MaGYAUR

MaGYAUR

Bioszféra megmentésének pozitív "Achilles-pont"-jai:

2019. december 17. - Magyaur

a fogyasztás és szennyezés csökkentése;
olyan jólléti víziók elterjesztése, amik nem a növekvő fogyasztásra építenek;
a természetért érzett társadalmi felelősség növelése;
a környezetpusztítás költségeinek beépítése az árucikkek árába.

INDEX.HU
Még nem menthetetlen, de gyökeres változásra van szükség: magyar részvétellel vették számba az emberi természetpusztítást.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr3115355538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2019.12.17. 12:00:51

Ha a körforgásos gazdaság megvalósulna már ez önmagában sokkal élhetőbbé tenné sártekénket. Az autóiparban emlékeim szerint kb. 5o%-os az autóroncsok újrahasznosulása, sajnos más iparágakban még ennyi sem. :-(

Mintha a Siemensnek lett volna egy ilyen akciója (betétdíj volt a pC-n, ami ha elavult és visszaadtad a cégnek akkor kifizették az árát, vagy az új gép árába beszámolták). Amennyire tudom elhalt ez a kezdeményezés, pedig ha valaki, akkor a gyártó csak tudja miként lehet gépesítve szétszedni és újrahasznosítani azt ami újrahasznosítható. :-(

Hungryhorse 2019.12.17. 13:51:27

Ismét egy halom zöld/vörös kommunista marhaság.
Szerencsére nincs olyan hülye, aki ilyet tenne, mert agyonvernék.

midnight coder 2019.12.17. 13:58:15

Ezekkel a dolgokkal alapvetően az a gond, hogy egyrészt mind-mind tökéletesen hatástalanok a probléma megoldásának szempontjából, másrészt csak a legsötétebb diktatorikus eszközökkel megvalósíthatók, amikhez képest Hitler elvtárs Holocaustja rózsaszín babazsúr volt.

Az igazi gond az, hogy a zöldek alapvetően kommunisták, és mint ilyenek az őszinte hívők tökéletesen és visszavonhatatlanul agyhalottak, a manipulálóik pedig gátlástalan gazemberek. Ezért aztán ebből az egész zöldségesdiből sok minden kijöhet, de garantáltan semmi jó.

Magyaur 2019.12.17. 14:09:43

@midnight coder: Nem hiszem, a hogy az Ön által sugallt gátlástalan piaci liberalizmus/neo-liberalizmus lenne a megoldás!:)

midnight coder 2019.12.17. 15:11:32

@Magyaur: Egy biztos, a kommunizmus ahol meg akarták határozni hogy mik az embereknek az igényei és ebből mik teljesíthetők, egyszer már elég szépen becsődölt, kb. 20 Holocaustra való polgári áldozat legyilkolása után, a felemelni kívánt népeket nyomorba döntve, és nem mellesleg súlyos környezeti károkat okozva.

2019.12.18. 03:44:07

És valóban: egy aljas, trükköző idegen csoport üzérkedése az esendő, de tisztességes és értéket előállító, megtermelő parasztvilágban természetszerűen megvetést szül. A csoportközi konfliktus esete ez, amikor is két megoldás logikus: vagy a zsidók válnak tisztességessé (amire alkatukból eredendően nem voltak hajlandóak), vagy a parasztok felülmúlják a zsidókat a trükközésben (amire alkatukból eredendően nem voltak képesek). Ennek hiányában a konfliktus garantált. Egy harmadik lehetőség viszont az ellenállás (bojkott, megregulázás, vagy a zsidók teljes kirekesztése), de az már a konfliktus kategóriája, ahogy az 1898-as pogrom is az volt. Egy kiszámíthatóan robbanáshoz vezető konfliktusé, ami a történelem folyamán már rengetegszer előfordult. Ezt az ellentétet figyelhetjük meg ma is. (A lengyelországi zsidóellenesség gyökerei kapcsán lásd még itt.)
Forrás: kuruc.info/r/9/204663/
Hogy a kommunista, a szocialista, a forradalmár zsidó csak előharcosa, élő tankja zsidóságnak, s győzelmük esetén meghamisítják a kommunizmust, megsemmisítik a szabadságot, széttörnek minden szociális jogot, a proletárt csak vak eszköznek tűrik meg, s szocializmusuk nem más, mint átmenet egy új most már az egész faj szélesebb alapjaira fektetett kapitalizmus világuralmi berendezkedésére.

Ebből három dolog következik: Szabó Dezső ráérzett a globalizációra, ezt se tanították a pártiskolán, és nem véletlenül volt indexen!

Az előzmények: Meyer Amschel Rothschild 1773.-ban: elképzelése szerint vagyoni erejük összpontosításával olyan elviselhetetlen gazdasági viszonyokat képesek teremteni, hogy a tömegeket munkanélküliség révén és más eszközökkel az éhhalál szélére sodornak, és propagandistáik által az uralkodó rétegek ellen hangolva forradalomra késztetnék. Időközben alkohol, kábítószerek, erkölcsi bomlasztás, és mindennemű bűnözés terjesztésével az összes nemzetek ifjúságát meg kell rontani. Fel kell karolni a
„Szabadság, egyenlőség és testvériség” jelszavait, hogy az uralkodó osztályokat megdöntsék, és egy új, vagyonra alapozott arisztokráciát hozzanak létre. Közhivatalokba az Őket feltétel nélkül kiszolgáló jelölteket kell juttatni. Vagyonuk felhasználásával minden hírközlő eszközt birtokukba kell venni. Mindenütt pánikot, és gazdasági válságot kell teremteniük, ami végül is az általuk ellenőrzött világkormányt és egy új világrend létrehozásához fog vezetni.

Nem politikus az, és becstelenség a közügyekbe avatkoznia annak, akinek legalább ötven évre előre látó szociális politikája nincs!

midnight coder 2019.12.18. 08:11:49

@lényeglátó: Ez két szempontból hülyeség. Egyrészt, igazából olyan hogy zsidó pont úgy nem nagyon van, ahogy magyar sem. Sem a zsidók nem nagyon hasonlítanak ma már azokra a zsidókra akik anno a sivatagban hancúroztak, sem mi nem vagyunk az a barna bőrű apró termetű nép aki a nyereg alatt puhította a lovat ezer évvel ezelőtt, hanem össze-vissza keveredtünk a helyi lakossággal és az ide látogatókkal. A másik dolog, hogy a magyar paraszt sem volt soha annyira hülye mint amilyennek lefested, ha az lett volna akkor nemigen éli túl az elmúlt 1000 évet, beleértve a szocializmust is. Ehelyett mi vagyunk a legtrükkösebb nép ezen a kontinensen, akik hozzászoktak hogy a dolgokat kreatívan, ahol lehet akár a szabályok kikerülésével is megoldják. És amúgy kulturálisan sem vagyunk nagyon mások mit a zsidók, ez utóbbiak sem a Talmud és a Kabbala alapján építettek hidrogénbombát, számítógépet hanem az itt felszedett tudásra támaszkodva. És amíg az antiszemitizmus nem vert éket a zsidók és a nem zsidók közé, addig különösebb ellentét nem is volt a magyarság és a zsidóság között, ahogy a többi európai néppel sem. Épp ez is volt a legnagyobb problémája bizonyos szélsőséges nacionalista zsidó köröknek, akik látták hogy a héber nyelv már nem létezik, és pont attól tartottak, hogy az integráció végén el fognak tűnni, be fognak olvadni. Ők viszont egy önálló Izraelben gondolkodtak, feltámadt héber nyelvben, erős zsidó nemzetben. Te viszont, ha beleéled magad egy akkori integrálódott zsidó helyébe, mennyire akarnál kimenni a picsába a sivatag közepére egy kibucba a jó pesti bérházadból, megtanulni egy senki által nem beszélt nyelvet, csak azért mert az őseid zsidók voltak ? Na, ezeknek a nacionalista zsidóknak volt jó az antiszemitizmus, és a Holocaust.

2019.12.21. 06:16:02

Bűnösök követelik a megbocsájtást!
Bűnükre a felejtést, a feloldozást!
Érvük, ők is „csak,” emberek
Egyformák, egyenlők veled!
Szemérmetlen hazugsággal,
Hitetnék, el ők el a világgal.
Nem rosszabbak, jobbak nálad.
Mások, akik folyton kihasználnak!
Lopnak, rabolnak, csalnak, hazudnak!
Mindig hasznukra maguknak!
Ezt észre Te se, soha vedd!
Felebarátod! Hát szeresd!
Öleld kebledre kártevőd!
Embernek nézd, tartasd, őt!
Ha megöl miatta a méreg.
Ne mondd rá, aljas, féreg!
Ezt üzentetik ők Istenükkel!
Gyalázatosságukat tűrd el!
2017. 12. 20. körül

Hungryhorse 2019.12.21. 13:25:43

@lényeglátó: nálad a pontom.
@midnight coder: megtéveszt a zsidó mimikri. Elhallgatod a zsidó integrálhatatlanság ezer évét t.és az ezeket az évszázadokat kísérő folyamatos zsidóellenességet - mely mindenkori társadalmi tapasztnalatokon alapul.
A lényeg nem változott és ma is ugyan az, lényeglátó jól idézte.

Magyaur 2019.12.21. 14:24:59

@Hungryhorse,@, Midnight coder: Ilyen alapon Metternich herceg és általában egy nyugati szemével a magyarok is integrálhatatlan népségnek tűnnek!
Olyan gyanús, parazita etnikumnak, amely olyan tolvaj politikusokat emel fel és tart a hatalomban, mint Orbán.
Persze a jobbos magyarokat nem zavarja a megbélyegzés, sőt röhögve rátesznek egy lapáttal: igen, mi mások vagyunk, mint a "puhapöcsű" nyugatiak; mi a keleti türk-kipcsák harcos leszármazottai vagyunk, a vérszomjas Attila népe sIserahada. ami egy vicc!.
De az antiszemita tételnek, miszerint a zsidóság képtelen a fejlett euró-amerika icivilizációba való asszimilációra legalább annyira igaz az ellentettje is: a zsidóság integrációja, hasonlóan a protestánsokhoz Franciaországban, vagy a katolikusokhoz az Egyesült Államokban nagyon jól sikerült, ami hatalmas energiákat szabadított fel Einsteintől a magyar-zsidó Nobel-díjasainkig..:)

Hungryhorse 2019.12.21. 14:43:55

@Magyaur: metternich halott. A birodalom, amit szolgált és ami ellen a magyarok folyamatosan lázadtak szintén.
A dolog így szép is lenne, ha a megdöglött osztrák birodalom nem temette volna maga alá a magyarokat is, utoljára még egyet belénk marva és alig 70 év alatt kipusztítva szinte írmag nélkül az őrvidéki magyarságot.

Az orbán elleni eszetelen gyűlöleted megnyilvánulásai inkább viccesek, ma, mint szánalmasak.
Ez nagy dolog, mert olyan határokat feszegetsz a bányászbéka segge alatt mérföldekkel mélyebben, melyeket már eddig is erősen toltál lefelé.

Ha zsidókat nem zavarja semmilyen megbélyegzés, sőt, magukat bélyegzik meg évezredek óta a talmudi gyűlöletükkel fordulva szembe az őket eltartó, nekik otthont, megélhetést nyújtó gojokkal, mások miért kellene kellemetlenül érezzék magukat a magadfajták esztelen gyűlölete közepette?
Eszünkben sincs.
Ismerünk benneteket jól.
Ami gond, hogy - nem igazán értem milyen okokból - de a hazai kereszténynek, nemzetinek és jobboldalinak hazudott tolvajok és balfácánok elnézők ezzel a brutális gyűlölettel és kettős mércével szemben, nemkülönben a lopásaitokkal és a rablásaitokkal, giylkosságaitokkal, terorrotokkal szemben is.
Nálam okosabbak is sokat foglalkoztak ezzel, közülük a frissebbek, mint Lovas, Szakács és még sokan mások előttük is, az eltelt 100-150 évben.

A zsidó integrációról hazudozz heislernek, meg a másik kipás orbánsamesznak.
Jól kiröhögnek, miközben benyújtják a számlájukat a hulláikért s a szenvedéseikért.
Sokadjára.
75 év után is.

Én nem vagyok rátok és a marhaságaitokra vevő.

Magyaur 2019.12.21. 14:53:10

@Hungryhorse: Kisebbrendűségi érzésben fetrengő és antiszemita őskövülettel nem lehet nem lehet vitázni..kérem hagyja el a blogomat!
süti beállítások módosítása