MaGYAUR

MaGYAUR

A Haza nevében a nép ellen…

2021. március 15. - Magyaur

Orbán azt hiszi, hogy a legfőbb küldetése a nyugati, hitetlen, vagy hippis multikulti „mocskában fetrengő” magyarországi lakosságot – nem válogatva az eszközökben - rászorítsa a vallási és hatalmi tekintélyek tiszteletére.

Elődeihez hasonlóan azt vallja, hogy a tekintélyt az egyenruha adja és viszont; a „mundér becsülete” lojalitásra, sőt önfeláldozásra kötelezi a viselőjét. Uniformisban jártak a papok, a katonák, a diákok nemcsak a háborúra készülő német császárságban, a cári Oroszországban, de Mao kommunista Kínájában is. Az egyenruha legfőbb feladata, hogy mindenkiből kis, könnyen kicserélhető „csavart” csináljon az ember-gépezetben és nem mellékesen, hogy a rangjelzések révén (kijelölés és nem rátermettség alapján) megteremtse a főnökök hierarchiáját.

Orbán hiába mond szép szavakat úgy általában a nemzetről, ha politikájára a bizalmatlanság jellemző az olyan dróton nehezen rángatható dolgozókkal szemben, mint a nem-egyházi iskolában tanító pedagógusok, orvosok és tudományos kutatók. Melléjük, amennyire csak lehet, katonákat, rendőröket és papokat vezényelt. Nagyjából hasonló a helyzet az újságírók többségével is, akiket „hadrendbe állított” a Fidesz által irányított média-konglomerátumban.

Paradox módon Orbán ugyanolyan korlátolt konzervatív lett, mint a kommunista pártfőtitkárok: a brezsnyevek, kádárok és ceausescu-k, akik ellen lázadt egykoron. Homogén, központosított és általa személyesen irányított államhatalmat épített ki. Talán azoknál egy fokkal könnyebben elviseli a fiuk hosszú haját, de az egyénieskedést, a valódi hallgatói önkormányzatokat már semmiképp.

Mire megy ki a játék?

A 2022-es választások előtt Orbán példát akar statuálni az ellenzéki városokkal a rákosista recept; „aki nincs velünk, az ellenünk van” alapján. Rothasztani akarja a helyzetet, hogy aztán annál fényesebb legyen a kormánypárt győzelme. Ha majd az önkormányzatoknak, az állami elvonások miatt nem lesz pénzük szemétszállításra, ha majd akadozik a tömegközlekedés, ha a helyi döntési jogköröket elveszik tőlük, akkor - az orbánista stratégák szerint - oly nagy lesz a káosz az „istentelen, ellenzéki” városokban, hogy mindenki rendért fog kiáltani. És akkor Orbán Viktor, az EU-s pénzekkel jól kibélelve, mint valamely megváltó tűnik fel a színen és a honvédséggel, rendőrséggel, TEK-kel egy csapásra rendet teremt…

Nem biztos, hogy ez a stratégia növeli a hazára, nemzetre hivatkozó kormánypárt esélyeit a választásokon, de az biztos, hogy nem szolgálja a magyar nép hosszú távú érdekeit.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr9116463590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnight coder 2021.03.15. 15:37:46

Ez azért elég kétélû fegyver lenne. Pl. Budapest elég sok polgár lakhelye is, és ha nem megy normálisan, akkor nagyon sok polgár nagyon morcos lesz a következõ parlamenti választások során. Ezt pedig szerintem Orbán nemigen akarhatja.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.03.15. 19:13:09

A gond az hogy a városokban az emberek jobbat átlátják ezt, mint hogy ezt a trükköt megegyék.

Magyaur 2021.03.15. 20:23:01

@midnight coder: Majd a haverjai az Országos Választási Bizottságnál megbütykölik a szavazatszámlálást, de még azt a luxust is megengedheti magának, hogy ne győzzön...akkor is a sakktáblán maradhat és mentelmi joga van....Pénze meg már amúgyis részben Svájcban, részben Moszkvában, részben Azerbajdzsánban van...

Magyaur 2021.03.15. 20:27:01

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Talán...de hat hónap után lehet, hogy már mindenki nagyon dühös lesz mindenkire a bűz miatt:(

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.03.16. 00:05:51

@Magyaur: Ha nincs többsége simán kiadják. Aki azt veszi a programjába hogy börtönbe küldi ezt az egész bandát, az sok szavazatra számíthat.

De nagyot tud lökni az úr az ajtón 2021.03.16. 05:19:30

@Magyaur: a bp-i fideszes bukás után nem érzed szánalmasnak ezt a csalásos dolgot?

István Tamasi 2021.03.16. 09:56:03

Aki népre, nemzetre, hazára, hitre(vallásra) hivatkozik az sosem adni akar hanem elvenni.

midnight coder 2021.03.16. 12:30:46

@Magyaur: Ha megbütykölik akkor totál felesleges, sõt kontraproduktív az egész macera, elvégre ha úgy is az nyer akit õk akarnak akkor nagyon nincs értelme büntetni a "rebellis" városokat, ugyanakkor ha teszem azt Pesten szar a helyzet az a GDP-re is visszahat, ezt pedig Viktorék sem akarják.

midnight coder 2021.03.16. 12:32:15

@István Tamasi: Ha egy politikus bármire is hivatkozik, az nem adni akar, hanem elvenni. Max. egy-egy csapatnak osztogatnak ideilgenesen hogy befogják a pofáját, vagy szavazatokat vegyenek, vagy mindkettõ. De hosszú távon mind csak kivesz a zsebedbõl.

midnight coder 2021.03.16. 12:37:41

@De nagyot tud lökni az úr az ajtón: Igazából nincs olyan az ellenzéki oldalon, akitõl ezt komolyan lehetne venni. Ehhez az kellene, hogy a korrupciót ugyanúgy el nem évülõ bûncselekménynek nyilvánítsák mint az emberiség ellenes bûncselekményeket, és szépen visszagöngyölítsék legalább a 100 millió feletti ügyeket a gengszterváltástól napjainkig, és aki sáros azt addig leültessék, amíg rárohad a mûanyag lakat. De errõl szó sincs egyik párt programjában az ellenzékben sem, és azért nincs, mert aki lopni indul az nem a tolvajok megbüntetését tûzi a zászlajára. Ígéretek persze vannak mindkét oldalról, de sem Gyurcsányék nem ültették le Orbánékat, sem Orbánék Gyurcsányékat, és biztos lehetsz benne, hogy ha a következõ ciklusban netán a Fletó-féle bohacirkusz nyerne, azok is max. pár kis csirkefogót ültetnének le Orbánék bandájából pár száz millió forinttal, de a nagyok érintetlenek és érinthetetlenek maradnának. Így megy ez a játék: holló hollónak nem vájja ki a szemét.

alöksz róz 2021.03.16. 13:53:14

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: igen, hiszen köztudott, hogy a nagyvárosokban laknak az okosok, vidéken meg a buták...

a nagy hohoohooo 2021.03.16. 20:11:04

@midnight coder: Ugye tudod ez a fejedbe idomított orbáni NER sötétség igazolása?
Ó vezérürü NERtárs hehee nem tuttam ,hogy, tisztában vagy-e azzal a ténnyel, hogy Magyarország a rendszerváltáskor az arányos választási rendszer mellett tört pálcát.? Tuti agysorvadásod van.Ezt a konszenzusos megállapodást felrúgta a fidesz egy átszabott választási rendszerrel, ami lehetővé teszi, hogy 49%=2/3.
Ezt a matematikában, vagy egy történelem-dolgozatnál nem tetszenek elfogadni. Ezt a húzást sem korrektnek, sem fair-nek sem elegánsnak nem lehet nevezni, csak olyan húz ilyet, aki minden eszközzel, legyen az bármilyen erkölcstelen, ragaszkodik a hatalomhoz.a jelenleg érvényes választási szisztémát 2013-ban a második Orbán-kormány (kihasználva a kétharmados eredményét) változtatta meg, s rakott bele olyan paragrafusokat, amelyek 2002-ben nem voltak. Pl. a "győzteskompenzáció", az egyfordulós választás, a választókörzetek átrajzolása, az ellenőrzési, jogorvoslati lehetőségek csökkentése.A győzteskompenzációt a FideSS vette törvénybe (2011.évi CCIII. törvény...15pagrafus (1) b. Tehát e törvény elött NEM volt győztes kompenzáció. A párt finanszirozási törvény megspékelve a győztes kompenzációval teszi a FIDESZt gyakorlatilag leválthatatlanná. De a fák sem nőnek az égig.
Ebben a "szép új világban" ezt nevezik demokráciának!

,2010-ben is a hülyére vett néppel csinált a FideSS 2/3-ot ,emlékez:"a mi nem fogunk lopni,akár a kezét is levágjuk annak aki belenyúl a közösbe",by Pokorni azóta nemhogy keze nem lenne FideSSnek,de ha százlábú lenne,...hehee..asse lenne,az IMF hitel rémével,amire éppen azért volt szükség mert az USA -ból kiinduló ingatlanhitelválság elérte Magyarországot is,olyan hitelhiányos helyzetben amit éppen az Orbán által 2001-ben a 2002-es választásokra osztogatásként bevezetett lakásdevizahitel okozott,az államcsőd kamuval,annyira nem volt csőd,hogy Orbán maga dícsérte Merkel,Barrosónak milyen világbajnok teljesítményt nyújtott a Bajnai kormány válságkezelésből,az államadósság ijesztgetéssel ,az államadósság ma magasabb mint bármikor ,az 1 milló új munkahely ígéretével,majdnem sikerült közmunkában és külföldön.
És az ellenzéki vezetők lejáratásával, a tények kurvára makacs dolgok, és semeddig se tart utánanézni, feltéve ha valaki igényli hogy az igazat és ne azt amit el akarnak hitetni történetet ismerje,azok után hogy figyelemmel kísértem az összes Fidesz által ellenük indított bírósági eljárást, a nokias doboztol a Sukoró ügyig és szinte minden esetben kiderult jogerősen hogy rágalmaztak.... 8 év alatt senkit sem sikerült bekasztlizni,Gyurcsány Sukoró,Bajnai Hajdú bét,a tábornok perek,wiszkis ügy,Fapál László,Juhász ,a BKV ,Hagyó NOKIÁS doboz,Hunwad, a Molnár Gyula MSZP elleni perek,a teljesség igénye nélkül,ezekkel mind sikeresen elhülyítették a magukat megvezetni hagyó népséget.Nos ez vagy azt jelenti hogy annyira nem loptak, vagy azt hogy a Fidesz még a saját biroival is balfék... Utána lehet nézni az ugyeknek, nem nagyon reklámozzák de attól még jogerősek a felmento ítéletek...
És évek teltek el míg bíróságokon bizonyították ártatlanságukat,vagy csak valami mellékes pitánerség miatt marasztalta el őket a bíróság,hogy mégis felmutassanak valamit,ahogy bedőlt a Budai dinnyeügyi biztos Gyurcsány elleni erőlködése, Varga féle csontvázbrigád,aPolt ügyésze,az Ibolya ügyész felsült,nem véletlen nem ártotta bele magát az ügyekbe maga Polt,olyan jól voltak felépítve ezek mint most a sorosmigránsgonoszbrüsszeleuensz,alapvetően a buta népre építettek,ma is.
Tehát a hozzászólásod a "Ha hallgattál volna, bölcsebb maradtál volna!" kategóriába esik.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2021.03.16. 22:18:57

Ááááh, Orbán ilyen pitiáner dolgokkal operálna? Dehoooogy az ilyen távol álló attól!

alöksz róz 2021.03.16. 23:24:44

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: nézz meg egy pár momentumos kampányvideót, és csodálkozz rá, hogy van aki elhiszi...
oszt rájössz, hogy a nagyvárosi fiatal okosok pont olyan buták, mint a vidéki öreg buták.
az egyik volt fideszes, miép-es, szdsz-es, mszp-s, momentumos. a másik kisgazdás, mszp-s, jobbikos, fideszes. állapítsd meg belőle, melyik az okosabb

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.03.17. 02:37:24

@alöksz róz: Biztos vagyok benne hogy általában az életüket a neten élő fiatalok tájékozottabbak, mint a vidéki nyugdíjasok akiknek az M1 a tájékozódási pont.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.03.17. 02:38:18

@alöksz róz: Mellesleg, te egy videó alapján hogy döntöd el hogy a nézők azt elhiszik?

Lajosne Gelencser 2021.03.17. 09:19:28

Nembiztoshogyez sikerül neki, mert az unio elzarhatja a penzcsapot.

alöksz róz 2021.03.17. 12:37:51

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: valamiben igen, valamiben meg nem. ugyanakkora faszságokat hisznek el, ezért nem is tudtak politikai téren szinte sose jó döntést hozni.
és menj má ezekkel a panelekkel... m1-et alig nézi valaki. másik meg, hogy miért nézze olvassa a paraszt azt, ahol folyamatosan őt hülyézik, agyhalottazzák.

alöksz róz 2021.03.17. 12:46:37

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: abból azt döntöm el, hogy irdatlan faszság-e vagy sem.
azt hogy elhiszik, máshonnan tudom.
(ez teljesen logikus, magad is rájöhettél volna, azt mondtad nem bölcsészmérnök vagy)

a nagy hohoohooo 2021.10.05. 12:24:31

Köszönjük az újabb emóciókon alapuló önkielégítést. Mindig jó nevetni amikor egy tanulatlan,tehetségtelen unintelligens senki a mások gatyájában kritizálja a féknyomot ,miközben maga pedig nyakig merül a sz.rban..heehee
Na, akkor még egyszer Kistarcsa,vs Recsk ...nem ártatlanok volta ,nemcsak azokat vitték oda aki mert vétkesek közt cinkos aki néma. ...hanem azokat akik fenntartották ,üzemeltették ,bármilyen módon a tömeggyilkos horthyrezsimet ,azokat aki köpködték a csendőrök kísérte zsidókat ,azokat aki részt vettek és kaptak a zsidók hullarablása vagyonokból ,azokat akik wasstapsolva élvezték a zsidók kifosztását,rezzenéstelen ,vagy kárörvendő arccal ,akik a saját magyar véreiket "segítették" a munkaszolgálatba,onnan a halálba .
Soha nem az ország a bűnös, hanem az egyes emberek. Nyilván a Nagybányai Vitéz vezette bűnösöket. De a bűnös emberek között voltak a kormányának a tagjai, meg az államtitkárok, meg az őket kiszolgáló tisztviselők. Meg persze az városi, járási, községi polgármesterek, jegyzők, ispánok és alispánok. Na meg a csendőrség tagjai. És akkor még a bankárok, az orvosok és a bábák, a jogászok, tudósok, a tanítók és leventeoktatók. És sok jótollú irodalmár is, na meg a legkülönbözőbb méltóságú papok. Meg a mérnökök, meg a piti tolvajok, meg a kocsmai gyalázkodók, meg a hasznot remélők és a sérelmeiket megbosszulók. Meg akiknek semmi közük sem volt a zsidókhoz, de mindig csak rosszat hallottak róluk, úgyhogy féltek tőlük és ezért gyűlölték őket. Vagy az örökké csak hallgatók és elfordulók.
Szóval, nagyon sokan vannak így együttesen, mégha persze nem is az egész ország. Sajnos csak nagyon kevesen voltak, akik másként gondolkodtak és főként másként cselekedtek. És mintha ez a soha ki nem beszélt magatartás öröklődne a jelen nemzedékre is.
Horthy Miklós kormányzó 1942 óta tisztában volt a náci Németország zsidópolitikájának lényegével, azzal, hogy az európai zsidóságot ki akarták irtani.Aha, ha a zsidókat vagonírozzák a bűn! Ha egyszerű magyar embereket háborúban besoroznak, majd kizavarnak a meghalni a frontra, az egy sajnálatos, szomorú alap...
Értem.
Akkor te a kizavartak közül a munkaszolgálatos zsidókat minek tartod.
Őket Horthy szintén megdögölni küldte...
Azaz nem a vagonírozást akadályozta, nem ellenkezett a deportálások ellen, hanem küldte őket, megdögölni.
Mennyire emberi, hogy a meghalni küldöttek közül egyeseket sajnálsz, emlékezel róluk, de a mellettük megfagyó, meghaló nem zsidók csak egy szabályos káló a háborúkban.
Na ez a baj barátom!A deportálásokról természetesen jól tudott, hiszen azok szervezetten folytak a magyar hatóságok közreműködésével. A zsidókról a nyilvántartásokat a magyar közigazgatás szervei adták az SS tisztek kezébe, az összegyűjtéseket a magyar csendőrök hajtották végre, a MÁV dolgozói a vasút vezetőinek szavára vitték őket Auschwitzba. A parancsokat felső szinten adták ki, Horthy tudta nélkül nem lehetett volna az egészet elindítani.Nem azért kellett volna Hitlertől távolságot tartania, mert nyer vagy veszít, hanem mert nem támogatunk náci rezsimeket. Ma sem azért nem állunk egy másokat agyonverő huligán mellé, mert úgyis ő győz, hanem mert nem helyes. De Horthynak nem voltak erkölcsi aggályai, Hitlert választotta. Ha csak azért mert hitte, hogy győz, az még rosszabb.
süti beállítások módosítása