MaGYAUR

MaGYAUR

A liberális köztársaság etikája

2017. július 10. - Magyaur

A szabadelvű, vagy másképpen liberális köztársaság teljes jogú polgára csak az lehet, aki elfogadja a liberális köztársaság eszményét. Arra kell törekedni, hogy csak az telepedjen le a köztársasági etika alapján álló Európai Unióban, aki hitet tesz a liberalizmus mellett, vagyis a vallási és nemzeti fanatizmus ellen!
A liberalizmus a lehető legnagyobb szabadságot kívánja érvényesíteni a jog keretein belül, hiszen az emberi méltóságot és a roppant fontos gazdasági versenyképességet, a hagyományos felfogással sűrűn szakító a közösségi együttélésre vonatkozó, a gazdasági és a tudományos-technikai innováció biztosíthatja leginkább a globalizált világunkban. 
A liberális köztársaság nem pacifista. A Köztársaság mindenáron megvédi a jogszerűség és a szabadság értékeit akár a belső, akár a külső ellenséggel szemben. A liberális köztársaság ellenségei azok rögeszmés fanatikusok, akik egyoldalú megoldásokra; a szellemi-fizikai diktatúra kialakítására törekednek. 
Az európai liberális köztársaság a fentiekből következően nem egynemű. Jelentős szerepet játszanak benne az önkormányzatok, a nemzetek (de nem a nemzetállamok!) és a régiók.
A támogatásra érdemes európai liberális köztársaság az az eszménykép, amellyel szemben egy oldalon állnak a keresztény, nacionalista és muzulmán radikálisok.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr9812652465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.10. 10:22:08

A liberalizmus elérte saját határait és megbukott. Lépjünk tovább!

Magyaur 2017.07.11. 09:31:06

Az anti-liberális, csak a hatalomnak élő és nem alkotó percemberkék: a trumpok, a putyinok és az orbánok eltűnnek a történelem süllyesztőjében! És ez így van jól!:)

bozgorgyerek 2017.07.14. 20:50:15

A liberális, csak a hatalomnak élő és nem alkotó percemberkék: a hillaryk, a macronok és gyurcsányok eltűnnek a történelem süllyesztőjében! És ez így van jól!:) én is tudok ilyen okosságokat.
süti beállítások módosítása