MaGYAUR

MaGYAUR

A digitalizációval nőtt az iparilag fejlett világ zsarolhatósága 

Újsághír: Egy jóindulatú hekker távolról betört egy utasszállító repülőgép fedélzeti rendszerébe

2017. november 20. - Magyaur


Ahogy a géppuska reménytelenül ellehetetlenítette a lovas és szuronyos támadást, olyképpen teszi felelegessé a kíber harcászat a testközeli háborút. Hozzászokhattunk már a gondolathoz, hogy az amerikai hadsereg akár több ezer kilométerről is képes robotrepülőgéppel harcolni a terrorista sejtekkel szemben. Most megtörtént ennek a fonákja; szakképzett hekker betört egy amerikai civil repülőgép irányítórendszerébe. Ha így halad minden a maga útján, akkor nem lesz szükség öngyilkos merényletre, mert távolból meg lehet támadni egy repülőgépet (és feltehetően majd elektromos autót is). A számítógépes technika nagyban növeli a Nyugat zsarolhatóságát és itt ne csak a vallási fanatikus terroristákra gondoljunk, hanem a több ezernyi orosz, kínai, koreai hadsereg kötelékében tevékenykedő profi hekkerekre is. 
A következő időszak jóhíre, hogy nem kell feltétlenül tömegpusztító fegyvert bevetni a győzelem érdekében és a rosszhír: anélkül lehet egy országot mozgás és működésképtelenné tenni hogy az ellenség betenné oda a lábá

http://edition.cnn.com/2015/05/17/us/fbi-hacker-flight-computer-systems/index.html

http://hvg.hu/tudomany/20171120_boeing_757_iranyito_rendszer_feltores_hackeles

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr1013321553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása