MaGYAUR

MaGYAUR

„Bioszféra-védelmi bíróság” felállítására van szükség!

Föld-elleni merénylet és bűntett kárt okozni a bioszférában.

2021. szeptember 29. - Magyaur
A pandémia, a klímaválság és az ezek következményeként kialakuló menekülthullámok idején minden részrehajló nacionalista, vallási és vállalati egoizmus nemcsak az emberek, de az élővilág életét is veszélyezteti!
Minden „nem-szolidáris”, befelé forduló, a nemzetközi közösséggel nem együttműködő nemzetállam, egyház és multinacionális vállalat közvetve, vagy közvetlenül emberiség- és bioszféra-ellenes bűnt követ el. Szükség volna tehát olyan „Bioszféra-védelmi bíróság”-ra, amelynél be lehet panaszolni a Föld élővilágát veszélyeztető gyakorlatokat!
Lehet, hogy kezdetben csak megszégyenítés lenne a büntetés, de később akár már vád alá is lehetne helyezni a Földi élet: vagyis az emberek, az emberi civilizációk és az élővilág veszélyeztetéséért felelős politikusokat, vallási-, és vállalatvezetőket!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr2316704370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.09.29. 21:17:44

Job b lenne egy liberalizmus elleni bíróság, mely minden liberális tettet megtorolna.

Magyaur 2021.09.30. 07:58:53

A világ összes nemzetállami politikai bürokratája - a saját pitiáner hatalmának megőrzése érdekében - érdekközösségként harcol egy megreformált ENSZ gondolatával szemben, amelyben (nemzetállamok helyett) fele-fele arányban vennének részt nagyhatalmi pólusok képviselői és a Bioszféra Ombudsmanok...

midnight coder 2021.09.30. 10:56:14

Első körben el lehetne kezdeni az afrikaiak, ázsiaiak szaporodásának leállítását.

György Csaba Nagy 2021.09.30. 11:41:55

Minden eszmének leginkább saját fanatikusai tudnak ártani, és teszik is. A célok kitűzése végtelenül könnyű, a megvalósítás módjának megtalálása és végigjárása sokkal nehezebb, inkább hőbörgés folyik. Tele a világ alkotó elmékkel, akik megfelelő feltételek (kutatóhelyek és pénz) esetén biztosan találnának módot pl, a széndioxid bontására (mindkét eleme hasznos és értékes), a még olcsóbb napelemek és akkuk gyártására, a fúziós energiatermelés mielőbbi megvalósítására, s egyéb hasonló célra, a helyett, hogy a fogyasztás korlátozását szajkózzák, mikor az emberiség nagyobb fele méltatlan színvonalon él. Kilóg a lóláb: a szabályalkotásra törekvők az emberek feletti uralmat akarják magukénak, az indokok hamis fedőszövegek jórészt. A túlszaporodást az életszínvonal emelkedése tudja csak megoldani, de az automatikusan teszi. Nincs gyors megoldás: a javak és demokrácia egyenletesebb elosztása kellene, a fejlett országok fektessenek be a fejletlenebb területekre, felügyelet mellett, hogy ne eméssze fel a korrupció, és terjedjenek a hatékony termelési és irányítási módszerek is vele, beleértve a politika működését is, ez pedig nem egy éj alatt megvalósítható lecke.

midnight coder 2021.10.01. 09:02:01

@György Csaba Nagy: A szaporodás elsõsorban kulturális probléma. A ballib egyik téves elképzelése az, hogy ha egy helyen sok pénz van, ott automatikusan liberális demokrácia lesz, nõi egyenjogúsággal ami aztán megszünteti a túlszaporodást is. Holott ez rohadtul nem igaz, lényegében liberális demokrácia csak európában lett, ott is leginkább csak az északi részen - ehhez viszont annyira sok pénz sem kellett, lásd lettek, észtek, litvánok. A másik oldalon viszont Pl. hiába van sok pénz Szaud-Arábiában, fényévekkel van távolabb a liberális demokráciától még az oroszoknál is.

György Csaba Nagy 2021.10.01. 12:32:58

@midnight coder: a vélemény szabad és tiszteletet érdemel, de mintha téged elvakítana a ballibek iránti zsigeri gyűlöleted. Szerintem a pénz a legfontosabb kellék a demokráciához, legyen az ballib, vagy jobblib, vagy nem is annyira lib. Európa régóta a leggazdagabb földrész, volt ideje hatékony oktatási rendszert kiépíteni, iparosodni, erre öntudatos polgárságot kialakítani, akikkel a feudális vezetés, a nemesség és egyház már nem tudott elbánni. Ez a polgárság felvilágosodott, másként akart élni: pl. nem nyúltenyészet-családot, hanem értelmes utódokat nevelni, olyan számban, amennyit elláthatott az értelmes életben indulásra. A demokráciát aztán exportálta Európa Észak-Amerikába, Ausztráliába, Új-Zélandra, s a példa terjedt magától, mert hatékonyabb és emberbarátabb elődjénél. Japán hirtelen adta fel feudalizmusát, Dél-Korea hasonlóan, sokan pedig majmolják vagy korlátok közé szorítva alkalmazzák, de az irány bizony a terjedés. Dél-Amerikát is a demokrácia felé terelte az északi példa. A folyamatot türelemmel kell szemlélni, a hagyományok, vallási fékek és egyéb helyi sajátosságok sokszínű képet és pályát adnak, de a szaúdi, iráni, azeri , kazah és sok egyéb, antidemokratikus rendszer fenntarthatóságára nem tennék.
A lényeg sztem: ahogy a különböző emberfajták több PÉNZhez jutva kiszabadulnak a napi létfenntartás nyűgéből, tanulni és gondolkozni kezdenek, emberi életet akarnak élni, és ehhez a demokráciát választják politikai keretként. Hogy ezt hol mennyi idő alatt tudják elérni, és hol lib, hol nem, és bal-vagy jobblib, azt majd meglátja aki él.

ulpius66 2021.10.01. 14:29:49

„Bioszféra-védelmi bíróság” felállítására van szükség!

Helyes!

Teljesen egyetértek vele!

SŐT!!!!!!

SZERINTEM KELLENE EGY OLYAN RENDKÍVÜLI JOGKÖRÖKKEL FELHATALMAZOTT HATÓSÁG, AMELYIK VÉGRE ELKEZDENÉ ELLENŐRIZNI A VILÁGON LÉVŐ MINTEGY EZER VÍRUSLABORT, AHOL A KORONAVÍRUSNÁL EGYMILLIÓSZOR VESZÉLYESEBB VÍRUSOKKAL KÍSÉRLETEZGETNEK!!!!!!!!!!!!!!!!
(... és nem az ilyen macskajancsi szervezetre gondolok, mint a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség....amelyiket mindenki csak jól átver....lásd Irán, Észak-Korea és India........)
süti beállítások módosítása