MaGYAUR

MaGYAUR

A „Trianon-szemfényvesztés”

2019. június 06. - Magyaur

A Fidesz-KDNP zárt hadiállama keresi az ellenséget, amihez képest a nemzet illuzórikus „fideszes” egységét demonstrálhatja.

Az egyik „tuti jó PR ötlet” a „keresztényüldözés” volt, ami alatt nem annyira a nagyvilágban zajló vallási konfliktusokat értették, hanem a vallásilag közömbösnek, liberálisnak mondott Nyugattal szembeni fellépést! Ennek a harcnak az ürügyén számoltak/számolnak le a „keresztényietlen” gender szakokkal, a „kákán is csomót kereső” kritikai gondolkodásmóddal, amelyet a CEU, a Petőfi Irodalmi Múzeum, vagy a Magyar Tudományos Akadémia kutatóintézetei stb. jelentenek; „aki nincs velünk az ellenünk van”, meg (a rákosista balos túlkapások megtorlásaképpen) a „szemet szemért!” elvek jegyében.

A másik „tuti jó PR ötlet” a Trianon megemlékezés. Mert ki merné azt állítani, hogy igazságos volt az első világháborút lezáró békerendszer? Tehát a korábbi migrációval kapcsolatos „lelketlen, kalmárszellemű Soros” személyén keresztül magát a Nyugatot támadó kommunikációs hadjárat után a Magyarországot „cserbenhagyó” Nyugat újabb bűne kerül elő: Trianon.

Újfent nem a kiútkeresés jellemzi a jobboldali megközelítést, hanem az önvizsgálat hiánya és a (nemesi Habsburg-ellenes beállítódás anakronisztikus továbbéléseként) a passzív sérelmi politizálás, más szóval a külföldön szánalmat ébreszteni akaró siránkozás. Holott a magyar jobboldal ha nem lett volna annyira mereven a „Mindent vissza!” álláspontján, akkor már jóval a bécsi döntések előtt is lehetett volna határmódosítás a magyarok által lakott Dél-Szlovákiában!

Holott ha annyira fontos lenne a Fidesz-KDNP-nek a trianoni határok lebontása, akkor pont hogy nem a „nemzetek=nemzetállamok Európájáért” kellene küzdenie, hanem a határok légiesítéséért; a „Régiók Európájáért”!

De mint tudjuk a Fidesz-Magyarországnak nem a konfliktusok megoldása és az aprólékos építőmunka az erőssége, hanem a kommunikáció. Azt el kell ismerni, hogy a mindig látványosan renitens Orbán sikeresen felhívta magára a világ figyelmét...És? Milyen haszonnal járt ez az országnak?

A „Trianon kommunikációs projekt” Orbán újabb szemfényvesztő bűvészmutatványa annak érdekében, hogy figyelmet elvonja a minket körülvevő válságjelenségekről és az amatőr kormányzásából fakadó katasztrofális következményekről.

 Éljen a nemzeti és vallási fanatizmustól mentes, laikus jogállam: az Európai Köztársaság!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr9414881808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

grafoguru 2019.06.06. 22:35:46

@Gleccsertetű:
Szakértő hozzászólás.
Engem meggyőztél. Ria, ria!

tpl 2019.06.06. 22:49:59

Magyarur, nyilván büszke vagy arra, hogy benned egy cseppnyi hazaszeretet és magyar nemzettudat sincs. Az évtizedes, módszeres libsi propaganda sikere ez.

Brix 2019.06.06. 23:20:26

Csakhogy ilyen soha nem lesz, mert ahol olyan primitív nèpek laknak , mint a hegyi mócok\ románok, mindig lesznek nemzetisègi ellentètek... A mai akciójuk is bizonyította, hogy ezek olyan vademberek, akikkel nem lehet európai módon polèmiát folytatni a megbèkèlèsről, ezek csak az erőszak nyelvèn èrtenek...Van azèrt jó pèlda is, hiszen a szerbek többsège már belátta, hogy a kölcsönösen gyümölcsöző együttèlès jó mindkét nemzetnek..A románok nem ilyenek, ők úgy tűnik örök ellensègek maradnak...

Andriska07 2019.06.06. 23:21:03

"Holott a magyar jobboldal ha nem lett volna annyira mereven a „Mindent vissza!” álláspontján, akkor már jóval a bécsi döntések előtt is lehetett volna határmódosítás a magyarok által lakott Dél-Szlovákiában!"

- Mesélj még!

Akinek se lövése se érdeklődése nincs az adott témához, az ne gyalázza már meg az okoskodásával!

Pipas 2019.06.07. 06:44:48

"Holott a magyar jobboldal ha nem lett volna annyira mereven a „Mindent vissza!” álláspontján, akkor már jóval a bécsi döntések előtt is lehetett volna határmódosítás a magyarok által lakott Dél-Szlovákiában!"

Akkor még nem is volt Szlovákia. :D

rallus 2019.06.07. 07:25:56

A tisztelt szerző ékes példa a közoktatásban mutatkozó hiányosságokra!
Ez persze nem zárja ki az esetleg a CEU-n szerzett tudományos fokozatot.. Mi az hogy! Nagyon is!

rasztaszív 2019.06.07. 07:39:33

a trianon-szemfényvesztés jóval régebbi,lényegében a klérus találmánya, a saját 1919-es országrontásukról próbálták sunyi mutogatással így elterelni a figyelmet.az országban mindenki tudta,hogy a sikeres béketárgyalások alapfeltétele a területek birtoklása,és a stabil hatalom,ezért álltak be jobboldaliak,liberálisok is a tanácsköztársaság hadseregébe.
egy olyan erő volt, amelyik a teljes visszarendeződésben volt érdekelt,és ezért nem volt túl nagy ár nekik az ország brutális területvesztése sem - a klérus.
és szépen meg is tettek mindent a vágyott visszarendeződésért azzal,hogy rávették a székelyeket,és horthyt,hogy ne védjék a köztársaságot.
ez által tárgyalhattunk úgy trianonban,hogy a románok pesten voltak.

Magyaur 2019.06.07. 08:28:32

@rallus: @math0: Én is így látom...amúgy egyszerűen nem ismerik a történelmet (pl. ezt: https://hu.wikipedia.org/wiki/B%C3%A9csi_d%C3%B6nt%C3%A9sek)!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.06.07. 08:30:49

"Holott a magyar jobboldal ha nem lett volna annyira mereven a „Mindent vissza!” álláspontján"

Ez csak jelszó volt, SENKI se gondolta komolyan.

morph on deer 2019.06.07. 08:31:29

De legalább lehet örülni, hiszen regnáló uralkodónk “méltó” módon, egy emlékmű megalkotásával emlékezik meg az élményről, ez lesz “a nemzeti összetartozás emlékműve”!
Bizony!

És mi más is lehetne az, ami a “nemzeti összetartozást” legméltóbb módon megjelenítené, mint egy ÁROK!

Egy egyre mélyülő árok, helységnevekkel az oldalfalán!
Na, ha ettől sem érzed magad “összetartozónak”, akkor te nem is vagy magyar hazaffy!

Mint például én, aki szerint ez egy rémületesen idióta örlet, - de sajnos igaz!
Mert min is serénykedik pártunk és kormányunk gőzerővel, éjt nappallá téve?
Hát azon, hogy újra szögesdrót válasszon el magyart magyartól a határ két oldalán, akik egy ideig, - az EU tagságunk jóvoltából - úgy érezhették, hogy a trianoni megosztottság csak egy rossz álom volt!

De most - hála orbánnak - újra felébredhetnek a szabad ezrópai álomból, és újra a szögesdrót két oldalán találhatják magukat...

Ezek szerint az az egyre mélyülő árok mégsem a véletlen műve, attól tartok.

Pipas 2019.06.07. 08:33:34

@math0: "dehogynem volt. legfeljebb nem volt önálló ország."

Ja, akkor csillagközi invázió is volt. Legfeljebb nem volt csillagközi és nem volt invázió. Mákostészta volt.

Szerinted mi volt Szlovákia, amikor még nem ország volt? Bableves? :D

István Tamasi 2019.06.07. 08:35:13

Néhány tény ami biztosan kimarad a mai kurzus beszédeiből és médiájából:
- Az ANTANT 1917-ben Svájcban élő magyar főurakon keresztül megkereste a magyar kormányt azzal, hogy a háború után nem fogják megváltoztatni az ország határait amennyiben Magyarország kiugrik a háborúból.
- Az 1910-es népszámlálás adatai szerint a teljes Magyar Királyságban magyarok részaránya 50 % volt a magukat magyarnak valló 5 % galíciai származásúakkal együtt.
- Az elcsatolt területeken - néhány város kivételével - valóban kisebbségben voltak a magyarok. Például Erdélyben a lakosság 1/3-át adták.
- Az ország megcsonkítása ellen a dicsőséges és tiszteletreméltó Tanácsköztársaság fegyverrel harcolt, míg az irredenta politikát harsogó rohadék horthy delegációt küldött aláírni a szerződést.

Pipas 2019.06.07. 08:35:28

@morph on deer: "Hát azon, hogy újra szögesdrót válasszon el magyart magyartól a határ két oldalán, akik egy ideig, - az EU tagságunk jóvoltából - úgy érezhették, hogy a trianoni megosztottság csak egy rossz álom volt!"

Ez már mekkora kamu öregem!

István Tamasi 2019.06.07. 08:37:08

@morph on deer:
Úgy lenne korrekt az emlékmű ha a helységek neve mellett feltüntetnék annak magyar lakosságának százalékát, de ez gyászos lenne a nemzetthy mélymagyarok számára.

Magyaur 2019.06.07. 09:02:51

Az Osztrák-Magyar Monarchia (nemcsak Magyarország!) darabjaira hullott az I. világháború után, amit többek közt az esztelen "Bécs-ellenes" ((nekünk mindig a "B" kezdőbetűs városokkal van bajunk!:)) magyar soviniszták készítettek elő...mert a "szuverenitás-igényük" megihlette a Magyar Királyságban élő többi (magát elnyomottnak érző) nemzetiséget és azok is függetlenséget akartak...de már a magyar államtól! Az antant hosszú ideig nem akarta a Monarchia pusztulását, de az amerikai elnök bevezette a "népek önrendelkezésének" elvét, amely felülírta a korábbi történeti jogra, a "ki rendelkezik "államalkotó" képességgel?" című legitimációra épült...és ami pökhendivé tette a magyar uralkodóosztályt.
Ami Hodza-t illeti, ő mint csehszlovák politikus felkínálta az Ö NÉZŐPONTJÁBÓL Dél-Szlovákiának az etnikailag homogén magyar tömbjét, ha Horthyék lemondanak az irredentizmusról. De mint erre fentebb utaltam a világ egyik "legönsorsrontóbb" politikai elitje; a magyar visszautasította ezt a kompromisszumot...és kaptunk a trianoninál rosszabb Párizsi békét 1946-ban. A magyar jobboldali politikai elit ma ugyanott tart mint a 100-110 évvel ezelőtt...rohan a vesztébe...és magával rántja az országot...

Európai téridő 2019.06.07. 09:09:00

Mikor voltál utoljára a határ túloldalára átkerült magyarok között, te Faxfej-Popsikobak?

Európai téridő 2019.06.07. 09:10:36

@Magyaur: Édes úr, maga már megint a tömény tudatlanságáról adott tanúbizonyságot. A rizsáláshoz való tehetség nem minden.

morph on deer 2019.06.07. 09:16:38

@Pipas:
“Ez már mekkora kamu öregem!”

Mekkora?
Mert tudomásom szerint akkor történt meg először az, hogy az országhatár mint olyan elvesztette jelentőségét, mintha ott sem lett volna!

De ha te másképp tudod, akkor mesélj bátran, kiváncsian várom!

Magyaur 2019.06.07. 09:20:27

@Európai téridő: A Visegrádi Négyek országaitól gazdaságilag, társadalmilag egyre inkább lemaradó Magyarország nem ad okot a büszkeségre az utódállamokban élő, a jelenben élő magyarságának sajnos. Már Romániában is euróban kapják a fizetést sok helyen és Csehország mellett Szlovákia is kilőtt mellőlünk...nem beszélve Lengyelországról, amely több szempontból egy európai nagyhatalom szerepét kezdi játszani. Az orbáni Magyarország lassan pont olyan elmaradott, fél-feudális és lenézett ország lesz, mint Horthy Magyarországa volt egy kassai polgár (teszem azt Márai Sándor) szemszögéből:(

Brix 2019.06.07. 09:21:02

@math0: A primitív gondolkodás rátok (szèlső) balliberálisokra igencsak Jellemző, hiszen mindig csak egy bizonyos szemszögből , egysíkúan szemlèlitek a világot. Ti nem szofisztikált, kiegyensúlyozott módon viszonyultok a való világ realitásaihoz, hanem ideológiáktól átitatva mindenkit bekategorizáltok jókra ès rosszakra, aki nem èrt veletek egyet. Nektek mindenki náci, aki fél meri emelni a szavát a kisebbsèg- ellenes jogsèrtèsek ellen. Hol vagytok most, amikor a román szélsőségesek, az alja nèp, kegyeletsértő módon magyar emberek sírját gyalázza? Pontosan a hozzád hasonló idióták miatt marad Orbán hatalmon , mert a magyarellenes vèlemènyek mindig kisebbségben lesznek Magyarországon! A liberalis gondolkodás quintesszenciája èppen az alapvető emberi jogok védelme lenne, hol vagytok olyankor , amikor a magyar kisebbsèget az erőszakos, barbár tömegek terrorizálják saját hazájukban? Hiteltelennek vagytok, amikor az emberi jogok vèdelmèről van szó, ès ugyanúgy hallgattok, mint ahogy Európában a mainstream politikusok, amikor a kisebbségi jogokról vagy önrendelkezèsről van szó!

rallus 2019.06.07. 09:31:57

@Magyaur: Az a 3,4 millió román, aki kivándorolt, valóban euróban kapja a fizetését.
Rásandíthatnál egy EU statisztikára, hogy mikor maradtunk le a környező országokhoz képest...
Feleslegesen aggódsz a feudalizmus miatt, érted kapkodnának a demokráciákban...

Európai téridő 2019.06.07. 09:58:52

@Magyaur: Mennyi ebből a makutyi dumából firkászi, vagy tudatosan elqró komprádor közgarázdai agitrop? Mellesleg 1921-ben az "utódállamok" gründoltak egy 1938-ig működő, a faxfej fransziák támogatását élvező "Kisantantot", amellyel a Magyarországnak okozott "hendikepet" óhajtották tartósítani, miután eme "konkurenciát" sikerült "lenyomniuk" gazdaságon kívüli eszközeikkel. Ez a "hendikep nem szűnt meg, erről sokan gondoskodnak, te tudatosan áltudatlan okoskodó Nagyokos.

nookedli 2019.06.07. 10:06:31

orbán és a zsidesz a hibás, hogy semmit nem tesznek a trianoni gyalázat ellen!

Pipas 2019.06.07. 10:16:54

@Magyaur: "A magyar jobboldali politikai elit ma ugyanott tart mint a 100-110 évvel ezelőtt...rohan a vesztébe...és magával rántja az országot..."

Butaságokat beszélsz. Magyarorság számára azért volt kedvezőtlen a trianoni békeserződés, mert magyarországot oda sem engedék tárgyalni. Mégpedig azért, mert a nyugati hatalmak nem ismerték el a magyar kormányt, magyarorságon ugyanis akkor éppen munkásanácsok uralkodtak, preletárdiktatúrát építettek.

Hát ennyit a "jobboldal" felelősségéről.

Pipas 2019.06.07. 10:22:45

@Magyaur: "Már Romániában is euróban kapják a fizetést sok helyen"

Aha. Mert már nem bíznak a nemzeti valutájukban. De ennek is tudsz valami poitív hangulatot adni a hited alapján.

"és Csehország mellett Szlovákia is kilőtt mellőlünk..."
Aha. 2006-ban. Így van! Szerencsére 2010-12 óta magyarország együtt fejlődik a régióval, de persze a 2006 körüli elk.rásokat nehéz lesz behozni. Nyugodtan nézd meg az adatokat.

"nem beszélve Lengyelországról, amely több szempontból egy európai nagyhatalom szerepét kezdi játszani."

Hát hogyne. Amúgy meg ugyanúgy cseszegei az eu őket mint a magyarokat, csak az ilyenekről könnyű megfeledkezni, amikor erős az ember hite.... :D

Pipas 2019.06.07. 10:24:31

@morph on deer: "Mert tudomásom szerint akkor történt meg először az, hogy az országhatár mint olyan elvesztette jelentőségét, mintha ott sem lett volna!"

Melyik országhatár? Mikor lett schengeni övezet és mikor építettünk oda kerítést?

Pipas 2019.06.07. 10:26:53

@Magyaur: "A Visegrádi Négyek országaitól gazdaságilag, társadalmilag egyre inkább lemaradó Magyarország "

Hozz már rá adatokat, mert nagyon úgy néz ki, hogy ez kamu!

nookedli 2019.06.07. 10:39:42

@István Tamasi: Ez azért elég furcsa. A zsidókból álló tanácsköztársaság tevékenységéről láthatóan nem sokat tudsz. Tisztogatás, népirtás, a magyarság megerőszakolása volt a tevékenysége a tanácsköztársaságnak. A románok az I. és II. világháború végén mindkétszer irtották a magyarságot. Csonkítás a saját rokonság előtt volt a fő tevékenységük. A tanácsköztársaság lenin ifjai szintén ezt végezték, ezzel akarták megtörni a nemzeti érzelmeket, a vörösterrorral.

nookedli 2019.06.07. 10:44:53

@math0: Ki a náci és miért? Aki hazaszerető, az már náci? Akik kint ragadtak idegen földön és emiatt meghurcolták, kiirtották a családjuk felét, ellehetetlenítették őket, azoknak nincs semmi joguk, csak a vadidegen migránsoknak? Te meg magyargyűlölő vagy! F0sod itt a liberális zsidó hazugságot!

rasztaszív 2019.06.07. 10:49:57

@nookedli: a tanácsköztársaság védte az országot,a klérus elárulta.a trianonozás,meg a tanácsköztársaságra mutogatás a klérus,meg az őt kiszolgáló szélsőjobb sunyi önfelmentő agymosása.

Pipas 2019.06.07. 10:54:46

@rasztaszív: "a tanácsköztársaság védte az országot,"

Ja, amikor visszafoglalták a felvidéket magalapították a szlovák tanácsköztársaságot. Eszükbe sem jutott az "országot védeni". Internacionalisták voltak, számukra az "ország" nem jelentett semmit, a nemzetközi proletariátust védték.

Ez a "védték az országot" megint csak egy durva történelemhamisítás.

rasztaszív 2019.06.07. 11:03:42

@Pipas: szerinted nem védte,szerintem meg igen.de jó,lépjünk tovább.

szerinted a klérus nem árulta el az országot?némi földecskéért,vagyonkáért...?!

Pipas 2019.06.07. 11:24:07

@rasztaszív: "szerinted nem védte,szerintem meg igen.de jó,lépjünk tovább."

Hoztam érveket, például azt, hogy internacionalisták voltak, kimondottan hirdették, hogy az országok kora lejárt. Ez a cselekedeteiken is látszott, az ország egy részét visszafoglalták, de ahelyett, hogy visszacsatolták volna az országot megalapították a független szlovák tanácsköztársaságot.

Ezek az érveim. Tudod cáfolni őket?

"szerinted a klérus nem árulta el az országot?némi földecskéért,vagyonkáért...?!"

Nem mondtam ilyet. Nem érdekel, hogy mit vagy kit nevezel úgy, hogy "klérus", gondolom sokan voltak, gondolom árulk is voltak köztük meg gondolom rendes emberek is. Nem látom jelentőségét, nem nagyon érdekel.

2019.06.07. 11:26:41

@Brix: No éppem ezt írták itt le. Orbán nem megoldani akarja a problémát, hanem fenntartani, konfliktusokat, generálni, hogy a megvezetett választóitól, védelmezőjükként fellépve minél több szavazatot begyűjtsön. Neki az a jó, ha az utódállamokban szenved a magyar. Ha megoldódnának a problémák, nem lenne narratívája, más, érdemleges teljesítményre pedig nem képes. Nézd meg nálunk az RMDSZ-t, pontosabban rmdsz-t (akik hosszan mosolyszünet után, hogy, hogy nem újra haverock a csuticigánnyal): a parlamenti frakciójuk olyan kormányt (psd-alde) tart hatalomban, melyik heti rendszerességgel száll bele páros lábbal az erdélyi magyarokba. A az udemerájokban csak annyi gerinc lenne, mint egy csirkében, már rég az az ellenzék mellé álltak volna egy bizalmi szavazáson. De nem, nekik kell a konc. Ugyanez megy a fidesznél.

rasztaszív 2019.06.07. 11:48:31

@Pipas: no,én meg a te tanácsköztársasággal való takarózásodat szarom le.de eleve,miből gondolod,hogy ez mentené a klérus országrontását?!

István Tamasi 2019.06.07. 12:20:05

@nookedli:
A dicsőséges és tiszteletreméltó Tanácsköztársaság
- fegyverrel harcolt - sajnos sikertelenül - az ország megcsonkítása ellen
- rendes élelmet, balatoni nyaralás, ingyenes margitszigeti belépést biztosított szegény magyar gyererkeknek
mindezt úgy, hogy közben harcolnia kellett a belső ellenséggel - lásd monitorok lázadása.

István Tamasi 2019.06.07. 12:21:28

@Pipas:
Igen, segítettek a Szlovák tanácsköztársaságnak megalakulni a Felvidéken ahol a szlovákok voltak többségben és a magyarok kisebbségben hogy legalább egy szövetségese legyen.

Pipas 2019.06.07. 14:34:49

@rasztaszív: "no,én meg a te tanácsköztársasággal való takarózásodat szarom le"

Nem takaróztam. Jeleztem, hogy a kijelentés, miszerint a tanácsköztársaság védte az országot teljesen tarthatatlan. Ennyi!

"de eleve,miből gondolod,hogy ez mentené a klérus országrontását?!"

Nem mondtam, hogy menti őket, semmit sem mondtam róluk. Azt mondtam, hogy nem érdekel a téma. Az, hogy feltételezed én bármilyen vallásos csoportot bármiben is mentegetném igen nagy trollkodás a részedről. Feltételezed, hogy én pozitívan állok bármilyen vallásos csoporthoz, majd támadást intézel emiatt. Felvilágosítalak még egyszer: nem mentegettem őket, nem mondtam róluk semmit. Egy állítás volt, amit cáfolni próbáltam (sikeresen) és amiben egy szó sem volt semmiféle vallásos csoportról.

Pipas 2019.06.07. 14:41:44

@István Tamasi: "Igen, segítettek a Szlovák tanácsköztársaságnak megalakulni a Felvidéken ahol a szlovákok voltak többségben"

A magyar hadsereg visszafoglalta az ország egy területét. Ahol aztán "segítettek" egy önálló államot alapítani. Ezek után butaság azt mondani, hogy az országot védték, ugye? Ha egy kormány az ország hadseregével visszafoglalja az ország egy részét és ott egy önálló államot alapít, akkor az a kormány nem az országot védi.

Neked is segítek: én nem minősítettem a cselekedetüket, nem mondtam, hogy helyes vagy helytelen volt, nem mondtam, hogy jogos vagy igazságos, esetleg jogtalan vagy igazságtalan lett volna. Azt mondtam, hogy ha valóban az ország védelme lett volna a céljük, akkor eszükbe sem jut szlovák tanácsköztársaságot alapítani.

"hogy legalább egy szövetségese legyen"

Nonszensz. Melyik ország alakít független országot a saját területébőn csak azért, hogy legyen egy szövetségese? :D Ez olyan, mintha a gazdag ember odaadná a vagyonát egy szegény embernek csak azért, hogy legyen egy gazdag barátja, ha megszorulna anyagilag.

De nem is ez a lényeg: a magyar tanácsköztársaságnak volt szövetségese, mégpedig egy igen erős szövetségese. Ezért is féltek a nyugati hatalmak és ezért is darabolták fel az országot. Ha kíváncsi vagy melyik ország volt ez az erős szövetséges, akkor nyugodtan nézz utána a neten. :D

Pipas 2019.06.07. 14:45:58

@István Tamasi: "- rendes élelmet, balatoni nyaralás, ingyenes margitszigeti belépést biztosított szegény magyar gyererkeknek"

Olyan megtorlóhadjáratot rendeztek az országon belül, ami már a kommunista diktatúra építése mellett sem volt szalonképes. A végére a gyilkos hordákat, amik a falvakat járták megpróbálták visszarendelni, de nem sikerült és a hadsereget kellett kirendelni ellenük. Akkora volt a felháborodás a lakosság körében, hogy nemzedékekkel később is szélsőséges antiszemitizmus jellemezte az országot.

És ezt Ormos Mária mondja, aki olyan piros, mint a pipacs! :D

Európai téridő 2019.06.07. 19:40:29

@math0: "Mondhatta volna szebben, kis lovag" - de Ön nem lovag csak egy nyavalyás Popsikobak.

rasztaszív 2019.06.07. 20:12:57

@Pipas: már hogyne takarózás lenne - ez már abból is látszik,ahogy vinnéd félre a témát.én a klérus önző országrontásáról beszélek,te meg a szokott módon inkább a tanácsköztársaságra mutogatnál.mintha az mentség lenne!!!

hogy még hülyeségeket is beszélve terelnél tovább,azzal meg foglalkozni sem vagyok hajlandó.

István Tamasi 2019.06.08. 07:25:14

@Pipas:
A vesztes háború után a dicsőséges és tiszteletreméltó Tanácsköztársaság vezetői felmérték a nemzetközi helyzetet és helyesen úgy ítélték meg, hogy a legjobb az, ha a SZLOVÁK TÖBBSÉGŰ Felvidéken segítenek a Szlovák Tanácsköztársaságot megalakítani.
A dicsőséges és tiszteletreméltó Tanácsköztársaság a szorongatott helyzetben is csak töredéke diktatúrát alkalmazott mint amekkorát utána terrort a rohadék horthy.

István Tamasi 2019.06.08. 07:29:03

@math0:
Én elítélek minden sír- és temetőrombolást.
Elítélem amikor neonáci gengszerek zsidó sírokat gyaláznak.
Elítélem amikor ukrán nacionalisták magyar katonasírokat, emlékműveket rombolnak
Elítélem amikor magyar agyatlan szélsőjobbosok szovjet katonasírokat, emlékműveket rongálnak.
Elítélem amikor román szélsőségesek magyar katona és/vagy civil sírokat, temetőt rongálnak.

Európai téridő 2019.06.09. 08:44:45

@rabelais: Te kezdted á la francaise az érveim teljes ignorálásával, Popsikobak. Az érveim persze nem neked, hanem Magyaurnak szóltak.

Magyaur 2019.06.09. 20:34:14

Csak az emberség számít...semmi más!:)

Európai téridő 2019.06.10. 08:49:25

@rabelais: Idegorvos látott már téged mostanában, Popsikobak? Amúgy csak annyi volt az érvem, hogy tudatlanságról tesz tanúbizonyságot, vagyis nem olvasott utána alaposan. Melegen ajánlom annak tüzetes átnézését, hogy 1848-49-ben a bécsi OSZTRÁK császári udvar intrikusai által kitalált "nemzetiségi kérdés", mint a viszály szításának eszköze, hogyan "fejlődött a későbbi évtizedek során. Egy év múlva lesz Trianon centenáriuma, még eléggé időben indult el a kérdés megvizsggálásának a folyamata. A szívenszúrt gatyamadzak szlovénok és a többiek azért nyavalyognak, mert kezdik úgy érezni, hogy ezek a jószágok ebül szerzettek és nem biztos,hogy Nyugat-Mucsa ugyanúgy kiáll majd mellettük, mint egy évszázada. Azóta túl sok agitpropos hazugságra derült fény, bizonyos "titkosítások" határidejének a lejárta miatt, Tökfej-rabelais-névbitorló.

Európai téridő 2019.06.11. 09:51:30

@math0: Faxfejkén, melegen ajánlom, hogy a bécsi OSZTRÁK császári udvarban 1848-ban kikotyvasztott "nemzetiségi kérdésről", illetve az ugyanazon évben Prágában megtartott első pánszláv kongresszusról a kezdetektől összezagyvált publikációkat és azoknak a Habsburg-birodaloömban, majd a Monarchiában lezajló "fejlődéstörténetét" tüzetesen tanulmányozd át, akkor majd nem az ausztroszláv/ortodox-pánszláv-marxista-elvtársias makutyi dumákat fogod a hülye fejeddel szajkózni. Bár, amilyen Popsikobak vagy, a jelek szerint...

Európai téridő 2019.06.15. 09:31:06

Mintha már írtam volna, hogy utána kellene nézned a "nemzetiségi kérdés" témakörének 1848 után, ezen belül nem ártana kidomborítani Deák Ferenc hiábavaló tárgyalásait a horvátokkal, tótokkal, az önkényuralom éveiben és Eötvös József meglátásait a nemzetiségi kérdésről, erz pl. megtalálható a Magyar Elektronikus Könyvtárban. Ha ezeket átnyálazhatsz, akkor vitatkozhatsz (pofázhatsz) érdemben.

Európai téridő 2019.06.15. 09:31:40

@math0: Mintha már írtam volna, hogy utána kellene nézned a "nemzetiségi kérdés" témakörének 1848 után, ezen belül nem ártana kidomborítani Deák Ferenc hiábavaló tárgyalásait a horvátokkal, tótokkal, az önkényuralom éveiben és Eötvös József meglátásait a nemzetiségi kérdésről, erz pl. megtalálható a Magyar Elektronikus Könyvtárban. Ha ezeket átnyálazhatsz, akkor vitatkozhatsz (pofázhatsz) érdemben.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2019.06.15. 10:18:27

@Európai téridő:

1) egy rendesen megfogalmazott állításod sincsen. mert a "kikotyvasztott" szó nem egy konkrét állítás, csak azt jelzi, hogy te zsigerből utálkozol, de meg se tudod fogalmazni, hogy mit állítasz ténylegesen. mert még ahhoz is idióta, Down-kóros selejt vagy. az "utána kell nézned", a "Deák Ferenc tárgyalásai" sem olyan állítások,a melyek érveket jelentenének a kérdésben. ahhoz is hülye vagy, hogy megfogalmazz egy állítást, ami érv, és vita tárgya lehetne

2) attól meg pláne mérföldekre vagy, hogy ez az állítás érv lenne a kérdésben. mert a "kikotyvasztott" jelző nem lesz érv Trianon kérdésében

3) attól is messze vagy, hogy igazold az állításod, mert az, hogy én olvassak el helyetted mindent, az nem igazolás

pont az ilyen pszichopata magyar nacionalisták voltak azok, akik miatt Trianon lett, mint amilyen te vagy. számotokra más nemzetek igényei kotyvasztottak, azaz nem valódiak. bezzeg a magyarok sírálmai, azok mindig echte problémák. akár felfogod, akár nem fogod fel, mert pszichopata vagy, mind egyéni, mind nemzetközi szinten az ilyen önző pszichopatákat le se szarják. hiába hisztiztek Trianon miatt.

selejtes vagy, ezért vagy náci

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2019.06.15. 10:21:56

@Európai téridő: "nem ártana kidomborítani Deák Ferenc hiábavaló tárgyalásait a horvátokkal, tótokkal, az önkényuralom éveiben és Eötvös József meglátásait a nemzetiségi kérdésről, erz pl. megtalálható a Magyar Elektronikus Könyvtárban. "

1) Mit állítasz,t e elmebeteg selejt? az, hogy "Eötvös József meglátásai", az nem egy állítás, nem egy érv. állítsál már valamit, ha vitázni akarsz, te szerencsétlen selejt!

2) "megtalálható a Magyar Elektronikus Könyvtárban" ez meg nem hivatkozás. tanulj már meg hivatkozni, te szerencsétlen selejt!

se állításod, se érved, se hivatkozásod nincsen, csak süketelsz itt már hetek óta. mert egy idióta elmebeteg vagy. pontosan ezért vagy náci. ti vagytok a magyar selejt, akik még ahhoz is hülyék, hogy felépítsenek egy álláspontot, amelyet érvekkel meg próbálnátok védeni. de ehhez is selejtesek vagytok. ehelyett csak fröcsögtök más népekre.

Európai téridő 2019.06.15. 19:29:02

@Brendel Mátyás: Hát idefigyelj, te áltudományoskodó faxfej! Először olvasd el az általam "ajánlott irodalmat", utána pofázz, hugyagyú! Én kommenteket írok, nem tudományos értekezést, te Seggfej, tehát ne kérd számon rajtam, hogy nem azzal a módszertannal írom azokat, amelyekre hivatkozva xarakodsz! ! És csak a hozzád hasonló marxizáló balfék idióták jönnek a nácizással, amikor lusták legalább a balfék elvtársaik által módszeresen agyonhallgatott történelmi ismeretek átnézéséhez hozzáfogni. Ha beleolvastál volna pl. Spira György 1848-49-ről ,szóló monográfiájába, akkor már rég tudnád, hogy a "fröcsögést" a bécsi OSZTRÁK császári udvar nem magyar, leginkább osztrák és cseh nemzetiségű, felelős beosztású udvaroncai kezdték. Légy erős, a nélkülözhetetlen kutatómunkához nem elég az internetről bányásznod az adatokat, legalábbis egy minimális szintig könyvtáraznod kéne, te lusta disznó, ebben a vitában igencsak fogadatlan prókátor Baromállat, aki vagy!

Európai téridő 2019.06.15. 23:29:21

@math0: Tükörbe néztél, te agyalágyult, amikor ezt a silány förmedvényt kiokádtad magadból?

Európai téridő 2019.06.16. 08:42:31

@math0: Ti kezdtétek a marxisutikus vizilófikus hablztyal körített leugatást, internáci balfék elvtársak!

Európai téridő 2019.06.16. 10:49:53

@math0: Az egységes magyar nemzet 1868-as fogalma politikai, nem etnikai volt. Az etnikai fogalom a nemzetiség volt, ott pedig nem számított, hogy mekkora sokaság volt az egyik, mekkora a másik, egyenlőség volt. Ezt az ajánlatot nem fogadták el a nemzetiségiek, ők a bécsi osztrák császári udvar 1867-es "pálfordulását" nem vették észre idejében. Az önkényuralom és a provizórium is számos lehetőséget adott arra, hogy megerősödjenek, ez az udvari támogatás szűnt meg a kiegyezés után. Talán, ha a nemzetiségek elfogadták volna és hagyták volna érvényesülni az 1868-as nemzetiségi törvényt, akkor a kulturális autonómiájukból kifejlődhetett volna valami más, több is. De az anyaországaikban maradtak is bujtogatták a törökök elől "hozzánk" menekült honfitársaik utódait, illetve a csehek a leendő Elba-völgyi birodalmukhoz akarták csatolni a Felvidéket. Hamburgba ki is dumáltak csehszlovák kikötőt, de a Herder idejében reálisnak vélt Polábia ábrándja nem jött össze. Sajnos ez a "hozzánk" a csibész Habsburgokat jelöli, akik a birodalom vélt érdekeit képviselték hibás módon, a Magyar Királyság területét de facto gyarmatbirtokként kezelve, a először a törökkel vállvetve hajtottak végre etnikai tisztogatást a magyarok rovására, utána pedig idegen ajkú lojális telepeseket fogadtak be, illetve Erdélyben a tömeges befogadás mellett hagyták a többiek beszivárgását. Ezt persze a mai magyar írás azóta nem feszegeti, amióta Kádár János elvtárs lepacsizott Bruno Kreisky osztrák kancellárral. Azóta azt nyomatják, hogí ők a "sógorok". Lehet, hogy Ferenc Jóska is kicsit későn rúgta ki az ausztroszláv, pánszláv és ortodox, nemzetiségi udvaroncait akik folytatták a kavarást. A guruló rubelek országával is intenzív maradt a kapcsolat a magyar szabadságharc 1849-es leverése után. A Mária terézia óta a Sziléziát elvesztő Csehországot a magyar kettős vámrendszer többletbevételéből tudták annyira felfejleszteni, hogy a XX. század elején a "Skoda Művek", mint kvázi-tröszt hadiipari részlegei bujtogathattak a szarajevói merénylet után a háborúra és a végén Csehszlovákiára téve a tétet egész jól jöttek ki a buliból. Az 1848-ban, az említett osztrák császári udvaroncok által "kitalált" "nemzetiségi kérdés" kiegyezés utáni folytatását első sorban "pánszláv agitáció"-ként nevezett konfliktusok, leginkább sajtó útján elkövetett vétsdégek alkották és bizony azok is voltak. A firkászok és a belőlük kikerülő politikusok már akkor is gazemberek voltak. Edvard Benes, aki eljutott a "Zúzzátok szét Ausztria-Magyarországot!" szintjéig 1915-re, miközben a Sorbonne-on folytatott agitpropjában a csehszlovákok mártíromságáról rinyált, az ő elvbarátaiból alakult kis államalapító kompániat jópofáskodva "maffiának" becézte. Ha ezek nem érvek, akkor egy nagy büdös sudribunkó Ülepkobak vagy.

Európai téridő 2019.06.16. 18:32:06

@math0: Ne erőlködj, te "szrkrekrdéses" faxfej, popsikobak tökfilkó, balfék, marxizáló elvtárs, úgy sincs igazad!

Európai téridő 2019.06.16. 20:52:53

@pitcairn2: Amikor 1866 után, nem utolsó sorban a bécsi osztrák császári udvarban szolgáló cseh udvaroncok mesterkedései nyomán, a Habsburg Birodalom vereséget szenvedett Königgraetz (Hradec Králové) mellett a poroszoktól, amely kis híján vesztét okozta, Ferenc Jóska egy évre rá kiegyezett a magyarokkal. Ezt a csehek számos okból sérelmezhették: A német egység előre haladása miatt sutba dobhatták a Polábiás-koncepciót, amely az Elba-menti szláv területek megkaparintásával és akár Hamburg megkaparintásával is kecsegtetett. Másrészt a Felvidéki szlávság, a tótok körében folytatott agitprop is egy időre gellert kapott. Ők ezek miatt voltak a két "birodalommal" szemben álló revansisták. A franciák 1870-ben szenvedtek vereséget a poroszoktól, a Német Császárságot Versailles-ben kiáltották ki, 5 milliárd aranyfrank hadisarc és Elzász-Lotaringia "elvesztése" volt az ára a császári francia gőgnek, ami talleyrandi méretű hiba volt. Ők ezért voltak az eszelősségig menően revansisták. Amikor az Antant rafinált módon belerángatott sok országot a szövetségesein keresztül a Nagy Háborúba, akkor "elhitték", hogy a németek legyőzése, földbe döngölése mellett szét kell zúzni Ausztria-Magyarországot, ahogyan azt 1915-16-ben a cseh Edvard Benes javasolta párizsi "emigrációjában". Elhitték, hogy a gazdaságilag felzárkózó Monarchia romjain egy közép-keleti érdekszférára is szert tehetnek. Ami aztán az 1943-as, Teheránban kinyilvánított sztálini "érdekszférás" igények okán végleg befuccsolt. A cseh Skoda Művek nagyurainak sem volt ellenére a Weiss Manfréd Művek megroggyantása. De a Kisantant csak 17 évre tudta úgy-ahogy tartósítania számukra kedvezőnek vélt, de inkább rossz irányba vezető térségi gazdasági-politikai folyamatokat. És az eredeti churchilli szándékkal ellentétesen az ő 1915-ös mesterkedései alapozták meg a Brit Birodalom szétesését.

Európai téridő 2019.06.16. 20:57:12

@math0: De a végeredmény a cseh és a délszláv föderációk, konföderációk szétesése, szétválása volt, így az akkori "jutalom" "büntetéssé" silányult, amelyhez Magyarországnak nem sok köze volt. Románia helyzete pedig ebben a közép-hosszú távlatban szintén nem javult annyit, amennyit reméltek. Ausztria a Monarchia előtti Habsburg-ére alatt pedig rendesen összerabolta azt az "eredetileg felhalmozott" tőkét, amivel persze most villog.

Európai téridő 2019.06.16. 20:58:18

@math0: Ateista marxista elvtárs, dugulj el!

Európai téridő 2019.06.16. 21:00:07

@pitcairn2: Ne találgass, olvass Eötvöst a neten, vagy másutt!

Európai téridő 2019.06.17. 10:34:41

@math0: Ja, hogy a tied is? Én viszont annak ellenére, hogy telebeszélték a fejemet a marxisták az elvtársvilág idején, nem lettem az. Te viszont igen, Baromállat!
süti beállítások módosítása