MaGYAUR

MaGYAUR

Kisebbségi és többségi-populista játszmák

2021. január 04. - Magyaur

https://24.hu/tudomany/2021/01/03/zsidosag-vallas-sikeresseg-usa-szociologia-tanulas-talmud-tanulmany-tortenelem/

Sokszor a kisebbségiek ambiciózusabbak az elkényelmesedett többségieknél, és ez nem a zsidósággal függ össze. "Teher alatt nő a pálma" mondják és a többség sokszor gyanakodva és ellenségesen figyeli a kisebbségiek szorgalmát, összetartását és sikerességét, de nemcsak zsidókét, hanem magyarokét Romániában. a kínaiakét, koreaiakét Amerikában, az indiaiakét, pakisztániakét az Egyesült Királyságban, a kálvinista kisebbségét Franciaországban, a "liberális tojásfejűeket" , valamint a homoszexuálisokat úgy általában.

Tulajdonképpen a nacionalista-vallásos populizmus olyan elvileg a társadalmi többség nevében fellépő demagóg politikai irányzat, amely a kisebbségiekkel szemben határozza meg önmagát. Még ha ez a "kisebbség" sikertelen (mint például az ázsiai szegénységben élő roma közösségek), vagy akár "többségi" is (mint a nők esetében), de a többséginek hazudott férfi-soviniszta populizmus lenyomja őket a társadalmi ranglétrán.

Ajánlom figyelmükbe az elemzést:

https://24.hu/tudomany/2021/01/03/zsidosag-vallas-sikeresseg-usa-szociologia-tanulas-talmud-tanulmany-tortenelem/ 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr1216370738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnight coder 2021.01.04. 12:07:03

Ezek a populista erõk általában azért sikeresek, mert többnyire igazuk van. Az átlagpolgárnak egy-egy kisebbségi/nem kisebbségi csoporttal nem azért van bajuk mert optikailag különböznek, hanem azért, mert a tagjaik a társadalom többi csoportjához képest sokkal nagyobb arányban mutatnak destruktív viselkedési formákat. A másik dolog ami irritálhatja a többséget, az amikor álproblémákat próbálnak meg antiliberális eszközökkel "orvosolni". Lásd Pl. emancinácik és a nõi kvóta. Pl. még soha nem láttam petíciót a kukásautókon dolgozó nõk arányának növeléséért, pedig hát a kukás is jóval jobban keres mint a mûkörömépítõ. A kvóta, és más "pozitív" diszkrimináció pedig elég toxikus. A területre is amit érint, és ahol egy rakás csaj csak azért kerül pozícióba mert nõ, és azokra a nõkre is, akik az eredményeik és a tehetségük miatt kerültek be. És igazából azokra is, akik úgy azért kerültek a pozícióban mert nõk.
süti beállítások módosítása