MaGYAUR

MaGYAUR

A Brexit lehet Nagy Britannia "Trianonja"

2020. szeptember 07. - Magyaur

A "Trianon-szindróma" a nacionalizmusoknak és a függetlenségi törekvéseknek dominóhatásához vezet; vagyis amiképpen az Osztrák-Magyar Monarchiában a magyar nacionalista jobboldal függetlenné akart válni a Monarchiától, olyképpen akarták követni a nemzetiségei és akartak függetlenedni a Magyar Királyságtól. Ebben a folyamatban a háborús vereség csak katalizátorként működött. Várhatóan lesz egy belső lavinaszerű felbomlási hatás és lesz egy gazdasági-politikai kemény földetérés. Ha így lesz, akkor Nagy Britannia, Európának nem a Szingapúrja, hanem a Velencéje lesz:

Eddig is elég zavaros állóvízbe dobott követ a brit kormány azzal, hogy a Brexit-tárgyalások keddi fordulója előtt kiderült: gyakorlatilag felülírnák a nagy nehezen összehozott kilépési megállapodást. Az EU fenyegetése csak hab a tortán.
HVG.HU
Eddig is elég zavaros állóvízbe dobott követ a brit kormány azzal, hogy a Brexit-tárgyalások keddi fordulója előtt kiderült: gyakorlatilag felülírnák a nagy nehezen összehozott kilépési megállapodást. Az EU fenyegetése csak hab a tortán.
Eddig is elég zavaros állóvízbe dobott követ a brit kormány azzal, hogy a Brexit-tárgyalások keddi fordulója előtt kiderült: gyakorlatilag felülírnák a nagy nehezen összehozott kilépési megállapodást. Az EU fenyegetése csak hab a tortán.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr9516193952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnight coder 2020.09.08. 08:14:32

Szerintem az EU mindenképp bukta, így az EU-ból kilépés a briteknek legalább egy esély. Aminek persze az is lehet a vége, hogy a mostani EU-párti nemzetiségek mondjuk 10-15 év múlva hanyatt-homlok menekülnének vissza a királynéni (pontosabban annak utódja) kebelére. Pedig az még csak a vég kezdete lesz.

Európai téridő 2020.09.08. 10:11:23

Nem lehet elhazudni a valóságot holmi Churchilli-BBC-agitproppal, amivel minimum 120 éve "operálnak". A Birodalom minden igyekezetük ellenére "eltüsszenttetett". A gazdasági versenytársak "kiiktatása" nem sikerült, a gyarmataik függetlenek lettek, a misszionáriusok eltűztek és az iszlám hódította meg ezt a "pusztaságot", stb.

Magyaur 2020.09.08. 10:20:39

@midnight coder: Nagy Britannia és a Brit Nemzetközösség gyakorlatilag elvesztette a nagyhatalmi státusát, ezért vagy az EU-hoz csatlakozik, vagy az Egyesült Államokhoz. Na most Trump azzal kecsegtette angol nacionalistákat, hogy majd Amerika a szárnyai alá veszi Nagy Britanniát és nem kell a Kontinens bürokratáitól függenie..újra szuverén, gazdag lesz és főleg KEVESEBB LESZ a mocskos, az angol munkaerőnél szorgalmasabb, de sokkal olcsóbb, tehát versenyképesebb KÖZÉP-EURÓPAI FEHÉR MIGRÁNS... Hát ez az illúzió kezd elilanni. A Kínával és az EU-val is kereskedelmi háborúba keveredő Egyesült Államoknak ugyan jól jön a Brexit, mert gyengül az EU, de úgy néz ki, hogy a jövőben képtelen lesz a felszín felett tartani az EU-hoz ezer szállal kötődő Nagy Britanniát. Nagy Britannia két szék közül a pad alá eshet (ahogy Magyarország is, ha tovább játsza az óvodás "pávatáncát kelet és Nyugat közt).

midnight coder 2020.09.08. 10:40:31

@Magyaur: Ezt a státuszát egész Európa elvesztette 1945 után. Kb. 90-ig azért volt jó neki, mert az USA-nak érdeke volt, hogy jó legyen. Ma már nem az. A kicsi kínaiaknak szintén érdeke volt, hogy az EU-nak jó legyen - úgy a legutóbbi időkig. Ráadásul az USA-nak van egy rakás egyéb baja is, most hogy nyakig van a kakiban a kínaiak miatt, még megkapta a nyakába a szélsőbalt (Black Lives Matters és társai) akik a kínaiak nélkül is felszámolják előbb vagy utóbb az USA-t. Szóval, ebben a forrongó helyzetben egy ország aki önállóan tud manőverezni (és van azért hozzá saját gazdasága, kapcsolatrendszere, bejáratott diplomáciája) valószínűleg így is jobban jár mint egy óriási bürokratikus szervezet, plusz egy pár erős (németek, franciák, északiak) és sok gyenge (olaszok, spanyolok, görögök, portugálok, és persze mi, azaz a keleti blokk) ország összetákolt szövetsége.

Ezzel együtt a briteknek persze lehet ez szívás is, elvégre az USA maga is óriási bajban van, és ez is csak fokozódni fog.

chrisred 2020.09.08. 11:56:17

@midnight coder: Csak éppen az Egyesült Királyság nem az az ország, amelyik önállóan tud manőverezni, nagyjából ott tart, hogy külső segítség nélkül még a termést sem tudja learatni a földjein. Amióta a hadiflotta mérete nem számít, a brit társadalom végletesen ki van szolgáltatva a külvilágnak. És nem csoda, ha ezt a skótok megunják, és egy életképesebb nemzetközi egységhez csatlakoznak.

György Csaba Nagy 2020.09.08. 17:05:01

@midnight coder: Szóval az USA polgárháborúban elhalálozik, az EU szétesik, UK felbomlik. Kínában és Oroszhonban kell még elintézni némi demokráciahiány miatti forradalmat. Esetleg Kína, India és Pakisztán háborúzzon, ami atombevetéssé fajul. Az iszlám államok dzsihádot hirdetnek minden máshitű ellen. Afrika kizavarja összes niggerét, aki nem fullad a Földközi tengerbe, lerohanja Európát. Ezer év múlva, mikor a plutóniumszint élhetőre csökken, a ciánbaktérium kidugja az óceánból kis fejét, s kezdődik az evolúció 2.0.
Szólj, mikor kezdjük kollektív öngyilkolászásunkat.
süti beállítások módosítása