MaGYAUR

MaGYAUR

A profán élet szépsége és etikája

2017. december 26. - Magyaur
Az a baj a vallásokkal, hogy alapvetően a kivételezettségre és a kiválasztottságra játszanak, holott a gének szempontjából alig különbözűnk a főemlős testvéreinktől és a Föld nemhogy nincs kitüntetett helyzetben a naprendszeren belül, de maga a naprendszer is egy jelentéktelen csillaghalmaznak; a Tejútnak csak egy jelentéktelen szeglete.
Az esendő ember az isteni igazságszolgáltatásban és túlvilági kárpótlásban bízik...a világi hatalmak viszont vagy őszintén, vagy a saját kizsákmányoló uralmuk fenntartása érdekében szakrálisnak, "érinthetetlennek" állítják be magukat.
Azért gyűlöli minden vallás a nem vallásosakat, mert azok tudják, hogy itt a Földön minden hétköznapi, profán, tehát ITT ÉS MOST KELL ÉLNI, IGAZSÁGOT TENNI.
Itt és most kell egymásnak "mini-isten"-ként jót tenni, szeretve élni és nem beletörődni az igazságtalanságokba, mert nincs második próbálkozás, nincs túlvilág.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr213524575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása