MaGYAUR

MaGYAUR

Eurázsia: kínai uralom, vagy "Nagy-Európa"?

2019. december 02. - Magyaur
Nincs messze az az idő, amikor Oroszországnak döntenie kell, hogy Kínának, vagy Európának hódol be.
Kerék Imre: "Putyin Oroszországát évente 3-400 ezer ember hagyja el. A népességet tekintve már Banglades is megelőzi, arra pedig semmi esélye sincs, hogy gazdasága, amint Putyin kitűzte, betörjön a világ első öt helyezettje közé. Ellenkezőleg, mind hátrébb csúszik, a jövőt meghatározó technológiák, így a robotizáció terén egyszerűen nem jegyzik, tudományos teljesítménye Egyiptom szintjén áll. Óriási szibériai területein egy négyzetkilométerre négy ember jut, a Távol-Keleten csak egy, ami ellehetetleníti a természeti kincsekben rejlő lehetőségek kihasználását. Mivel „adni” egyre kevésbé tud, kénytelen folyamatosan szorítani a présen, ellenséget kreálni, háborús pánikot szítani, választási eredményeket hamisítani, a tiltakozásokat erővel letörni, az ellenzéket a versenyből is kizárni, a lakosság minél nagyobb részét elkeríteni a nem állami információktól."
Az Urálig, vagy még tovább terjedő "Nagy-Európa" minden nehézségével együtt jobb opció, mintha Kína kebelezné be Oroszországot, szőröstül-bőröstül...
Ez az eredeti forrás: https://nepszava.hu/3058850_orosz-remtorta

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr7015334180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hungryhorse 2019.12.02. 16:59:10

Kerék hazudik.
Pont mint te.

Magyaur 2019.12.02. 18:46:11

@Hungryhorse: Fidesz fanatikus mondja:
Jó, jó kirabolnak, elszegényedek, de mindezt legalább "igaz magyar hazafiak" teszik!:)

Hungryhorse 2019.12.02. 19:54:43

Valamit benéztél elmegyenge poszter.
Ilyet soha senki nem írt rajtad kívül.
Magaddal vitasd meg!

2019.12.03. 16:03:25

Előreírt történelem

2014 ben kezdődik a bevándorlás háború, Dél Európa partjainál, és a Balkán felől! Adósság, hitel, gazdasági, munkanélküli, erkölcsi, válság. Közös oka a mohóság, uralomra jutott, az üldözött, választott nép! A szegényeit irtották, a megúszó bűnösök kormányzati pozíciókba kerültek! Így a népnyúzás állami eszközökkel vált elérhetővé!
A tömegek nyugat felé menekülnek! Sajátjaik rossz sorsuk elől! Helyükre tízszeres máshonnan menekülők jönnek, ostromolják a határokat! Száz éve még, saját uraik űzték el, gyilkolták le! 2017 a világban jól élőkre támadnak, ők is sorsukban kívánnak osztozni! Lehet, megint a „kollektív nyomor” kora fog eljönni?
2015-06-26
2. Az emberiség szegénységéből és iskolázatlanságából fakadó rákosan gyors szaporodása. Erre is utalt néhány marslakó. Sajnos a vitathatatlansága ellenére, a katolikus egyházzal és az Egyesült Államokkal az élen, ezt tabutémaként kezelik. Vagyis a zöldmozgalmaknak nem a technikai haladás ellen kellene fellépni, hanem éppen a legnagyobb vallási és világi tekintélynek a véleményére kellene hatni
. A gyengébbek korábban elhaltak, az értékesebbek, a bátrabbak a háborúk során jobban pusztultak, a katonáskodásra sem alkalmasak pedig jobban szaporodtak. Amióta vannak demográfiai felmérések, a jobban képzett rétegek természetes szaporodása többnyire negatív, de mindig az átlag alatti, a képzettségben és jövedelemben alacsonyabb rétegek pedig mindig gyorsan szaporodnak. Ennek ellenére a társadalmi fejlődés vészesen gyorsuló folyamattá vált. Teller Ede, 1938.
Hermann Imre Az ember ősi ösztönei, című könyvében (első megjelenés 1941) „az egyes ember skizofrenizálódását (tudathasadásos elmezavar, lelki betegség, szellemi tevékenység fokozatos leépülése, lelki folyamatok megbomlása) illetően egyéni tapasztalatok alapján azt a hipotézist állították fel, hogy a kora gyerekkori éhezések következménye. Ez különben a koplalásnak lelki hatásaival is egybevágna. Plusz a lélek elveszti melegét, színességét, hallucinációszerű fantáziaképek és hangok jelentkeznek. Az éhező ember gyakran magába roskad, az alvási idő növekszik. Hosszabb böjtölésnél időnként ingerült hangulatot, mások bosszantásának örömét, visszahúzódást, fokozott érzelmi hidegséget, tompaságot, a kitörésekig fokozódó ingerlékenységet tapasztaltak. (Szögi Lajos tanár agyonverése a közelmúltban). A páciens alkatában egyébként csak kevésbé meggyökerezett agresszív tendenciát felfokozza. Roboz Vera pszichoanalitikus eredményei szintén arról tanúskodtak, hogy agresszió az éhezés hatására fokozódtak. A munkanélküliség, és a kis összegű segélyek bűnéért, a jövő nemzedék agresszívvá válása lesz a büntetés, már ma is ismerős a megélhetési bűnözés fogalma.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2019.12.03. 19:01:06

Azt azért a poszthoz hozzátenném, hogy nominálisan (dollárban) Oroszország GDP-je kb. kétszer akkora mint a tizede lélekszámú Hollandiáé. Exportjának messze legnagyobb hányada szénhidrogének és ásványi nyersanyagok. Ez tipikus gyarmati gazdasági szerkezet. Ez a bolsevik múlt öröksége, ők ugyanis a saját országukat gyarmatosították, de nagyon brutálisan. :-( A brutalitás sajnos nem sokat enyhült, ahogy nálunk sem. :-(

Magyaur 2019.12.03. 19:08:59

@rdos: Egyetértek. De az a határozott benyomásom, hogy a Fidesz felső-elitje is gyarmatként kezeli Magyarországot....

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2019.12.03. 20:14:35

@Magyaur: Pontosan. Gyarmatosítani fejlettebb országok szoktak fejletlenebbeket. Már csak az a kérdés, hogy 3o. éve a többpártállami politikai elitünk kinek - kiknek az érdekében gyarmatosít minket? Előtte egyszerű volt, mert a szojvetek gyarmatosítottak minket (hogy a szojvetek öngyarmatosítása kinek állt érdekében? Oroszországnak biztosan nem).

Az amik legújabb nagykövete szerint (még jóval a gyászberényi ismételt és fokozott nerbukta előtt, amikor szotyialista kishazánk egyedül idvezítő nertársi nagyonfölénye még megingathatatlannak látszott) itt példás demokrácia volt. :-( Nehezen tudom elhessegetni a gyanúmat, az amiknak ez így jó ahogy van. :-( Pedig állítólag ők a legfőbb demokrácia exportőrök. :-(

A putyini és kínai "demokráciára" meg szót sem pazarolnék. :-(

2019.12.12. 08:38:04

@Hungryhorse: Régi vicc: jövőbe látó számítógép! Mi lesz 50 év múlva Amerikában? Gorba röhög, kommunizmus! Mi lesz 50 én múlva Oroszországban? Régen térdét csapkodja! Nem tudom elolvasni, kínaiul van írva!
süti beállítások módosítása