MaGYAUR

MaGYAUR

Ha lesz egyszer világkormány....

akkor a bioszféra védelme után arra is lesz gondja, hogy vagyont többé ne lehessen örökölni!

2019. április 03. - Magyaur
A piaci versenyben szerzett vagyont minden tulajdonnal rendelkező ember, illetve a világ szuper-gazdagjai élvezhessék életük végéig, használhassák a maguk és környezetük javára, de haláluk után a vagyon kerüljön bele egy nagy, a "Közjó Kalap"-ba, ahonnan újraosztják világ szinten, majd (a nemzetállamok megszüntével) régió szinten például a mindenki túléléséhez szükséges alapjövedelem formájában.
Ily módon egyszerre érvényesülhet a karriercsinálás értelme és a társadalmi igazságosság elve.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr714736231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zoltan Hazafi 2019.04.03. 14:39:55

...akkor a Világ gazdagjai - és nem gazdagjai... - arra fognak törekedni, hogy még életükben szétosszák rokonaik és ismerőseik között azt a vagyont, amit életük során összegyűjtöttek?

Magyaur 2019.04.03. 15:17:45

@Zoltan Hazafi: Valóban, valószínűleg úgy járnak el, mint a Fideszes politikai vezetők, akik anyjuk és gyermekük nevére iratnak vagyontárgyakat stb. DE talán az ajándékozást is lehet megadóztatni..és a tőke vagyon átruházását sem lehetne teljesen szabadon megejteni...Legyen ez a jogászok problémája!:)

Hungryhorse 2019.04.04. 17:07:54

A kommunista gyilkos arról ismerszik meg, hogy mindig mások szerzett vagyonával akar garázdálkodni, nem a sajátjával.
süti beállítások módosítása