MaGYAUR

MaGYAUR

Liberális gondolatok

2021. május 11. - Magyaur
  • Az eddigi életünk egy mondatban: a népre hivatkozó, modernizáló szocialista-bürokratikus rendszerből a nemzetre hivatkozó, félfeudális bürokratikus rendszerbe csúsztunk le.
  • A „Keleti nyitás” ma egyet jelent az orosz és kínai adósságcsapdába való a besétálással.
  • Az evolúció-tagadók naiv módon azt hiszik, hogy a nemzetállam is örök…
  • Mivel a magyarországi bevett egyházak a Politika Szolgálólányaivá váltak, ezért egyre csökken az erkölcsi tekintélyük és hitelességük.
  • Hiába szónokolnak jézusi szeretetről, ha a görcsösen védett nemzeti identitás, a szegényekkel, a bántalmazott nőkkel és gyerekekkel szembeni közömbösség kiöli az együttérzés és szolidaritás képességét a társadalomból.
  • Ha a miniszterelnök nem akar foglalkozni sem gazdasági kérdésekkel, sem a „nőügyekkel”, sem az oktatással, sem az egészségüggyel, sem a szociális hálóval – tudniillik ez utóbbiakat le akarja passzolni az egyházaknak - akkor neki egyedül csak a reprezentáció, vagyis a hatalom fitogtatása marad?!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr7916528738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gmihaly621 2021.05.11. 06:47:40

Íme, egy újabb drágalátos bolsi elvtárs, aki átbucskázott a fején és "átképezte" magát liberálissá. Mert mindezt az állampárti és "útitárs" intellektulok elvtársak és Karinthy-Ady ("Így írtok ti") "új undok" elvtársai is elmondták már a maguk idejében. És tudjuk, hogy mi is kövtkezett ezek után.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.05.11. 07:48:47

Adósság: mindig jobb több lábon állni.

Modernizáció: az 1990-2010-es modell elbukott, sikertelennek bizonyult, azt akarod vissza?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.05.11. 07:50:20

" a nemzetállam is örök"

Nem örök, de jelenleg ez a fő védelem a liberalizmus támadása ellen. Ami persze vicces, hiszen a liberalizmus találta ki a nemzetállamot, de mára fegyver lett ellene.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.05.11. 07:52:00

"Mivel a magyarországi bevett egyházak a Politika Szolgálólányaivá váltak, ezért egyre csökken az erkölcsi tekintélyük és hitelességük."

A magyar nép nem vallásos, sose volt az egyházaknak politikai szerepük.

Az meg, hogy az egyházak a balllibek és a nemzeti oldal között az utóbbit választják teljesen termsézetes: egyszerűen a nemzeti oldal elvei közelebb állnak a keresztény elvekhez.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.05.11. 07:52:45

"a szegényekkel, a bántalmazott nőkkel és gyerekekkel szembeni közömbösség"

Ez kamu, ballib mantra. Nincs ilyen közömbösség.

Magyaur 2021.05.11. 11:53:15

@МАХVАL bircaman közíró: Nem emlékszem arra, hogy a magyar országgyűlés ratifikálta volna a családon belüli erőszakkal foglalkozó Isztambuli egyezményt!

midnight coder 2021.05.11. 11:57:44

"Az eddigi életünk egy mondatban: a népre hivatkozó, modernizáló szocialista-bürokratikus rendszerből a nemzetre hivatkozó, félfeudális bürokratikus rendszerbe csúsztunk le."

Aminek az oka leginkább az volt, hogy a fenti modernizáció finoman szólva nem volt egy sikersztori.

"A „Keleti nyitás” ma egyet jelent az orosz és kínai adósságcsapdába való a besétálással."
Az adósságcsapdába már 2002 és 2010 között besétáltunk. Ráadásul úgy, hogy közben a dolognak nem igazán volt kézzelfogható eredménye: sem a makrogazdasági adatok, sem az életszínvonal nem javultak, épülni sem igazán épült semmi, az autópályák is PPP alapon készültek.
Paks II, kínai egyetem legalább racionális beruházások, az eladósodásnak van a másik oldalon hozadéka. Ezzel szemben a 2002 és 2010 közötti eladósodásnak semmi eredménye nem volt.

"a szegényekkel, a bántalmazott nőkkel és gyerekekkel szembeni közömbösség kiöli az együttérzés és szolidaritás képességét a társadalomból."

Ma állam bácsi az általad megkeresett pénz több mint felét lenyúlja, és ezek egy jó része szociális célokra megy el. A bántalmazott nõket, gyerekeket a rendõrségnek és a rendõrségnek, és fõleg a jogszolgáltatóknak kellene megvédenie - Pl. az olyanokat mint a savazós doki kapásból életfogytiglanra kellene ítélni, de szerintem a halálbüntetést is bõven kiérdemelte a csávó. Viszont ha ilyen jellegû törvénymódosítást akarna bárki, pont a liberósbolsik sírnának a legjobban a szegény bûnözõk jogaiért.

Az egészségügynek pedig már ezer éve magánúton kellene mûködnie, csak a kassza kellene hogy állami legyen. De ezt egyik politikai erõ sem merte eddig bevállalni.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.05.11. 18:30:47

@МАХVАL bircaman közíró: " liberalizmus találta ki a nemzetállamot" - ezt a baromságot mindenhová beírod?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.05.11. 18:32:07

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Nem baromság. A nemzetállam a nacionalizmus eredménye. A nacionalizmus meg a liberalizmus találmánya.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.05.12. 15:55:39

@МАХVАL bircaman közíró: Akkor Szent István országa liberális eredetű volt még azelőtt hogy a liberalizmus nem is létezett? Vagy nem volt nemzetállam? Akkor mi volt? Migráns horda?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.05.12. 16:18:16

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

A modernitás előtt az államok egy-egy uralkodó területe voltak, nem nemzetek. Nyilván kialakultak ezek valamilyen közös jelleg alapján, de nem ez volt a döntő.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.05.12. 17:21:48

@МАХVАL bircaman közíró:
hu.wikipedia.org/wiki/Magyar_t%C3%B6rt%C3%A9nelem

"További harcokat igényelt a megszerzett új haza biztosítása. A bajorok nem nyugodtak bele gazdag tartományuk elvesztésébe. Nagy erőkkel támadtak a Duna vonalán, de Pozsony közelében súlyos vereséget szenvedtek (907). Ezzel a győzelemmel a magyarság megvédte honát, megteremtve a lehetőségeket nemzetünk megmaradására."

"A régi krónikákban megfogalmazott nemesi ideológia szerint a honfoglaló magyarok szabad jogállású leszármazottaiból alakult ki a társadalom uralkodó osztálya, a magyar nemesség, korabeli szóhasználattal a „magyar nemzet”,"

A nemesek biztos liberálisok voltak.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.05.12. 17:27:07

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Erre a következtetésre hogy jutottál? Egyáltalán mit akarsz ezzel mondani.

Tény: nemzetállam nem volt a nacionalizmus előtt, s nacionalizmus nem volt a liberalizmus előtt. Országok voltak, nemzetek is.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.05.12. 17:30:16

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

A nemzet szó eredeti jelentése tudod mi? Az jelentette: azonos nemzetiségű DIÁKOK közössége.

A Párizsi Egyetmen találták ki a XII. százaadban, hogy pl. natio hungarica, azaz az ott tanuló magyar diákok csoportja.

Plusz jelentette még az országalkotó tényezők összességét aztán, lásd nemesek, papok, stb.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.05.12. 18:24:49

@МАХVАL bircaman közíró:
hu.wikipedia.org/wiki/Nemzet#A_sz%C3%B3_eredete

"A szó eredete
A magyar szó a nemz igéből ered, azaz a szaporodással függ össze, és így a nemzet tagjainak genetikai kapcsolatára utal. Eredete a középkorra tekint vissza, amikor a – forrásainkban többnyire a latin natio, nationes formjában megjelenő – kifejezés nagyjából az egy uralkodó alá tartozó, egy vallású, egy nyelven beszélő emberek összességét jelentette. A szó azonban ekkoriban jelenthetett még céhet, egyetemi közösséget is. Használatára az első adat 1315-ből származik.[2] A nemzetre magyarul is használatos nemzetközi náció szó a középkori ófrancia nyelv nacion szavára megy vissza, ami „születést” (naissance), „származási helyet” jelent, és a maga részéről a latin natio szóból származik, aminek eredeti értelme szintén „születés”.[3]"

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.05.12. 18:28:23

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Igen, az arabok ellenzése meg antiszemitizmus, mert az arabok szemiták, ugye?

Szóval ne viccelj, a szó eerdete hogy függ össze értelmével?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.05.12. 18:43:30

@МАХVАL bircaman közíró: Például az Értelmező Szótáron keresztül. :-)) Na jó, kiszálltam! Megint elkezded hogy hülyeségekkel lyukat beszélj a másik hasába.
süti beállítások módosítása