MaGYAUR

MaGYAUR

Az „államra nem lehet számítani”, a szegény ’magyar-magyar’ és ’magyar-romák’ tragédiája

2020. január 28. - Magyaur

A magyar állam nem jó gazdája az országnak. Egy európaias, szakszerű állam védi és helyzetbe hozza az állampolgárait, az adókból befolyt pénzt a közérdeknek megfelelően fekteti be, valamint mindenkire érvényes törvényeket és eljárásmódokat hoz létre, amelyeknek betartását szigorúan és pártatlanul felügyeli. Hol vagyunk mi ettől?
A rendszerváltás óta a magyar állam különösen mostohán bánik az itt élőkkel; elengedte a kezét a rosszul működő szocialista nagyiparban dolgozó millióknak, elengedte a kezét a jól működő szocialista mezőgazdaság szövetkezetekben dolgozó millióknak. A szocializmus kétkezi munkát végző - ennek következtében értelmiség-ellenes - munkás-paraszti osztályuralmában kialakult a tanárokat, orvosokat, mérnököket sújtó fizetési viszonyokon nem változtattak. A Fidesz hatalomra kerülése továbbrontott a helyzeten; miközben Orbánék a nemzeti testvériség érzelmes húrjait pengették aközben a nyugati, „liberális fogyasztói társadalmi” modell és vele a „szolgáltató és gondviselő állam” koncepcióját is elvetették az alkotmányt felváltó Alaptörvényen keresztül. A „munka-társadalma” elvének megfelelően gyakorlatilag felszámolták a szociális hálót és a ’magyar-magyar’, illetve a ’magyar-roma’ lakta leszakadó térségek problémáját a közmunka és az egyházi karitász révén kívánták megoldani, sikertelenül.
Ahogy minden rosszul működő intézményben a magyar állam működésében is egyszerre található meg a szűkösség és a pocsékolás, a példát statuáló szigor és egyesek törvények-felettisége. A Fidesz központosító törekvése, következésképpen az önkormányzatiság-ellenessége miatt az állampolgárok számára egyre inkább idegen és közömbös hatalomként jelenik meg a magyar állam. A Jog uralma helyett megjelenik az önbíráskodás, az olyan állami intézményekkel szembeni bizalmatlanság is, mint az Országos Mentőszolgálat.
Eközben a keresztény-nemzeti erkölcsről papoló Fidesz a ’magyar-magyar’ és ’magyar-roma’ elesettek és „prolik” vergődését szórakozottan és megvetéssel szemléli.
Pedig ha az állam segítőkészségébe, útmutató bölcsességébe vetett hit elillan és csak a „csendőr típusú” erőszak tartja fenn a rendet, akkor sajnos a tragédiák sorsszerűen bekövetkeznek.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr5015433368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2020.01.28. 14:18:12

Vessz meg! Én tudom, hülye te maradsz! Nem fogok neked karaktert számolgatni!

Matyika Ápolója 2020.01.28. 14:23:40

Én biztos vagyok benne, hogy Orbán Viktor személyesen szokta megdobálni a mentőautókat kövekkel, meg ő mond olyanokat hogy "addig élsz míg a tezsvírem, geci!" a mentősöknek, szóval ez az ő hibája, hogy a mentősök egy pár helyre nem mennek be.

a nagy hohohorgász 2020.01.28. 14:42:01

kedves Poszter, azt tudjuk hogy szted erről is a patás tehet. De azt elfelejtetted leírni hogy te hogyan oldanád meg. Halljuk! A franciák nem utálják annyira a németeket, mint a Teféle ballaiberális "értelmiségi" a saját népedet.

fáskerti elvtárs 2020.01.28. 16:16:56

Nem is olyan régen a magyar külügyminiszter arról osztotta az észt külföldi tévékben, hogy Nyugat-Európában meg Skandináviában no-go zónák vannak.
A csenyétei esetből úgy tűnik, 10 év NER után Magyarországon vannak no-go zónák, Szijjártó mégis hallgat. Pintér "két hét alatt rend lesz" Sándor is hallgat.
Az elöttem szólókat kérdezném: ha az egy évtizede kétharmados felhatalmazással kormányzó miniszterelnök nem felelős az ország állapotáért, akkor mégis ki?

a nagy hohohorgász 2020.01.28. 18:16:05

@fáskerti elvtárs: elvtárs koma szted ki nem hagy rendet rakni? Az imádott ellenzeked te szerencsétlen. Persze ez is csak 2010 óta van, hogyne. Senki nem mondta h mon nincsen. Hazudsz.

ulpius66 2020.01.28. 18:55:09

@fáskerti elvtárs: "..az egy évtizede kétharmados felhatalmazással kormányzó miniszterelnök nem felelős az ország állapotáért, akkor mégis ki?"

Ligeti elvtárs!

Aztán írd mán le, hogy milyen az ország állapotja!
(ki ne hagyd a cigányok, a zsidók, a bűnözők és a migráncsok helyzetének értékelését...)

fáskerti elvtárs 2020.01.28. 18:57:05

@a nagy hohohorgász:

Az elmúlt napokban sem tanultál meg sem írni, sem olvasni. Mindenesetre kiváló kormány lehet, amelyik azért nem tud kormányozni (egy évtizede volt rá kétharmaddal!), mert az ellenzék nem hagyja. Van-e felelős minisztérium Budapesten?

fáskerti elvtárs 2020.01.28. 19:00:59

@ulpius66: Tán olvasd el a posztot meg a kommentemet, akkor rájössz, hogy miről van szó.

ulpius66 2020.01.28. 19:45:24

Ligeti elvtárs!

Mégis homályosítsál mán fel, hogy milyen az ország állapotja!
(esetleg összehasonlítva a szomszédainkkal, illetve, hogy eddig milyen jó volt, és ebből hová süllyedtünk...)

ulpius66 2020.01.28. 19:47:47

Ligeti elvtárs!

Ha az értékelésedbe belevennél néhány kézzel fogható adatot!
(mán azon kívül, hogy 2010-ig minden jó volt, most meg minden szar...)

fáskerti elvtárs 2020.01.28. 20:49:52

@ulpius66:

Az, hogy azt gondolod, szerintem 2010-ig minden jó volt, pusztán azt mutatja, hogy sötét vagy, mint az éjszaka.

Nem mondom el még egyszer, konkrétumokról volt szó. Ha szerinted cigányügyben minden a legnagyobb rendben, akkor legyél boldog, tapsolj, ünnepelj, és képzeld el, milyen csodás világ lesz itt 30 év múlva!

ulpius66 2020.01.28. 21:04:17

Ligeti elvtárs!

Köszönjük őszinte és igen-igen tartalmas hozzászólását!

Ebből is megtudhattuk, hogy kizárólag a ballibsik képesek jól kezelni a hazai "cigányügyet"!

Ha ennyire biztos vagy magadban, akkor indíts aláírás-gyűjtést ez ügyben!

Nagyon-nagyon kíváncsi vagyok hányan támogatnának!
(én meg egyébként kibaszott jól elvagyok és csak röhögök azon, hogy a ballibsik milyen elánnal nyalják a cigányok, a bűnözők és a migráncsok seggét.... EGÉSZSÉGETEKRE!)

2020.01.29. 03:13:08

@ulpius66: A zsidó bűnözők, ( pártunk és kormányunk) gazdagodásával is elégedetlen vagy?

2020.01.29. 06:09:10

@Matyika Ápolója: Az idő eljárt, megvénültünk,

Gazemberek ideje, eljárt felettünk!
Hazugság körhintáján elszédültünk.
Hinnünk kellett sokféle gaznak!
Mikor, mit szajkóztak igaznak!
Elmúlt végül is, az ő világuk,
Jöttek új, ordas hazugságok!
(Népbutító bolond eszmék!
Istenem! Mi jöhet még!
Új próféták, hívők, igehirdetők
Hiszik, ők birtokolják a jövőt!
Ez is, egyszer, el fog majd múlni,
Világuknak, semmibe kell hullni!
Nem is érdemel, egy se mást
Mint kidöglést, és kimúlást!
Aztán, majd újabbak jönnek
Hazugságok is visszaköszönnek!
Ennyi, e hazug világi élet.
Karneválja téveszméknek!
Őrült részeg, bacchanália!
Sok szamár visít, hogy I-A!
Gazemberek új korszaka!
Szégyentelen, ostoba pírral!
Megtámogatva eszme papírral!
Hisszük, vagy se, egyre megy!
Vezető szamaraknak remek!
Szamárkórót rág, a többi birka!
Kit hívőnek rendelt sorsa!
Mélán bámul, ritkán béget!
Ha adnak, új eszméket!
Ettűl majd jobb lesz!
Elmenekülsz, megdöglesz!
Más utad neked nincs!
Életed csak nékik kincs!
Te termeled a jövedelmet!
Melyet, ők dőzsölve költenek!
2016-02-19

fáskerti elvtárs 2020.01.29. 07:02:29

@ulpius66:
Egy büdös szót nem értettél abból, amit írtam. A szövegértésed nem éri el egy nyolcéves gyerek szintjét.

a nagy hohohorgász 2020.01.29. 08:51:16

@fáskerti elvtárs: te meg folyamatosan hazudsz a fajvédő elvtársaiddal együtt. A cigányok helyzetének megoldásának legnagyobb gátlói a hozzád hasonló fajvédő. De ha élőben látnál egyet akkor összefosnád magad.

a nagy hohohorgász 2020.01.29. 08:54:40

index.hu/belfold/2020/01/28/mento_csenyete_protokoll_segelyhivas_veszely/

a kedvenc független hírportálod is a mentőkre akarja ráhúzni hogy rasszisták. Ezt csinálod te is. Mond neked fizetnek ezért(akkor értelek) vagy nekifutásból vagy ilyen hülye? A cigányok miattatok nem értik meg hogy ha beleharap abba a kézbe ami enni ad akkor egy idő után a kéz nem ad enni és örüljön ha nem bassza pofán. Érdemi válaszra vevő vagyok , de ha csak nácizól az spórold meg.

István Tamasi 2020.01.29. 12:57:21

A dagadt suttyó keresztény nemzeti erkölcsébe belefér, hogy muszlim terroristák bankárját az illetékes hazai szolgálatok véleménye ellenére meghívja magához, egy vályúból zabáljon vele és még üzleteljen is vele(a lányán és a vején keresztül)

Magyaur 2020.01.29. 13:27:14

A mentősök, a tanítónők, a vonatkalauzok, a BKV-ellenőrök stb - mint az államot képviselő hivatalos személyek - ki vannak téve nap mint nap az agressziónak. Ez a magyar-roma ellentéten túlmutató, de szőnyeg alá sepert konfliktus!

Magyaur 2020.01.29. 16:13:26

Két éve írtam:
Vidéken a „Soros-összeesküvés” hitelességét a roma-magyar ellentét támasztja alá
A rendszerváltás óta nem akadt egyetlen magyar politikus sem, aki a nemzet életbevágó érdekeit szem előtt tartva egy komplex faluvédelmi programot hajtott volna végig.
Ma ugyanaz a helyzet, mint Trianon előtt: a magyar politikai elit akkor a nemzetiségi probléma elől, ma a magyar vidék tragikus leszakadása elől dugja a fejét a homokba. A magyar politikusi elit képtelen volt 1989 óta lényegi eredményt elérni a magyar falu hanyatlásának megakadályozásában (az Európai Unió legszegényebb régió közül négy Magyarországon található!) és ennek következtében hagyta a „fehér-magyarok” és az indiai nyomorszinten élő romák közti sebet elgennyesedni.
Katasztrofális következményei vannak annak, hogy a magyar állam magára hagyta a falusi lakosságot; aggasztóan csökken a születésszám, a szegénység terjedésével megingott a közbiztonság és az országon belüli migráció, valamint a kontraszelekció miatt a periférián végzetesen leszakadó szegény körzetek jöttek létre nyomorgó nyugdíjasokkal, munkanélküliekkel és cigányokkal.
A közmunka-program, amely a „lusta szegényeket” volt hivatva munkára fogni nem jelent megoldást. Erről a nem profit-alapú munkáról írta Széchenyi István, hogy a robotoló jobbágy soha nem lesz olyan termelékeny, mint az érdekeltté tett paraszt.
Hangsúlyozom, hogy nem egy speciális roma-felzárkóztatási programra lett volna igazából szükség, hanem a magyar falusi lakosság menedzselésére! Ám a felzárkóztatásra az Európai Uniótól kapott pénz kézen-közön eltűnt… Minekután a „gondoskodó állam” eszményét érvénytelenítette a fideszes alkotmány/alaptörvény, ezért a szegénység terjedésével nemcsak a bűnözés nőtt meg, hanem a „jog-nélküliség” és az önbíráskodás veszélye is.
Mit lát a nemzet-alatti létbe lecsúszó szavazó polgár vidéken? Hogy léteznek nem integrálható népcsoportok.
Tehát fokozott veszélyt jelenthet minden idegen betelepülő főleg, ha az illetők „cigányképű” muszlimok. A magyar államiság mélypontja, hogy a kormány ahelyett, hogy oldotta volna a feszültséget és megoldást keresett volna a belső bajainkra elővette a hangzatos, de velejéig hazug „külső veszély fenyeget” típusú blabla szöveget.

2020.01.31. 04:24:53

@Matyika Ápolója: „S valljon mi megint ezen elfogultság oka, melly a közönséget e tárgy körül tökéletes sötétségben tartja? Semmi egyéb, mint országos embereink legnagyobb részének járatlansága a reactiók törvényi körül – melly mint fentebb érintém, felette fájdalmas, s a közönségre nézve kimondhatlan káros… Minden engedékeny s lágy törvény okvetetlenül éppen ezen most említett effectust szüli. Tíz bűnöst s gondatlant directe kimél, ellenben száz ártatlant és szorgalmatost indirecte büntet…a rosszat, lágyvelejűt, tanulatlant s gondatlant ápoló törvény, midőn e szép társaságnak néhányit tán megmenti – s csak tán, mert ez is kérdés – minden bizonnyal számtalan jót,okost, tanultat s gondost szüntelen büntet, s eképp nem az élet elvének, de a rom Istenének állít oltárt.” Széchényi Hitelben

Évente negyvenezer elzárt a börtönbe! Börtön szleng tanulmány adata! Ár 1500Ft/nap/!

A politikusoknál még általánosabb a kritikával szembeni gyűlölet. Pedig nincs még egy szakma, amelyikben annyira nehéz az önellenőrzés, és olyan sok kárt okoz a kritika hiánya. Ráadásul a politikusnak, ha már hatalma van, robbanásszerűen megsokasodnak azok a barátai, akik nemcsak képtelenek az őszinte kritikára, de karrieristák ahhoz, hogy kritikával kísérletezzenek, ezek a legjobb igenlői a mindenkori politikai hatalomnak. A politikusnak szinte nincs is olyan barátja, aki nemcsak alkalmas, de hajlandó is volna a vele szemben megfogalmazott kritikára. Ez abból fakad, hogy a hatalmon lévő politikus barátai hamar olyan fontos hatalmi funkciókat töltenek be, hogy nem érnek rá a főnökük munkájának elemzésére, és hivatalból sem lehetnek annak kritikusai. A hatalmon lévő politikus számára tehát létszükséglet, hogy ellenségei legyenek. Vannak is, de azok azért alkalmatlanok a kritikára, mert egyrészt eleve rosszindulatúan elfogultak, másrészt akkora dobra verik a kritikájukat, hogy arra az erejét mutatni kénytelen politikus csak elutasítással válaszolhat

2. Az emberiség szegénységéből és iskolázatlanságából fakadó rákosan gyors szaporodása. Erre is utalt néhány marslakó. Sajnos a vitathatatlansága ellenére, a katolikus egyházzal és az Egyesült Államokkal az élen, ezt tabutémaként kezelik. Vagyis a zöldmozgalmaknak nem a technikai haladás ellen kellene fellépni, hanem éppen a legnagyobb vallási és világi tekintélynek a véleményére kellene hatni
. A gyengébbek korábban elhaltak, az értékesebbek, a bátrabbak a háborúk során jobban pusztultak, a katonáskodásra sem alkalmasak pedig jobban szaporodtak. Amióta vannak demográfiai felmérések, a jobban képzett rétegek természetes szaporodása többnyire negatív, de mindig az átlag alatti, a képzettségben és jövedelemben alacsonyabb rétegek pedig mindig gyorsan szaporodnak. Ennek ellenére a társadalmi fejlődés vészesen gyorsuló folyamattá vált. Teller Ede, 1938.

2020.01.31. 04:28:43

rendszer csúcsára került első nemzedék egyelőre maga sem békélt meg azzal, hogy osztályként gondoljon önmagára. Emlékeiben még ott él, milyen messziről érkezett. Hogy többségük az államszocializmus merőben más körülményei között kapott lehetőséget a proletár-, a paraszt- és a kis fizetésű hivatalnoki családokból való kiemelkedésre. Esetleg a Kádár-rendszer nomenklatúrájának részeként, vagy a helyét az előző rezsimben mégiscsak megtalált történelmi keresztény közép-, s ritkábban a korábbi felső osztálybeli ősök leszármazottjaként kerülhetett a rendszerváltozás előtt olyan helyzetbe, hogy ott legyen, amikor nagyban zajlik a közvagyon magánkézbe juttatása. Az ebből származó lelkiismeret-furdalás szembetűnő jele, hogy az újgazdagok a burzsoázia, a nagytőkés kifejezést nem használják saját megnevezésükre. Legfeljebb vállalkozót, nagyvállalkozót mondanak, amikor magukról beszélnek, de ha lehet, inkább semmit.
A róluk írók és beszélők is inkább elkenik ennek az új, egyre inkább kasztosodó rétegnek, osztálynak a néven nevezését.
Az új értékek létrehozása révén vagyont gyűjtöttek kivételével, az újgazdagok többsége láthatóan rosszul viseli az alakoskodással, ügyeskedéssel, kíméletlenséggel, kapcsolatokkal, pártokba való be- és kilépésekkel, a véd- és dacszövetségekbe tömörüléssel megszerzett társadalmi-gazdasági pozícióját. Szinte lerí róluk, mennyire vágynak arra, hogy elfogadják őket, akiknek sorsában anno osztoztak. Bár egyúttal utálják is azokat, akiknek rovására megszedték magukat. Mindig úgy érzik: magyarázattal tartoznak nekik, miért jutottak oda, ahol most vannak. Csakhogy lépten-nyomon azt tapasztalják, hogy az úgymond lúzerek minimum csendes rosszallással, gyakran lefojtott dühökkel tekintenek létezésükre, Kabai Domonkos cikkéből
süti beállítások módosítása