MaGYAUR

MaGYAUR

A nemzetrontó jobboldali gondolkodásról

2019. április 14. - Magyaur
A polgári társadalmakkal szemben, ahol önfényezésnél az akár negatív, de megbízható üzleti információ többet ér a nem-polgári, keleties társadalmakban mint amilyen a magyar a rossz hír hozóját hazaárulónak tartják. Ez történt például 1915-16-ban, amikor Károlyi Mihály megmondta, hogy a háborút elvesztettük. Persze a magyarkodó, korlátolt és az ostoba hadi dicsőséget hajkurászó nacionalisták hazaárulónak titulálták, holott világosan látta az erőviszonyokat és megoldást próbált keresni. Jelzem akkor meg lehetett volna menteni a különbékével mind a Monarchiát, mind a régi Magyarországot, de lesöpörték az asztalról a csillogó szemű „hazafiak”. A nem polgárosult társadalmakban a csillogó hazugságok és mítoszok fontosabbak, mint a tények. A ráció, a praktikusság és az anyagiasság hazaárulásnak számít....aztán ha beüt a ménkű (márpedig így mindig be fog ütni, Orbán uralma végén is!) akkor jönnek az összeesküvés-elméletek és a bűnbakok: a Károlyi Mihályok, a Gyurcsány Ferencek, a Soros Györgyök – soha a megoldást józanul kereső önvizsgálat. Ezt nevezem a magyar jobboldal nemzetrontó politikai hozzáállásának.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr1214764364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hungryhorse 2019.04.14. 22:21:50

Hülyébb vagy, mint károlyi a vörös gróf.
Ez pedig komoly teljesítnény.
Vagy, hoty értsd: komoj.

Magyaur 2019.04.14. 22:37:06

@Hungryhorse: Vitaképtelenek vagytok, csak szitkozódni tudtok. Intellektuálisan csa ennyire futja, vagy hogy megértsd: "fussa".

Hungryhorse 2019.04.14. 23:09:13

@Magyaur: nem szitkozódtam.
Veleményt közöltem.
Rólad, meg a vörös grófodról.
süti beállítások módosítása