MaGYAUR

MaGYAUR

A hódító „migránsoktól” a nem-homogén Magyarországig

2020. január 11. - Magyaur

„A magányos lovas-sírok – illetve a kis létszámú családi temető arra enged következtetni, hogy a honfoglaló magyarok ezen a vidéken /ti. a Balaton-felvidéken – O.J./ sem telepedtek meg tömegesen. A sírban (illetve sírokban) azoknak a „vitézeknek” a porai enyésztek, akiket a meghódolt őslakosság élére és azok féken tartására állított a térséget uraló nemzetségfő, akkori nevén „bő” (ami a török nyelvű népek „bég” elnevezésével azonos). A magyar államalapítást követően ezeket nevezték „vitézeknek” (miles), majd pedig „várjobbágyoknak” (iobagionis castri).

A királyi várszervezetben élő népek a magyarok által leigázott őslakosságból, a háborúk során behurcolt és letelepített hadifoglyokból álló „várszolgák” (castrenses civiles) valójában rabszolgák voltak.”

Veress D. Csaba: Az évezredes Paloznak, Veszprém 1993 – 18.old.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr5615403888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Magyaur 2020.01.11. 22:17:11

@MAXVAL bircaman közíró: Az emberi faj genetikailag homogén.
Ezen belül a magyar lakosság genetikai szempontból egy teljesen átlagos közép-európai keverék - homogén módon!:)

Sir Galahad 2020.01.12. 00:13:08

@Magyaur: És akkor mi van? Sokféle szempontból vizsgálhatjuk, homogén-e a magyar népesség, illetve mennyire az, de akármilyen eredmény is jön ki, az nem kérdőjelezi meg azt a jogot, hogy Magyarországnak joga van eldönteni, miképp kezeli a migráció ügyét.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2020.01.15. 19:35:54

@Magyaur: A László Gyula féle honfoglalókhoz (szerintük visszajövőkhöz) köthető családi temető 12. éve erősen kérdőjeles.

www.matud.iif.hu/08okt/05.html

Inkább mai szóhasználattal élve VIP temetők lehettek. És hogy a hont foglaló "törzsek" mennyire lehettek vérségi alapon szervezettek? Lehet hogy csak annyira mint a mai francia idegenlégióban? Csak az menjen katonának aki ilyet szeret.? Az archeogenetika talán megfejti. :-)

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2020.01.15. 20:18:03

Előző linkemen a kulcs szó a "hartai temető". Csak hogy ne kelljen elolvasni az egészet.

2020.01.18. 04:07:51

@Sir Galahad: Emlékezzünk előző "bevándorlóinkra”
"Egyetlen ország sem engedheti meg magának a tömeges és ellenőrizetlen bevándorlást, amely megrengetheti a társadalom alapjait. Fizikailag és másként is veszélyes. Joby Warrick, a Washington Post"
Az adózó nép szegénységének veszedelmesebb forrása nem lehet, mint a zsidók szemlátomást való szaporodása. Mely országban a zsidók megszaporodnak, az vagyoni végromlás szélén áll. (A szatmári adózó nép állapotárul, 1830)*** "Kölcsey Ferenc: Országházi beszédéből!
továbbra is úgy gondoljuk, hogy a bevándorlás súlyos kockázatokat jelent Magyarország és Európa számára. Minden lehetséges eszközzel fel fogunk lépni a migráció, és minden olyan tevékenység ellen, amely azt ösztönzi. A népszavazás és a nemzeti konzultációk eredménye egyértelműen megmutatta, hogy a magyarok nem akarnak bevándorlást, és szeretnék megőrizni Magyarországot magyar országnak. ARogáns Tóni 2020. 01. 09. ni csak ki beszél?
„Széchenyi: Kelet népe 1836 „A magyarság önállósága visszahozhatatlan, mert a faj biológiailag kifáradt, a vezető osztályok koncepciótlanok
Széchenyi „ez a népcsoport a jogtalanság „minden mindegy” hangulatában folyamodott csalásokhoz, amely a jobbágyság eladósításához, tömeges elárverezéséhez! (Lásd deviza hitel kormányzati kényszer rásegítéssel!) Úgy látja nem lett volna szabad az elmúlt évtizedekben olyan hatalmas tömegekben beengedni őket, amelyikre egyik országban sincs példa!

2020.01.18. 04:10:36

Őszi földön,

Őszi földön, a lehullott dió
Ősi földön, mindenütt zsidó!
Szamárlétrán, lopótök,
Valamit néked, néha lök!
Sovány nagy. És aszott,
Veled igazán jól kibasuott
A behurcolt szapora
Magyar élet, már soha
Nem lesz neked élhető
Anyafölded itt éltető!
Rajtad az aranka gyom!
Elszív, és agyon nyom!
süti beállítások módosítása