MaGYAUR

MaGYAUR

Hogyan tudna Európa véget vetni az orbáni ámokfutásnak?

2020. december 13. - Magyaur

A protekciós-korrupciós mechanizmusokat kiépítő, velejéig romlott orbáni rendszerrel szembenálló magyar ellenzék belföldön lényegében fegyvertelenné vált. Kit, mit kéne támogatni az ellenzéknek európai szinten, hogy együttes erővel véget vethessenek Orbán Viktor politikai ámokfutásának?

A 2002-ben vereséget szenvedő, és Trump-hoz hasonlóan veszteni nem tudó, fideszes politikai imposztoroknak az ellenzék végleges kiherélése volt a célja. Amikor 2010-ben hatalomra kerültek a bosszúra szomjazó orbánisták akkor megfogadták, hogy 10-15 éven belül senki nem ismer majd Magyarországra. És ebben a sötét bosszútervben különleges szerepet kaptak mind az élsportból élők, mind az egyházi emberek, akik vállalván a dicstelen szerepüket cinkosává váltak az orbánista klikknek.

A kérdés az, hogy a magyar ellenzéknek milyen Európa tudna a leginkább segíteni az Unióval szembenálló, szeparatista és parazita orbánizmus eltakarításában?

Az Európai Unióban lényegében két államszervezési ideál létezik egymás mellett: a német szövetségi és a francia köztársasági modell. Az előbbire a merkeli toleráns és kompromisszumos polgári építkezés jellemző, az utóbbira a részben jakobinus-néppárti, részben polgári radikális centralizált struktúra. A Brexit amúgy éppen a decentralizált, szövetségi politikában érdekelt oldalt gyengítette.

Senkit ne tévesszenek meg a francia belpolitikai csatározások, Angela Merkel 2021-es visszavonulása után, Emmanuel Macron marad az európai politika főszereplője. És Macron a de gaulle-i hagyományokat folytatva, olyan Nagy-Európában gondolkodik, amely magában foglalja a Mediterráneumot és a gazdaságilag-politikailag gyengélkedő Oroszországot is (legalább az Urálig). Macron Európai Köztársaságának vélhető célja egy hatékony hadipotenciállal rendelkező, az amerikai, angol-szász technológiától függetlenül is létezni tudó, fejlett európai világpólus kialakítása egy többpólusú világban… De ugyanez az érdeke európai nagytőkének és a közel félmilliárd európai uniós polgárnak!

Ebben az összefüggésben a magyar ellenzék legfontosabb potenciális szövetségese az a macron-párti „Renew Europe” európai parlamenti formáció, amely közép távon semlegesíteni tudja azt a jelentéktelen, euro-szkeptikus, radikális jobboldali irányzatot, amely felé kapálózik kétségbeesetten a Néppártból kipasszírozott Orbán Viktor.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr7116336194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rodney_2 2020.12.13. 22:23:18

A legutóbbi közvéleménykutatásokban egyértelműen látszik hogy az egyesített elenzéki listára többen szavaznának mint a Fidesz-KDNP-re. Így aztán mivel diktatúra csak a ballib bérhazudozók írásaiban létezik, az ellenzék simán nyerni fog 2022-ben. Az még menni fog hogy nekiállnak egyből lopni ezerrel, a gondok akkor fognak kezdődni amikor majd kormányozni kellene.

Magyaur 2020.12.13. 23:26:50

@Rodney_2: Remélem könnyen vissza lehet perelni majd a fideszes nagyuraktól a lopott javakat. De nincs illúzióm; a magyar néptől elsikkasztott pénzt a fideszes elit kimenekíti az országból svájci, ide betelepült orosz bankon keresztül valamilyen elérhetetlen OffShore paradicsomba... de még így is érdemes véget vetni a tehetségtelen, felelőtlen és zsákutcába vezető orbáni kormányzásnak!:)
Az utókor megátkozza Orbán Viktor emlékét is!

alöksz róz 2020.12.14. 01:00:41

"Kit, mit kéne támogatni az ellenzéknek európai szinten" - hogy mindig ettől várjátok a csodát :D

de amúgy melyik szóba jöhető maradt még nyalatlan, szerintem egyik se

beflower 2020.12.14. 02:05:27

Nagyon remélem,hogy az Orbán-fóbiában szenvedék sohasem jutnak tovább a politikai nyavalygás szintjéről.

Rodney_2 2020.12.14. 06:01:19

@Magyaur: Szerintem jogállami módszerekkel elég nehéz lesz visszaperelni bármit. A NER nem úgy működik mint mondjuk a szocik alatt volt, hogy sima korrupció, a vállalkozó lefizeti a megrendelőt és ő kapja meg a megrendelést. Ez a Voldemort szint, akiket lám le is csuknak. Az igazi oligarchák a megrendeléseket azért kapják mert ez a rendszer (state capture??) itt viszont a bűnösök (jogilag megfogható módon) legfeljebb a "megrendelők" akik őket választják vagy túl rövid időt hagynak a pályázásra, stb. Azért nem lehet lecsukni valakit mert megnyert egy tendert ahol esetleg más nem indult, ha a tendernyerő nem fizetett le senkit, stb. Azért sem lehet lecsukni valakit mert megpályázott egy stadionépítést és meg is nyerte és meg is építette a stadiont és ezen nyeresége képződött.
Elméletben pont a hazaáruló elmebeteg Soros-jogászoknak (pl Helsinki bizottság, TASZ, Magyarügyvéd) kellene védenie a fideszbűnözőket ha sérül a jogállamiság és a brüsszeli idiótáknak kellene sikoltozni hogy jogállamiság és megvonni az EUs pénzeket. Ugye milyen hülye a világ? Ezért van az, hogy általában a gátlástalan bűnözők érvényesülnek a világban (pl mint amilyen Soros is :))) )

Magyaur 2020.12.14. 07:52:39

@Rodney_2: A Fidesz propaganda azzal a primitív, de sokszor hatásos módszerrel él, hogy egyszerűen a rá vonatkozó kritikákat visszafordítja a politikai ellenfeleire; mondván "Mi lopunk?" - "Ti loptatok, tehát nekem is jogom van lopni, sőt mivel mi vagyunk a nemzet ((ami egyébként egy rossz vicc)) jogom van mindenre rátenni a kezem, mindent átalakítani, mindent szétszedni...csak egy alaptörvénymdosítás kérdése". Ez színtiszta a szovjet-típusú, rákosista despotizmus!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.12.14. 09:05:04

@Magyaur:

A kapitalizmus alapja a lopás. Az egyetlen kérdés: ki részesül a lopottból.

A ballib megoldás: legyen minden a nyugaté.
A fideszes megoldás: kapjanak belőle a magyarok is.

szekertabor · provo.blog.hu 2020.12.14. 10:04:51

Hogyan tudna a Nemzetek Nagy Barátja, a bölcs és demokratikus SzU, ja nem, EU véget vetni a gonosz, hataloméhes, velejéig korrupt, és diktatórikus Orbán rezsimnek, hogy végre olyan friss és fiatalos, szelek fújhassanak sokat szenvedett kis hazánkban, ami az Ellenzék nevű pártból jön, ha káposztás bab volt az ebéd, és végre szabadon feloldódhassunk a népek, rasszok és genderek nagy nemzetközi óceánjában (és nemzetközi-vé-hé-hé-hé lesz...). Hát honnan várhatnánk a segítséget ismét, mint a mindig szavatartó franciáktól, akik már annyiszor siettek szorongatott hazánk megmentésére. Akik soha nem dőltek be egyetlen kártékony nagy eszmének sem, akik nem estek a nacionalizmus, gyarmatosítás, vagy megsemmisítő lágerek létesítésének bűnébe, mentesek maradtak a szocializmus eszméitől, és most lobogó fáklyaként hotdozzák a liberális világbirodalom fénysugarát.

Tamagucsi 2020.12.14. 10:35:42

Nem értem, miért az Eu-tól várja mindenki a csodát, hogy Orbánt majd elsöprik? Vagy talpra áll ez a birka nép, vagy nyakunkon marad ez a tolvaj. Mindenki szídja a románokat, nos nekem sem kedvenceim, de ott ha valami nem tetszik, azonnal utcára megy százezer ember, itt meg kussolunk. Ez van.

HaD 2020.12.14. 10:52:24

@Rodney_2: amíg pintérnél van a szavazat számláló szerver szoba kulcs addig csak a végeredmény százalékos nagyságát tippeld meg inkább öregem!....ezeknek a kékcédulás felmenöik tanították a válsztási csalást...

HaD 2020.12.14. 10:54:40

@Tamagucsi: ellenben ötelten lehet mondogatni a kanapén hogy mi vagyunk a rebellis kurucok....legalább is az agitpropos banda ezt táplálja a "magyar néplélekbe"...amit alaposan elemeztek az izraeli tanácsadóik...meg azt hogy egy kanál vízbe megölnék egymást

Csaba Szikora 2020.12.14. 11:03:49

Azért van annak egy diszkrét bája,mikor lefekszik Európa Orbánnak,a liberátorok,meg szenvednek még egy héttel utána is.

Rodney_2 2020.12.14. 11:16:46

@HaD: Én tudok annyit a Pintérről, hogy nála pont jó helyen van az a kulcs. Még akkor sem csalna ha Orbán utasítaná (és nem azért mert becsülets hahaha). Ezek bonyolult dolgok. A fidesz máshogy csal a választásokon, tudod hogy van minden, de pont a számlálás központilag nincsen manipulálva. Persze nem kell elhinned ha úgy jobban érzed magad :)

Rodney_2 2020.12.14. 11:22:46

@Csaba Szikora: Európa nem feküdt le Orbánnak. A lisszaboni szerződésben nincsen olyan hogy a pénzeket lehet buzuláshoz vagy migráncsbefogadáshoz kötni, ezek nemzeti hatáskörbe tartoznak. Az ilyen változtatásokhoz egyhangú szavazat kellene. A pénzeket esetleg ahhoz kötni hogy ne lophassák szét büntetlenül (független űgyészség és bíróság) már értelmesebb dolog. Ez is lett elfogadva. Az hogy EU bírósághoz lehet fordulni, szintén a joga minden országnak. Szerintem Orbán nem kapott semmi extrát, csak ami az EU jog szerint jár neki. Persze ez is egy eredmény az EU-ban meglevő ballib túlsúly mellett, amit sikerült visszavernie (talán, majd meglátjuk a gyakorlatban) az a ballib ideológia nyomulás. A lengyeleknél nem lopják szét a pénzeket, mégis vétóztak, pont az ideiológiai különbségek miatt.

Rodney_2 2020.12.14. 11:27:10

@Magyaur: "Ez színtiszta a szovjet-típusú, rákosista despotizmus!"
Azért vagytok hiteltelenek a rákosizással, hitlerezéssal, fasizmusozással, mert az általad leírt rendszerben te nem blogolnál, hanem kényszermunkatáborban döglődnél vagy éppen a Dunából halásznának ki valahol az alsó szakaszon. Ezt azért jó lenne megérteni. Ha az ellenzék képes volna olyan figurákat felvonultatni akiktől nem kapok hányingert vagy röhögőgörcsöt, máris elöbbre volnánk a "diktatúra" lebontásával :(

De nagyot tud lökni az úr az ajtón 2020.12.14. 11:29:27

"Európa" egyáltalán nem ámokfutásnak értékeli Ovit

Tamagucsi 2020.12.14. 12:44:51

Igen. Amít kussolunk, addig szagoljuk. "...minden nép olyan vezetőt kap, amilyet megérdemel..."

István Tamasi 2020.12.14. 13:06:35

@MAXVAL birсaman közíró:
Engem egyáltalán nem vigasztal a veszteségért, ha egy nemzetthy lop meg. Neked nyilván fontos, hogy egy bulesz lopjon meg és ne egy piréz.

István Tamasi 2020.12.14. 13:09:06

Az elmebeteg suttyó fizet - magyar adófizetők pénzéből - azért, hogy az EU ne lehetlenítse el őt. Mai hír, hogy 15 milliárdot forint magyar közpénzt ad a kecskeméti Mercedes gyárnak.

HaD 2020.12.14. 13:37:02

@István Tamasi: a 27%-os ÀFA-t is nekünk találta ki a vitézlö nagyurunk;)...abból fussa a habzsidözsire....sokkal jobban mint az ejus zs-böl.

HaD 2020.12.14. 13:40:51

@Rodney_2: nem hit kérdése...nem látom hogy milyen garancia van arra hogy ne legyen olyan "hiba" mint a legutóbbi választásokon...ez informatikailag elvileg kizárt ha ZÀRT a rendszer...tehát belebabrálható...azaz bármikor manipulálható...és nem gondolnám(ez már innen hit kérdése:))hogy szemérmesen nem használják ki..

HaD 2020.12.14. 13:44:42

@Rodney_2: a minap olvashattunk "lelepzö" cikket a román szélsöjobb választási csalási lehetöségére sandán célozgatva...a román jóember szekus volt és mit ad isten az ö cége adja az informatikai hátteret a szavazat számláláshoz...olyan sormintásnak tünik mi kis valóságunkkla:):)

enrikokaruszo 2020.12.14. 13:45:35

macron az uralig, mi?
te most születtél?
én is látom, ki fog meglepődni, csak leszarom

a nagy hohohorgász 2020.12.14. 20:52:16

kedves poszter, ezzel elismered hogy az ellenzék képtelen kiűzni a fideszt önerőből. De nem azért mert nem tudná, hanem nem nem akarja. Elmondta már pár fidesznyik rajtam kívül. Tessenek ne még nagyobbat hazudni mint a fidesz...... Aki meg romániára áhítozik az menjen oda.... majd megtudja milyen demokratikus ország.

István Tamasi 2020.12.15. 09:43:57

@MAXVAL birсaman közíró: Tipikus ostoba buleszbirka gondolkodás: nem baj ha valaki meglop, csak ne külföldi legyen a tolvaj.

langesz 2020.12.15. 10:31:56

A fideszes politikai imposztorok 2002-ben 300 Milliárd Forint plusszal adták át a kormányzást a demokrata imposztoroknak, akik 6 év alatt csődbe vitték az országot ( az IMF mentett meg minket). Gyurcsány elmondta 2006-ban, hogy másfél évig hazudozott, hogy megnyerje a választást, aztán amikor ez sokaknak nem tetszett szétlövette őket ez az elqúró demokrata.
Most kígyók kígyózva jön fel megint ez a szennyvíz a terépcsecsőre...

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.12.15. 11:04:12

@István Tamasi:

A legjobb, ha senki se lop, de erre nem érettek meg a történelmi feltételek.

ulpius66 2020.12.15. 12:27:27

ámokfutó – ‘dührohamában vagy tébolyában vaktában gyilkoló személy’: ámokfutás

www.arcanum.hu/hu/online-kiadvanyok/Lexikonok-magyar-etimologiai-szotar-F14D3/a-a-F14E1/amokfu

Rodney_2 2020.12.15. 16:28:41

@HaD: Volt ilyen helyzet korábban és pont a Pintér nem engedte a belepiszkálást pedíg igény lett volna rá. Ennél többet nem írhatok nyilvános helyen.

Román helyzet más, de szerintem ott sem piszkáltak bele. Az eredmény logikusan kijön ha megnézed 1. a nagyon alacsony részvételt ami mindíg a fanatikus hívekkel rendelkező pártoknak kedvez. 2. Más hasonló de nem olyan markáns pártoktól vettek el szavazókat. Összességében nincs semmi különös az eredményben, vagyis nem kellett belepiszkálni. Ha az AUR nyert volna, az furcsa lett volna :)))

Rodney_2 2020.12.15. 16:32:56

@HaD: Egyébként Romániában mindneki szekus volt (ma SRI), nem tudod elképzelni (talán mint az NDK-ban)
Egy hülye példa. Még ma is úgy működik, hogy a román banfelügyelet vezetője egyben a SRI tábornoki rangú munkatársaként felügyeli a bankrendszert :))) Ez nagyfokú hatékonyságot eredményez. Elég jól elkapnak mindenféle bűnöző bankárokat is.

Csaba Szikora 2020.12.16. 16:48:55

Ja a hülye.Osztogatja a pénzt a fiataloknak,építi a gyorsforgalmi utakat,emeli a fizukat,lent tartja a rezsit.Még egy ilyen hülye nincs is még egy.Ahelyett szívathatná a népet.

Csaba Szikora 2020.12.16. 16:51:00

Meghát jut eszembe.Miért kéne ehhez Európa.Demokrácoában a nép dönt.Nehogy már egy náci német mondja meg mi a jó nekem.Be is b@szna.

HaD 2020.12.18. 21:01:04

@Rodney_2: hát biztos igazad van csak pintér hajnika és tsi ténykedése kicsit qrvára másra hajaz....én továbbra sem látom a kontrollt a választási összesítő informatikai "támogatásában"....ha csalni lehet ott csalnak is....ide értve a teljes un rendszerváltó "elitet"....mi meg vagyunk akiket megvezetnek a demokrácia kamuval
süti beállítások módosítása