MaGYAUR

MaGYAUR

Udarnij trud!

Újsághír: nincs üzemeltetője a 43 milliárd forintért felépített uszodának, amely a jelenlegi állapotában ősztől tavaszig használhatatlan

2017. augusztus 01. - Magyaur

Hadigazdaság. Mindig ez jut az eszembe a Fidesz-KDNP uralmáról. A hadigazdaság ellentéte a gazdaságos, fenntartható és vállalkozásbarát építkezésnek. A hadigazdaságban a „vezér” akarata számít, és csakis aAmikor a 1970-es évek végén Novoszibirszkben részt vettem egy nemzetközi egyetemista építőtáborban, akkor alapélményem volt a szervezetlenség, amelyet vagy „okos” ügyeskedésekkel, vagy „rohammunkával” (udarnij trud) lehetett csak ellensúlyozni.

A hadigazdaságban semmi sem működik normálisan, polgári mércével mérve. A pontszerű sikerbe milliók halhatnak bele, ugyanakkor „államérdek” a látszat megőrzése (már csak emiatt sincs szüksége a sajtószabadságra) viszont nagy a kereslet a „potyemkin”-típusú, valóságot elfedő dekorációk iránt…

Kelet-Európa ott kezdődik, ahol rohammunkában készülnek el az új létesítmények, ezért szükségszerűen tessék-lássék módon . Ahol úgy vásárolnak, avatnak fel, például egy új vagyont érő orvosi készüléket, hogy az üzemeltetésről és rendszeres karbantartásról nem gondoskodnak.

A hadigazdaság szükségszerűen lemarad a piacgazdaság mögött, mert torz módon a piaci szereplőket, a fogyasztókat” nem veszi emberszámba, nincs vetélkedés a piacon. A hadigazdaságban érdektelen a takarékossági szempont, a különböző „szent célokra” pocsékolják a pénzt. Az emberi életet is pocsékolják. Járulékos veszteség.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr6912707614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása