MaGYAUR

MaGYAUR

Nevet adni az Ellenzéknek!

 "Összmagyar Szövetség egy tisztességes és fejlődő Magyarországért!"

2021. július 04. - Magyaur

A jelenlegi pártszinten működő kommunikáció helyett egységes kommunikációs stratégiára van szükség! Ami az egyesült ellenzék nevét illeti, a javaslatom:

 "Összmagyar Szövetség” egy tisztességes és fejlődő Magyarországért!

Röviden: "ÖSSZMAGYAR SZÖVETSÉG",

Még rövidebben "SZÖVETSÉG".

 Azért ez a név, mert a "koalíció" csúnya szó, amely ráadásul csak a politikai pártok összefogásának a jogi kifejeződése.

A mi értelmezésünkben a „Szövetség” a magyar politikusok és civilek, szegények és gazdagok, keresztények és nem hívők, magyarországiak és határontúli magyarok, valamint valamilyen okból ideiglenesen, vagy véglegesen kivándorolt magyarok "szent" szövetsége!

Az Ellenzék „Szövetség”-et ajánl mindenkinek, aki segít elkergetni a nemzetet zsákutcába vezető orbánistákat.

Tehát az „Összmagyar Szövetség” sem nem jobboldal-ellenes, sem nem Fidesz-ellenes, egyedül a hatalommal bűnös módon visszaélő orbánista felső tízezer ellen fellázadó nép szószólója! De még ennél is több: minden olyan magyart képvisel határainkon belül és kívül, aki hisz az európaias, pártatlan Jog uralmában, egy protekció-, és korrupció-mentes, az elesetteket felkaroló magyar jövőben!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr516612688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ulpius66 2021.07.04. 19:51:11

"ÖSSZMAGYAR SZÖVETSÉG",

.... azért nem jó elnevezés, mert a moslékkoalíció pártjai szívből útálják a határon túli magyarokat!

SŐT!

NEM IS TEKINTIK ŐKET MAGYAROKNAK!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.07.04. 20:46:44

Jobb név lenne: Gyurcsányné-Soros-Szálasi Összefogdosás.

Más opciók:
- Egyesült Brüsszeliták,
- Ballibbantak,
- Szivárványosok Együtt,
- Orbánfóbiások Listája,
- Országrontó Szakértők.

alöksz róz 2021.07.05. 00:05:33

mert mi a baj az "Összefosás"-sal? :-)

na de most komolyan: "Összmagyar Szövetség” egy tisztességes és fejlődő Magyarországért! - ehhez az lenne az első lépés, hogy a tisztességteleneket kilökik maguk közül.
amíg ez nincs meg, addig mindenképpen röhejes az elnevezés.

Rodney_2 2021.07.05. 04:59:00

Gyurcsány és Majmai ??
Elkúrók Szövetsége ?

Amit eddíg lehetett olvasni a programokból, az alapján egy klasszikus szocialista elkúrás körvonalazódik. Borzalom :(((

midnight coder 2021.07.05. 06:22:39

Szerintem hívjuk õket egyszerûen bolhacirkusznak!

Magyaur 2021.07.05. 08:04:05

Szemben az orbánista felfogással le kell szögezni, hogy minden magyar állampolgár egyenlő jogokkal rendelkezik: akár cigány, akár homoszexuális, akár szegény hajléktalan, akár külföldre távozott honfitársunk – nincs első osztályú, másod, és harmadosztályú magyar!
Mindent meg kell tenni a kisebbségi sorba került magyarokért, de nem úgy, hogy a magyar állam pénzén Orbán, a neki (olykor zsarolással, olykor megvesztegetéssel) alárendelt nemzetiségi és egyházi szervezeteken keresztül manipulálja határon túli magyarokat.
A saját politikai haszna érdekében magyart magyarral szembeállító Orbánnak és vazallusainak nincs helyük a magyar politikai életben!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.07.05. 09:23:25

@Magyaur:

Akkor legeyn az ellenzéki koalíció neve: Külföldön Élők, Hajléktalanok, Homokosok és Cigányok Listája.

midnight coder 2021.07.05. 09:31:46

@Magyaur: "Mindent meg kell tenni a kisebbségi sorba került magyarokért, de nem úgy, hogy a magyar állam pénzén Orbán, a neki (olykor zsarolással, olykor megvesztegetéssel) alárendelt nemzetiségi és egyházi szervezeteken keresztül manipulálja határon túli magyarokat. "

Ja, a 23 millió román anno sokkal jobban hangzott.

midnight coder 2021.07.05. 09:36:47

@Magyaur: Amúgy egyébként a ballib legnagyobb problémája - és nem csak nálunk - hogy a homokosok, cigányok, hajléktalanok, migrik, afrikaiak, arab terroristák, bûnözõk, stb. érdekeit védik immár 30 éve az õket az adójukból eltartó európai átlagpolgárral szemben. És pont azért tart az EU ott ahol, és pont ezért lesz egyre több embernek tele a töke a különféle színû balliberális pártokkal. Mert a másik dolog, hogy az rohadtul nem demokrácia, amikor választhatsz piros balliberálist, vagy keresztes balliberálist, vagy zöld balliberálist, mert a szent koncenzus nevében már senki más nincs a porondon csak a különféle balliberók és Orbánék.

istvankah 2021.07.05. 10:12:17

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Anyád után ezt most miért?Netán ő is élt a lopott vagyonból,Jól!

istvankah 2021.07.05. 10:17:55

@ulpius66: Egyedül vagy pöcsusz,vagy a génhiba kötelez?Nem a határ túl oldalán élők a híbásak,hanem a belőlük profitálok!Mint te is!Mi a fasz köze van a határón túlinak ahhoz,hogy itthon megvédik?A kárunkra!Mit tett az újjáépítésére az országnak?Sok tömeggyilkos nyilas menekült meg a felelőségre vonástól!Most isszuk a levét,hogy nem volt igazi átvílágítás 89 után!A rendszarváltás nyertesei az ország elvezsztői voltak!Lásd fideSS,akik kiárulják az országot az álkommunista rendszaroknak!veled együtt!

szárny 2021.07.05. 12:39:49

Összmagyar?
Egy focipályát nem töltötök meg. S hogy azokból is mennyi a magyar...
Van bőr a képeteken, mondhatom.

vucsidol 2021.07.05. 18:45:33

Ezt a "SZÖVETSÉG"-et nagyon gyorsan el kellene engedni!
Minek újabb támadási felület?

birka menet 2021.07.05. 23:35:49

A Magyar Lámpavas Párt indul a 2022-es választáson.

Kormányzási programpontok:

1. Minden tolvaj politikust fegyházba vágunk, a lopott vagyont az utolsó fillérig visszaszedjük tőlük
2. Ez a családtagjaikra és a strómanjaikra is vonatkozik!
3. Aki nem esik az 1-2 pontok alá, annak gondtalan, boldog életet garantálunk

Hajrá fidesztelenített Magyarország!
Hajrá még teljesen el nem hülyült magyarok!

birka menet 2021.07.05. 23:44:52

@Rodney_2: "Amit eddíg lehetett olvasni a programokból, az alapján egy klasszikus szocialista elkúrás körvonalazódik. Borzalom :"

Ja, orbán gazdád épp most 2020-ban állította be a 25 éves államadósság csúcsot. De erre 2021-ben még jócskán rá fog verni.
Igen, borzalom az a kétmillió utolsó sztyeppei maradvány, aki ettől a Kiszkomcsi-libsi-mélymagyar-illibernyák-kényszerkereSStény-buzikértisharcoló hibrid megélhetési
politikai szélhámostól még most is hajlandó mindent torkosan besz.pni. Na de hát kis ország, kis IQ-jú birkákkal.

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2021.07.06. 00:10:50

Összefosás Magyarország gyarmati sorba taszításáért!

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2021.07.06. 00:12:06

@birka menet: Az megvan, te birka, hogy az államadósság minden országban folyamatosan nő?

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2021.07.06. 00:13:38

@vucsidol:

A "Kormányváltás" n. közös lista már leszerepelt. Közel 1 millióval kapott kevesebb szavazatot, mint a Fidesz-Kdnp lista..

élhetetlen 2021.07.06. 04:58:29

@ulpius66: „mert a moslékkoalíció pártjai szívből útálják a határon túli magyarokat!”. Nem. Aki a seggén marad, ott ahol már született, azokat nem utálja senki. Még segíteni is lehet őket. Legfeljebb azokat utálják, akik ötvenesével, százasával bejelentkeznek Magyarországon egy lakásba, hogy pártlistán szavazhassanak a Fideszre, bár nem élnek itt. Vagy azok az ukránok, akik ott mind „vezérigazgatói fizetést” kaptak, és most annak megfelelő nyugdíjat kapnak tőlünk. Vagy az a kolléga, aki átjött Romániából, persze kapott lakhatási támogatást, és a cég fizette a benzinköltséget, hogy hét végén haza tudjon menni a családjához, elvégzett a cég pénzén minden tanfolyamot, ami egy adott rendszerrel kapcsolatban elérhető volt, aztán elment nyugatra. Vagy a nem ennyire okos kolléga, aki átjött, Fehérváron kapott lakást, (hány magyar mérnök kap?), de nem volt elég jó, hát kapott Pesten, és adott cég vezérigazgatóságán matat. Volt szerencsém három hónapot egy helyen tölteni vele, nekem ne magyarázza senki, hogy van olyan mérnök, akit egy hónap alatt nem lehet megtanítani a Windows használatára. Csak Romániában egy tanfolyami papírra is azt írják, hogy diplom, és, ha elég hülye a HR-es, beeszi. Tíz évig takarított nálam egy ápolónő, ő is Romániából jött, ő is elmondta százszor, hogy neki három diplomája van. Nem, az igazgató főorvosnak is esetleg kettő, ha az orvosi mellé lenyomott egy menedzserképzőt is. És egy csemege. Már több, mint tízöt éve, a híradóban, hogy átjött Romániából egy hegedűművész, és nem kap állást, aztán egy hét múlva, hogy kapott, az Operaház alkalmazta. Közben két nap alatt nyugdíjazták az Operaház első hegedűsét, aki ott töltötte az életét, bejárta a világot a zenekarral is, meghívott művészként is (személyen ismerem őt is), megalázták a magyar művészt a külhoni kedvéért.
Az, hogy te ezekről nem tudsz, vagy nem akarsz, tudni, nem érdekel, ha csak annyi van, hogy egy vérből vagyunk, és ez neked elég, nem zavar, hogy az itt élők vére kevesebbet ér, azzal nem tudok mit kezdeni. Csak leírtam, amit gondolok.
Ps. „NEM IS TEKINTIK ŐKET MAGYAROKNAK!”. Ahogy általában ők sem, nem tudom, van-e székely, aki azt mondja, hogy ő nem székely, hanem magyar. Ezt is átgondolhatnád.

élhetetlen 2021.07.06. 05:19:58

@alöksz róz: Semmilyen elnevezés nem lehet röhejesebb, mint a Fidesz, akik nem fiatalok, nem demokraták. KDNP, ahol Semjén Zsolt (2003-tól a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke), csak annyival rosszabb egy tyúktolvajnál, hogy más pénzén ment vadászni, és egy tyúknál nagyobb háziállatot lopott. Akkorát, hogy el sem bírta egy zsákban, helikopter kellett hozzá. Ezen is röhögsz, vagy ezt komolyan veszed?

élhetetlen 2021.07.06. 05:35:58

@szárny: „Összmagyar? Egy focipályát nem töltötök meg.”. Tudod, nem csak az a magyar, aki Fidesz hívő, vagy cigányok ablakán lövöldöz be alvó gyerekekre. Az is magyar, aki elfogadja, hogy a lánya egy Magyarországon felnőtt vietnami fiúhoz megy feleségül, és már lassan érkezik a második gyerek, aki magyar állampolgár lesz, de azt hiszem te ezt nem érted. Sajnálom, de ezen nem lehet segíteni. Ha te magad gondolkodnál, az még vihetne előre.

alöksz róz 2021.07.06. 05:57:34

@élhetetlen: csak az elvakultaknak nem lehet semmi más röhejesebb, mama. a többiek tudják, hogy a fideszt akkor nevezték el, amikor valóban fiatalok voltak.

ezen is, de a legjobban rajtad röhögök. vigyázz, mert megint itt az újfajta mutánsvírus, az ellen még a védőoltás se véd. zárkózz be otthon, az a biztos. sőt sipítozva követeld, hogy mindenki más is zárkózzon be, nehogy otthon bezárkózva véletlenül elkapd

élhetetlen 2021.07.06. 05:59:43

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: „Összefosás Magyarország gyarmati sorba taszításáért!”. Gondolom, olvasol híreket, én is, csak nem jegyzem meg a részleteket, és így hajnalban már nem is keresem őket. Kínai kölcsönök. Bp-Belgrád vasúrvonal, hatalmas kínai hitel. Megtérülés? Csodakakadu azt mondta, hogy bár Pireuszban kötnek ki, de majd nálunk vámoltatnak. Erre utaló megállapodás sehol. Ha nem nálunk vámoltatnak, az útszakasz olyan kis része a miénk, hogy az vasúthasználati díjból tényleg lehet kétezer év a megtérülés. Fudan, hatalmas kölcsön, amit kifizetünk nekik a tervezésért, és a kivitelezésért, (és adjuk az ingyen telket), és utána meg kell adni, mint kölcsönt. Ha nem megy, akkor átveszik, pl. az egész Balatont, az adósság fejében, ahogy átvették Pireusz kikötőjét, stb. Emiatt nem aggódsz?

élhetetlen 2021.07.06. 06:17:51

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: Nem fogok meglepődni, ha a Fidesz nyer, minden társadalomban több a buta, önálló gondolkodásra képes ember, mint az okos. Többeket lehet megvezetni.

élhetetlen 2021.07.06. 06:37:10

@alöksz róz: „a szokásos proliirigység”. Ezt hogy hoztad össze, mit irigyeltem, akár érintőlegesen is, egyáltalán miről beszélsz? Hát az eszedet biztosan nem nem irigylem.

midnight coder 2021.07.06. 06:49:39

@birka menet: "Minden tolvaj politikust fegyházba vágunk, a lopott vagyont az utolsó fillérig visszaszedjük tőlük Ez a családtagjaikra és a strómanjaikra is vonatkozik!"

Ha ezt hirdetnétek, akkor elsõként szavaznék rátok. Persze csak úgy, ha ez az elszámoltatás egészen a gengszterváltásig visszamenõleg történne, ugyanúgy el nem évülõ bûncselekménnyé változtatva a korrupciót és a lopást, mint az emberiség elleni bûncselekményt. Ez valóban garantálná azt, hogy az eddigi tolvajok is böribe mennek, és az utána következõk sem lopnának tovább.

Ezzel szemben a gyakorlat kis hazánkban az, hogy az aktuális ellenzék mindig bejelenti a nagy elszámoltatást, de csakis és kizárólag az épp hatalmon lévõ politikusokkal szemben, aztán az esetleges váltás után nem történik lószar sem, a következõ csapat pedig még többet lop mint a mostani. 30 éve ez megy, úgy hogy azzal önmagában, hogy majd jól elszámoltatjuk Orbánékat ma nem lehet nyerni. Azzal lehetne, hogy az összeset elszámoltatjuk, és az elévülés megszüntetésével végleg felszámoljuk a korrupciót, de errõl szó sincs: egyrészt ebbe Pl. a DK soha nem menne bele, másrészt mert ezek is csak lopni indulnak és nem az országot felvirágoztatni.

midnight coder 2021.07.06. 06:53:44

@birka menet: "Ja, orbán gazdád épp most 2020-ban állította be a 25 éves államadósság csúcsot. De erre 2021-ben még jócskán rá fog verni."

B+, a 25 éves csúccsal Orbánék azt érték el, hogy a GDP arányos államadósságot ami 2010-ben 80% feletti volt, sikerült feltornászniuk 82% fölé. Ezzel szemben a gazdáid 8 év alatt 55%-ról tolták fel 80% fölé. De közben Orbánéknál a vírus elõtt volt már 66%-on is, míg az uraid folyamatosan, egyenletesen tolták fel a csökkentés szándéka nélkül.

élhetetlen 2021.07.06. 07:15:16

@alöksz róz: Ha én már mama vagyok, az egy dolog, de te függetlenül attól, hogy hány éves vagy, szellemileg kiskorú vagy, az más kérdés. Ahányszor a Fidesz köpönyeget váltott már, akár a nevén is finomíthatott volna. De ez nem érdekel.
Hosszú kommentfolyamok voltak a vakcinákkal kapcsolatban, a kormány lökte hogy az ellenzék oltásellenes, (amit még mindig lök), ami nem volt igaz, csak az ellenőrizetlen vakcinákkal való oltás ellen tiltakozott, amiből csodakakadú bevásárolt annyit, gondolom megfelelő baksisért, drágán, amit most nem győznek elosztogatni, de az adófizetők fizették. A Sinopharmról annyit írtam anno, hogy, ha a siker kapujába, mikor már csak dőlne a pénz, lemond két legfelső vezető, az nem jó jel, mert miért nem kell nekik a siker, és a pénz. Ezt is át kellene gondolni.
„zárkózz be otthon, az a biztos. sőt sipítozva követeld, hogy mindenki más is zárkózzon be, nehogy otthon bezárkózva véletlenül elkapd”. Hát , ez hozzáállás kérdése, ha van még nagyanyád, anyád, aki olyan oltást kapott, ami semmilyen védettséget nem nyújt, küld a tömegbe, előbb örökölsz, mert más szempontod, érved nem lehet,

Magyaur 2021.07.06. 07:24:45

Orbán és a hatalommal visszaélő legbensőbb bizalmi köre Magyarország valódi gyarmatosítói, akik azért hogy a figyelmet eltereljék, közben hangosan tolvajt kiáltanak és másra mutogatnak...

DFK 2021.07.06. 08:20:48

Hungarofób szövetség

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2021.07.06. 08:34:27

@élhetetlen: Van egy ötletem: a Nagykörúton belüliek szavazata ezerszeres szorzóval számítson. Így talán leváltható lenne a Fidesz.:)

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2021.07.06. 08:37:35

@élhetetlen: Igen, és egy vasútvonal miatt gyarmati sorba kerülünk. Biztos.. Nézd meg a módszerváltás utáni két évtized magyar történetét. Az volt a gazdasági gyarmat korszaka az országnak. Ezt akarja visszahozni az Összefosás..

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2021.07.06. 08:42:03

@Magyaur: Önellentmondásban vagy: a gyarmatosítás mindig egy külső, nagyobb , erősebb hatalom előnyére, érdekei szerint történik.,amely hatalom kollaboráló politikai erőket finanszíroz a kiszemelt országban, akik hatalomra jutva helytartóként funkcionálhatnak majd.

Magyaur 2021.07.06. 09:37:07

A sokszor Soros pénzén külföldön tanuló orbánisták pont úgy viselkednek, mint az afrikai országokból Nyugaton tanuló, majd visszatérve állam főtisztségeket betöltő fekete politikusok, akik nemhogy felszabadítanák és gazdagabbá tennék a népet ott folytatják, ahol a korábbi gyarmatosító abbahagyta... Sőt talán még komiszabb módon basáskodnak a saját lakosságuk fölött és az állami vagyont a saját magánvagyonná sikkasztják el.
Itt tartunk.

alöksz róz 2021.07.06. 14:17:44

@élhetetlen: nekem ezt ne magyarázd, én egyik vakcinában se bízom teljes mértékben (h finoman fogalmazzak).
a bezárkózásról és bezárkóztatásról is elmondtam korábban is a véleményemet, hogy más nevében te ne rettegjél.

Billy Hill 2021.07.06. 17:52:58

@élhetetlen: "Nem fogok meglepődni, ha a Fidesz nyer, minden társadalomban több a buta, önálló gondolkodásra képes ember, mint az okos." - Ezt fordítsuk le angolra Joe Biden számára? ;-)

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2021.07.06. 17:59:46

@Magyaur: Nem, a nyugatiak pénzén külföldön tanuló perspektivikus fiatalemberek hazatérve többnyire a kollaboráns helytartó elit részévé válnak. Orbán egy kivétel. Elárulta a gazdát, ezért gyűlölik annyira..

Billy Hill 2021.07.06. 18:00:40

Legyen a nevük nyugatosan "Anti Viktor Orbán", azaz AVO.

élhetetlen 2021.07.06. 20:03:25

@alöksz róz: „más nevében te ne rettegjél.”. nem rettegek sem a saját, sem más nevében, csak látom, hogy a kormány a beoltottak számával villog, miközben a beoltottak egy része nem védett. Te meg azt csinálsz, amit akarsz.

élhetetlen 2021.07.06. 20:18:12

@Billy Hill: „Ezt fordítsuk le angolra Joe Biden számára? ;-)”. Miért is kéne? Minden értelmes ember tudja, hogy így van, csak a buták nem, ők csak azt tudják, hogy sokan vannak egységben. Te is tudod, hova tartozol (vagy nem tudod), de ez magánügyed.

alöksz róz 2021.07.06. 23:10:12

@élhetetlen: nem a faszt. akkor mit rettegsz a családtagjaim nevében? :D
életed utolsó másfél éve rettegésben telt. fosol, hogy elkapod a mutánsvírust.
azt tudtad, hogy a delta mutánsvírus ellen még a pfizer se nagyon véd? hujuj. mindenki meghal, aki kimegy az emberek közé.
és még ott a lambda, az még rosszabb. és még tuti jön majd valami szigma és omega, ami ellen semmi nem véd és mindenkit kipusztít. kivéve azt, aki kellően körültekintő.
légy te is körültekintő, zárkózz be, ne találkozz senkivel, vágjál az ajtón alul egy lyukat amin beadogatják a kaját, vegyél egy szkafandert, építs az előszobába egy zsilipet és egy fertőtlenítő szobát. ja és az ablakot se nyisd ki, fújd ki a közepét purhabbal meg körbe a keretet is. ha ezt megcsinálod, tuti biztonságban leszel. és akkor megnyugodva talán már engem is békén hagyhatsz. én meg majd eldöntöm.

élhetetlen 2021.07.06. 23:41:07

@alöksz róz: „nem rettegek sem a saját, sem más nevében, csak látom, hogy a kormány a beoltottak számával villog, miközben a beoltottak egy része nem védett.„. Ennyit írtam, ez meg tény. Hogy te mit hablatyolsz össze, az nem érdekel, és, te sem, és a családod sem érdekel. Hogy ez a paranoiás roham mitől jött rád, amit most rám próbálsz vetíteni, azt majd tisztázd magaddal, ha eszedhez tértél.

alöksz róz 2021.07.07. 12:49:10

@élhetetlen: "ha van még nagyanyád, anyád, aki olyan oltást kapott, ami semmilyen védettséget nem nyújt, küld a tömegbe, előbb örökölsz, mert más szempontod, érved nem lehet"
:DD

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2021.07.09. 17:51:04

@alöksz róz: Ezek a hülyék nem fogják fel, hogy az antitest szint nem tart örökké, de ettől még van immunitás. Halló ostobák! Tudjátok orvosok éveket tanulnak egy immunológiai szakvizsgához, ti meg minden előképzettség nélkül beleugattok.

alöksz róz 2021.07.09. 23:09:59

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: minek ahhoz tanulni, ott a google

amúgy nem igazán érdekel ez a része. mindenkinek vigyázni kéne az egészségére (és nem a fizetett cikkek alapján), és akkor nem kéne lezárni a világot egy ilyen miatt
süti beállítások módosítása