkább halgassak, hogy mások is azt gondolhassák, hogy nekik volt igazuk. Amúgy nem kattogok ezen, csak azoknak írtam, akik nekem válaszoltak.

midnight coder 2021.12.18. 08:11:10

@birkamenet: Birkuci, a helyzet az az, hogy jelenleg még az ellenzék közvéleménykutatói szerint is jóval erõsebbek Orbánék, így ez a lecsukjuk Orbánékat dolog picit olyan, mint Hofi viccében anno: Látod, te büdös rohadt kulák, oda foglak felakasztani! Majd, ha egyszer lesz szögünk... És persze idáig a gengszterváltás során egyik csapat tolvaj gazembert sem sikerült lecsukni, pedig jó pár ezer milliárd tûnt el mindkét oldalon. Orbánéknak is nagy volt a pofája, aztán hatalomra kerülve rájöttek, hogy hasznosabbak az elvtársak madárijesztõnek mint mártírnak. Ráadásul, ha valami csoda folytán hatalomra is kerülne az ellenzék, akkor nem Orbán lenne a legfontosabb, hanem az azonnal elinduló kis magyar Trónok Harca.

midnight coder 2021.12.18. 08:15:04

@birkamenet: Az ázsiait nem utálják idehaza csak az arabot, négert. Tudod: nekünk 150 év tapasztalatunk van az iszlamista bevándorlókkal kapcsolatban.

Bandibacsi34 2021.12.18. 08:37:50

Dehogynem volt Clemenceau terv:
maps.lib.utexas.edu/maps/historical/british_dominions_yearbook/fr_recon_europe_1918.jpg
Meg el kell olvasni a trianoni szerződést!!
A hatarok mellett pl minimalis hadsereg, fegyverviseles betiltasa, a nemzetközi szerződésekhez valo kötelező (!!!) csatlakozas es hasonlo disznóságok!!

Randy Marsch 2021.12.18. 09:03:39

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: sokszor felejtem el, én ide csak trollkodni járok fel, nem fontos számomra ez a platform

István Tamasi 2021.12.18. 09:18:35

@midnight coder: Nem világos számomra, hogy a történelem mit bizonyít: kik az életere valóbbak az őslakosok vagy a migránsok, pusztulniuk kell-e a kevésbé életerevaló őslakosoknak és a migránsoknak joguk van-e elfoglalni a kevésbé életerevaló őslakosok helyét/országát? Mi magyarok egyik szituációban migránsok, a másikban őslakosok voltunk/vagyunk, miránk mikor melyik vonatkozik?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.12.18. 09:20:13

@birkamenet:

Az ellenzék mindenképben államcsődben lesz, hiszen nem értenek a kormányzáshoz.

nemecsekerno_007 2021.12.18. 09:29:32

@birkamenet: Fel akarjátok függeszteni a jogállamot Nyunyóka?!?!

Csak aztán, nehogy a jogállam függesszen fel titeket.

Muhahahahahaha. :))))))))))))))

István Tamasi 2021.12.18. 09:31:17

@eloi:
1. Tehát az jogos volt, hogy mi magyarok migránsként elfoglaltuk az avarok helyét, országát, csak az nem jogos ha az ország lakosságának töredékét - 1 %-nál is jóval kevesebb - kitevő ember kér menedékjogot, nyugodt életre lehetőséget?
2. Szt.István valóban erőszakos hittérítést folytatott, de a több nemzetiség - ami teljesen más, mint a vallás - esetében igenis kiállt a sokszínűség mellett. Mi is sok különféle nemzetiségűeket hívtunk be az országba letelepedni amikor nagyon megfogyott a népesség és bizony az utóbbi évtizedekben ismét igencsak fogyásnak indultunk - jó évtizeddel ezelőtt maga o1g is úgy nyilatkozott, hogy szükség van betelepülőkre ha meg akarjuk őrizni az ország életképességét.

István Tamasi 2021.12.18. 09:35:05

@arthurthedent:
Igaz, nem minden rovar biogár. Viszont az elmebeteg suttyó nem tud meglenni, nem tud politizálni, nem tudja a birkáit demagóg hazugságokkal megvezetni kijelölt ellenség nélkül. Megjegyzem: adolf ugyanígy volt az ellenségképpel és hívei megvezetésével.

István Tamasi 2021.12.18. 09:37:40

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Persze, az erősebb addig nyer ( lásd még Vae victis. ) amíg nem jön egy nálánál is erősebb vagy el nem pusztítja önmagát (léte, uralma alapjait) az "erősebb".

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.12.18. 09:42:26

@István Tamasi:

Így igaz.

Azaz a magyarok nyertek a IX. században, a helyi lakosságot magyarosították.

S most pedig védeznek, míg lehet.

Mi ezzel a problémád?

István Tamasi 2021.12.18. 09:50:31

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Birka! Iratkozz be elemi iskolába! Mi, magyarok Mátyás király óta nem nyertünk. Lehet , hogy ti birkabaszó buleszek se nyertetek évszázadok óta.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.12.18. 09:52:51

@István Tamasi:

Nyertünk. Ma is van magyar ország.

S bolgár ország is van, 2*szer lett megszüntve, s mindig visszaállt.

Mi ez ha nem győzelem?

István Tamasi 2021.12.18. 10:02:00

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Birka, nyertél naponta kétszer: naponta kétszer dug meg a hegyi birkapásztor a hegyilegelőn.

arthurthedent 2021.12.18. 10:51:08

@István Tamasi: "Viszont az elmebeteg suttyó nem tud meglenni, nem tud politizálni, nem tudja a birkáit demagóg hazugságokkal megvezetni kijelölt ellenség nélkül. "

Én úgy látom, hogy az ellenzéknek sokkal inkább egy ellenségképre épül a politikája. Tíz éve mást sem mondanak minthogy a zorbán a patás, ő az ellenség. És te sem az ellenzék programjával, elképzeléseivel, terveivel foglalkozol hanem a zorbánnal meg választóival, akiket állatként gyalázol.

Randy Marsch 2021.12.18. 11:15:25

@István Tamasi: mondjuk a 9. századról írt bírka, de nyugi, nem lepődnek meg az olvasók, h a római számokkal SEM vagy tisztába

birkamenet 2021.12.18. 11:30:49

@midnight coder:

látom te szellemi fogyatékos felültél egy matematikailag lehetetlen fake közvélemény kutatási eredménynek. Pont ezért tud téged orbán birkaként nekivezetni a falnak, mert nektek fidernyákoknak tényleg semi eszetek nincs.

István Tamasi 2021.12.18. 11:49:08

@Randy Marsch: Birka hozzám írt bejegyzéseiben nincs sem 9. sem IX. század.

István Tamasi 2021.12.18. 11:50:52

@arthurthedent: Az elmebeteg suttyó a 20002 óta kiépített látszatvilágában folyamatosan van kitalált/kijelölt ellenség.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2021.12.18. 12:05:35

@arthurthedent: a fideszbirkázás nem gyalázkodás, hanem tény.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2021.12.18. 12:07:40

@arthurthedent: nyilvánvalóan az aktuális ellenzéknek az aktuális hatalommal van baja.
Viszont aki hatalmon van miért is keres különböző ellenségeket?
Ez olyan ismerős...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2021.12.18. 13:46:45

@ulpius66: pont úgy mint ti meg a szellemi elődeitek az 50-es években!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2021.12.18. 13:56:18

@arthurthedent: csak öröm látni mind azt a tíz Fideszes a húsz nevén ahogy osztják az észt. Te is csak egy retkes büdös fideszkomcsi vagy ezen a neveden, de amióta feltették neked a kérdést, hogy te vagy e a spis/ pipas kettős azóta sajnos tisztelem kell téged.
Spis olyan álnaiv volt pipas pedig egy vén komcsi seggnyaló.
Ha te voltál mindkettő akkor elismerésem.

arthurthedent 2021.12.18. 14:27:08

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: "Spis olyan álnaiv volt pipas pedig egy vén komcsi seggnyaló.
Ha te voltál mindkettő akkor elismerésem."

Mi a francból gondolod, hogy bármikor is támogattam a kommunistákat? Nagyon el vagy tévedve szerintem... de persze tudom, csak trollkodsz, sértegets.

arthurthedent 2021.12.18. 14:28:27

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: "Öööö..... agyhalott Gyurcsányozás tíz éve....?"

A gyurcsányozás sehol nem volt intenzitásában az orbánozáshoz képest. Gyurcsány a két kezét összetenné, ha tized annyit beszélnének róla mint ők orbánról. :D

arthurthedent 2021.12.18. 14:30:10

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: "nyilvánvalóan az aktuális ellenzéknek az aktuális hatalommal van baja."

Ja, szóval a kedvenceid ugyanazt csinálják mint azok, akiket szidsz csak ezerszer többet, viszont a kedvenceidnek találtál egy kifogást. Milyen meglepő... :D

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2021.12.18. 14:53:33

@arthurthedent: nem Gyurcsány kormányoz gyakorlatilag egyedül tejhatalommal tíz éve.
Tuuudom most jön az a szöveg, hogy ez a bajunk.
Minden rendes hazáját szerető magyarnak a baja.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2021.12.18. 14:55:13

@arthurthedent: Öööö az az előtti kedvenceinket bizony elzavartuk 2010- Ben.
Egyéb kérdés...?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2021.12.18. 14:57:16

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: az előzőhöz : sajnos egy másik elmebeteg"vezeti" az országot tíz éve csk hogy pontosítsam az előzőt, mielőtt "félreértenéd".

nemecsekerno_007 2021.12.18. 15:08:52

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Oszt Oscar bácsi mégse gyütt. Ja, de. Háromszor is :))))))))))))))

BiG74 Bodri 2021.12.18. 15:16:04

@nemecsekerno_007:
Aztat is mondták, hogy soh'se nyomjad fullba a kretént, oszt mégis csinálod!

nemecsekerno_007 2021.12.18. 15:21:43

@BiG74 Bodri: Oszt Oscar bácsi jött is háromszor. Ki is a kretén?!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2021.12.18. 15:24:23

@nemecsekerno_007: ki az az Oscar bácsi?
Nem baj, majd mi megyünk hozzá!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2021.12.18. 15:27:33

@Randy Marsch: "sokszor felejtem el," - tehát sokszor jársz ide, de neked ez nem fontos. :-)) Aha.

BiG74 Bodri 2021.12.18. 16:30:46

@nemecsekerno_007:
Tán neked jött Oszkár bá?
Ha azt hiszed, akkor te!

a nagy hohoohooo 2021.12.18. 19:27:16

@arthurthedent: Mindig széles mosoly szalad körbe az arcomon amikor a NER nemzetthy elhülyítés rendszere idomított segédmunkása (vagy valamék sz.rcsimbókja -feldobja a fejében idomított nemzetthy lakájsz.art oszt a vezérimádattól bambán tátott szájjal aládzsavel hehe..

Gondolom, hogy rátör a kisebbségi érzés, ha a libsiket meglátod Jaj, ne már, ez olyan, mint az egyszeri ember problémája, akinek térdig érő fasza volt, de senkinek nem merte megmutatni, pisálni meg baromi kényelmetlen volt vele.Csak egyszer mondaná meg egy lipsiző túlértelmes,hogy mi az a liberális,mit
tartalmaz a liberális gazdaság és társadalompolitika ,de nem ,csak lipsi..Mindenki libsibolsikomcsi, aki nem a jelenlegi kormánnyal ért egyet. Pedig csak gondolkodik és nem sz.pja be amit a fejébe nemzetthy inzultálnak Rájöttem végre, mit jelent az a kifejezés, hogy "liberális". Így nevezik a jobboldalon azokat a szabadelvűeket, akiknek egyrészt igazuk van, másrészt tehetségesek és harmadrészt ez kurva kellemetlen.

FRANK WHITTLE, A SUGÁRHAJTÓMŰ
FELTALÁLÓJA
1907. június 1-én született Frank Whittle angol repülőmérnök,
feltaláló és pilóta, aki kifejlesztette a gázturbinás
sugárhajtóművet és a német Hans von Ohainnal egy időben,
egymástól függetlenül megépítette az első sugárhajtóműves
repülőgépeket.

agoramu.hu/wp-content/uploads/2017/05/0601-Frank-Whittle.pdf

A jobboldali értelmiség krémjét tetszik látni.És értelmes is felettébb.Örvendek, hogy egy ilyen intelligens, magasan kvalifikált ember leereszkedett hozzám, agymosott paraszthoz.Meg persze azt is értem hogy a magadfajta IQ lightost miért zavarja annyira az értelem...hehee..
Az a baj fütyiparaszt ,hogy az 1919-es Tanácsköztársaság elkezdte,de a jobboldali szellemi sötétség Horthy árulása miatt megbukott,majd a 45 után szoc.rendszer kivette a kapát a kezetekből és könyvet adott bele,de 1990,és főleg orbángazdád visszatette a kapát a fejetekbe....hehe..

Köszönjük az újabb emóciókon alapuló önkielégítést.

a nagy hohoohooo 2021.12.18. 19:49:52

@arthurthedent: Jut eszembe a Republic :aki hülye az is marad hehee..
"Amikor nem mondta a zorbán, hogy illiberális, akkor nem volt rajta sapka..."...hámerakkor éppen liberális volt,annyira ,hogy még a Liberális Internacionálé alelnöke is hehee..
Ha meg esetleg még azt is elmesélnéd nekik - afféle történelemóra gyanánt - hogy a Fidesz ultraliberális pártként látta meg a napvilágot és hogy maga Orbán Viktor volt a legnagyobb liberális Magyarországon .Sőt a Liberális Internacionálé alelnöke is- egészen 1994-ig, amikor a választási vereségből rájött, hogy populizmussal több szavazatot lehet nyerni, hisz megvezethető hülyéből mindig több lesz.
Itt az alkalom. Meséld már el nekünk, hogy mi a liberalizmus.
Igen, amennyiben a liberalizmus definíciója nálad az, "mindenki azt mond és azt csinál, amit akar, és minden más le van szarva". Ez ugyanis pont úgy hangzott, mintha a liberalizmus kizárná a társadalmi érdekek érvényesülését, ami viszont nem igaz.
A liberalizmus lényege az, hogy egy társadalom tagjai olyan lehetőségeket is megismerhessenek, mérlegelni tudjanak, ami esetleg maguktól eszükbe sem jut, és ne csak azt "nemzetileg konzultálják", amit az elit arra érdemesnek gondol.Ha meg esetleg még azt is elmesélnéd nekik - afféle történelemóra gyanánt - hogy a Fidesz ultraliberális pártként látta meg a napvilágot és hogy maga Orbán Viktor volt a legnagyobb liberális Magyarországon .Sőt a Liberális Internacionálé alelnöke is- egészen 1994-ig, amikor a választási vereségből rájött, hogy populizmussal több szavazatot lehet nyerni, hisz megvezethető hülyéből mindig több lesz.
Itt az alkalom. Meséld már el nekünk, hogy mi a liberalizmus.
Igen, amennyiben a liberalizmus definíciója nálad az, "mindenki azt mond és azt csinál, amit akar, és minden más le van szarva". Ez ugyanis pont úgy hangzott, mintha a liberalizmus kizárná a társadalmi érdekek érvényesülését, ami viszont nem igaz.
.Igazából jó röhögni az erőlködéseden orbángyogyóintézeti takonynáci,oszt hun tart a turulszaros Orbániád és a liberális gazdaságok hehehehé?...
Gondolom onnan távozik a sok -sok fiatal munkát keresni turulisztánba..heheee...,oda a liberális országokba jár a vezíred pénzért kódulni,sőt a liberális USA általatok gyűlölt görbeorrú bankárai mentették meg az országot a csődtől, a Templeton vásárolta fel a magyar államadósságot...hehee...
Soha, de soha nem tud felemelkedni Magyarország,amíg ilyen a nemzetthy elhülyítés.
A Fidesz-NER-Nemzetthy Elhülyítés Renccere is "liberális" - amolyan "nemzeti liberális". A klerikális irányzat pedig amolyan "keresztény liberális". Ma nincs olyan politikai irányzat Magyarországon, amely valamilyen formában ne lenne "liberális". Csakhogy ennek semmi köze a klasszikus liberalizmushoz, azaz a liberális szabadságeszméhez. Amihez köze van, az a "szabadosság", vagyis hogy NEKEM SZABAD, meg az engem támogato "hivek" körének szabad, a politikai ellenfélnek NEM SZABAD.
Ez a szabadosság nem liberalizmus, hanem NEOLIBERALIZMUS, mert nem szabadságeszmét tükrözz, hanem tisztán gazdasági érdeket - mégpedig egy nagyon pontosan körülirható érdekszféranak a gazdasági érdekeit.
Hol vagytok ti az osztrákokhoz, a németekhez, a franciákhoz, a hollandokhoz, a svájciakhoz, ti sötét mélymagyarok
A liberalizmus, más néven szabadelvűség, a szabadság-ot jelentő liberty szó után alapvetően a személyes szabadságon és törvény előtti egyenlőségen alapul, vagyis a szabad gondolatok széles spektrumát jelentő eszmerendszer, melyek közös vonása, hogy az egyén szabadságát jelölik meg mint legfontosabb politikai célt és nem mint a te jobbágyi alávaló alattvaló...heheee..
Olyan korábbi alapvető elveket tagadott meg,mint az uralkodók isteni felhatalmazása, az öröklött kiváltságok,államvallás és protekcionizmus
Kizárólag azok az országok vannak élvonalban, ahol demokrácia van. S a demokrácia az természetesen liberális. Ezt minden kisgyerek is tudja Nyugaton.
Persze egyesek olvasatában Magyarországon a liberális azt jelenti, hogy baloldali, de ez csupán a ti saját hülyeségetek eredménye, nem a valóság.A legújabb kutatások szerint Földünkön már két emberfaj létezik. Az egyik a Homo Sapiens, ez mára kihalófélben van. A másik a Homo Birkaens, ezek egyedeit arról lehet megismerni, hogy bevesznek minden maszlagot.

"Magyarországon a rendszerváltás óta egyetlen párt akart más pártot betiltani, a magukat liberálisnak valló SZDSZ akarta betiltani a Jobbikot. Ma mégis azt mondják, hogy nem csak, hogy ők voltak a liberálisok, de csakis ők voltak a demokraták, mert aki nem liberális az nem is demokrata. Nyilván hazugság.
Ja nyilván hazugság ,igen ezt hazudta :Lass Gábor a Demokrata takonynácija ,a valóság ellenben :

Kis János: "Nincs nem liberális demokrácia és nincs nem demokratikus liberalizmus sem”
hvg.hu/360/20190712_Egyetemes_modell

Egy kis provinciális, buta gondolkodás bemutatót láttak, kedves olvasók. Majd szorítunk neked is egy kis helyet, amennyit az agyi kapacitásod igényel...heheee..

arthurthedent 2021.12.19. 06:11:26

@a nagy hohoohooo: "Jut eszembe a Republic :aki hülye az is marad hehee.."

Ezeket a zavaros, heherészős, mondattőredékekből álló, bő lére eresztett eszmefuttatásaidat soha nem olvasom. Egyszerűen nem éri meg.

arthurthedent 2021.12.19. 06:16:49

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: "nem Gyurcsány kormányoz gyakorlatilag egyedül"

- Állandóan esik az eső, merazorbán egygeci.
- Figyu, az mszp alatt is ugyanennyi esett.
- Mermármegint azelmútnyócév, mermártízéve fizetazeu, merakkor világválságvót, merazorbán.
- Fasza, örülük, hogy a meteorológiához is így értesz.

a nagy hohoohooo 2021.12.19. 07:27:13

@arthurthedent: Köszönöm,hogy érvelés híján-amire szaros kis tehetségtelen vegetációdban soha nem leszel képes-idesz.rtál.-Na itt szakadt ki belőlem a röhögés. Látom, megjöttél a megdönthetetlen érveiddel.Természetesen ne várj értelmes választ, főleg ne valami tényszerű felsorolást, hiszen valamilyen rejtélyes okból - no persze tudjuk, hogy miért - az agyhalottaknak erre a kérdésre soha nincs konkrét válaszuk, hanem helyette valami süket duma és lám csak már meg is született. Légy üdvözölve barátom, szorítunk neked is egy kis helyet, amennyit az agyi kapacitásod igényel.Az tiszta,hogy fércbukon szocializálódtál ,de ez nem a dicséret helye..Ilyen kétélű fegyverrel sosem hadonásznék!Még a végén megvágnám magam vele!
A tények makacs dolgok höhöö...mint a matematika ,de az orbánbaszerelmes hívőknek az orbánhit kiirtja a gondolkodást..Tudod ha majomnak tükröt tartanak, az dühbe jönnek és összetöri a tükröt..hehe ..
Ha ki akar törni a kultúra, engedjünk utat neki!
Meg nem gátolnám a nép egyszerű gyermekét, hogy még nagyobb hülyét csináljon magából..Ezen jót röhögtem ,sikerült jó nagy hülyét csinálni magadból .Elég gyenge szellemi képességűnek kell lenni annak aki nem érti.
Tanultál volna nem röhögtetnéd ki magad
Hihetetlen a mihígmélymagyar emberek politikai kultúrája, tisztánlátása, realitásérzéke. De tanulni sose akartak ,nem is tudtak.
Nem véletlenül találták ki annak idején a vagyoni és a műveltségi cenzust. Műveltségi cenzust most is el tudnék képzelni és általános iskolai végzettséghez kötném a szavazati jogot. A mai fideszszavazók nagy része kb. az éti csiga értelmi szintjén van.
Drága gyermekem! Jobban tetted volna, ha hozzászólás helyett folytatnád kedvenc szabadidős tevékenységedet, bálványod a felcsúti bonsai duce ánuszrózsájának nyelveddel való kényeztetését! Értelmes gondolat hiányában a két füled közötti koponyaűrben az agyevő kukacok által meghagyott maradékból előállított baromságokkal ne szennyezd az bandád által amúgy is teleszennyezett környezetet-majd töröld meg a szád,valami barna,büdi csorog belőle höhöö..

a nagy hohoohooo 2021.12.19. 10:46:36

@arthurthedent: Látom kivezényeltek az orbánakolból ne hasraütött lakájmédia propagandával gyere hanem hiteles és tárgyilagos tényekkel.Ne beszélj magadban hülyeségeket mert aztán nem emléxel ki mondta..heee... .már nem egyszer írtam,Kósának a FideSS rendkívüli és meghatalmazott közhülyéjének volt egy ostoba ötlete,a választásokon való részvételt kössék bizonyos értelmi képesség szinthez.
Már akkor felmerült mi lenne ha az újságokba regisztrálóknál is ez lenne,akkor lehülyéztük Kósát...,de látva téged az a Kósa nemis annyira hülye..

Jut eszembe ,még ma is lehazudjátok Kövér köteles beszédét höhöö..

Amikor 2002-ben Kövér László először megmondta a tutit
A múlt hét részben Kövér homofób megjegyzéseiről szólt, de az első igazi botránya az „akasztófa-humora” volt. Anno a Nyugat.hu hozta nyilvánosságra az erről szóló hangfelvételt.
2002-ben országszerte fórumokat tartott Kövér László, aki akkor épp a Fidesz-alelnöki pozícióját töltötte be.

A békéscsabai fóruma után " Eddig tartott a békés rendszerváltás? " - címmel sajttájékoztatót tartott Tóth Károly MSZP-s országgyűlési képviselő. A szocialista politikus állította, részt vett Kövér László szombati békéscsabai fórumán, ahol a Fidesz ügyvezető alelnöke Tóth szerint az olimpia kapcsán kijelentette:

Sokan vannak ma Magyarországon, akik nem tudnak örülni a kormány intézkedéseinek és sikereinek. Ezért azt ajánlom nekik: vegyenek egy kalapácsot, egy szöget és egy kötelet, menjenek le az alagsorba, és a szögre, vagy ha találtak jó gerendát, akkor arra kössék fel magukat. Ezzel nagy szolgálatot tennének, mert nélkülük könnyebben és hamarabb tudnánk megoldani a feladatainkat.

Majd hozzátette:
Lehet, hogy egy kicsit messzire mentem. Akkor azt javaslom nekik, maradjanak életben, az lesz a legnagyobb büntetésük, hogy látják megvalósulni céljainkat, legfeljebb koloncként cipeljük őket a hátunkon.
A sajtótájékoztatón elhangzottakat a Fidesz azonnal cáfolta. Az Indexen például ez volt olvasható:

Nem igaz, hogy Kövér László egy békéscsabai fórumon öngyilkosságot javasolt azoknak, akik nem tudnak örülni a kormány intézkedéseinek és sikereinek

- tájékoztatták az Indexet a Fidesz sajtóosztályán. Ezt erősítette meg az MTI-hez eljuttatott közleményében a fideszes Végh László is. A képviselő szerint ő a fórumon végig Kövér László mellett ült,
az első szótól az utolsóig hallotta mit mondott, ellentétben Tóth Károllyal.

A dolog tehát épp holtpontra jutott, a békéscsabai fórumot követően a másnapi lapok közül egy sem idézte Kövér kijelentését. Állítólag készültek audiovizuális anyagok is a fórumról - ahogy más városokban is – ám ezeket az anyagokat senki sem bocsájtotta a nyilvánosság elé.

A kirobbant vita kapcsán lett jelentősége annak, hogy Kövér ominózus országjáró fórumainak egyike Szombathelyen zajlott. Kollégánk ott volt és tudósított is – beszámolva az öngyilkossági javaslatról is. Sőt. erről hangfelvételt is készített.
www.nyugat.hu/cikk/1444_az_akasztofa_humor_avagy_kinek_mit_javasolt_kover

Innen letölthető az érintett hanganyag >

mork.nyugat.hu/Scopes/nyugat/data/filee/sadness/201209/1_kover_akasztas.mp3

www.nyugat.hu/cikk/2002_kover_laszlo_megmondta_tuti_akasztos_beszed

Egyébként Kövér László pert is indított Tóth Károly ellen, mert álláspontja szerint a szocialista képviselő megsértette jó hírnevét. A Békés Megyei Bíróság másodfokon is elutasította Kövér László keresetét.

Az ügyben perdöntőnek bizonyult a 2002. március 14-i, magnószalagra felvett szombathelyi Kövér-beszédwww.nyugat.hu/cikk/2002_kover_laszlo_megmondta_tuti_akasztos_beszed is, amint lapunk hozott nyilvánosságra. Erről bővebben itt olvashatnak.

"Mindenhol van pár százalék, aki annyira szerencsétlen lúzer, hogy az égvilágon semmi másra nem lehet büszke, mint amiről nem tehet: hogy oda született, ahova. Azt nem tudta elrontani még ő se. Ezenkívül se szellemi, se anyagi, se lelki vívmánya nincs neki, úgyhogy ezt teszi meg legfőbb értéknek.Tóta W. Á.

höhööö..

Randy Marsch 2021.12.19. 16:24:05

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: persze, kaja közben szoktam olvasni, kommentelni ritkán

arthurthedent 2021.12.20. 07:08:35

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Példabeszéd. :) Az irodalmi munkásságom részét képezi. :)

a nagy hohoohooo 2021.12.20. 10:00:04

@arthurthedent: Megpóbálom kitalálni, milyen kreatív dologgal fogsz előállni. Jó
mondjuk,általában nem sikerül, mert elég egysíkú vagyol, de annyira nem
rossz....itt kell abbahagyni mert soha egy legkisebb fingod nincs ,ahogy
a többi "íkúvitéz"takonynáci sem se a postról,se a
témáról,csak amit a nyelvetek kinyalt a 888-mAgyaridők,kurutty,M1
ésatöbbi seggekből,nincs az az értelem amivel egy kis fényt befogadnátok
abba a sötétségbe ami a fejetekbe gyomlált Orbán szektavezéretek....

a nagy hohoohooo 2021.12.20. 10:20:07

@arthurthedent: Köszönjük az újabb emóciókon alapuló önkielégítést.Dehamár feldobtad a nyilas Csurkát . Csurka dolgozata (amit Antall József miniszterelnök az alelnök "írói munkássága részének" nevezett, a fideszes Kövér László is "komplett náci alapvetésként"jellemzett - A világot összeesküvés-elméletek halmazaként értelmező "elemzések" a csurkai paneleket variálják húsz éve; és maga Csurka sem tett mást, mint aktualizálta az önfelmentés és az önigazolás jól bevált, a magyar kultúrába oly makacsul befészkelődött sémáit. "Ők" a hibásak, mi a tehetetlen áldozatok vagyunk. "Ők" birtokolják a hatalmat, mi a kisemmizettek vagyunk. Mit tehetünk? Egyet biztosan: kimondhatjuk az igazságot. Hogy "ők" a hibásak, mi a tehetetlen..., és így tovább, az idők végezetéig.

Ezt -ironikusan,kissé vulgárisan-úgy szokták fogalmazni:sz.r talajra-unortodox nemzetthy rablógazdálkodás,oktatás :nemzetthy elhülyítés- nem lehet csak sz.rvárat építeni..heheee..

Lemaradtunk a régióban, hiába a sikerpropaganda

2021. 12. 20. 05:58
Negyedszázad alatt régiónkban két hellyel, az ötödikről a hetedikre csúsztunk vissza, ha a gazdasági fejlettséget vizsgáljuk. A kormányzati sikerpropaganda tehát nehezen támasztható alá hosszú távú adatokkal (bár vannak erre kísérletek). Lemaradásunk a kelet-közép-európai térségben azonban egyértelmű – a Világbank 17 országra vonatkozó GDP/fő-mutatóit a 24.hu összesítette.
24.hu/fn/gazdasag/2021/12/20/gazdasagi-fejlettseg-1995-2020-gdp-kozep-europa/?fbclid=IwAR2jI5XtUkUAgmEp0GQNkhWtaghEWDcdurtPowmsg4RW49d8-V1CDe4Y0pM

A szarvár alapozás hehee..
2001-es évtől kezdődően a magyar kormány gazdaságpolitikája - főként
költségvetési-államháztartási politikája - fellazult; egyre nagyobb mértékben rendelődött alá a
2002-es,választások győzelmi céljainak.A FIDESZ által vezetett koalíciós kormány által 2000 decemberében elfogadott
úgynevezett "kétéves költségvetés" nemcsak Torgyán József kormányból való eltávolítását
készítette elő, hanem az ezen az úton megtett első komolyabb lépés volt.
A 2002-es választási évben a tényleges államháztartási hiány már júniusban, azaz a
balliberális koalíciós kormány hivatalba lépése előtt jelentősen meghaladta a tervezettet, -
mint Matolcsy György a FIDESZ vezette kormány volt gazdasági minisztere nyilatkozta -
választási győzelem esetén az új kormányzati ciklust megszorításokkal kezdték volna
(Matolcsy).Az első Orbán-kormány 2000-ben kétéves
költségvetést fogadott el, mint ezt bizonyára jól tudják. A kétéves költségvetésben vállalt
kötelezettségeken túl 2001-ben és 2002-ben 1033 milliárd plusz költségvetési kiadást vállal a
választásokra készülő első Orbán-kormány. Ez az 1033 milliárd forint elsősorban a
köztisztviselők 70 százalékos béremeléséből, a nyugdíjak többletemeléséből, a lakáshitelek
megemelt kamattámogatásából, a lakáshitelek adókedvezményéből, az autópálya
költségvetésen kívüli építéséből, a szövetkezeti külső és nyugdíjas üzletrészek felvásárlásából
és a millenniumi városközpont és más presztízsberuházásokra fordított költségvetési
kiadásokból származnak"."ebből lett a devizapokol Járai FideSS MNB elnök tevékeny aljassággával,mert szándékosan magasan tartotta a Ft kamatit,így nem érte meg forinthitelt felvenni,így terelte a svácji frank felé a hiteleket ,Amit Magyarországon éppen az első Orbán kormány okozott: "A hazai gazdaság a devizahitelek súlya miatt hátránnyal (bár korántsem akkor hátránnyal, mint amire a kormány hivatkozik, miszerint “Magyarország Görögország szintjén volt”) indult 2001-ben, 2010-re már nagyjából a többi mutató rendben volt.
"A gazdaság bővülésének egyik legfőbb motorjaként működő hitelezési bővítése miatt ezek az országok rendkívül sérülékeny állapotban lévő szembesültek a likviditási válsággal .. " nagy szavak ellenére egy évtized alatt sem sikerült az államadósság mértékét a 2008-as szintre mérsékelni.
20.000 milliàrd alatt volt az államadósság amikor jött a fidesz... Több mint 80%-al növeltèk ami ellen háborút hirdettek...höhöö..

Mindig meg akartam kérdezni, hogy igaz-e az, hogy akik elvesztik valamely végtagjukat vagy szervüket azok érzik sokáig, hogy mint ha még meglenne.
Te is szoktad érezni még az agyad? Derága orbánvalagszolgálatatos baro...magad bizonyítod....olyan sötét vagy ,hogy a csillagászok felfedeznek mint újabb sötét lyukat..hehee..

arthurthedent 2021.12.20. 11:30:41

@a nagy hohoohooo: "devizapokol Járai FideSS MNB elnök tevékeny aljassággával,mert szándékosan magasan tartotta a Ft kamatit,"

Bartomság.
1) Nem "forint kamatit", hanem "jegybanki alapkamat".
2) Nem a jegybank elnöke határozza meg, hanem a monetáris tanács.
3) A jegybanknak árfolyamcélja volt, nem tetszőlegesen határozták meg a kamatot.
4) Járai előtt és Járai után is magas volt. Ha Járai miatt volt magas, akkor az utódja egész nyugodtan csökkenthette volna... mit ad isten, még emelték is.

Fogalmad sincs az alapkamatról csak a trollkodó propagandát nyomod.

arthurthedent 2021.12.20. 11:32:14

@a nagy hohoohooo: "Dehamár feldobtad a nyilas Csurkát . "

Ne hazudj, nem hoztam fel csurkát.

arthurthedent 2021.12.20. 11:33:33

@a nagy hohoohooo: "olyan sötét vagy ,hogy a csillagászok felfedeznek mint újabb sötét lyukat..hehee.."

Fekete lyuknak hívják. Amúgy még a szóközt sem tudod rendesen használni, úgyhogy szerintem ne erőltesd ki az ostoba. :D

arthurthedent 2021.12.20. 11:39:11

@a nagy hohoohooo: "2010-re már nagyjából a többi mutató rendben volt."

Ostobaság. A GDP növekedés 2009-ben -8% körül volt, az államháztartási hiány több mint 4%, az alapkamat 9-10% volt. Fogalmad sincs mi volt, csak a városi legendákat terjeszted.

a nagy hohoohooo 2021.12.20. 19:59:40

@arthurthedent: Ugye tudod ez a fejedbe idomított orbáni NER sötétség igazolása?
Olyan gyengusz ,hogy szinte hallom ahogy Goebbels hangosan felröhög a másvilágon-olyan goebbelsi mindig a legalacsonyabb értelmi képességűekhez kell szólni ,úgy biztosan célbaér és látom nálad sikerült..

Meglepően jó lett a GDP-adat, bár a rendszerváltás óta így is a legnagyobb visszaesést produkálta a magyar gazdaság 2009-ben. A várt 6,7 százalék helyett 6,3 százalék lett az esés, a negyedéves alapon számított adatok szerint pedig komoly remény van rá, hogy ebben a negyedévben már növekedésnek indul a gazdaság.

Éves szinten 6,3 százalékkal esett vissza a magyar gazdaság 2009-ben a KSH és az Ecostat közös gyorsbecslése szerint. A legtöbb várakozás 6,5-6,7 százalékról írt, tehát lényegesen jobb lett az adat, mint azt a sok elemző várta. Az utolsó negyedév kibocsátása az azt megelőzőhöz képest 0,4 százalékkal lett kisebb, ami azt jelenti, hogy vélhetően már ebben a negyedévben növekedésnek indul a magyar gazdaság.
www.origo.hu/gazdasag/20100212-meglepoen-jo-lett-a-magyar-gdpadat.html

Az Európai Bizottság ma őszinte, reális és megvalósítható programnak írta le a konvergenciaprogramot, azaz a magyar felzárkózás programját. Az Orbán-kormány alatt elkezdett, a gazdaság lehetőségein rendre túllépő állami kiadásnövekedés egyensúlytalansághoz vezetett, amire a megoldás, az Európai Bizottság szerint is, az egyensúlyteremtés és a reformok politikája, magyarán az, amit a Gyurcsány-kormány tesz. amit az ellenzék és Orbán Viktor mond: a konvergencia program, az egyensúlyteremtés visszavonása, céljainak akár csak részleges feladása óriási veszélyt jelentene a magyar költségvetés egyensúlyára, így Magyarország fejlődésére és a magyar emberek életszínvonalának alakulására is.

csak egy újabb szervilis agyhalott sivalkodását olvashattuk.
Majd szorítunk neked is egy kis helyet, amennyit az agyi kapacitásod igényel.
Köszönöm .hogy segíthettem újra visszadugni az orbánseggszolgálatos fejed a seggedbe.

a nagy hohoohooo 2021.12.20. 20:01:07

@arthurthedent: nekem ez a régi vicc jutott eszembe:

"Megy a vadász az erdőben, egyszer csak meglát egy barlangot. Belelő kettőt, kis idő múlva sértetlenül kijön a medve:
- Ejnye vadász, próbáltál megölni. Egy módon nem öllek meg, ha leszopsz.A
vadász nem tud mit tenni,megteszi amit a medve kért Másnap megint megy a barlanghoz,meg egy géppisztollyal.Beleereszt egy sorozatot,kis idő múlva sértetlenül kijön a medve:
- Ejnye vadász, megint próbáltál megölni.Egy módon nem öllek meg , ha leszopsz.Hát
a vadász megint megteszi,hogy mentse az életét.Harmadnap teljesen felfegyverkezve megy a barlanghoz.Ráereszt 3 aknát.A barlang teljesen összeomlik,nagy por száll fel.Kis idő múlva sértetlenül előjön a medve a vállát porolva:
- Vadász, vadász te szopni jársz ide..."
süti beállítások módosítása