MaGYAUR

MaGYAUR

Csak az igaz keresztény, aki demokrata!

2020. január 31. - Magyaur

Hollik István arcpirulás nélkül azt mondta, hogy „Csak az demokrata, aki keresztény!". Értjük; egy pártpropagandistának azért fizetnek, hogy olyasmiket találjon ki, mint például „csak az erkölcsös, aki keresztény”, vagy „csak az lesz buzi, aki nem keresztény”, vagy „aki nem keresztény, az hazaáruló” stb. Már megszoktuk hogy a fideszes elit „lopós”, hogy képes olyan fogalmakat eltulajdonítani mint a „haza”, a „nemzet”, a „polgári Magyarország”, a „kereszténység”, „Európa védőbástyája” és legutóbb a„demokrata” jelző. Nem válogatósak, bármi jó, ami fanatizálhatja a jobboldali demagógiát követő tömegeket és amellyel földbe döngölheti a számára ellenségként kezelt hazaárulónak, sorosistának, ateistának, buzinak mondott ellenzéket.

Az ideológiai szemfényvesztés persze könnyen leleplezhető: demokrata lehet nemcsak ateista, hanem buddhista, hindu, muszlim de még türk is!:) Aztán az erkölcsös életvitel, a becsületesség és jószívűség nem függ össze vallásossággal; csak a gyerekesen primitív hívő hiszi azt, hogy kizárólag az elkárhozástól és a Pokoltól való félelem miatt lesz valaki erkölcsös. Valamint az ember szexualitása és szexuális orientációja nincs összefüggésben a vallással. Bár a monoteizmus ezek elfojtásában élen jár, többek közt, hogy a „Teremtés koronáinak”, a férfiaknak az esze ne állandóan a nőkön járjon, hanem a bibliai tanításokon és hogy minél nagyobb, következésképpen minél több adót fizető gyülekezet jöjjön létre…

A kereszténység világvallás, és a világi hatalmak bármennyire is arra törekszenek, hol a papság korrumpálásával, hol annak megfélemlítésével, hogy az alattuk álló egyházi hierarchia a nemzetállam érdekeit szolgálja, a kereszténység alapvetően kozmopolita, hogy ne mondjam „globalista”!

Akkor mégis mire véljük a most kiprovokált ideológiai harci helyzetet? A Fidesz képtelen „béke-üzemmódban” politizálni, állandó választási propagandaharcban van, ezért a hosszú távú, az összlakosság érdekeit képviselő megfontolt építkezés helyett drága ünnepi- és látványpolitizálásban utazik. Egy szenvedélybeteghez hasonlóan szüksége van ellenségképre, mert nem építeni akar, hanem harcolni, legyőzni és egyszerre mámoros és jól jövedelmező diadalt aratni. És ahhoz, hogy a közfigyelmet elterelje zsákutcás fideszes kormányzás katasztrofális következményeiről - a romlásnak indult „tömegközlekedéstől, a postától és a nemzeti parkoktól a műemlékvédelemig, a múzeumokig, a levéltárakig a tudományos és közkönyvtárakig, a művészetekig, a könyvkiadásig, a tudományos kutatásig, az egyetemekig, a szakszervezetekig és az emberi jogi csoportokig” (TGM). – ahhoz minden mondvacsinált ürügy jó.

A Fidesz-Magyarország nemcsak a nemzeti Örökségünket és Emlékezetünket ítélte „lassú kínhalálra”, hanem a lakosság jó harmadát kitevő szegényeket is.

Vagyis ellentétben Hollik állításával, azok az igaz hívők, akik - Ferenc pápához hasonlóan – segítenek a szegény, bármilyen bőrszínű elesetteken, akik tehát demokraták, másképpen fogalmazva a „nép barátai”!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr1615448754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2020.02.01. 04:08:05

Megint ostoba vagy! a gép még 194maradtat irt ki! Szóljon hozzá neked a nagyharang!

Célkereszt 2020.02.01. 09:17:05

Még szerencse, hogy a Fidesznél vannak ezek a Humor Haroldok.

István Tamasi 2020.02.02. 09:20:10

@Célkereszt:
Szerintem inkább szörnyűséges mint humoros, hogy valakik a XXI. sz.-ban is ilyen rasszista, náci nézeteket hirdet.

2020.02.13. 09:09:49

Itt kezdődik a demokratikusnak nevezett társadalomberendezkedésű rendszerek farizeizmusa, illetve a társadalomvezetésre gyakorolt destruktív hatása. Ezzel szemben a mai demokratikus jogrendben a hatalmi struktúrák szintjén nem a szellemi, minőségi, hanem a számbeli, mennyiségi fölény érvényesül. Míg a felnőtt szavazóképes lakosság 10 százaléka birtokolja a szellemi értékek 90 százalékát, addig a hatalmi struktúrák döntéshozatalában ezek a szellemi értékek csak 10 százalékot jelentenek. A demokratikus társadalomszervezés mai formájában megfosztja önmagát a szellemi potencia 90 százalékától. Ez nem hasznosul a döntéshozatalban. Érdekes a társadalmat képviselő testület viszonyulása ehhez a helyzethez. A nagy többség nem viszonyul sehogy, mivel nem ismeri az evolúció természetes dinamikáját és így engedi vezetni magát a 90 százaléktól. Aki ismeri a társadalmi evolúció dinamikáját, az felismeri azt, hogy ez ritkán vagy soha nem fedi a választók étvágyát. Azért, hogy megmaradhasson a hatalmi struktúrában.

2020.02.14. 04:13:38

Demokrácia?

Ez a hazug népképviselet egy az állatvilágban teljesen lehetetlen, perverz helyzetet hozott létre. A vágómarhát a mészárosok letaglózzák: szegény marhák nem tehetnek róla. De van-e olyan örült képzelet, mely elképzelje, hogy a szarvasmarhák zászlós felvonulásban, éljent rikoltozva Kossuth-nótát énekelve válasszák meg azokat a mészárosokat, aki letaglózza őket? Szabó Dezső!

Naiv, és gyermeki álom az is, hogy a burzsoázia meghajlik a szavazócédulák tömege előtt, amikor osztályuralma fenntartásáról van szó. A demokrácia frázisa csak addig kell a burzsoáziának, amíg az, az ő melle előtt pajzs” Magyar Lajos 1919.

Szabó Dezső: Mit jelent ez a jobb és baloldaliság? Azt, hogy az illetők egy az országot érintő egyetemes, vagy részletkérdésekben nem fizikai és pszihikai adottságok összes ismeretéből s a szóban forgó probléma elképzelhető minden hatásából alkotják meg az ítéletüket: hanem egy híg tudományellenes, elemeiben ellentmondó piszkos frázeológia szerint mely őket jobb- vagy baloldaliakká kötelezi” — aszerint, hogy melytől reméli a maga boldogulását, zsákmányát, mondom hozzá én. 100 év óta rágjátok a ló leányka álmát, pejparipa, ezen pipilőjét!
süti beállítások módosítása