MaGYAUR

MaGYAUR

Orbán végzete lehet...

Egy lehetséges francia-német közös állam megnyitja az utat az Európa-Állam felé

2020. szeptember 10. - Magyaur

Techet Péter idézi Orbán leggyűlöltebb volt-EP ellenlábasának, Daniel-Cohn Bendit-nek a projektjét, annak aki egyszerre volt Zöldpárti és 1968-as, - a társadalom vaskalapos és álszent tekintélyeivel szemben fellázadó - diákmozgalom vezéralakja: "Németország és Franciaország alkosson egy közös államot – az így létrejött föderáció lehetne a későbbi európai integráció alapja./.../ A német egység előtt sem voltak az egyes német államok jobban összekötve, mint amennyire Német- és Franciaország most van."

https://azonnali.hu/cikk/20200908_kozos-nemet-francia-allambol-alakulhat-meg-az-europai-egyesult-allamok?fbclid=IwAR1rB9tV4sq1QpF0Z9eOw7tKw0nX1EDJHiFcW-uIF4VnHjZssu8VKYCi9uA

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr4116196132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Magyaur 2020.09.10. 08:24:30

Ha a tét az, hogy vagy jelentőségét veszti a 27 civakodó államból álló Európai Unió, vagy a többpólúsú világ egyik meghatározó pólusává növi ki magát az Európa-Állam, akkor lehet, hogy érdemes félretenni az előítéleteket!:)

György Csaba Nagy 2020.09.10. 11:28:41

Gondolatkísérletnek elmegy, de most, és a belátható jövőben megvalósíthatatlan. Hiába az észszerűsége melletti érvek, a nacionalizmus erős mindkét ország népében (a többiben pláne). Egy erre irányuló népszavazás eredménye borítékolható, a nélkül pedig nem születhet ilyen horderejű döntés. Újabb érv, hogy érdemes sokáig élnünk.

midnight coder 2020.09.10. 12:34:25

@Magyaur: Azért én erről a nagy francia-német közös államról a franciákat és a németeket is megkérdezném. Mert az, hogy egy zöldre festett kiérdemesült kommunistának vannak érdekes elképzelései arról, hogy mit is csinálna akkor, ha mindenkit lelövethetne aki ellent mond neki az egy dolog, és az hogy él ott pár millió ember aki ezzel nem biztos hogy egyetért az egy másik. És a jóelvtárs mögött most nincs ott a Vörös Hadsereg, hogy összehozhassa az új Szovjetuniót. Amúgy ez utóbbi sem volt az a kimondott sikertörténet. Az pedig, hogy egy liberósbolsevikok által vezetett egyesült európa sikeres legyen kb. annyira esélyes, mint az, hogy a BP. TV-s Anettka vezesse az eljövendő Mars expedíciót - már persze ha eljön valaha is egy ilyen.

konrada 2020.09.10. 14:35:39

Ez a Bandi se lesz már hülyébb.
..pedig láthatná, hogy még Európában se tudják - még közel azonos nyelven beszélő népek se - elviselni egymást, és válnak szét külön államokká, akkor hogyan tudna 1 államban meglenni 2 egymástól nyelvben, mentalitásban ennyire eltérő ország közös államban lenni???
...legfeljebb akkor, ha Hitler feltámadna...;)

midnight coder 2020.09.10. 14:48:41

@konrada: Azért Svájc elég jól elvan.

konrada 2020.09.10. 15:24:44

@midnight coder:
Valóban 1, azaz egy darab példa egy olyan kontinensen, ahol az utóbbi 30 évben 3 állam is szakadt szét, összességében huszonvalahány államra...

havrilla 2020.09.10. 15:45:56

@midnight coder:
Igen . Kicsiben minden más lehet, de nem fele meg egy bizonyos területi nagyság esetén.

Garrincha 2020.09.10. 15:57:29

A keleti és a nyugati frankok már annyit háborúztak egymással,hogy most már nyugodtan összefeküdhetnek.Nagyon kitolnának Európával,velünk pedig duplán,ha megvalósítanák ezt az eszetlennek tűnő-de nem lehetetlen- federativ államformát.

ulpius66 2020.09.10. 16:12:31

Én meg olyan híreket olvasgatok a "fejlett nyugati államokról" (na jó, ez vicc volt...) szóval olyan hírek keringenek, hogy
- mostanában válik szét Belgium holland és francia részre (Flandria és Vallónia)
- a skótoknak is elegük van az angol fennhatóságból ... LÁSD: MAGYAR ÚR : "Brexit lehet Nagy Britannia "Trianonja" ....... mindezt kettő napja rittyentette ide a blogjába, szóval nem nagyon mond ellent önmagának.....
- a spanyolok (ha van ilyen nép) meg alig bírják egyben tartani országukat (katalánok, baszkik, és egyebek.....)

Szóval inkább a napirenden a széthullás van, és nem az egyesülés!
(ami Kohn Bandit illeti, mondott ő mán ennél sokkal nagyobb baromságot is...)

ulpius66 2020.09.10. 16:16:50

... és talán az sem a véletlen műve, hogy ebből a kibaszott jól működő EU-ból egyre többen akarnak kilépni, Lásd Bregzit!!!!!!!!!

Az meg egy másik kérdés, hogy Svájcnak, meg Norvégiának esze ágában sincs belelépni ebbe a kibaszott jól működő EU_ba!
(az, hogy "kibaszott jól működő EU" ... az csak vicc....)

György Csaba Nagy 2020.09.10. 17:18:12

@ulpius66: A kép picinnyég árnyaltabb. Senki más nem akar kilépni; az angolok eszement döntése másokat riaszt és nem vonz, pedig a vastagja még előttünk; lehet itt még Szétesett Királyság, mert a skótok, walesiek és északírek inkább maradnának ebben a vacak EU-ban. Svájc pedig, noha nem akarja feladni 200 éve jövedelmező semlegességi üzletét, átvett minden uniós kereskedelmi, tőke- és személyi mozgási szabályt, s most az EU-jogrend elsődlegességének elismerése ügyében van présben, s ha behajol, a nem-tagság formai kérdéssé silányul. Norvégia a kereskedelem szabályait átvéve csak a rengeteg olajából maradhat kinn, de arra rossz idők járnak, s a jövő sem ragyog. Szóval, üljünk és lessünk, jóslás helyett.

laszlo ador 2020.09.10. 17:56:27

Hogy menyire "kibaszott jól müködö EU" -ról probálkozol kifejezni a véleményedet az nem mindenki
fogja itt helyeselni.
Mert eltudod e képzelni ,hogy ha sehogyan sem müködne,honnan lenne a pénz a stadionokra
a kisvasutakra kastélyokra jachtokra,de hadd ne soroljam,tudod te jól,hogy mindez menyibe kerül.
A baj tt csak abban van hogy ezek a pénzek eltünnek a felsö tizezer fideszes zsebeiben.De hiszen ezt
Te is tudod földim ,csak játszod a hülyét.

midnight coder 2020.09.10. 18:07:27

@laszlo ador: Attól mert a német adófizetők pénzéből itt fasza kis stadionok épülnek, az EU nem lesz többé hatalmi tényező. És az sem nagyon fog változni, hogy az elmúlt 30 év technológiai forradalmából leginkább az ázsiaiak, elsősorban a kicsi kínaiak profitáltak. És persze nem oldódik meg az az ezer másik probléma sem, ami az EU-t terheli / fenyegeti. Kezdve Pl. a 2050-ig a népességét megduplázó Afrikával, az öregedéssel, a gazdaság súlypontjának Ázsiába helyeződésével, az amcsi-kínai viszony alakulásával, a globális felmelegedéssel, hogy csak azokat említsem amik hirtelen az eszembe jutnak.

midnight coder 2020.09.10. 18:31:38

@laszlo ador: És persze az sem oldódik meg, hogy túl sok nyelv, kultúra, túl sok különféle fejlettségű gazdaság, túl sok értékrend van egy működő unióhoz. A legjobb az lenne, ha az egész maradna csak gazdasági szerveződés, és a politikát teljesen kihagynák belőle. Csak ez a nyugati balfékek miatt elképzelhetetlen, ők még mindig a világot akarják megváltani, holott már rég túl vagyunk azon a ponton amikor a Nagy Fehér Ember meg tudta oldani a kicsi bennszülöttek problémáit. Immár lassan a saját problémáira kellene koncentrálnia ha túl akar élni. De mire ezt a balfékek felfogják addigra már rég nem lesz Nagy Fehér Ember, max. Kis Fehér Menekült aki próbál majd kopogtatni a keleti határokon. A kérdés, hogy a keleti határok az osztrákoknál lesznek, vagy nálunk, vagy az oroszoknál, esetleg Kínában ?

ulpius66 2020.09.10. 18:47:05

@midnight coder:

Teljesen igazad van!

Az EU-nak gazdasági közösségként kellene működnie. Határok és vámok nélkül, a tőke és a munkaerő szabad áramlásaként!

Ahogy írod, a "fejlett ideológiával" rendelkező nyugatiak meg állandóan minden kérdést politikai szinten kívánják megoldani!!!

Nehogy Brüsszelben döntsék el, hogy pl. Magyarország jogállam-e (jelentsen ez bármit is...) és csak akkor utalják át a Magyarországnak járó pénzeket, ha ők úgy találják, hogy jogállam.....

Persze ezzel a trükkel csak azokat az államokat tudják zsarolni, akik többet kapnak, mint amit befizetnek......pl. Svédországban lehetne bármekkora fasizmus, mivel ő nettó befizető, így őket nem tudják ily formán baszogatni!

bordat 2020.09.10. 23:04:17

EU HELYÉBE NEM ADNÉK EGY EURÓ centet sem ENNEK A FITYESZ BAGÁZSNAK

havrilla 2020.09.11. 07:24:06

@bordat:
Ja, ha csak ennyi eszed van. Ha mégegyszer ennyi lenne, már félhülyének számítanál.
Na ezért nem nyertek 2022-ben sem.
süti beállítások módosítása