MaGYAUR

MaGYAUR

A Szabadkőművesség pont a Semjén-félék miatt jött létre!

2017. október 12. - Magyaur

A Szabadkőművesség azért jött létre a királyok és helyi kiskirályok önkényeskedéseinek korában, mert egyre többen lettek azok, akik változást akartak a feudális viszonyokban. Akkor indult útjára ez a polgárias önszerveződés, az 1700-as évektől, amikor még egy szűk elit a hatalmát önhitt módon Istentől eredeztette és az egyház pedig cenzúrával és inkvizícióval válaszolt a kritikákra. Ebben a gondolkodásra veszélyes, reakciós közegben hozták létre titokban a „szabadság kis köreit” a változást akaró nemesek, a tehetős polgárok és kevésbé tehetős értelmiségiek. A szabadkőművesség szükségszerűen liberális volt, elutasított mindenféle előítéletességet és a fejlődés szempontjából legfőbb értéknek a vallási, nemzeti, faji, kasztbeli elfogultságoktól mentes Rációt tartotta.

Ma a Semjén-Aradszki-Földi vonal - és hátterükben Orbán - pont azt képviselik a vallási türelmetlenségükkel, a másképpen gondolkodókkal szembeni vad gyűlöletükkel. amellyel annak idején szembeszálltak a haladó erők. Az a bizarr helyzet állt elő, hogy a mai magyar kormányhoz közel álló hangadók ugyanazokat a Felvilágosodás előtti középkorias eszményeket (a vak tekintélytiszteletet, a tudomány-ellenességet, a valláserkölcs fontosságát, és a férfi felsőbbrendűséget) hirdetik, mint a megvédendőnek tartott kereszténység „ellenségei” a muszlimok! Sőt a sátánnal riogató és gyilkos indulatokat gerjesztő inkvizítori hozzáállás döbbenetes módon idézi fel az ISIS Nyugat- és liberalizmusellenességét.

Európát a Felvilágosodás tette naggyá; a görög-római, keresztény és reneszánsz kultúra talaján jött létre az ész nevében, a tudomány és a technika forradalma, amivel meghódította a világot.

Magyarország a mai urai egyszerűen nem tehetik meg, hogy kiszakítsák nemzetünket az európai civilizációból és visszaléptessék oda ahonnét jött; a jogállamot nem ismerő, a fejlődéstől elzárkózó, középkorias és embertelen hierarchia világába! Ennek az elutasításához nem kell „a sátáni liberalizmus” hívének lenni, elég ha valaki csak a nemzet hosszú távú érdekeit szem előtt tartó, normális, európaias gondolkodású emberséges ember.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr1412956945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása