MaGYAUR

MaGYAUR

Az EU-nak, mint nagyhatalmi pólusnak, első "belügyekbe való beavatkozása"

2020. szeptember 01. - Magyaur

Macron Libanonban nem a régi francia protektorátus utolsó élesztgetőjeként, hanem képletesen szólva a születőfélben lévő új liberális, jogállami európai nagyhatalom első "konzulja"-ként lép fel az ország megmentése céljából. Olyan európai vezető politikusként, aki az Európai Unió nevében, a korrupt és impotens politikai elit lecserélése érdekében, párbeszédet kezdeményez a vallásilag, etnikailag és politikailag megosztott lakosság valamennyi politikai tényezőjével.
Ez az EU és Macron elnök első ilyen próbálkozása, de remélhetően nem az utolsó!:)

https://444.hu/2020/09/01/macron-ismet-libanonba-ment-hogy-uj-kormany-megalakitasat-surgesse

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr3016185246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

enrikokaruszo 2020.09.01. 16:29:08

és ennek örvendenünk kéne?
ki a fsznak hiányzik ott is az egymásnak feszülő nagyhatalmi acsarkodás, kevés a háború?

vrana 2020.09.01. 17:26:09

A franciák szeretnek visszalátogatni volt gyarmataikra, protektorált területeikre, játszani a jótevő nagybácsit. Libanon '41-ben kiáltotta ki a függetlenségét és 5 év múlva ki is vonultak a franciák. Nagyjából. A francia ma is hivatalos nyelv az arab országban.

Európai téridő 2020.09.01. 19:41:23

1915-16-ban nem kellett volna Mr . Sykesnek, M. Picotnak megkötnie azt a bizonyos egyezményt, amelynek "folyománya" a mai háborús tűzfészek.

György Csaba Nagy 2020.09.02. 11:26:25

@lényeglátó: Az általad EU-Csendőrség-nek keresztelt EUGENDFORCE egy katonai jogkörrel is felruházott rendőri erő, mely az EU-ban nem tevékenykedhet, 2006-os alapítása óta békefenntartó küldetésekben vett és vesz részt Afganisztánban, Haitin, Maliban és Boszniában, mindenütt a helyi kormány kérésére, és együttműködve a helyi rendőri és katonai erőkkel. Mintegy 450 fős állománya van, a tagállamok rendőrségéből. Alapító tagállamai Franciaország, Spanyolország, Portugália, Olaszország és Hollandia, később csatlakozott Lengyelország és Románia. A tagság önkéntes.
Túlkínálat van összeesküvés-elméletekből. Ezen belül is szép példát szolgáltatsz, miféle ármányoktól kell(ene) rettegnünk, ha józan eszünket végleg feladnánk.
süti beállítások módosítása