MaGYAUR

MaGYAUR

Kis magyar tükör

2019. április 14. - Magyaur

„Most a legrosszabb Magyarország megítélése Nyugaton” mondta Orbán Viktor dacos büszkeséggel egy nemrégiben zajlott a budapesti migrációs konferencián. Ez így nem igaz. Ennek bizonyítására felvillantanék néhány történelmi momentumot a sokszor ellentmondásos magyar-európai együttélésről:
- A „Hungarus” tudat szívesen köti magát, - teljesen alaptalanul - a rettegett Attila hunjaihoz, pedig a népvándorlás során a Kárpát-medencébe sodródott magyarságot alkotó onugor törzsszövetség önmagában is félelmetes volt. A mára csak viccesen „Kalandozásnak” hívott európai hadjárataink (kíváncsi volnék milyen szavakkal illetnék a magyar nacionalisták a „migránsok” hasonló gyilkos, rabló portyázását) mély nyomokat hagytak a nyugat-európaiak lelkivilágában, tudniillik az észak-, és nyugat-európai mitológiában az emberevő óriást „ogre”-nek hívják (kiejtése „ogr”), akik a magyar népmesék óriásainak felelnek meg, csak butábbak és csúfabbak.
- Igaz történet Európáról és a bosszúvágyról; a helyszín a oszmán törökök által bekerített Bizánc 1453-ban, éppen annak eleste előtt.
"Görög oldalon fel-felcsillant a remény, hogy Hunyadi megjelenik a szultán hátában, nyugatról, a város szárazföldi felén, ahol a vándor magyarok hajdan hiába döngették volt a kapukat. De a sors iróniája néha irtózatos. Hunyadi helyett egészen másfajta magyar jelent meg. Az ágyúöntő Orbán, aki a legendás Botond mihaszna buzogányát ezúttal csodafegyverre cserélte. Hatvan ökör vontatta öntvényét Bizánc alá. Olyan lehetett a korabeli golyóbisvetőkhöz képest, mint Kruppék 42-es Kövér Berta (nevű ágyúja – O.J.), amely szétlőtte a belga erődítéseket az első világháborúban. Ez a szörnyeteg végezte a legnagyobb pusztítást a falban. Mellesleg szólva, Orbán eredetileg Bizáncnak szolgált, de nem tudták kellőképpen megfizetni." Cs. Szabó László: Őrzők, Magvető könyvkiadó Budapest, 1985 - 85. old.
- Hankiss Elemér bukkant rá egy 18. századi német kalendáriumban az európai országok gazdaságföldrajzi leírására és az ott élő nemzetek karaterológiájára. Ennek alapján a magyar királyság míg Európa legkiválóbb földrajzi adottságaival rendelkezik, addig amikor a népek erkölcsi s más tulajdonságairól esik szó a sorrend megfordul. A spanyolok "nagyvonalúak" és "gőgösek". A franciák "könnyelműek", "műveltek" és "fondorlatosak". A németek "jók", "ájtatosak" és "mindenhez értenek". A magyarok viszont: "hűtlenek", "a lehető legkegyetlenebbek", "árulók", "vérszomjasak" - vagyis a lehető leggonoszabbak. 
Nem hízelgők ránk nézve az állathasonlatok sem. A többiek "elefántok", "rókák", "oroszlánok", "medvék", mi magyarok viszont "farkasok" vagyunk.…Ha torz a kép, akkor is megszívlelendő. Mert ugyan a tej-és mézfolyamok azóta elapadtak, és talán kegyetlenek, vérszomjasak és farkasok sem vagyunk, de adott adott lehetőségeinkkel mintha ma sem tudnánk élni. Inkább viszálykodunk és vagdalkozunk." Hankiss Elemér: A befejezetlen ember, Helikon Kiadó 2014 - 219-220. old.
A magyarságot önismereti terápiára kéne beíratni, mert már 100-150 éve nem képes önnön nagyságát reálisan felbecsülni, képtelen józanul felmérni a helyét és a lehetőségeit a világban! Éretlen kamaszként hol jelentéktelen áldozatnak tünteti fel magát, amelyet a bűnös "felnőtt" nagy nemzetek eltaposhatnak, hol pedig a világnak, vagyis "Isten kalapjának" kitüntetett helyének képzeli magát; bokrétájának, jó ha nem egyenesen a fő csakrájának! 
Normális volna, ha önképünket közelítenénk az Osztrák-Portugál-Belgium-Dánia nagyságrendhez és ezzel együtt a polgári megállapodott, magabiztos hozzáálláshoz. De mi mindig kitűnni vágyunk, fontosabbnak és értékesebbnek kívánván mutatni magunkat a külvilág felé, mint amilyenek valójában vagyunk. A nacionalizmusunk, pont olyan heves és agresszív, mint az utódállamok sovinizmusa, mivel sajnos semmilyen kormányzati és diplomáciai bölcsességet nem halmoztunk fel az "ezeréves államalkotó nemzeti lét" folyamán; elégedetlenek voltunk az Osztrák-Magyar Monarchiával, vonakodó szövetségesei voltunk mind a náci Németországnak, mind a Szovjetuniónak és most kígyót-békát kiáltunk a nyugati világra, amelynek részét képezzük. 
Mi lenne, ha megbékélnénk magunkkal és végre valahára "kitalálnánk Magyarországot", de még inkább a magyar jövőt?

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr1314763564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Európai téridő 2019.04.14. 20:30:58

És mindebből mi következik, HülyeGYerek?

Magyaur 2019.04.14. 21:06:18

@Európai téridő: A "hülyegyerek" válaszolhat a kérdésre, ha méltóképpen kérdezik...nem ilyen szokványos orbánista-jobboldali útszéli stílusban.

Hungryhorse 2019.04.14. 21:28:53

A magyargyalázás régi galíciai sport.
Csak azt nem értem, miért ide menekültetek és nem a kies nyugatra?

Európai téridő 2019.04.14. 21:56:27

@Magyaur: Nem válaszolták a feltett kérdésre, Mimózácska.

Magyaur 2019.04.14. 22:01:55

A polgári társadalmakkal szemben, ahol önfényezésnél az akár negatív, de megbízható üzleti információ többet ér a nem-polgári, keleties társadalmakban mint amilyen a magyar a rossz hír hozóját hazaárulónak tartják. Ez történt például 1915-16-ban, amikor Károlyi Mihály megmondta, hogy a háborút elvesztettük. Persze a magyarkodó, korlátolt és az ostoba hadi dicsőséget hajkurászó nacionalisták hazaárulónak titulálták, holott világosan látta az erőviszonyokat és megoldást próbált keresni. Jelzem akkor meg lehetett volna menteni a különbékével mind a Monarchiát, mind a régi Magyarországot, de lesöpörték az asztalról a csillogó szemű „hazafiak”. A nem polgárosult társadalmakban a csillogó hazugságok és mítoszok fontosabbak, mint a tények. A ráció, a praktikusság és az anyagiasság hazaárulásnak számít....aztán ha beüt a ménkű (márpedig így mindig be fog ütni, Orbán uralma végén is!) akkor jönnek az összeesküvés-elméletek és a bűnbakok: a Károlyi Mihályok, a Gyurcsány Ferencek, a Soros Györgyök – soha a megoldást józanul kereső önvizsgálat. Ezt nevezem a magyar jobboldal nemzetrontó politikai hozzáállásának.

Hungryhorse 2019.04.14. 23:07:08

@Magyaur: butább, vagy gonoszabb vagy, mint a vörös grófod.

Magyaur 2019.04.14. 23:12:18

@Hungryhorse: Előre bejelentem , hogy a bejegyzéseidet a jövőben olvasatlanul hagyom, vagy kitörlöm.

Hungryhorse 2019.04.14. 23:14:54

@Magyaur: már vártam a szabadság bajnokának cenzori fellettes énjét.
Ennyit rólad, meg az "értékeidről".

yourmomtits 2019.04.15. 09:43:48

mi már kitaláltuk Magyarországot és a magyar jövőt, arról nem mi tehetünk, h ti ezt nemcsak nem értitek, de helyet sem akartok benne

Magyaur 2019.04.15. 10:15:58

@Hungryhorse: Előre bejelentem , hogy a bejegyzéseidet a jövőben olvasatlanul hagyom, vagy kitörlöm.
@yourmomtits: Pont ezt modták a komcsik és nácik! Győztünk, tehát aki közénk való az árja, vagy a népért küzdő hazafi..mindenki más vagy zsidó, vagy zsidóbérenc, vagy burzsuj - és pusztuljon! Ez a Trianonnal felérő nemzetből való kizárása egy nemzetrontó párttal szembenálló milliónyi magyarnak!

yourmomtits 2019.04.15. 10:30:55

@Magyaur: nem. én semmi ilyet nem mondtam. a libsik saját magukat zárták ki amikor abba a kézbe haraptak amelyik etette őket

(webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:8ALjr7szJ3AJ:beszelo.c3.hu/cikkek/vannak-e-a-szeretetnek-hatarai+&cd=1&hl=hu&ct=clnk

"Mi, liberálisok pedig képtelenek vagyunk kimondani, amit szerintem valójában érzünk, hogy ti. mi még sokkal jobban: gyűlölünk titeket mint ti minket.")

stb stb.. biztos fiatal vagy, de aki a gengszterváltás óta követi a politikát és van emléke is + igyekszik nem elfogult lenni és kettős mércét alkalmazni az érti, h miről beszélek

Hungryhorse 2019.04.15. 10:58:28

@Magyaur: már vártam a szabadság bajnokának cenzori fellettes énjét.
Ennyit rólad, meg az "értékeidről".
süti beállítások módosítása