MaGYAUR

MaGYAUR

Orbán volna Homo christianus?

2020. november 10. - Magyaur

Az jellemző a populista politikusokra Amerikától Magyarországon át Oroszországig, hogy az egyéni, családi-rokonsági és a klientúra hatalmi ambícióit a Nemzetre és a Kereszténységre való hivatkozással leplezik. A populista politikusoknak a nacionalizmus arra szolgál ürügyül, hogy az általuk kormányzott „szuverén” politikai buborékot függetlenítsék a nemzetközi jogi és szakmai kontrolltól. A kereszténységre való hivatkozás pedig arra jó, hogy egyrészt „túlvilági dicsfénnyel” övezzék politikájukat, másrészt hogy kétszáz év után a vallástalanított, szekularizált állam működésébe visszavezessék az egyházat.

Természetesen a cél ezzel nem az, hogy az egyházak rápirítsanak a hazudozó és embertelen populistákra, hanem ellenkezőleg, a sokszor vallástalan állampolgárok adóiból felpumpált egyházaktól elvárja a nemzetállami hatalom, hogy a kiváltságos helyzet fejében támogassák a kormányzó pártot és vegyék át a humán szféra, az „emberi erőforrások” feletti irányítást. Ennek egyik előjele Balogh Zoltán lelkész kinevezése volt az EMMI élére, majd a nem-vallási alapon működő civil segítőszervezetek anyagi forrásainak elvétele, az állami szociális háló lebontása. A folyamat itt megállt, mivel az egyházak nem igazán tudtak, tán nem is akartak szegénypolitikával foglalkozni (az egyetlen Iványi-féle Oltalom Karitatív Egyesület kivételével).

Vagyis ma, - a járvány kellős közepén és a tél közeledtével - milliónyi magyar maradt állami és egyházi segítség nélkül!

Amíg az Egyesült Államokban a neo-protestáns egyházak már hosszabb ideje befolyást gyakorolnak az elnökválasztásra és az elnökökre, addig Magyarországon fordítva, miniszterelnök tartja markában a bevett egyházakat. Ennek bizarr és gyomorforgató következménye a „pápánál is pápább” magyar klérus illiberális, politikai indíttatású pápa-ellenessége.

A populista kormányzás gátlástalanságára jellemző, hogy amikor 2010-ben ellenzéki győzelem született Esztergomban, akkor Meggyes Tamás előző városvezető, először is nem adta át a polgármesteri szobáját a megválasztott polgármesternek, Tétényi Évának (ez emlékeztet Trump-nak a választási eredményt el nem ismerő kutyakomédiájára). Aztán a független polgármester és az önkormányzat fideszes többsége közti vita, valamint az érseki központ lakosságának megleckéztetése miatt a város majdnem teljesen leállt: akadozott mind a közvilágítás, mind a tömegközlekedés.

Úgy tűnik ez a sors vár az iparűzési adó elvételével minden magyar önkormányzatra, de legfőképpen az ellenzéki többségű „bűnös város”-ra, Budapestre. Ha bevételeitől megfosztja az Orbán kormány az önkormányzatokat (persze úgy, hogy a „nem-ellenzéki” városok majd stikában, várhatóan kapnak mégis anyagi támogatást), akkor nem lesz a városokban szemétszállítás, tömegközlekedés, bölcsödei-óvodai ellátás és közvilágítás.

Mintha Orbán Viktor döntéseit nem annyira a bölcs előrelátás, mint inkább a példát statuáló, megtorló politika motiválná, ami viszont távol áll a keresztényi szeretetvallástól. Hol van itt a „Homo christianus” pozitív, nagylelkű és emberbarát jellege, hol a krisztusi szeretet?

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr1016281482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dinkainka 2020.11.11. 04:19:00

Putriból szabadult hazug cigány marad haláláig!

2020.11.11. 06:48:24

Ilyen, ha plebsz hatalomra jut. Gyorsan ki akarja egyenlíteni, nem a kultúrális, hanem a vélt anyagi hátrányát. Hiába, nincs már arisztokrácia, amely megengedhetné magának azt a luxust, hogy a saját érdeke helyett az országét nézze.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.11.11. 08:45:31

Nem, Orbán nem keresztény mintaember, hanem egy politikus, aki a kereszténységet jó alapnak látja a politikai harchoz.

Magyaur 2020.11.11. 09:25:49

@MAXVAL birсaman közíró:
Egyetértek.
De Orbán nemhogy nem "keresztény mintaember", hanem a borzalmas kisebbrendűségi érzéseit kompenzálni akaró hatalmat, pénzt összeharácsoló, ellenfeleit kegyetlen tudatossággal kiiktató nárcisztikus személyiség. Olyan megnyomorított pszichéjű politikus, aki roppantmód élvezi, hogy a Nyugat "mumus"-ként kezeli, de legalább híres/hirhedett, akárcsak "Attila, az Isten ostora"!
Igaz, az erősebb politikai kutyáknak (Putyin, Erdogan, Hszi Csin-ping) simán lefekszik, de a mamlasz EU-t megveti és a magát megvédeni nem képes 90 éves Soros Györgyöt és a magyar civil mozgalmakat támadja. Felfelé nyal, lefelé rúg.
Eközben az ország egyre inkább süllyed, járvány nélkül is...
Nem, Orbán nemhogy nem "keresztény mintaember", de politikusnak és embernek is silány!:(

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.11.11. 09:31:10

@Magyaur:

Orbán egyszerűen egy jó politikus, aki jelenleg hasznos szerepet játszik az ország életében. Ennyi az egész. Felismerte, hogy a nyugati szövetség káros az országnak, ezért igyekszik a függést csökkenteni.

Mi ezzel a gond?

Magyaur 2020.11.11. 11:29:48

@MAXVAL birсaman közíró: Orbán rossz politikus. Olyan mint egy túlmozgásos, kiszámíthatatlan, csökönyös és bosszúszomjas éretlen kamasz. Nem lehet komolyan venni, csak ez beszámíthatatlanság Magyarországra is kivetül!
A keleti nehézsúlyú politikusok (akiktől tart Orbán és ha kell lemegy kutyába; cigánynótázik) szemében O.V. a Nyugat fellazítására talán alkalmas szarkeverő...de a Nyugat politikusai sem hülyék...nem veszik komolyan, hanem karanténba kényszerítik, hogy minél kevesebb kárt okozzon... De vele együtt sajnos Magyarország kerül politikai karanténbe ki tudja meddig!:(

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.11.11. 11:33:00

@Magyaur:

Eredményei nem igazolnak téged. S a nép véleménye is ellenkezik a tiéddel.

erol 2020.11.11. 15:16:30

@MAXVAL birсaman közíró: Nincs olyan, hogy "a nép véleménye". Az embereknek különböző érdekeik, habitusuk, elveik vannak.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.11.11. 15:25:29

@erol:

Ezért van választás. Ezt Orbán nyerte meg, nem Gyurcsány.

ebella2 2020.11.11. 17:30:36

@MAXVAL birсaman közíró: És nem is gyurcsányi fogja kivenni a hatalmat a kezéből. Most elbaszta, veszteni fog.

Európai téridő 2020.11.11. 19:34:12

Gyaur Magyaur a jelek szerint nem részesült abban a szerencsében, hogy töriórán tudomást szerezzen az államtól elválasztott egyházak politikába való másfajta bekapcsolódásának a módozatairól. Pedig a keresztényszociális mozgalmak XIII. Leó pápa "Rerum novarum" enciklikája után kezdtek megalakulni és XI. Pius a 4í. évfordulóra adta ki a "Quadragesimo anno" című pápai körlevelet. A két jelentős európai kereszténydemokrata párt, az olasz és a német - és a magyar is - a II. világháború alatt alakult meg és illegalitásban tevékenykedett. 1944-45-ben a felszabadított országokban a fasiszta és náci pártok betiltása az ideiglenes nemzetgyűlések, országgyűlések és kormányok első feladatai közé került. A Szövetségesek a kereszténydemokrata pártokat jelölték ki partnerüknek az újjáépítésben. Magyariország, amely a sztálini szovjet "érdekszférába" került, más utat járt be, mert mind a be nem tiltott Független Kisgazdapárt, mind a Kereszténydemokrata Néppárt, amelyek leginkább megfeleltek a nem náci-fasiszta kritériumoknak, Rákosi "syalámitaktikájának" és ay 1947-es elcsalt választás utáni "szovjetizációnak" az "áldozatai" lettek.

CSOKKI MÁLNA 2020.11.11. 20:06:02

@ebella2: Április 8-a délutánján is elhittétek, hogy nyerhettek, azóta rajtatok röhögök.:)

CSOKKI MÁLNA 2020.11.11. 20:08:38

@MAXVAL birсaman közíró:

Nem érted szegény hülyét. Úgy érti, hogy majd a demens múmia az USA-ból. Végül is érthető a gondolkodása., mindig akkor tudtak a hatalom közelébe kerülni, ha külföldről hozzásegítették őket.

Magyaur 2020.11.11. 20:45:37

@Európai téridő: Ez nem kereszténydemokrata poltika!:)
Orbán miztán megvette kilóra a bevett egyházakat, a saját hatalmának szolgálatába állította azokat, megalázó és istentelen módon...
A magyar kereszténység tekintélyének és hitelének lerombolója: Orbán Viktor.

nemecsekerno_007 2020.11.11. 20:46:50

@erol: A kifogáskeresés akadémiai szintje :)))) Olyan nincs, hogy merevedési zavar :)))))

nemecsekerno_007 2020.11.11. 20:49:49

@Magyaur: Ha röhögés nélkül le tudtad írni, hogy 90 éves Soros György, meg magyar civilek akkor sokáig lesz még 2/3. :)))))

nemecsekerno_007 2020.11.11. 20:51:51

Vigyázz Magyaur, megjelent a blogféreg Brendel.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.11.11. 20:55:32

@kovacs_janos_3: Matyika, matyika! Próbálkozol? :-))

birkamenet 2020.11.11. 21:11:11

@nemecsekerno_007: " sokáig lesz még 2/3. :))))) "

Jobb országokban titkolják hogy ha kétharmadnyi féleszü funkcionális analfabétából áll a társadalom, Orbanisztánban viszont még dicsekszenek is vele!

Sőt még azzal is, hogy ha a nemzeti elhülyülés ilyen tempóban halad tovább, akkor lesz abból még négyötöd is!

birkamenet 2020.11.11. 21:14:55

A fidess csupán egy MARKETING magyarKODÓ, konjunktúra keresztényeskedő munkásparaszt párt.

A fidess bandának a keresztényeskedésük már a NE LOPJ! parancson hatalmasat zuhan seggre. É

nemecsekerno_007 2020.11.11. 21:20:58

@birkamenet: És büszke is vagy rá, hogy hülyék győznek le. Gratulálok :))))))

élhetetlen 2020.11.11. 22:28:54

@nemecsekerno_007: Hallottad már a közmondást, hogy sok lúd disznót győz? Pedig a disznó az okosabb! És csak az ostoba libák büszkék arra, hogy győznek.

Halibuli 2020.11.11. 22:37:31

A Dakota Géniusz az ókori egyiptomi uralkodókhoz mérhető.
Fára(j)ó

kvadrillio 2020.11.11. 23:21:51

háááát jahhh....ŐK A LEGJOBBAN RÁ------SZORÚÚÚÚÚÚÚÚLTAK !!!

HOGYISMONDTA SIMICSKA: ORBÁN 1 GECI ????? AZ !!!!!

Az NB I-es labdarúgók fizetését is kipótolja a magyar állam

A futballklubok havi bérköltsége több száz millió forintot is jelenthet.

Kivlov 2020.11.12. 07:29:06

álszent kamuduma.
Az élethez pénz kell. Empátiából meg szolidaritásból nem lehet megélni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2020.11.12. 09:31:01

@erol:

"Nincs olyan, hogy "a nép véleménye". Az embereknek különböző érdekeik, habitusuk, elveik vannak."

A választásokon a nép véleményt nyilvánít.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.11.12. 10:15:49

Kedves Magyaur!

Ha meghívsz adminnak én kitakarítom ezt az elmebeteget.
Imádok szórakozni azzal hogy szívatom és vergődik, hogy bejusson.

ulpius66 2020.11.12. 10:47:33

... hogy a témához is hozzászóljak, és ne csak arról a vadbarom Berendel Matyikáról írjak....

TÖK ECCERŰ VOLNA A MEGOLDÁS.................

AKI VÍRUSTAGADÓ, VAGY NEM TARJA BE AZ ELŐÍRÁSOKAT, AZOKAT NEM KELL MEGGYÓGYÍTANI!!!!!!!

MAGYARUL, A VÍRUSTAGADÓKAT ÉS AZ ELŐÍRÁSOKRA FITTYET HÁNYÓKAT, ILLETVE EZEK CSALÁDTAGJAIT NEM KELL A KÓRHÁZAKBA BEFOGADNI!!!!!!

EZEK A VADBARMOK, HA MEGBETEGSZENEK, NE VEGYÉK EL AZOK ELŐL A KÓRHÁZI HELYEKET, AKIK BETARTOTTÁK AZ ELŐÍRÁSOKAT!!!!!!!!
(kell egy listát készíteni a vírustagadókról, a korlátozásokat be nem tartókról, illetve ezek családtagjairól..... és ezek a vadbarmok NEM SZÁMÍTHATNAK KÓRHÁZI ELLÁTÁSRA, HA KOVIDOSOK LESZNEK..........)

ulpius66 2020.11.12. 11:47:17

... hogy a témához is hozzászóljak, és ne csak arról a vadbarom Berendel Matyikáról írjak....

TÖK ECCERŰ VOLNA A MEGOLDÁS.................

AKI VÍRUSTAGADÓ, VAGY NEM TARJA BE AZ ELŐÍRÁSOKAT, AZOKAT NEM KELL MEGGYÓGYÍTANI!!!!!!!

MAGYARUL, A VÍRUSTAGADÓKAT ÉS AZ ELŐÍRÁSOKRA FITTYET HÁNYÓKAT, ILLETVE EZEK CSALÁDTAGJAIT NEM KELL A KÓRHÁZAKBA BEFOGADNI!!!!!!

EZEK A VADBARMOK, HA MEGBETEGSZENEK, NE VEGYÉK EL AZOK ELŐL A KÓRHÁZI HELYEKET, AKIK BETARTOTTÁK AZ ELŐÍRÁSOKAT!!!!!!!!
(kell egy listát készíteni a vírustagadókról, a korlátozásokat be nem tartókról, illetve ezek családtagjairól..... és ezek a vadbarmok NEM SZÁMÍTHATNAK KÓRHÁZI ELLÁTÁSRA, HA KOVIDOSOK LESZNEK..........)

ulpius66 2020.11.12. 11:49:37

Egyebekben mi van az SZFE "kommunista ifjak" blokádjával??????

ulpius66 2020.11.12. 11:50:58

SZFE tüncizők = csőcselék, káosz, anarchia

nemecsekerno_007 2020.11.12. 11:51:46

@élhetetlen: Hát basszus nem gondoltam volna, hogy mellébeszélésből is lehet doktorálni. :))))

De jól toljátok.

ulpius66 2020.11.12. 12:37:30

... hogy a témához is hozzászóljak, és ne csak arról a vadbarom Berendel Matyikáról írjak....

TÖK ECCERŰ VOLNA A MEGOLDÁS.................

AKI VÍRUSTAGADÓ, VAGY NEM TARJA BE AZ ELŐÍRÁSOKAT, AZOKAT NEM KELL MEGGYÓGYÍTANI!!!!!!!

MAGYARUL, A VÍRUSTAGADÓKAT ÉS AZ ELŐÍRÁSOKRA FITTYET HÁNYÓKAT, ILLETVE EZEK CSALÁDTAGJAIT NEM KELL A KÓRHÁZAKBA BEFOGADNI!!!!!!

EZEK A VADBARMOK, HA MEGBETEGSZENEK, NE VEGYÉK EL AZOK ELŐL A KÓRHÁZI HELYEKET, AKIK BETARTOTTÁK AZ ELŐÍRÁSOKAT!!!!!!!!
(kell egy listát készíteni a vírustagadókról, a korlátozásokat be nem tartókról, illetve ezek családtagjairól..... és ezek a vadbarmok NEM SZÁMÍTHATNAK KÓRHÁZI ELLÁTÁSRA, HA KOVIDOSOK LESZNEK..........)

ulpius66 2020.11.12. 12:48:26

... hogy a témához is hozzászóljak, és ne csak arról a vadbarom Berendel Matyikáról írjak....

TÖK ECCERŰ VOLNA A MEGOLDÁS.................

AKI VÍRUSTAGADÓ, VAGY NEM TARJA BE AZ ELŐÍRÁSOKAT, AZOKAT NEM KELL MEGGYÓGYÍTANI!!!!!!!

MAGYARUL, A VÍRUSTAGADÓKAT ÉS AZ ELŐÍRÁSOKRA FITTYET HÁNYÓKAT, ILLETVE EZEK CSALÁDTAGJAIT NEM KELL A KÓRHÁZAKBA BEFOGADNI!!!!!!

EZEK A VADBARMOK, HA MEGBETEGSZENEK, NE VEGYÉK EL AZOK ELŐL A KÓRHÁZI HELYEKET, AKIK BETARTOTTÁK AZ ELŐÍRÁSOKAT!!!!!!!!
(kell egy listát készíteni a vírustagadókról, a korlátozásokat be nem tartókról, illetve ezek családtagjairól..... és ezek a vadbarmok NEM SZÁMÍTHATNAK KÓRHÁZI ELLÁTÁSRA, HA KOVIDOSOK LESZNEK..........)

kvadrillio 2020.11.12. 13:41:08

Most tájékoztatott cicinéni, a települések 85 %-a fertőzött, a 15 %-a tünetmentes hordozó lehet, a maradék 0 % pedig (sztem) naponta HÖRÖGVE százával meghal !!! NADE AKKOOOOO KIKET IS VÉDTEK MEG EZEK ?????????! A NAGYON GOZZÁÉRTŐK ???!!!

kvadrillio 2020.11.12. 13:48:32

@kovacs_janos_12: NEBÁNCSADŐŐŐT ! OLVASTAM FASZBÚKON RÓLA, HOGY NEM IS VOLT JÓ TANULÓ, 3-4-ES VOLT MATEK-FIZIKÁBÚL. MAGATARTÁSA MIATT 3-5 ISKOLÁBÓL KIBASZTÁK, MAKAcs ÖSZVÉRKÉNT MIKOR ELVETT VALAMIT EGY ISKOLATÁRSÁTÓL ÉS a tanár azt mon dta többször neki, hogy adja vissza, nesze ! kiáltással falhoz baszta !!!!!......EZÉRT IS ÉPÍTI TOVÁBB A KISVASÚTJÁT, HA KRITIZÁLJÁK ŐT !!!

kvadrillio 2020.11.12. 13:50:06

@kvadrillio: ORBÁNNAK CSAK EGY AGYBAJA VAN : AZT HISZI MAGÁRÓL, HOGY EGY ZSENI !!!!! :o)))))))))
NEM AZ.

Robiekin · http://megfizethetetlenegeszseg.blogspot.hu/ 2020.11.12. 13:51:37

Hol van itt a „Homo christianus” pozitív, nagylelkű és emberbarát jellege, hol a krisztusi szeretet?

ulpius66 2020.11.12. 13:52:34

... hogy a témához is hozzászóljak, és ne csak arról a vadbarom Berendel Matyikáról írjak....

TÖK ECCERŰ VOLNA A MEGOLDÁS.................

AKI VÍRUSTAGADÓ, VAGY NEM TARJA BE AZ ELŐÍRÁSOKAT, AZOKAT NEM KELL MEGGYÓGYÍTANI!!!!!!!

MAGYARUL, A VÍRUSTAGADÓKAT ÉS AZ ELŐÍRÁSOKRA FITTYET HÁNYÓKAT, ILLETVE EZEK CSALÁDTAGJAIT NEM KELL A KÓRHÁZAKBA BEFOGADNI!!!!!!

EZEK A VADBARMOK, HA MEGBETEGSZENEK, NE VEGYÉK EL AZOK ELŐL A KÓRHÁZI HELYEKET, AKIK BETARTOTTÁK AZ ELŐÍRÁSOKAT!!!!!!!!
(kell egy listát készíteni a vírustagadókról, a korlátozásokat be nem tartókról, illetve ezek családtagjairól..... és ezek a vadbarmok NEM SZÁMÍTHATNAK KÓRHÁZI ELLÁTÁSRA, HA KOVIDOSOK LESZNEK..........)

kvadrillio 2020.11.12. 14:00:11

EGY EGOISTA FAROK !!!!!!!!!! NEM LETT VOLNA SZABAD MEGSZAVAZNI MINIELNÖKNEK !!!!!!!!!

Így ellenőrzi Orbán Viktor a karanténban lévő külügyminiszterét
-nf-
-nf-
követés
2020.11.12. 13:12

Interneten keresztül nem fertőzöl, tehát leveheted a maszkot – kezdte Orbán Viktor miniszterelnök, miközben Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel folytatott videóhívást. Érdemes meghallgatni/elolvasni eszmecseréjüket, amelyet alább változtatás nélkül közlünk.

Szijjártó Péter: Körülbelül úgy érzem magam, mint az az ember, akiben benne van az a vírus, ami kapcsán még minidig több a kérdés, mint a válasz.

Orbán Viktor: Ipari mennyiségű vírus van benned.

Szijjártó Péter: Azt mondták, hogy a csúcstartók közé tartozom még.

Orbán Viktor: Valószínűleg egy szuperfertőzővel találkoztál valahol, ne gyere vissza, maradjál még néhány napot! Kiadtam egy határozatot, hogy csak az jöhet vissza a kormányba dolgozni, akinek van két negatív tesztje, és közte eltelt legalább 48 óra.

Szijjártó Péter: Azt kell mondjam, azért mentálisan kicsit még megterhelőbb, mint fizikailag.

Orbán Viktor: Nagy szerencséd van, hogy fiatal vagy, mert ha hatvan fölött lennél, ez lehet, hogy ez elvisz. Innen lehet jól látni, hogy az időseknek, meg a szüleinknek – édesapám most volt 80 éves egy vagy két nappal ezelőtt – tehát, amit mondunk nekik, azt komolyan kell venni. Mert akármit is éltek túl, érted, hiába élték túl a világháborút, meg '56-ot, meg a komcsikat, ez egy olyan betegség, ami egészen egyszerűen elvihiti őket. Ezt nagyon komolyan kell venni. Amikor februárban vagy márciusban az első hírek megjöttek, hogy járvány van, akkor levettem a könyvespolcról Camus Pestisét, és elolvastam. Ha ez kimaradt volna, akkor ezt vedd le a polcról, és olvasd el.

SZIJJJJJ MENTÁLISAN-LELKILEG A KÜSZÖB ALATT !!!!!
ORBÁN MEG A CSALÁDJÁT TAGLALJA...........EZ EGY MINIELNÖK LEGALJA !!!!!!!!!!!

kvadrillio 2020.11.12. 14:00:41

@kvadrillio: ORBÁN EGY ÉRTÉKTELEN EMBERKE.

ulpius66 2020.11.12. 14:03:20

Mind e mellett.....

portfolio.hu

"Gulyás Gergely: vétózik a magyar kormány, ha nem változik az uniós javaslat

A magyar kormány elfogadhatatlannak tartja az uniós költségvetéshez kapcsolt jogállamisági feltételrendszert, ezért ha az nem változik, akkor nem tudja támogatni a költségvetést - mondta a Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter."

Teljesen tiszta a képlet: a magyaroknak mindegy, hogy mért nem kapunk pénzt!!!!!!

Vagy a jogállamiság miatt (jelentsen ez bármit is....) vagy amiatt nem kapunk, hogy az Orbán vétózik!
(mondjuk ekkor egyetlen egy tagállam sem kap pénzet.......)

Európai téridő 2020.11.12. 16:47:53

Gyaur Magyaur, ha 1943 decemberében, a Teheráni konferencián nem osztották volna "érdekszférákra" Európát és Magyarország nem Sztálin "keleti blokkjába" kerül, akkor Barankovics pártját nem szalámizta volna le Rákosi és a német és az olasz példához hasonló viszonyok alakultak volna ki. De az ateista, vallásellenes osztályharcos elvtársvilág után a gyanakvó, alámerülő internáci hülyelvtársak olyan fene nagy vallásszakértők lettek és a politikai tartalom helyett a vallásit kérik számon. Arról pedig a "kortársi", korabeli internáci hülyelvtársi csicska firkászcsürhe nem igazán tájékoztatta a nagyérdeműt, hogy a gaz "impirilisták" kereszténydemokrata pártjai és az egyházak között milyen kapcsolatok voltak. Azért tudsz te is átmenni ilyen álságos imádkozó sáska - ájtatos manó pózba, mert tudatlan vagy.

kvadrillio 2020.11.12. 18:42:57

ÜHÜMMM.......OCCCT  SZERETNÉM LÁTNI A 3-AS METRÓ  LÉGKONDICIONÁLÁSÁT !!!!!!!!!!.. AZ UNIÓ ADOTT RÁ 154 MILLIÁRDOT !..Százötven milliárdot zúdítanak Koncz Zsófia választókörzetére 149,5 milliárd forintot adnak Tokaj város és a Tokaj-Zemplén térség fejlesztésére, és a település külön kapott még bő félmilliárdot a református templom…

HOL A LÉGKONDI VIKTORRRRR ????!!!

kvadrillio 2020.11.12. 19:06:19

AHHA....MEGAZANYÁD PICSÁJA !!!!! AKKOR JÖNNEK A HULLÁMOK, HA ORBÁN BE----ELENGEDI A VÍRUST ! HA LEÁLLÍTJA, LEÁLLÍTOTTA A KON TAKTKUTATÁST !
HA GYILKOLJA AZ EMBEREKET A PROFITSZERZÉS ÉRDEKÉBEN !!!!

Egymás után jönnek a pusztító hullámok, míg a lakosság fele át nem esik a koronavíruson
D MTI20200508012
-kgy-
-kgy-
követés
2020.11.12. 17:04

A matematikai számítások és modellezések már tavasszal rámutattak azokra a trendekre, amelyek a mostani, második hullámhoz vezettek, azaz

már tavasszal látszott, milyen lesz az őszi helyzet

– nyilatkozta Simon Péter egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, aki a Magyar Hírlapnak adott interjút. A szakember szerint sosem a konkrét számokat kell nézni, hanem a trendeket.

Bármilyen borzasztó is kimondani, a járványtani matematikában egy-, két, háromezer ide vagy oda benne van a hibahatárban, azaz a pakliban

– mutatott rá Simon Péter, aki visszautasítja, hogy emiatt érzéketlenséggel vádolják, mivel minden emberi életet értéknek tekint, azonban „a képletek csak ilyen szórásokkal működnek”.
Kapcsolódó
Mitől modell a járványmodell?
Mitől modell a járványmodell?

A matematika új életre kelt a koronavírus árnyékában, a matematikusok a védekezés legfontosabb stratégái lettek. De miért hívják modellnek, amit létrehoznak?

A szakember szerint az oltások hatékonysága is mérhető képletekkel, ehhez azonban az orvosoktól származó adatsorokra lenne szükség, ami jelenleg – a kísérleti stádiumban lévő anyagok esetében – nem áll rendelkezésre. Simon szerint érdemes az oltásnál is inkább hálózatokban gondolkodni, azaz nem elég azt nézni, kinek mi a foglalkozása, azt is figyelembe kell venni, ki mennyi emberrel kerül kapcsolatba.

A szakértő arra is rámutatott, hogy

lehet harmadik, de akár sokadik hullám is, egészen addig, amíg az emberek „bő fele” át nem esik a betegségen.

A nyári reprezentatív felmérés szerint az emberek kevesebb mint egy százaléka esett át rajta májusra. Most durván félmillió lehet a valós szám – ez kicsit több, mint öt százalék. Jó észben tartani, hogy az ötvenszázalékos arányt az influenza sem volt eddig képes soha felmutatni! Ezért kell az oltás

– magyarázta az egyetemi tanár.

kvadrillio 2020.11.12. 19:10:05

@kvadrillio: merezneked a hullámzó Balaton mi ??? hüjjevagytefasz ???! AZ EMBEREK HÖRGÉSÉT SENKI NE IRÁNYÍTSA !!!NINCS MEGBÍZÁSA SENKINEK ERRE ! BAZDMEGORBÁN !!!!!!!!!!!!! jönnek a hullámok amíg lesz nyájimmunítás ???? HÁT DÖGÖLJÖN MEG, AKI EZT IRÁNYÍTJA BASSZAMEG !! A SZAGÉRTŐ IS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A KURVA ANYÁDAT---, AZT IRÁNYÍTSD !!!!!+

élhetetlen 2020.11.12. 23:26:57

@ulpius66: Te nem vagy normális. „MAGYARUL, A VÍRUSTAGADÓKAT ÉS AZ ELŐÍRÁSOKRA FITTYET HÁNYÓKAT, ILLETVE EZEK CSALÁDTAGJAIT NEM KELL A KÓRHÁZAKBA BEFOGADNI!!!!!!. Kiküldenek egy kérdőívet megint, hogy vírustagadó vagy-e, aztán listáznak, és ha két testvér közül az egyik vírustagadó, akkor a másik testvért, vagy a családját ne kezeljék? Sok millióért lesz egy lista, amit senki nem dolgoz fel? Vagy egy év alatt átírják a TB rendszert, amit kibővítenek ezzel az infóval? Nem találkoztál a piros jelzésű TB kártyáddal, aztán elintézted, és egy rendszer visszatöltés, és megint piros? Kezdheted rendbe tenni? Te becsavarodtál, és nem tudod, mit üvöltözöl nagy betűvel.

élhetetlen 2020.11.12. 23:52:18

@nemecsekerno_007: Mellé találtál. „És büszke is vagy rá, hogy hülyék győznek le. Gratulálok :))))))”. Csak az ostoba libák büszkék arra, hogy legyőzték az okos disznót, írtam, csak nem értetted meg. Mi itt a mellébeszélés? Te egy büszke liba vagy, mert sok hozzád hasonló van, de ettől nem leszel okosabb egy disznónál. Ennyi.

phls 2020.11.12. 23:57:26

Ezt a büdös kovács_jános_x-et valóban brendelnek hívják? Nemigen vagyok járatos a blogos témákban. Ránéztem a honlapjára, az ateistaklub.blog.hu-ra: ott virít öles betűkkel: "Legfrisebb bejegyzések". Ez épp elég volt, beljebb nem érdemes menni. Ez a büdös valószínűleg egy agresszív, IQ-mentes, suttyó, primitív állat. Annak ellenére mondom ezt, hogy magam is ateista vagyok, de ez itt teljesen érdektelen.

Elszomorodna bárki is itt, ha ez a büdös megdöglene?

phls 2020.11.13. 00:12:54

Ezt a büdös kovács_jános_x-et valóban brendelnek hívják? Nemigen vagyok járatos a blogos témákban. Ránéztem a honlapjára, az ateistaklub.blog.hu-ra: ott virít öles betűkkel: "Legfrisebb bejegyzések". Ez épp elég volt, beljebb nem érdemes menni. Ez a büdös valószínűleg egy agresszív, IQ-mentes, suttyó, primitív állat. Annak ellenére mondom ezt, hogy magam is ateista vagyok, de ez itt teljesen érdektelen.

Elszomorodna bárki is itt, ha ez a büdös megdöglene?

phls 2020.11.13. 00:45:57

Ezt a büdös kovács_jános_x-et valóban brendelnek hívják? Nemigen vagyok járatos a blogos témákban. Ránéztem a honlapjára, az ateistaklub.blog.hu-ra: ott virít öles betűkkel: "Legfrisebb bejegyzések". Ez épp elég volt, beljebb nem érdemes menni. Ez a büdös valószínűleg egy agresszív, IQ-mentes, suttyó, primitív állat. Annak ellenére mondom ezt, hogy magam is ateista vagyok, de ez itt teljesen érdektelen.

Elszomorodna bárki is itt, ha ez a büdös megdöglene?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.11.13. 05:08:16

@phls: Nem, senki sem szomorodna el. Itt vannak a viselt dolgai

brendel-viselt-dolgai.blog.hu/2020/10/29/brendel_matyas_garazdalkodasa#comment-form

És itt láthatod milyen faszságokkal foglalkozik. Meg a pofáját.
www.youtube.com/watch?v=tN25SW6hh8I
Egyébként eszméletlen zagyvaságokat hord össze.

Gazz 2020.11.13. 08:34:55

Orbán = Homo Spermaticus

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.11.13. 09:08:41

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Csodálkozom, hogy a videón Matyika nem ismétli magát 100-szor, na és a gumikisfiúja sincs vele...

nemecsekerno_007 2020.11.13. 12:08:07

@élhetetlen: Igen, a király új ruhája. Tényleg szép :))))

élhetetlen 2020.11.15. 23:18:50

@nemecsekerno_007: Bocs a késői válaszért, de össze kellett rakni a télikertet, stb, de jobb későn, mint soha. ”Igen, a király új ruhája. Tényleg szép :))))”. Örülök, hogy szépnek látod, fontos az elkötelezettség, kár, hogy a királyod meztelen. Keress másik mesét, ami melletted szól!
süti beállítások módosítása