MaGYAUR

MaGYAUR

Mindenféle elfogultság veszélyes, de a nemzeti-keresztény gondolat magyar válfaja különösen!

2018. június 25. - Magyaur

Az elfogultság elvakítja azt embereket ennek következtében könnyen elveszíthetik a realitásérzéküket.
A politikusok hajlamosak mindenfelé, de Kelet-Közép-Európában különösen a nemzeti/népi, illetve vallási elfogultságra építeni a mondanivalójukat. Ezeket a "lelkesítő" konstrukciókat alig különbözteti meg valami az önbecsapástól és a hazugságtól. Szemben a nyugati vállalkozó, menedzser-típusú, jövőorientált politikusokkal a magyar politikus már több mint 100 éve (kivéve a szocializmust) tipikusan jogász-mentalitású, aki a felsőbb hatalmaktól és nagyhatalmaktól, a dicsőséges múlt alapján állandóan elismertséget követel és rendre becsapottnak érzi magát, hisz maga a gondolkodási univerzuma elhibázott. A nemzeti keretrendszerben, elfogultan gondolkozó jogász-politikus tudniillik nemcsak a nemzetközi összefüggéseket nem látja helyesen, de azzal sem tud mit kezdeni hogy ma egy ország világban betöltött helyét a gazdasági-technikai teljesítménye, de főként a fejlődőképessége határozza meg.
Ha a "Történelem Ura" receptet akarna adni arra, hogy miképpen veszítse el Magyarország a nemzetközi tekintélyét és a növekedési potenciálját, akkor jogászi korlátoltságú politikust írna fel kormányfőnek, aki majd elhiszi magáról, hogy hős, mi több megváltó, de közben a világ szemében nem többegy botrányhősnél...

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr4514070283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása