MaGYAUR

MaGYAUR

Magyar György nem moralizál, hanem politizál

Újsághír: Magyar György csak akkor vállalja az ellenzék vezetőjének szerepét, ha a Jobbik is beáll mögéje

2017. november 23. - Magyaur

A hatalmat akarni kell. A hatalmat az akarja, aki cselekedni akar, sőt mitöbb uralomra akar kerülni. Az erkölcsi tisztaságra roppant kényes liberális-baloldali értelmiség ugyanakkor ellentmondásosan viszonyul az állami erőszakszervezethez. Ezzel szemben a Fidesz-KDNP és holdudvara akarja és élvezi a hatalmat, azt a hitet sugározzák, hogy ez jár nekik, ez a jussuk. Mivel ezt a választók nagy része érzékeli ebből azt a következtetést vonják le, hogyha ennyire céltudatosak és magabiztosak, akkor valószínűleg ők a legrátermettebbek a kormányzásra.
Az ellenzéki oldalon a politikát valami nagyon komoly, etikailag emelkedett valaminek látják, holott a modern propaganda eszközrendszerét használó orbáni hatalomgyakorlás a Public Relations gyakorlatából a laza játékosságot vette át és úgy tekintenek a politikára, mint egy színjátékra, amelybe belefér a történetmesélés; mítoszok a jó királyról, rémtörténetek a gonosz bankárról, komédiák az ellenzéki törpe minoritás körül valamint a megfélemlítés horrorja is.
Tessék a az ellenzéki oldalon könnyedebbre venni a figurát: okos kompromisszumokat, alkalmi szövetségeket kötni a hatalom megszerzése érdekében!

Akarni kell a hatalmat!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr2613348871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása