MaGYAUR

MaGYAUR

Az orbáni politika erkölcstelensége

2018. október 31. - Magyaur

Nem támogatjuk a kínaiak által szétrombolt Tibetet, a törökök által feldúlt Kurdisztánt és az Azerbajdzsán által nyomorgatott Örményországot, a világ legősibb keresztény államát és közben együttérzést várunk Trianon kapcsán...milyen alapon?

A kevert nemzetiségű Közép-Európa és Európa lakosságának igazságos és szabad életterének megteremtéséhez nem a nemzetállami határok ide-oda tologatására van szükség, hanem egy kívül-belül erős, magát megvédeni képes és a világ nagyhatalmaival versenyképes, félmilliárd lakosú, demokratikus jogállami keretek közt működő Európai Köztársaságra!

Olyan Európára van szükség, amelyben nem a mesterségesen létrehozott nemzetállamok önigazgatók, hanem az olyan önkormányzatiságra képes régiók mint Katalónia, Skócia, Erdély stb. Ám az olyan nacionalista politikusok mint Orbán félnek attól, hogy nem sütögethetik tovább a saját különbejáratú kis pecsenyéjüket... ezért ellenségei "európai álom"-nak.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr1114235733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Európai téridő 2018.11.01. 10:28:20

Európa soknemzetiségűsége ezt a fajta egyesülést nem teszi lehetővé. A föderációs közigazgatással bíró országok közül is azok működnek hatékonyan, amelyeket egy homogén nép, nemzet lakja. A "kőgazdag" Nyugat és az évszázadokon keresztül cserben hagyott, megnyomorított, kizsákmányolt Kelet(-Európa) és az évszázadokon át "európátlanított" Balkán integrálódása annyi ezzel ellentétes megvalósult törekvés miatt nem fog egykönnyen menni. A "Nyugat"-nak, amely ezt a helyzetet előidézte, hasznait szedi, kellene engedményeket tennie és egyszer végre a tőle keletre elterülő rész-Európa felzárkózását nem akadályoznia kellene, hanem az eddigieknél hatékonyabban, nem kegyet gyakorolva, netán eltúlzottan haszonelvű módon támogatnia. Idősb Bush amerikai elnök mondta, hogy Nyugat-Európát Amerika rekonstruálta a II. vh. után, ennek az újjáépített Nyugatnak a feladata a "keleti blokk" rekonstruálása, újjáépítése. Hát ez lett alaposan elbliccelve.
süti beállítások módosítása