MaGYAUR

MaGYAUR

Új ideológiai bunkó: a Szabadkőművesség

2020. február 10. - Magyaur

Újsághír: „Szakács Árpád szerint ma is egy 1911-es szabadkőműves dokumentum alapján zajlik a történelem- és irodalomoktatás” /444/

A Szabadkőművesség valóban a haladás-ellenes konzervativizmus ellen vette fel a küzdelmet; pont az ilyen Raffay-Harrach-Kásler-Orbán-félékkel szemben a "Szabadság-Egyenlőség-Testvériség" jegyében.

 A modernitást elindító európai Felvilágosodás - amelynek a Szabadkőművesség az egyik fő szószólója volt - magában foglalta az állam és egyház szétválasztásának, a hatalmi ágak szétválasztásának és a vallási tabu megszüntetésének igényét a Tudomány és szólásszabadság nevében.

Egyáltalán az egyetemes emberi szabadságjogok érvényre jutásáért küzdöttek, ami persze semmilyen "faji", nemzeti, osztály felsőbbrendűséget hirdető elnyomó hatalomnak nem tetszett. Jellemző módon, hogy a kommunista diktatúra idején Rákosi Mátyás is betiltotta a polgári értékek talaján álló Szabadkőművességet.

A mai Magyarországon a hatalom szempontjából ártalmatlan baráti egyletként működő Szabadkőművesség lett ezek szerint a reakciós; tehát a társadalmi felemelkedést lehetetlenné tevő feudális hierarchiát visszasíró és nyíltan tudomány-ellenes Fidesznek az ideológiai bunkója a NER-t és a NAT-ot kritizálókkal szemben, a nacionalizmust hisztérikus felkorbácsoló Trianon propaganda-sorozat előestéjén...

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr6615467824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gery87 2020.02.10. 21:40:31

@MAXVAL bircaman közíró:

A kisember nem akar gondolkodni!
Neki egyszerű , hangzatos, fantasztikus válaszok kellenek pl a gyíkemberek tehetnek mindenről meg persze az üreges holdban lakó zsidók....meg a tudat hogy ő kiválasztott és különleges hisz "ő tudja"...

Magyaur 2020.02.10. 22:03:08

@MAXVAL bircaman közíró: Egyetértek. Modernitást, a technikai fejlődést a hadiipar és az űripar akarja. De a "kisember" imádja a divatos és kényelmet hozó dolgokat mint amilyen teflon sütő és az internet! Emellett ha nem is áldozná fel könnyen az életét a demokráciáért, de a protestantizmus azért volt képes dacolni a katolikus császárral a 30 éves háborúban, mert a presbiteri, önkormányzó rendszerért - a demokrácia alapsejtjéért - értelmes dolog volt kiállni!:)

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.02.11. 05:30:41

@Magyaur:

A technikai fejlődés független a modernitástól.

A protestantizmus a liberalizmus alapja, ebben igazad van.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.02.11. 05:31:43

@Gery87:

A legtöbben csak élni akarnak. S ha a rendszer nem engedi, előbb-utóbb fellázadnak ellene. Innen korunk antiliberális forrongása.

stupidity 2020.02.11. 09:08:15

@MAXVAL bircaman közíró: Mert mit jelent a modernitás a kisembernek, ha csak élni akar és nem érdekli semmiféle eszmerendszer, csak az, milyen tárgyakat, szolgáltatásokat, élményeket tud magáévá tenni? Eszmének elég a mise, azt se érti mindig. A természeti környezetébe meg beleszarik, mert máig nem érti annak működését se. De saját működését se, igénye sincs rá. Ezt használják ki az olyan szélhámosok, mint a modernitást elutasító huhogók. A hülyék maradjanak csak hülyék, mert ha fölvilágosulnak, nem lesz, aki legalább pénzért leszopjon.

István Tamasi 2020.02.11. 09:09:59

@MAXVAL bircaman közíró:
Helyesen: A bolgár birkák nem akarnak modernitást, ugye ivanov?

Bandibacsi34 2020.02.11. 11:28:05

@Magyaur: Ja talan mert a danok, svedek es a franciak is beavatkoztak az erdekukben(utobbiak allandoan finansziroztak a csaszar ellensegeit).
A szabadkomuvesek mindenhol ott voltak, ahol felforgatast lehetett csinalni(Hollandia 1500 as evek, Anglia 1640 utan lasd Cromwell is megszuntette az 1290 utani rendelkezeseket, megolette a kiralyt, 1689 szinten hasonlo, 1789 Franciaorszag felforgatasa, 1820 as evek Del-Amerika lazitasa, 1848 Europa eroszakos felforgatasa, 1910 es evek az Ifjutorok mozgalom(ez liberos volt nacionalista kontosben), az 1917 es orosz es 1919 es magyar es nemet kommunista hatalomatvetel.. Valahogy mar evszazadok ota a szabadkomuvesek vannak ezek mogott... 1890 korultol az USA bankjegyein is megjelentek a jelkepeik..

stupidity 2020.02.11. 15:18:07

@MAXVAL bircaman közíró: Eszerint az Orbán-rendszer se lesz tartós! Újabb 40 év a szürkeségben, elbaszott eü.-ben, oszt tényleg nem leszünk a térképen. Köszönhetően az ilyen ilyen hivatásos mozgalmároknak, mint te. Mit lehet profitálni a stadionokból, mit adunk a kínainak, vagy gazdáidnak, az oroszoknak, ami nincs nekik? Mit vihetünk ki a piacra, ami magyar?

stupidity 2020.02.11. 15:27:44

@Bandibacsi34: Akkor neked biztosan tetszene még a szavannán ugrálni el az oroszlánok elől?! Amit itt "okosan" felsoroltál,az egy fejlődés következménye. Ha nem akarod a meleg lakást - ahol fát se kell aprítanod -, bújj el az erdőben, ne használj netet, autót, stb. hiszen ezek mind a szabadkömívesek szellemi termékeinek minősültek anno is. Most is azok veszik be az ilyen hülye dumát, akiknek minden jobb volt, amikor halálig gyötört a király. Melyik oldalon állsz? Az urakén, akiknek az a jó, ha a lányodat ingyen használhatja a földesurad, vagy ha tanulhat, s okosabb lesz nálad, de nyilván itt is fog hagyni Orbán-Putyin mellén, mert csak megdögleni, rövid életet élni engednek.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.02.11. 15:44:28

@stupidity:

A lényeg: a kiugrásra való alapos felkészülés. Ezt teszi jól Orbán.

Orbán nem örök, lesznek utána mások. A lényeg: sose térjen már vissza a ballib rombolási szakértők ideje,

stupidity 2020.02.11. 15:45:18

Milyen előremutató dolog volt Galilei, G.Bruno elsikálása a kurva okos egyház részéről. Ugye? Az agyonszapult nyugatias gondolkodásnak köszönhető a fejlett technika, ami ki tud mutatni láthatatlan erőket (pl. áramerősség, páratartalom stb.), de a kibaszott okos papjaitok isten jelenlétéről csak ajvékolnak. De aki élt a Szu. idején Mo.-on, annak tudnia kell, hogy az oroszok semmit nem csöpögtettek le a "nép" közé abból a tudásból, amit kevesek használtak. Mert nem voltunk rá érdemesek? Mi nem tetszik most az oroszoknak?! Miért újítanak föl megint ilyen Nyugat ellenes hisztit?! Kicsi a birodalom? Mitől félnek még mindig? Miért használnak újfent minket?

stupidity 2020.02.11. 15:51:13

@MAXVAL bircaman közíró: Jaaa! Hogy azért istenítik Horthy-t!? Kiváló példát mutatott! Mo. még rövidebb lett, mint Trianonban megírták... Fasza! Jó az irány! Most az oroszok ígérték be a Székelyföldet? HAHAHAHHHAHAAAAAAHHHHAAAAAAA

stupidity 2020.02.11. 15:57:13

@MAXVAL bircaman közíró: Bizonyítékom ugyan nincs rá, de 2004-ben mondtam a köröttem állóknak: megszívjuk még, hogy nem Orbán vitt be az Eu.-ba bennünket. Íme!

Gery87 2020.02.11. 18:31:26

@MAXVAL bircaman közíró:

"A legtöbben csak élni akarnak. S ha a rendszer nem engedi, előbb-utóbb fellázadnak ellene. "

Ez így van, sőt ez még rám is igaz akár hisz én is sok mindent elutasítok a kortárs liberó balos hülyeségekből...
De ettől még az is igaz amit mondtam...sokan egyszerű válaszokat akarnak amúgy fontos és égető kérdésekre, csak elmennek a másik végletbe....

PL sokaknak nem tetszik a "finnugor eredetű a magyar nyelv" tudományos álláspont...
Érzelmi alapon utasítják el mert azt hiszik ezzel a nomád (meg a hun) hagyomány tagadva van, pedig erről szó nincs a nyelvészet tudomány CSAK a nyelvről állít valamit, amiből nem következik hogy őseink "halszagú atyafiak" lettek volna...a nyelv meg a kultúra, életmód két külön dolog!
De innentől kezdve a nomád a hagyományra ráépült a "magyar egy hun-török nyelv" dogma is....
az egész antifinnugrista ellenkultúra alapja egy tévedés és szűklátókörűség....
szerencsére nem minden hagyományőrző ilyen.

Azt már ne is említsük hogy koránt sem biztos hogy a magyar nyelv, a honfoglalók nyelve volt, vagy mindenkié akit akkor magyarnak tartottak!

HA ezekre az összetett és vitás kérdésekre ilyen válaszok születnek a laikus tömeg gyors és egyszerű válaszokat akaró igényeire, abból lesz az ideológiai kurvaanyázás...teljesen alaptalanul!

stupidity 2020.02.11. 22:37:19

@MAXVAL bircaman közíró: Arra gondolok, már 98-02 között látszott az, hogy OV 3x6-ot szeretne dobni, bekerülni az utcanévadók közé, azzal pl. hogy vezetésével léptünk az unióba. Én is csalódtam, amikor Horn visszatért a pástra, viszont nem szavaztam rá! Akkor kik? Hát nyilvánvalóan azok, akiket meg lehet venni süket dumákkal. Amiként aztán a Gazda is rájött, mivel nyerhet. Pitiáner bosszúálló természete nem újkeletű. Most azon dolgozik, hogy kifaroljunk, miután a zsetont fölmarkolták - ahogy írod te is. Ott tartunk, hogy falubéli szeretett, 1ügyü szomszédom - aki anno disszidált is rövid időre -,már szereti is az erős, elpusztíthatatlan, szintén 1ügyü oroszokat... Brávó! Sikerült a trükk!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.02.12. 05:19:37

@Gery87:

Érzelmi alapú mítoszok, hamis tudat, álhősök, stb.

Pl. Horthy. Valójában egy közepes képességű, jóindulatú politikus volt. De az egyik oldal sátáni gonosztevőt lát benne, a másik meg zseniális megmentőt.

Vagy frissebb ember, Göncz. A valóságban harmadrendű politikus, aki teljesen ismeretlen a nemzetközi színtéren, aki szimpla pártkatona volt. Az egyik oldal szerint hatalmas magyarellenes patkány, a másik szerint ő a magyar Havel, valamiféle galaktikus jelentőségű személyiség.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.02.12. 05:22:47

@stupidity:

Orbán rendkívüli módon képes érzékelni a folyamatokat. Talán az egyetlen magyar politikus, aki megérezte a liberalizmus bukását.

Arról persze lehet vitázni, hogy megváltozott-e belsőleg, vagy csak mindig alkalmazkodik a megjósolt jövőhöz, de egy tény: azon kevés magyar politikusok egyike, aki képes átértlkelni saját magát.

Gery87 2020.02.12. 14:46:41

@MAXVAL bircaman közíró:

Birca nem kellene hibbantak társaságába keverednek és akkor nincsenek ilyen problémák:)

2020.02.26. 04:05:35

Hülyeségetek önreklámja+ narcisztikus vágyak kiélése! Befolyásoló, ösztön, kriticizmus, faji és egyéni önzés, faji önérzet, faji állhatatosság, bujaság,(pedofília) sikerimádat, (sport, színész, irodalmi) SZÉGYENTELENSÉG, erkölcsi érzék hiánya, (politika gazemberei) szívós akarat.” Kiss Sándor: zsidó fajiság 1943
faj s mint ilyen szükségképpen határozott típussal, jelleggel és hajlamokkal bír Hermann Ottó

2020.04.06. 04:12:36

@MAXVAL bircaman közíró:
Tudás nélkül, előadjátok téveszméitek! Ténlyeg Birkaember, és köz író! 1 ember, 1 köz! Közbe ir ostobaságokat!
Az előzmények: Meyer Amschel Rothschild 1773.-ban: elképzelése szerint vagyoni erejük összpontosításával olyan elviselhetetlen gazdasági viszonyokat képesek teremteni, hogy a tömegeket munkanélküliség révén és más eszközökkel az éhhalál szélére sodornak, és propagandistáik által az uralkodó rétegek ellen hangolva forradalomra késztetnék. Időközben alkohol, kábítószerek, erkölcsi bomlasztás, és mindennemű bűnözés terjesztésével az összes nemzetek ifjúságát meg kell rontani. Fel kell karolni a
„Szabadság, egyenlőség és testvériség” jelszavait, hogy az uralkodó osztályokat megdöntsék, és egy új, vagyonra alapozott arisztokráciát hozzanak létre. Közhivatalokba az Őket feltétel nélkül kiszolgáló jelölteket kell juttatni. Vagyonuk felhasználásával minden hírközlő eszközt birtokukba kell venni. Mindenütt pánikot, és gazdasági válságot kell teremteniük, ami végül is az általuk ellenőrzött világkormányt és egy új világrend létrehozásához fog vezetni.

Nem politikus az, és becstelenség a közügyekbe avatkoznia annak, akinek legalább ötven évre előre látó szociális politikája nincs!
süti beállítások módosítása