MaGYAUR

MaGYAUR

A "migráció" egyik lehetséges megoldása

2018. március 25. - Magyaur
A klímaváltozás,a túlnépesedés és az ezek következtében kirobbanó háborúk miatt számolni kell a népvándorlás újabb és újabb hullámaira.
Ennek kordában tartására javaslom, hogy az Európai Unió hozza létre az Európai Idegen Légiót. Az európai uniós állampolgárság leggyorsabb megszerzésének módja az volna, ha minden katonakorú bevándorolni szándékozó 3-5 évig szolgálna az Európai Idegen Légióban, amely ily módon, az európaiság iránti elköteleződés kifejezése mellett pedagógiai célt is szolgálna; hiszen a nyelvtanulás mellett, az európai kulturális minták elsajátítását is lehetővé tenné.
Az európai munkanélküliséget azzal is csökkenteni lehetne, hogy egyfelől mód volna a tovább-szolgálatra, de az is, ha az erre vállalkozó, európa-barát (sokszor muszlim) obsitos katonákat egy kis alaptőkével hozzásegítené üzleti tevékenység indításához az Európai Unióval perifériáján túl.
Ahogy a francia Idegen Légió Franciország külföldi érdekeit védte és védi, úgy az esetlegesen létrejövő Európai Idegen Légió sem helyettesítené sem a belső rendfenntartó erőket, sem a közös hadsereget.
Alapvetően békefenntartó szerepet töltenene be háború, vagy természeti katasztrófa által sújtott területeken. Főként azokon a területeken, amelyek az Európai Unióval (illetve az általam vágyott Európai Köztársasággal) határosak Ukrajnától, Örményországon, Grúzián, a Közel-Keleten át Észak-Afrikáig.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr6013777462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása