MaGYAUR

MaGYAUR

A „Falu bekeríti a Várost”

Civilizáció ritkán vész el, csak átalakul

2018. július 02. - Magyaur

Minden jel arra mutat, hogy a „Falu” (a túlnépesedett fejlődő világ) bekeríti a „Várost” (a kapitalista, „fehér”, elöregedő Nyugatot). A néhai kínai pártelnök, Mao Ce-tung már több mint ötven éve meghirdette ezt a doktrínát, ami nagyobb kínai ráhatás nélkül is megvalósulni látszik. 2050-ben már 9,7 milliárd ember lesz a Földön és MINDEN NEGYEDIK EMBER AFRIKAI LESZ. Eközben a fejlett államokban élő 65 év feletti lakosok száma 2020-ra 2,1 milliárd főre emelkedik, vagyis az euro-atlanti térség elöregszik és utána vákuum keletkezik. Továbbá 2050-re India leelőzi az Egyesült Államokat összesített GDP-ben, és Kína mellett ő lesz a világ két legnagyobb nemzetgazdaságának egyike! 2030-ban a fejlődő országok már 57 százalékát adják a világgazdaságnak, vagyis a FEJLŐDŐ ORSZÁGOK FEJLETTEKKÉ VÁLNAK. 2020-ban már 3,2 milliárd, 2030-ban pedig 4,9 milliárd középosztálybeli ember él majd a világban – 66 százalékuk Ázsiában! (a számokat Brückner Gergely 2018. június 23-i Indexes cikkéből idéztem).

A demográfiai helyzet alakulása, a népvándorlás és a „fejlődő világ” felemelkedése morális pánikot idézett elő a nyugati politikusok körében. Persze a „Nyugat hanyatlása” nem az „istentelen” liberalizmusból fakad, amiről Orbán beszélt, főleg nem valami ördögi „Soros-brüsszeli” összeesküvésből, hanem abból, hogy a fejlődő világ eltanulta a kapitalizmust tőlünk; egyenesen a világpiacra termelnek, fejlett iskolarendszert hoztak létre, tőkét pumpálnak az technológiai fejlesztésekbe és az olyan innovatív iparágba, mint az elektronika. Nem mellékesen a kommunikációs forradalom az egyik oka a népvándorlásnak a háborúk és nélkülözések mellett; a volt gyarmatok szegényei, valamint az éghajlatváltozás kárvallottjai nap mint nap szembesülnek a Nyugat addig elképzelhetetlen gazdagságával.

Ha nem lenne veszélyes az irány, akkor akár komikusnak is tűnhetne a nyugati politikusok reakciója: egyesek bezárkózást hirdetnek, mások (pl. Orbán Viktor) kijelenti, hogy nem is vagyunk részei a Nyugatnak, és meg kell állítanunk a globalizmust, akárcsak a népvándorlást a határkerítésnél. De amiképpen a kínai nagyfal, vagy a római limes olyképpen a kerítés is csak ideig-óráig tartóztathatja fel a vízözönszerű népvándorlást.

Szembe kell nézni azzal a realitással, hogy a „sok lúd disznót győz”, vagyis hosszabb távon (ami lehet akár 90, de akár 30 év is) a világgazdaság fejlődése és a népvándorlás megváltoztatja a Nyugatot. Nemcsak arról van szó, hogy a fehér ember a szőke, kék szeműekhez hasonlóan egyre inkább zsugorodó kisebbség lesz, hanem az euro-atlanti civilizáció a mai formájában megszűnik, illetve átalakul.

Európa történelmének legjobb pillanataiban, például a reneszánsz idején nyitott az antik világra, aztán létrehozta a kísérleteken alapuló tudományt, majd nyitott az ugyancsak antik demokrácia és köztársaság ideája felé, aztán a művészetek, vallások és filozófiák terén nyitott a többi civilizáció irányában, ezzel is megtermékenyítve az európai szellemiséget. Nagy veszteség volna az emberi faj számára, ha az európai-amerikai géniusz eltűnne, de hát erről szó sincs. A jó hír az, hogy a „FALU” ELVÁROSIASODOTT! 2025-re az aktív munkaképesek 75 százaléka a „digitális bennszülött” generációból kerül ki. Minden mindennel és mindenki mindenkivel kapcsolatban lesz; az anyagmegmaradás törvényéhez hasonlóan a civilizációs eredmények sem vésznek el általában, csak átalakulva továbbélnek (mint a római jog a mai napig).

Ilyen körülmények közt mit lehetne, mit kellene tenni Magyarország érdekében? A Fidesz a múltat visszahozni akaró, reakciós stratégiája, - visszamenni a tradicionális „Falu” képlethez - elhibázott. Ezen a fejlődő országok nagy része már túl van és Magyarország amúgy is ezer szállal kötődik a modern Európához! Viszont több dolgot is meg lehetne tenni a népvándorlásból fakadó károk enyhítéséért: karban kellene tartani a magyar kultúra intézményrendszerét és szellemi kapacitását (nem kéne elsorvasztani az értelmiséget), növelni kellene az integrációs kapacitásunkat, vagyis hogy Magyarország tervezett módon csak olyan betelepülni szándékozókat fogadjon be, akik képesek és akarnak alkalmazkodni a kultúránkhoz, de legyünk befogadóak, hogy ne ürüljön ki az ország. Végül, de nem utolsósorban fel kellene ismerni a magyar kormánynak, hogy egy erős Európai Állam létrehozása a saját, jól felfogott nemzeti érdekünk!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr7214087875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Void Bunkoid 2018.07.03. 14:38:37

"a szőke, kék szeműekhez hasonlóan egyre inkább zsugorodó kisebbség lesz"

Nemtudom, én a tizenévesek között rettenet mennyiségű kékszeműt látok, sokkal de sokkal többet, mint az én korosztályomban.

Ámbár lehet, hogy csak kontaktlencsével árjásítják magukat.

Magyaur 2018.07.03. 15:52:23

@Void Bunkoid: Az északi, nordikus típus részaránya csökken a népességrobbanás következtében.
süti beállítások módosítása