MaGYAUR

MaGYAUR

Kezdünk távolodni a nemzetállami ideológiai "kályhától"!

2019. május 27. - Magyaur

Sok nemzetállamnak, köztük Magyarországnak az utóbbi 200 évben a nemzeti-vallási-szabadságharcos étosz jelenti az politikai identitást 
Az EP választás nem kellően értékelt jellemzője az, hogy az európaiak figyelme nagyobb mértékben, mint korábban bármikor, az európai politika és intézményrendszer felé fordult. Ha minden jól megy, akkor az ezzel visszaélő, "nemzeti-egyházi bizniszben" utazó, kontinens-politizálással szemben álló haramiapártok visszaszorulnak, akkor a jelenlegi korlátolt szempontot felválthatja az új nézőpont: az "Európa-bioszféra-nemzeti kulturális kötődés"-re (ez utóbbi csak mint "couleur local", ahogy még ma is létezik Magyarországon jász, kun és palóc másod-identitás), majd ezt egy újabb paradigmaváltás követheti: a Bioszféra egyensúlyát szem előtt tartó, világszerte minden gyermek számára azonos életkezdési lehetőségeket biztosító és teljességgel a jog uralma alatt álló világkormány...ami attól fogva egy új. közmegegyezés övezte ideológiai "kályhát" képez majd. 
(Addig is) éljen az Európai Köztársaság!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr6514864106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Éhes_ló 2019.05.28. 00:40:11

Nem él.
Nincs ilyen entitás
Max. a lázálmaidban.
Kezeltesd.

István Tamasi 2019.05.28. 09:04:27

A nemzetállam, a nacionalizmus átmeneti jelenség az emberiség történelmében.
Annál is inkább, mert a nacionalizmushatalmas károkat, rengeteg ember halálát okozta és erre a XXI. sz-ban egyre inkább rájönnek az emberek. A csúti suttyó migráncsozása is egy durva nacionalista, fajelméleti uszítás amit még a 6 gyerekét saját kezűleg legyilkoló göbbels is megtapsolna.
süti beállítások módosítása