MaGYAUR

MaGYAUR

A világ problémáinak lényege 9 percben

Interjú az emberiség sorsát eldöntő összefüggésekről

2019. október 31. - Magyaur

Harari:  „…az emberiség évmilliókon keresztül kicsiny, intim közösségekben élt, nem óriási nemzetállamokban. A Homo Sapiens idővel elsajátította el a kultúra használatát a szélesebb körű együttműködés érdekében – ez a kulcsa a mi fajunk sikerének. A nagy nemzetek csupán az elmúlt néhány ezer év során jelentek meg – és azért alakultak ki, hogy kezelni tudjuk az olyan nagyszabású kihívásokat, amelyeket a kicsiny törzsek önmagukban nem tudtak volna megoldani. A 21. században olyan globális kihívásokkal nézünk szembe, amelyeket még a nagy nemzetek sem képesek önmagukban kezelni. Ezért tűnik logikus döntésnek az, hogy a lojalitásunknak legalább egy részét a globális identitás irányába tereljük.”

„Az emberiség ma három olyan univerzális kihívással néz szembe, amelyek nevetségessé teszik a nemzeti határokhoz való ragaszkodást, és amelyek csak globális együttműködéssel oldhatók meg. Ezek pedig: a nukleáris háború veszélye, a klímaváltozás és az új technológiák okozta kihívások. Hogy sikeresen tudjunk szembeszállni ezzel a három kihívással ahhoz több – és nem kevesebb – globális együttműködésre lesz szükség. Meg kell teremtenünk egyfajta globális identitást. Arra kell ösztönöznünk az embereket, hogy – a saját nemzetükön túl – az emberiséghez és a Föld bolygóhoz is legyenek hűségesek.”                                                      HETEK, 2019/01/04

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr3515276424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

megamedve 2019.11.01. 07:21:44

És nem kérdés, hogy bele fog bukni.
Ezek a népek, nemzetek soha nem fognak olyan szinten együttműködni, ami ehhez kellene.
Nekünk csengettek.

Hungryhorse 2019.11.01. 22:40:23

Az ember tudja szeretni, akiket ismer.
Áldozatot is hoz értük.
Évezredek óta teszi ezt a családjáért, nagycsaládjáért, nemzetségéért, törzséért/nemzetéért a neveltetése, a szokásjog és a jog által kenyszerítve.

Amiről hariri hazudozik azért senki nem hoz semmiféle áldozatot, még az elmebeteg svéd gyereklány meg az őt manipulálók se.
Acnemzetek együttműködése/versengése fennmarad, nem lesz világqrmány, akkor se, ha öyszeszarj

Hungryhorse 2019.11.01. 22:41:35

Akkor se, ha összeszarjátok magatokat.

Magyaur 2019.11.01. 23:24:27

@Hungryhorse: Lehet, hogy nem lesz világkormány, de nemzetállam sem lesz 30 éven belül az tuti! Amúgy Orbán megmondta - ugye minden fideszes ilyenkor haptákba vágja magát - hogy ne azt figyeljék mit mond (vagyis hazudik!!), hanem amit csinál - ennyit a fideszes keresztény erkölcsiség felsőbbrendűségéről...:)

Hungryhorse 2019.11.02. 07:53:33

@Magyaur: szar jós vagy, te szerencsétlen.
Elég visszaolvasni az elméncségeidet a blogodon.
A britek most robbantják szét a brüsszelita komisszárjaitok álmait, mialatt buktor és bandája a szakadékba lökte mürkült. Mikron felkészül...

Hungryhorse 2019.11.02. 07:56:34

@Magyaur: semmiféle erkölcsről ne maszatolj elqró és az ávósfattyak mellől te szerencsetlen elmegyenge.

275 · http://www.youtube.com/krisztusa 2019.11.02. 11:22:07

Sokat nyomják most ezt a Hararit, " Obival is összehozták" én természetesen nem hiszek senkinek sem, amíg nem ismerem az összes gondolatát, kis kopasz zsidó ropika is lehet a filozofálgató illető, az egy nagyobban ránézve mit sem számít, jó nagyon hogy hoztad ezt az összefoglaló interjút, fontos lesz ránéznem ha elég türelmes leszek egy tízpercet végighallgatni valakitől.

275 · http://www.youtube.com/krisztusa 2019.11.02. 11:33:34

Hümm, háát mint egy csapongó gyerek, az nem sok mindenre jó,.Ennyi.
süti beállítások módosítása