MaGYAUR

MaGYAUR

Európai Összmagyar Parlamentet! 

2019. április 02. - Magyaur

Remek volna a fideszes, csak nevében országgyűléssel szemben "ellen-parlament"-et létrehozni, állandó hírügynökséggel és külföldi, például a Bp-ről is könnyen elérhető Párkány/Sturovo székhelyű internetes médiával. Az "ellen-parlament" az Európa-barát, Skóciától Bukarestig szétszóródott össz-magyarság képviselője volna és egyfajta élő lelkiismeretként minden fideszes akcióra gyorsan reagálna. Ehhez az összmagyar törekvéshez az Orbán-rezsimmel szembenálló magyarországi és környező országokbéli pártok az országos infrastruktúrájukkal tudnának hozzájárulni. 
Meggyőződésem, hogy a forma, a struktúra visszahat a tartalomra; vagyis a közös munka újfajta együttműködést, új politikai minőséget lenne képes létrehozni! 
A nemzetállami határoknak fittyet hányó "Európai Összmagyar Parlament" olyan agytrösztként működne, amely nemcsak új gondolatokat szülne, hanem új politikusi generációt is!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr7814734559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

István Tamasi 2019.04.03. 10:54:42

A rögvalóság az, hogy Magyarország (Magyar Királyság, stb) területén a történelem során mindig is különböző nemzetek keveréke élt. Például az 1910-es népszámlálás adatai szerint a magukat magyar nemzetiségűnek vallók aránya a menekült (bevándorló) zsidók nélkül 45%, de a "galíciaiak" magyarnak vallották magukat és így lett 50 % az eredmény.

Magyaur 2019.04.03. 11:07:56

Ha a magyar országgyűlés Fidesz szavazógépként működik és megszűntek a közszolgálati médiumok, akkor egy demokrata kreatív megoldásokra törekszik. Az a baj, hogy mindenki, még az ellenzéki pártok is, nemzetállami keretek közt gondolkkodnak, politizálnak, holott mind a nemzetállami látószög, mind a párt-forma idejétmúlt.

István Tamasi 2019.04.03. 11:56:08

@Magyaur:
Ráadásul a magyarországi nemzetállam csak hazugság lehet .

Magyaur 2019.04.03. 12:18:12

@István Tamasi: Speciel a magyar sovinizmus elérte a célját 120-ban: homogén magyar nemzeti állam jött létre az Antant segítségével...De az összes többi európai állam nem homogén: Nagy Britanniában ott vannak a skótok, welsiek, írek, Franciaországban az elzásziak, korzikaiak, baszkok, bretonok , Olaszországban az észak-dél ellentét stb....A nemzetállam egy idejétmúlt fikció...a cél tehát a Régiók Európáján alapuló erős Európai Köztársaság!

István Tamasi 2019.04.03. 12:30:11

@Magyaur:
Speciel nem igaz amit írt. Még a megcsonkított Magyarországon is maradtak németek, különféle délszlávok, tótok. Abban teljesen egyetértek, hogy a nemzetállam egy réges-régen idejétmúlt fikció. Sőt maga a nacionalizmus is egy retrográd, káros, sőt kártékony nézet. Abban is egyetértek, hogy a globális gazdasági versenyben Európának az egyetlen esélye a versenyben maradáshoz az Európai Köztársaság (vagy valami hasonló elnevezésű közösség).

Magyaur 2019.04.03. 12:40:02

@István Tamasi: Igazat kell adnom Önnek mindenben! Úgy látom, hogy mi azonos hullámhosszon vagyunk. Örülnék, ha felvenne a facebook ismerősei közé: Orosz Jenőnek hívnak.

István Tamasi 2019.04.03. 12:54:28

@Magyaur: Szívesen visszajelölöm (ha rákattint a nevemre beugrik a fészbúk fiókom).

Magyaur 2019.04.03. 12:58:25

Erre én is gondoltam, de 4 hasonló nevű van!:)

Hungryhorse 2019.04.04. 16:39:26

Csináld meg, senki nem korlátoz benne.
Itthon sem.
Luxemburgban sem.

De csak dumálsz, mert tudod, hogy magadra maradnál a szélsőséges magyarellenességeddel.
Az meg cikibb, mint itt osztani a nemlétező éceszedet.
süti beállítások módosítása