MaGYAUR

MaGYAUR

A liberális „közérdek”-felfogás térnyerése a világban

2019. november 22. - Magyaur
A Chilétől Hongkongon át Libanonig kirobbant megmozdulások oka nem valamiféle összeesküvés, hanem a „közérdeknek” a világ egészére egyre inkább kiterjedő értelmezése, ami a politikai szabadságjogok védelméből, a megmagyarázhatatlan életszínvonalbeli különbségek elleni, valamint a politikusok szemérmetlen sikkasztásával szembeni lázadásból áll.
A „közérdek” baloldali-liberális, illetve nemzeti liberális színezetű felfogásával szemben a nemzetállami elit egy populista, tehát a többségi etnikum nevében fellépő nacionalista és idegengyűlölő „közérdek” fogalmat állított. A populizmusnak ez a „csodafegyvere” eddig sok országban hatásosnak bizonyult, de ellene hat a világszerte megfigyelhető erőteljes városiasodás, ami új civilizációs és kozmopolita erőközpontokat hoz létre, mint amilyenek a majdnem városállamokként működő megapoliszok, valamint az országhatáron belüli és azokon átnyúló város-szövetségek.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr9115319412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hungryhorse 2019.11.23. 18:59:36

A Chilétől Hongkongon át Libanonig kirobbant megmozdulások oka a CIA, ami ezeket szervezi, finanszírozza.
Ilyen volt az arab tavasz is, ma már tudjuk.
Bocsi.
Te nem tudsz semmit, csak hazudozol.
Keress orvost.

2019.11.28. 10:53:40

"Dicsekvésnek ne lássék: az egész világon nincs annyi sikkasztó, mint ebben az ezeréves, szép magyar hazában. Nincs az a város, amelyiknek nincs meg a maga külön sikkasztója. Szóval, az álladalmi, társadalmi élet egyik mezején sem értünk el olyan gyönyörű rekordot, mint a sikkasztás terén! Csinálta az egész rendszer, melynek vezetőit leverték, de híveik még régi helyükön maradtak! Ismerős? A jövő térképén, Magyarország helyén 1 fehér folt lesz, ezzel a felírással, elsikkasztották! 1899 Debrecen
Minden komédia megfinomodott Budapesten. Csak 1 nem: a politikai komédia! nívótlanabb 1 peceszőllősi előadásnál. Már pedig minden komédiás tanul, készül, növekszik, csak a magyar politikusok nem tanulnak! Ady Nagyvárad 1903!
Vezető státusz férfiakról, előkelő politikusokról, társadalmi vezéremberekről, kedves, hízelgő elismeréssel szoktuk megállapítani, hogy nagy gazemberek.
Emberi világ?

Ha kocsmában ágálsz, akkor izgató vagy, Ha a Televízióban, akkor pártelnök, vagy közéleti nagyság
Ha kicsit lopsz, hogy megélhess, sikkasztó vagy, ha milliárdokat, akkor bankelnök, vagy miniszter, esetleg nemzetközi szakértő. (és aki 100 meg százezret rabol, bírája lészen annak, kit a szükség, garast rabolni kényszerített)
Ha kapával agyonütöd a szomszédod, gyilkos vagy. Ha tankot gyártatsz, háborút kezdesz politikus. Ha milliókat pusztítatsz el haláltáborban, szibériai fagyban, szobrokkal dekorált „történelmi nagyság”
Az orosz védelmi tárca szerint a T-34-es korának “legjobb harckocsija” volt, amelyhez többtucatnyi rekord fűződik. Ezek egyikét a tömeggyártás terén állította fel: 1940 és 1946 között több mint 58 ezer darab gördült le belőle az összeszerelő szalagokról – jelentette az MTI moszkvai tudósítója.

„A szegény emberből támadott elnyomója a szegényeknek hasonló a pusztító esőhöz, nem hágy kenyeret” (Példabeszédek 18/3 – a szocializmus megerősítette e tapasztalatot!)
„Fejedelmeid megátalkodottak és lopóknak társai, mind szereti az ajándékot, és vesztegetést hajhász” (Ézsaiás próféta 23. - privatizáció)
„A modern állam politikai tehetetlenségének leplezésére magas fokú dezinformációs tevékenységet kénytelen folytatni. Minél rosszabb a kormányzat, annál több, a hazugság Miért nem büntetendő a parlamenti, nyilvános hazudozás, akkor sem, ha kiderül? Azonnali kizárás, (tetten érés, rá bizonyítás esetében) mandátumtól való megfosztás visszatartó erő lenne, és sok felesleges szócséplés kiiktatása révén, hasznos munkára maradna idő! Talán mindkét párt elesne egy nem nélkülözhető eszköztől?
A modern államnak az embert szubnormálissá kell tennie. a politikai tehetetlenség épelméjű embert nem képes kormányozni. De ahhoz, hogy az embert demoralizálja, nem elég, hogy a médiában a közvéleményt dezinformálja. A modern állam nem a nép munkájának kizsákmányolásából, és nem az alattomos terrorból, hanem a dezinformált közvéleményből él!
„A becstelenségben keletkezett államot csak becstelenséggel lehet fenntartani!” (Hamvas Béla)
süti beállítások módosítása