MaGYAUR

MaGYAUR

A magyar jobboldal tájékozódási pontjai elavultak

2017. június 27. - Magyaur

Korunk világtendenciái afelé mutatnak, hogy
- Egy nemzet, egy civilizációs alakzat súlyát egyre inkább a technikai jellegű gazdaság ereje határozza meg. (Abba kell hagyni a múltra, Trianonra való mutogatást. Abba kell hagyni az „erkölcsi válságon” és a világ „hanyatlásán” való kesergést, mert ez elvonja a figyelmet a lényegről).
- A nemzetállam helyett egyre inkább az Európai Unióhoz hasonló civilizációs alakzatok lesznek a történelemformáló erők (önmagunkat áltató, nemzeti mítoszok helyett normális önértékelésen alapuló kultúrnemzeti, civilizációs önbizalomra van szükség).
- A nemzeti-vallási identitás megőrzésének új formái keletkeznek (az internet révén élő kapcsolatban maradhatunk a kultúrnemzettel, akár nagyon messziről is). Alkalmazkodni kell a szabad identitás-választáshoz; új módszerekkel kell felébreszteni illetve megerősíteni a magyarsághoz való nyelvi, kulturális asszimilálódás vágyát (tekintettel a hosszabb távon elkerülhetetlen bevándorlásra).
- A jövő-orientáltság nemcsak a liberális oldal, vagy a baloldal privilégiuma! Ha a liberalizmus központi gondolata a haszonelvűség/hatékonyság, a baloldalé a szociális biztonság, akkor szerintem a jobboldalnak ki kellene dolgoznia azt a jövőbeni társadalmi minőség- és érdemalapú eszményét, amelyre építve alakíthatja ki a politikáját itthon és pán-európai méretekben!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr3612623931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása