MaGYAUR

MaGYAUR

A globalizmus a magyarság elemi érdeke!

2017. augusztus 17. - Magyaur

Trianon óta alapvető érdeke a magyarságnak a határok megszüntetése és egy nagy, hatékony európaias, jogállami védőernyő alá kerülésünk: ez a fajta Európai Unió ezt kínálná számunkra. De maga a világkormány sem egy zagyván összekevert, kultúra-nélküli emberiséget irányítana, hanem a kormányzásának alapelemei olyan autonóm tartományok, történeti múlttal rendelkező országrészek lennének mint Erdély, Galícia, Korzika, Elzász, Katalónia, Skócia stb. A nemzetállamok gyakran nem voltak elég érzékeny és jó gazdái voltak ezeknek a régióknak, ezért fölöttük egy kontinentális szervezet helyezkedne el, amely a közös hadügy, külpolitika, pénzügy, környezet-, és katasztrófavédelmi szervezetei révén egységes jogi, pénzügyi és ökológiai keretbe foglalná a különböző tartományokat és feleslegessé tenné a „a nemzeti szuverenitásra, függetlenségre” hivatkozó, de közben korrupt, olykor maffiaként működő államapparátusokat.

A globalizáció számomra a világra kiterjedő gazdasági, jogi és öko-politikai rend iránti vágyat jelenti.

Ezt csak a világ tőzsdéinek a megrendszabályozásával, az off-shore államok megszüntetésével lehet elérni, ami nagyban csökkentené a bűnözést és a terrorizmust is, hiszen világméretekben átláthatókká válnának a pénzügyi mozgások. Nem lehetne kimenekíteni és illegális célokra felhasználni a törvénytelen módon szerzett vagyonokat.

A globalizmus számomra a világ nemzetállamainál kisebb, de erős önkormányzattal rendelkező régióiknak, tartományainak kontinentális méretű együttműködése a Föld bioszférájának és benne az emberek és kultúrák hosszú távú fennmaradása érdekében!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr2312757428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása