MaGYAUR

MaGYAUR

Orbán-Magyarország kudarca a Fudan behívása

2021. június 01. - Magyaur
Mit várjunk egy olyan nacionalista kormánytól, amelynek orvos-politikusa, Kásler, a katasztrofális halálozási arányú járvány közepette Mátyással, a pozsonyi csatával és régi dícsőségünkkel foglalkozik és nem az orvosi eskűjének megfelelő szakmai kérdésekkel?
Miközben a magát "magyar válogatott"-nak képzelő orbánista-jobboldal azt hiszi, hogy a győzelemhez elég a nemzeti büszkeség tudata, a hangos szurkolás és a Nyugattal szembeni düh, aközben bűnös módon elfeledkezett arról hogy a mai világban leginkább a Tudáson áll, vagy bukik minden.
A "nemzeti-keresztény" orbánisták közönyösen, vagy inkább kissé kárörvendően nézték végig ahogy a felívelő egyházi iskolák mellett szétrohad a "világnézetileg semleges" magyar iskolarendszer. A magyar történelem pénzbőségben talán leginkább duskáló évtizedében; 2010 óta eltelt időszakban az orbánista állam elmulasztotta elvégezni a kötelező házi feladatát: az egészségügy, a nyugdíj- és szociális ellátás, valamint az iskolaügy rendbetételét - méghozzá az alapoktól kezdve, hosszú távra tervezve.
Mára a bomlási folyamat visszafordíthatatlannak tűnik.
Orbán hiába próbál gyors és látványos huszárvágással idehozni egy világszínvonalú kínai egyetemet, az a helyzeten már nem segíthet.
A korábban a német és osztrák munkaerő minőségével vetekedő magyar szaktudáshoz hiányoznak az alapok - és erről a "humán erőforrás"-ágazatok megreformálásához gyáva, önző és tehetségtelen orbánista elit tehet!
https://hvg.hu/elet/20210601_Ez_mar_nem_a_jovo_hanem_a_husbavago_jelen_nincs_aki_tanitsa_a_gyerekeinket

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr8916579216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BiG74 Bodri 2021.06.01. 21:18:50

Azt azért nem gondolod komolyan, hogy bármiféle helyzetjavítási ok dominált a Fudán ide rendezésében?

Magyaur 2021.06.01. 23:33:51

@BiG74 Bodri: Valóban nem...le se szarják a jövőt.

midnightcoder2 2021.06.02. 07:14:09

@Magyaur: Ja. Orbánék idehoznak egy olyan egyetemet ami benne van a top 100-ban és keresett szakembereket képez nem genderszakos bölcsészeket, ami lehetõvé teszi, hogy végre olyan cégek is költözzenek az országba ami komolyabb hozzáadott értéket produkálnak. Így esetleg felmerülhet annak a lehetõsége, hogy ha valaki egy jobb szakon szerez diplomát, ne nyugat-európába vezessen az elsõ útja. Erre a balfasz ellenzék nekiáll ezerrel megfúrni a dolgot, a minél rosszabb annál jobb alapon.
És persze nyilván Orbánék azok, akik le se szarják a jövõt...

Zoltán Benőcs 2021.06.02. 08:10:42

midnightcoder2
Elolvasásra ajánlom az Átlátszó-ból:
A sanghaji emberünk – A Fudan University diákja

Magyaur 2021.06.02. 08:12:30

@midnightcoder2: A megnyomorított, szabadságuktól megfosztott magyar tudományos műhelyek mellé idehoznak egy maoista szörnyszülöttet csak azért, hogy a magyar szellemi élet még kevésbé legyen nyugatias és hogy az orbáni nomenklatúrának, belső embereknek még több csúszópénz üsse a markát.
Ennyi tellett a hangzatos keresztény-nemzeti eszméket hirdető Fidesztől:(

MC Slejmi B. 2021.06.02. 08:49:24

@Magyaur: tehát itt volt a CEU ( izé. most is itt van ), ami TELJESEN EGYÉRTELMŰEN Gyuribácsi liberálmarxista janicsárképzője volt, aminek TÉNYLEGESEN csak az a célja, hogy az utánpótlást a hálózatnak kitermelje, és "világszínvonalúnak" hazudtátok. Most jönne egy valóban világszínvonalú egyetem, de az egy " egy maoista szörnyszülött", és csak azért hozzák ide, mert orbán. Értjük. ( és úbazzzzeg, "maóista"... mint a Demszky meg a Majtényi ifjúkorukban? talán már kínában sincsenek olyanok, hogy "maóisták"... )

Magyaur 2021.06.02. 10:29:05

"Egy kínai pártegyetem európai országba telepítése ehhez képest nyílt és egyértelmű aktus, úgy a kínaiak, mind pedig üzletfeleik részéről. A velük kollaboráló kormány vezetője nyilván úgy gondolja, jó boltot csinált, ami zsíros hasznot hoz a családi konyhára. Az kínaiak szándéka pedig Szun-ce jegyében világos: „Így a hadseregnek akkor adjuk a lehető legtökéletesebb formát, amikor már nincs is érzékelhető formája…” eurazsia.wordpress.com/2021/05/29/a-kinai-kolonizacio-es-a-helyi-kollaboransok-tillmann-j-a/?fbclid=IwAR0Zp8aIPhungJc8FvfCyPCNiJed75MARwxUCULbhDj5WjwiWQcfJiXpndc

chrisred 2021.06.02. 11:16:28

@midnightcoder2: Nem idehozzák, mert az már megtörtént, a Fudannak van magyarországi képzése, senki nem tiltakozott ellene. Egy campust építenek neki temérdek közpénzből, ahelyett, hogy azzal a magyar felsőoktatást fejlesztenék.

Billy Hill 2021.06.02. 13:19:29

"Kásler, a katasztrofális halálozási arányú járvány közepette Mátyással, a pozsonyi csatával és régi dícsőségünkkel foglalkozik" - Az ugye megvan, hogy nem az ásatáson dolgozó régész, antropológus, genetikus és történész adja be a fájzert meg kezeli a lélegeztetőt a kovidosztályon? Lehet EGYSZERRE ásni és járványkezelni is; mint ahogy lehetett autót szerelni vagy tetőt fedni is, miközben a kórházakban folyt a munka...

Billy Hill 2021.06.02. 13:33:27

(Kicsit off: Már régen néztem utána, de van/volt egyetemi rangsorolás, ahol az is komoly pontszámmal esik a latba, hogy az adott karon hány négyzetméter vagy hány folyosói PC jut egy hallgatóra. Vagy lehet, hogy ez már a múlt. De ahova én jártam, ott nem volt elég gép, és a termekbe is épp hogy befért, aki bejárt órákra, de amikor XY nagy tudású prof tartott szuper előadást, és még a csilláron is csüngtek a hallgatók, akkor valahogy nem az jutott eszembe, hogy de jó lenne inkább egy olyan egyetemre járni, amelynek magasabb a pontszáma, mert ott több a négyzetméter per fő...)

S. Baldrick 2021.06.02. 16:56:53

@midnightcoder2: És mi akadályozta a magát "nemzetinek" nevező kormányt abban, hogy azt az 500+ milliárdot például a magyar felsőoktatásra költsék?

a nagy hohoohooo 2021.06.03. 19:35:45

@midnightcoder2: Ilyen orbáni NER sötét van ott nálad nyakon felül ?Tanultál volna vén demens talán nem csinálnál permanens hülyét magadból hehee,..vénségedre a bölcsesség helyett az orbáni demencia tremens a nemzetthy elhülyülés jött meg.
Ebből is csak az látszik, hogy aki nem olvas, az meg rendkívül okos(nak hiszi magát)

2019 decemberében a Fudan Egyetem megváltoztatta chartaját, és eltávolította az "oktatás függetlensége és a gondolat szabadsága" jelszavát, és helyére "a Kommunista Párt vezetése melletti elkötelezettség" került, ami tiltakozásokat váltott ki a hallgatók részéről.
www.npr.org/2020/01/20/796377204/chinese-universities-are-enshrining-communist-party-control-in-their-charters?t=1622741270161
www.theguardian.com/world/2019/dec/18/china-cuts-freedom-of-thought-from-top-fudan-university-charter
A Fudan Egyetemben nemcsak az a veszélyes, hogy kémeket képez ki, mert ahhoz nem szükséges egy egyetem, hanem, hogy politikusokat, állami cégek vezetőit, szakembereit képzi ki a saját világnézetei szerint,így gyarmatosít . "Ám az egyre szorosabb kínai-magyar kapcsolatok egy olyan fenyegetést is felszínre hoztak, amit a magyar állam sem mer teljesen figyelmen kívül hagyni:
a magyar kémelhárításnak egyre több munkát adnak a kínai kémek, akik már magyar politikusok körül is felbukkannak
Egyetemeken toboroz ügynököket az ázsiai hírszerzés: kémhálózatot épít Kína Magyarországon..
Így látja ezt Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő is, aki cseppet sem lepődött meg a nemrég napvilágra került híren, miszerint a kínai titkosszolgálat magyarországi tevékenysége a 2010-es évekre beérte az orosz hírszerzés aktivitását Magyarországon. Márpedig az oroszokat restséggel nem lehet vádolni ezen a téren.
A kínaiak egyre látványosabb tevékenysége összefügg az Orbán-kormány által meghirdetett keleti nyitás politikájával, persze, mindez még nem egyenlő azzal, hogy 2010-től csőstül érkeztek volna hazánkba a kínai ügynökök...a Fudanon, az mindenképp elgondolkoztató, hogy az elit egyetem a kínai állampárt fontos utánpótlásképzője: az oktatók és diákok több mint negyede biztosan párttag.
Az oknyomozó portál azt tárta fel hosszas kutatómunkával, dokumentumok és adatbázisok segítségével, hogyan erősödött meg a kommunista állam magyarországi befolyása az elmúlt tíz évben, magyar kormányzati segítséggel.
Mennyi kamatot kérnek az 500 milliárdért?
20% és a kínai bankok nem kérdeznek a pénzről. Ennél olcsóbban nem mosol pénzt manapság
Egy napokban megjelent tanulmány (How China Lends, AidData) elemzi, hogy a BRI (Belt and Road Initiative) keretében kötött szerződések milyen „elvek” alapján készülnek: A hitelező kínai állam a feltételeket brutálisan a saját gazdasági és politikai önérdekeihez hajlítja. Minden esetben ragaszkodik a kínai fővállalkozóhoz, a nyilvánosság teljes kizárásához, a különleges elbánáshoz, a szokásos környezetvédelmi normák és egyéb helyi szabályok hatálytalanításához, a legkisebb fizetési késedelem esetén a legszigorúbb anyagi megtorláshoz, például a hitelszerződés felmondásához, amit sokszor mondvacsinált okokból is megtehet, például akkor, ha az illető kormány a Kínai Népköztársaság egyéb érdekeltségeinek vagy bármilyen politikájának próbálna nehézségeket támasztani. Ezek a szerződések a hitel felvevőjét – egész országokat – megalázóan kiszolgáltatott helyzetbe hozzák – s az aláíró kormányhivatalnokok, választott tisztviselők fájdalmát csak az tudja csillapítani, hogy ők viszont annyit tudnak keresni, amennyit nem félnek és nem szégyellnek. (Elvégre a kínai felet az ár nem érdekli, hisz csak hitelt ad.) S persze a remény, hogy ez sosem fog róluk kiderülni. Ez utóbbit nem szabad hagynunk. ország, hanem államkapitalista. Ami azért más. Nem csodálkozom ezen, mert az ellenforradalom is forradalom itt, még akkor is, ha a visszarendeződést szolgálja.Lesz,lesz európai neve is mert így senki sem ismeri
Kém-bridge Egyetem.
A hidegháború idején Berlinre mondták, hogy az ott élők közül aki nem született berlini az kém.
Most Budapest lesz az új Berlin.
Orbán olyan pozícióba bénázta magát meg az országot hogy ebbe a Fudan ügybe már NULLA beleszólása sincs.

www.thetimes.co.uk/article/beijing-broadens-influence-as-fulan-university-opens-a-branch-in-eu-z3k29n6bb?fbclid=IwAR1kzjygZXiHgkiD-vG5c-HiGjwPQTN7HJu-vW0rQk56ojHdzVSQAtjNHck&utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_202104
Kína akarja..Orbán nem szólhat bele
A Fudan Egyetemben nemcsak az a veszélyes, hogy kémeket képez ki, mert ahhoz nem szükséges egy egyetem, hanem, hogy politikusokat, állami cégek vezetőit, szakembereit képzi ki a saját világnézetei szerint,így gyarmatosít ."ez azzal jár így hatolnak be az adott állam politikai ,gazdasági ,társadalmi életébe ,állami ,vállalati ,cég ,államigazgatási,jogi,igazságügyi ,rendészeti,honvédelmi,stb ...szervezeteibe és ezzel átveszik az állam és a társadalom fölötti ellenőrzés ,irányítást ,látom téged csak egy dolog zavar ,de az nagyon ,az értelem .

BiG74 Bodri 2021.06.04. 10:54:16

@midnightcoder2:
Ez konkrét hazaárulás, nem öszödi beszéd, hanem aljas hazaárulás, aminek a fidesznyikek tapsolnak. Ti akik komcsiztatok, most a kínai segg nyalására örömmel készültök, mert hát a libsik, meg az a szemét únió.
Hogy a francba néztek tükörbe? Remélem az az orosz, vagy kínai tank nem áll meg, ami elé álltok majd mint Kínában 89'-ben. De miről beszélek, persze, hogy nem áll meg, hiszen ti vagytok azok tankkal szívesen átgázoltok más magyarokon is.
süti beállítások módosítása